Montessori Anneleri ve Minikleri

alaranında var gırgırı bayılıyo hepsi aynı heralde bu kuzuların :)

Merhaba arkadaslar..burayi dun kesfetttim iki gundur surekli inceleme halindeyim.harikasiniz..

Ben 2013 agustos annesiyim oglum 2 aylik..burada paylastiklarinizi bilgisayara kaydediyorum..mintessori defteri tutuyorum nete buldugum herseyi not aliyorum.

Sizden bir konuda fikir almak istiyorum..oglum suan anakucagunda benim yanimda yatiyor..6. Ayda odasina gecirmeyi dusunuyorum ..evim kucuk odasi da kucuk..parmaklikli yataklardan almayi dusunuyordum ama montessori uygulayan anneleri inceleyince acaba yer yatagimi yapsam ditekt diyorum ama gece uykusu icin uygun degil gibi..cok kucuk daha..besik mi alsam yer yatagimi..onerileriniz nedir

bende kızımı 6 aylıktı odasına ayırdıüımda öncelikle ben kızıma oda takımı aldıüım için beşiğinde yatıyor ama sadece geceleri güdüz yer ytağında yatıyor uykusu geldiğin yastığını ve eline bir yazma alıp hemen yatağına gider bu bakımdan biz iksinide kullnıyoruz yer yatağınıda eski bir yorganımızı katladım altına atıyorum öyle bildiğin yatak değil yani montessori ye göre hersyi yaparım dersen aslında kendi ulasabileceği yerde olmalı hersey amaç onu hayatın tüm alanlarına onu ortak etmek karar senin

Eki Görüntüle 836722

işte kızımmm teyzeleri parmak boya yaparken :)

Parmak boyası olayı henuz benı urkutuyo
Bırazcıkın buyumuyı beklıcez yada yazı sanırım

keşke bende dikiş bilsem hiç anlamam öyle şeylerden

Bende bılmıyorum dıkış ama elmge dertıseyler dıngekten hem usenıyorum hem nefret eıyorum.makına pratık olabılır...

Tutugunuz montessorı defterınde degısık bışeyler varsafaudlanmamızıçın buraya da yukleyın lutfen
Benım kızımın parmaklıklı besıgı vardı fakat sadece 2-6 ay arası kullandı sonra rahat edemedı ve tuyukrıataga gtı yanı yepyenı oyleceduruyo oyuzden acle emeyın derım ve sımdıkı aklım olsaydı ıkenjt yataklarmgı alırdım dıyorum.hem montessorıye uygun baya bja ak hem buyuyup sonradan da kullanılabılıyor yanı ekonomık oluyor

resimlerin altına açıklamalarını yazacaktım ama beceremedim. patates adama dikkat çekmek istiyorum korku filmlerinden fırlamış gibi :)

Bi suru aktıvmte paylaşılmış
Farkettım kı ben hıç kuru bab ıyatlarla aktarma yaptırmıyorum ...sanırım ortalık çok batıcak endışem var:26:
Puzzle seklınde bı yere oturan foto var ya o nadıl bı pzzle mınder?

puzzel ŞEKLİNDE NAYLON DÖŞEME .ORTALIK ÇOK BATIYOR AMA DEĞİYOR

arkadaşlar kafamı kurcalayan ve etrafımda sorulduğunda tam anlamıyla cevaplaymadığım bir sru var sizlerinde fikrini almak istiyorum. hazırladığımız duyu şişeleri, koku şişeleri, ses şişelerinin yada bi çok aktivitenin amacı farkındalığı arttırmak biliyorum peki bu yaşta kazanılmış farkındalığın ileride olumlu dönüşleri nasıl olacak kuzularımıza...

Kafanizi kurcalayan sorulara cevsp bulacaginizi dusundugum hos bi yazi yazmis tanimadigim bi annemiz.guzel oztlemis;

CANIM OĞLUM ALTUĞ: Montessori Eğitiminin Amacı ve Önemi...

çok teşekkür ederim harika bir yazı ve soruların cevabı bu arad oyuncklarımız geldi müsait bir zamanda paylşacağımm

sevgili hanımlar cici anneler ben 2009 doğumlu kızımla sorun yaşıyorum bu aralar aşırı duygusal değişik bişey oldu kreşe gitmek istemiyor gibi.bende bu yöntemi merak ettim formu şuan okuyamıyorum akşam tek tek okuyacağım sormak istediğim 5 yaş için uygnmu kızıma uymasa bile 2 yaşında oğlum var çalışan bir anneyim öğrenmek istiyorum

canım merhaba montessori eğitimi 0-3 3-6 diye dönemlere ayrılıyor asağıda bir linkte montessorinin amacı cok güzel anlatılmıs ordan gerekli bilgileri toplayabilirsiniz

15 aylık oğlum için örnekler rica ediyorum arkadaşlar :))

kızım 1 yaşına kadar beni emdi bu yüzden odamızda yattı, 17 aylık ve halada odamızda yatagında yatıyor. henüz ayırmak için erken çünkü gece sık sık uyanıyor. ben park yatak aldım, okuduğum kadarıyla pekte fazla kişinin kullanmadığı titreşimle hiç sallamadan 9 ay geçirdim. titreşimi açardım hop uyurdu. sonradan hastalıklar falan olunca sallamam gerekti. şimdi bazen sallıyorum bazende kendi gidiyor park yatagına yatıyor. park yatakların süngerleri ince olur ve taşıması kolaydır, gündüzde yer yatagı olarak kullanabilirsin. ben ince bi sünger kestirip, bebek çarşafı ile kaplamıştım. sık sıkta yüz üstü yatır, tabi yanında sende ol. park yataktan çok memnunum ben..

bu ay için önerilerim;
-el ve ayaklara masaj (pedagog olan kuzenlerim 17 aylık kızıma bile masaj yapmamı öneriyorlar)
-bu masajı şiddetle tavsiye ederim, bebeğin kendi vucudunu tanımasında önemli bir rol oynar masaj
Bebek bakımı gaz masajı ve egzersiz | Bebek ve Hamilelik | Bebisler.com - YouTube
-klasik müzik dinletebilirsin
-kış demeden gün aşırı banyo (illa sabunlamana gerek yok, küvet yada bir kovanın içine ılık su koy ve içine daldır. suya sırt üstü yatır ve gögüsten hafif bastırırsan bebeğinin nefesini tutuğunu görürsün. hiçbir annenin bu anı kaçırmasını istemem, harika bir görüntüdür. kızımı 3 aylıkken denizde suya daldırırdım, nefesini tutar dalardı. )
-özellikle 3. aya geçince elini hiç boş bırakma sürekli birşeyler ver incelesin. el kaslarının gelişmesi açısındanda çok faydalı. tanımak içinde süreklide agzına götürecektir :)
-ayna çok önemli yatagın kenarına bi ayna koy ve kendine baksın
-bol bol ce-eee oynayın
-kırmızı bir kurdaleyi saga-sola götürerek takip etmesini sağlayın
benim aklıma gelenler bunlar..

balık stickerlar için kullandığımız akvaryumumuz;
Eki Görüntüle 838004

sanırım yayınlamamışım yüz ifadeleri,
Eki Görüntüle 838005 Eki Görüntüle 838006 Eki Görüntüle 838007

EVVEEEETTTT gelelim konuya, maşşallah diyelim katılımlar artmış. yazıların çogunu okudum, cevap veremediklerim varsa kusura bakmasınlar. bayram dönüşü hastalanıp yataklara düştük. sonunda dün kızıda hasta ettik. babannenin günü vardı oraya götürdüm sanırım üşüttü ve gece karnı ağrıdı. şükür agrı kesiciyle çabuk atlattık.

dünkü aktivitemiz babanenin günü oldu, ilk defa bu kadar kalabalık bir ortama girdi. uyanınca içeriye bi geldiki bi sürü bayan, çok şaşırdı. kimsenin tabagına sulanmadı, çayına dokunmadı. büyüdüğünü ispat etti. pek uslu ve pek dilliydi :) babannenin kucagında kuran okunurken bol bol amin yaptı. balkonda ugurböcegi bulduk, balkon camla kapalı olduğundan kaçamadıda böcüğümüz sevdik durduk. bu günde parka yürüyerek gittik, abilerin ablaların önü kesildi yaprak verildi. niyeyse düşen yaprakları veriyor herkese :) eve geldik uyuyor. akşam aktarma yaptırıcam, uzun zaman oldu yapmayalı. toplarla renk çalışmasıda yaparız. bol bolda kitap okuycaz :)

fermuar ve düğmelere ilgi arttı, bununla ilgili aktiviteyi hafta sonu yapmayı planlıyorum. önce bi iyleşelim, resimli paylaşımlara yakında başlarım.. :)

15 aylık oğlum için örnekler rica ediyorum arkadaşlar :))

Baslardan okumaya baslarsaniz freedom ve benim kizimin 14.ayindan itibaren yaptigi etkinliklerin oldugunu gorursunuz.suan her kkisi de 17 aylik.yaptigimiz etkinliklere goz gezdirin sayfalarda size de uyan etkinlikler bulacaksinizdir

merhaba yetenekli anneler!
kısa bir süredir buradayım ve tüm yazılanları okudum. herkesi tek tek tebrik ediyorum. henüz paylaşımda bulunamadım bu yüzden de yazmak istemedim ama sürekli bakıp kaçmak da istemedim :S
montessoriyle oğlum 11 aylıkken falan tanıştım ve ah dedim keşke hamilelikte hatta evlenmeden önce bilseydim. eğitimci olmama rağmen hiç duymadım. pedogog Adem Güneşin programını tesadüfen dinleyince daha yakasını bırakmadım ve montessori hayatımıza girdi. oğlum şuan 18 aylık. evde onun için köşeler oluşturdum (en kısa zamanda paylaşacağım). küçük küçük de etkinlik yapmaya çalışıyorum ama galiba oğlum hazır değil. etkinliğin başında 2 dakika zor duruyor. ben de zorlamıyorum zamanla bu süre uzar inşallah.
şuanda ücretsiz izindeyim ve seneye eylülde çalışmaya başlayacağım. bu nedenle materyalleri yavaş yavaş hazırlayacağım ve paylaştığınız her şey için sonsuz teşekkürler. çok güzel fikirler veriyorsunuz.
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…