• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Modumun başkalarına bağlı olması

Herkese selam
Sorunum şu ki benim modum bulunduğum ortamdaki insanlarım tavırlarına göre değişiyor. Yani şöyle. Mesela dengesiz iş arkadaşlarım var. Beni sattıkları da oldu, arkamdan konuştuklarına da eminim. Bazen onlarla iyi olduğumuzda modum yüksek ve çalışma azmim oluyor ama negatif elektrik aldığım zamanlarda çıkıp gitmek arkama bakmadan uzaklaşmak istiyorum. Tabiki de etrafımızdaki eylemler ruhsal durumumuzu etkiler ama sanki benim bi tık fazla oluyor bu.
Sizlerde de böyle mi ? Yöntemin bu olmadığına eminim yani olması gereken her zaman mutluluğu neşemi yalnızca kendime bağlamak. Ama nedense sanki ben bunu beceremiyorum.
Bu işimi bırakmak koşa koşa kaçmak istiyorum başka sebeplerden dolayı da. Ama bu düşünce, fikir, öğreti ya da her neyse bundan dolayı gittiğim yerde de kendime bunu yapacak gibi hissediyorum. Bunu aşmam gerekiyor.
Çok profesyonelce olmadığının farkındayım.
Siz bunu nasıl yönetiyorsunuz
Psikolojide bir kavram var HSP diye ("highly sensitive person") Literatüre 90'larda girmiş bir kavram. "Yüksek Hassasiyetli Kişilik" şeklinde çevirebilirim sanırım.
Böyle biri olabilirsiniz.
HSP'liler çevrelerindeki fiziksel, duygusal, duyusal, sosyal uyaranlara toplumun genelinden daha duyarlı oluyorlar. Kişisel ilişkilerinde karşısındakinin duygularına ani uyumlanabiliyorlar, aynı sizin tarif ettiğiniz gibi. Bu tedavisi veya çözümü olan bir şey değil de, karakterinizin bir parçası gibi "birlikte yaşamaya alışmanız gereken" bir özelliğiniz.

Herkese selam
Sorunum şu ki benim modum bulunduğum ortamdaki insanlarım tavırlarına göre değişiyor. Yani şöyle. Mesela dengesiz iş arkadaşlarım var. Beni sattıkları da oldu, arkamdan konuştuklarına da eminim. Bazen onlarla iyi olduğumuzda modum yüksek ve çalışma azmim oluyor ama negatif elektrik aldığım zamanlarda çıkıp gitmek arkama bakmadan uzaklaşmak istiyorum. Tabiki de etrafımızdaki eylemler ruhsal durumumuzu etkiler ama sanki benim bi tık fazla oluyor bu.
Sizlerde de böyle mi ? Yöntemin bu olmadığına eminim yani olması gereken her zaman mutluluğu neşemi yalnızca kendime bağlamak. Ama nedense sanki ben bunu beceremiyorum.
Bu işimi bırakmak koşa koşa kaçmak istiyorum başka sebeplerden dolayı da. Ama bu düşünce, fikir, öğreti ya da her neyse bundan dolayı gittiğim yerde de kendime bunu yapacak gibi hissediyorum. Bunu aşmam gerekiyor.
Çok profesyonelce olmadığının farkındayım.
Siz bunu nasıl yönetiyorsunuz
Bazı insanlar ortamın enerjisini kendine çekiyor, bende böyleydim çözümü etrafımda beni dive çeken insanlardan soyutlamakta buldum. Enerjinizi yükselten insanlarla bakit geçirmeye çalışın iyi geliyor

İşinde çalışırken bir şeyler dinleme serbestliğin var ise şarkı olsun olumlama cümleleri olsun keyfini yükseltir. Ve sadece işe Odaklanırsın. Oradaki insanlar senin yakının değil bugün varlar yarın yoklar. Ama sen ve yaptığın işin senin için hep var olacaklar. O yüzden kendinle vakit geçirirken keyif almaya çalış. Dışarıdakiler sadece figüran.

bence yükselenin başka bir burç
bir başak olarak ve başak çok arkadaşı olan biri olarak tandıığım en kendine has ve güçlü burçtur başak
başkalarını sallamaz,kendine göre bir dünyası vardır.
ve mutlaka insanlarla arasına sınır koyduğu için onların kendsini üzmesine izin vermez.
biliyor musun insanları en mutsuz eden şey,senin kendine özgü tavrın ve onları umursamaman..
bunu hissettiklerinde sen onlardan çok daha güçlü konuma geçiyorsun..

Back
X