- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
- Konu Sahibi Tiramisu35

Obsesif kompulsif bozukluğu olan dedektifin karısını kaybettikten sonraki hayatını anlatan komedi/polisiye/dram dizisi.Monk benim en sevdiğim favori dizim,8 sezonu var keşke daha da fazlası olsaydı.Tony Shalhoub'un sempatik yüzü ve müthiş oyunculuğu sayesinde kendini daha da sevdiren bir dizi.Kimi bölümlerinde katılarak güldüm (kör olduğu bir bölüm vardı mesela) ,kimi bölümlerinde gözyaşlarıma hakim olamadım,her zaman ama her zaman tüm olumszluklarına rağmen kendini sevdirmeyi başarmış çok tatlı bir karakter Monk.
Bu arada bu diziyi okb hakkında araştırma yaparken keşfetmiştim çünkü ben de okbliyim.Ve gerçekten hiç mantık hatası yapmadan,gerçek bir okbli nasıl davranırsa o şekilde senaryo yazılarak çekilmiş harika bir dizi,herkese ve özellikle temizlik takıntısı olanlara tavsiye ederim

Bu arada Monk'un Türkiye uyarlaması olan Galip Derviş'e pek sıcak bakmıyorum açıkcası.Engin Günaydın'ın oyunculuğu zorlama gibi,sanki hiç okbli birilerinin yanında olmamış gibime geliyor,yada olmuşsa da iyi tasvir edemiyor bence,geçen bölümde mesela hemşiresinin evinde (kızın adını bilmiyorum) yıkanmıştı pet şişedeki sularla.Monkte böyle bir sahne yoktu hatırladığım kadarıyla,ayrıca okbsi olan biri kolay kolay birinin evinde banyo yapamaz ki.Bunun gibi bir sürü çelişkiler var işte.Sizler neler düşünüyorsunuz Monk hakkında,hayranı olan yada izleyen yada izlemeyi düşünen var mı aranızda?