Ben 10+5 ikizlere gebeyim bugun doktorum monokoryonik diamniyotik olduklarını söyledi yani keseler farklı plasentalar aynı.Ve ikiside 32 mm .Benimle aynı durumda olanlar kaçıncı haftanızdasınız sizinkilerin saglıgı nasıl kaç mm ler.Bu durumda dogum yapanlar varmı?
Slm çok teşekkür ederim inşallah kucağıma almak nasip olur.Çok üzüldüm bebeğin için Allah kalana sağlık versin.Umarım şimdi hiç bir sorunu yoktur.Şimdi ne kadarlık oldu.Bende çok endişeliyim tek plesanta oldugu ıcın cok korkuyorum Allah hakkımızda hayırlısını versin.Ay sonunda ense kalınlıklarına bakıcaz dedi doktorum sanırım o zaman daha net bellı oluyor dimi şimdilik dediğin gibi 32 ve 33 mm aynı seyredıyor bendede inşallapılsada doğru sonuç vermiyorah saglıklı olurlar[/QUO
1 yaşında düzeltilmiş 9 aylık çok çok yaramaz bir kız sağlık durumu çok şükür iyi ama hala kontrollerimiz devam ediyor erken doğduğu için göz kontrolleri var. ense kalınlığı ile down sendromu olup olmadığına bakacaklar ikizlerde 2 li 3 lü test yapamıyorlar yapılsada doğru sonuç vermiyor. perinatoloji ünitesine(ayrıntılı ultroson) girmen gerekiyor yalnış hatırlamıyorsam 12 yada 16. haftada olması gerekiyor. yeni doğan yoğum bakım küvözü bulunan bir hastahanede takibini yaptırmanı tavsiye ederim.kilo alımına çok dikkat bebekler büyüdükçe taşıması zorlaşıyor ve erken doğum riski artıyor tansiyonunu sık takip et ve bol bol dinlen ben çok rahat bir gebelik geçirdim hiç bir sıkıntım olmadı 1saat içinde hem sancı hem doğum gerçekleşti 5-6 saat öncede normal kontrolüm vardı herşey normaldi yıldırım doğummuş erken doğum olacağını tahmin ediyorduk tek plesenta olduğu için ama bukadar erkeni bizede süpriz oldu mutlaka günde 1 lt süt içmelisin inşallah sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına hayırlısı olsun
Slm çok teşekkür ederim inşallah kucağıma almak nasip olur.Çok üzüldüm bebeğin için Allah kalana sağlık versin.Umarım şimdi hiç bir sorunu yoktur.Şimdi ne kadarlık oldu.Bende çok endişeliyim tek plesanta oldugu ıcın cok korkuyorum Allah hakkımızda hayırlısını versin.Ay sonunda ense kalınlıklarına bakıcaz dedi doktorum sanırım o zaman daha net bellı oluyor dimi şimdilik dediğin gibi 32 ve 33 mm aynı seyredıyor bendede inşallapılsada doğru sonuç vermiyorah saglıklı olurlar[/QUO
1 yaşında düzeltilmiş 9 aylık çok çok yaramaz bir kız sağlık durumu çok şükür iyi ama hala kontrollerimiz devam ediyor erken doğduğu için göz kontrolleri var. ense kalınlığı ile down sendromu olup olmadığına bakacaklar ikizlerde 2 li 3 lü test yapamıyorlar yapılsada doğru sonuç vermiyor. perinatoloji ünitesine(ayrıntılı ultroson) girmen gerekiyor yalnış hatırlamıyorsam 12 yada 16. haftada olması gerekiyor. yeni doğan yoğum bakım küvözü bulunan bir hastahanede takibini yaptırmanı tavsiye ederim.kilo alımına çok dikkat bebekler büyüdükçe taşıması zorlaşıyor ve erken doğum riski artıyor tansiyonunu sık takip et ve bol bol dinlen ben çok rahat bir gebelik geçirdim hiç bir sıkıntım olmadı 1saat içinde hem sancı hem doğum gerçekleşti 5-6 saat öncede normal kontrolüm vardı herşey normaldi yıldırım doğummuş erken doğum olacağını tahmin ediyorduk tek plesenta olduğu için ama bukadar erkeni bizede süpriz oldu mutlaka günde 1 lt süt içmelisin inşallah sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına hayırlısı olsun
Allah bağışlasın öncelikle.Bana 2 li test yapıcam dedi ayın 30 unda hemde ense kalınlıklarına bakıcakmıs.Benimde şimdilik hamileliğim de problem yok biraz kanamam oldu sımdıde leke seklınde devam edıyor ılac verdı doktor ama sımdılık bısey yokmus.Mide bulantılarım cogaldı bu ara sabahları cok kotu oluyorum.Sütüde cok sevıyorum ama bu ara nedense kusmama sebep oluyor oyuzden yogurt ve peynıre agırlık verdım.İnşallah dediğin gibi sağlıklı olurlar ve kucağıma alırım çok tesekkur ederım
Arkadaşım merhaba ben de 19 haftalık monokoryonik diamniyotik hamileyim ,tedavisiz tek yumurta ikizlerime hamileyim,16 hafta deli gibi kusmanın dışında iyiym çok şükür,ağırlaşmaya başladım,çok çabuk yoruluyorum şimdiden ve bu beni korkutuyor,2 yaşında bir oğlum var onun hamileliğinde fişek gibiydim ,ikili yada üçlü test yapılmadı bana da,ense kalınlıklarına bakıldı sadece,şuan a kadar kiloları arasında 10 gr fark var sadece, ama deli gibi korkuyorum hem erken doğumdan hem de ikizden ikize kan geçiş sendromundan,dua etmek elimizden gelen tek şey,Allah bebeklerimiz bize bağışlasın
Ben 10+5 ikizlere gebeyim bugun doktorum monokoryonik diamniyotik olduklarını söyledi yani keseler farklı plasentalar aynı.Ve ikiside 32 mm .Benimle aynı durumda olanlar kaçıncı haftanızdasınız sizinkilerin saglıgı nasıl kaç mm ler.Bu durumda dogum yapanlar varmı?
benim ikizlerimde diamniyotik monokoryonik.20 hafta 5 günlük hamileyim sat'a göre. aralarında hafta farkı gözüküyor sizdede bu durumda olan var mı kilo farkı da var. ikizden ikize kan trasfüzyonu şüphesi var. ama kesin tanı olarak koyamadılar hayri ermiş prof. istanbulda ona gidicem. bilen var mı bu konuda bilgisi olan aynı durumu yaşayan paylaşın lütfen
slm allah kucağında bulundursun inşallah:)benimde gebeliğim monokoryonik diamniyotikti 23 haftalık doğum yaptım biri980 diğeri 860gr dı.küçük olan vefat etti.diğer kızımda 118 gün küvözde kaldı şimdi sağlık durumu iyi çok şükür.snin haftalarında benimkilerin kiloları boyları aynı gidiyordu ama plasenta tek olunca yemek çalma oluyor ve biri birinde küçük oluyor inşallah zamanında ve sağlıkla bebeklerini kucağına alırsın:
merhaba,
bende monokoryonik diamniyotik ikiz bebeklerime hamileyim.
işe devam ediyorum.
ayak ve bacaklarımda ödemler oluştu.bu arada bebişlerden birisi iyice aşağıya indi.
umarım erkenden gelmek istemez.
sizde durumlar nasıl? ben cumartesi dokora gideceğim.umarım ters giden birsey yoktur :18:
bnmde bacağıma kıramp giriyor arada aralarında hafta farkı var kilo farkı. sizde de aynı durum var mı monokoryonik diamniyotik bnmde. kaç aylık hamilesinz kaç kilo adınız?
kramp deme 3 gündür ağrıyor sağ bacağım.merdiven çıkamıyorum
doktora gittim. kızlarım iyiler.çok şükür aralarında hafta farkı yok.1 gün fark var.kiloları aynı.
28. haftamdayım. 13 kilo aldım. 20 ye çıkarım gibi geliyor.
glikoz yüklemesi yapıldı.şükür şeker falan da çıkmadı. oburluğa devam
sen kaç haftalık hamilesin? durumun nasıl kilo, sağlık problemi falan yok inşallah.... bebişlerin kız- erkek?
22.haftamdayım ben erkek benim bebişlerm.ben 7-8 kilo gibi aldım şimdiye kadar.aralarında hafta farkı ve kilo farkı var bizde sorun o gidiyorum doktora sürekli ikizden ikize kan tranfüzyonundan şüpheleniliyo ama kesin tanı yok o bulgular yok tam olarak öylee
küçük bebişin inşallah zamanla kardeşinin kilosunu yakalar. aklına kötü şeyler getirme. iyi düşünelim iyi olsun.
sen az kilo almışsın bana göre.özellikle diyet vs yapmıyorsun değil mi?
ilaç kullanıyor musun? benim kan değerlerim çok düşük değil ama 1,5 aydır kan ilacı içiyorum.temmuz ilk haftası tekrar tahlil yapılacak.umarım biraz daha yükselmiştir değerler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?