teşekkür ederim canım teklrar inceledim resimlerimnizi, aslında bende öyle bir kitaplıkm yapabilirm ama ancak 2 kutu yanyana gelbilir başka yer yokk malesef
ellerine sağlık çok güzel olmuş, çırt çırtları yada adı başka bişeymi bilmiyorum daAktıvıte kitabımızdan aktiviteler....
Eki Görüntüle 882248 Eki Görüntüle 882250 Eki Görüntüle 882251
Şekilleri biliyo ve yerleştirebiliyor tabi sıkılmazsa sonunu getiriyorama çabuk sıkılıyor
Eki Görüntüle 882253 Eki Görüntüle 882255 Eki Görüntüle 882257 Eki Görüntüle 882258
Renkler ve pompomlar daha cok ilgisini çekiyo...
Bu ıkı oyunu da 20 aylık olunca ortaya cıkarcaktım ancak ozaman oynayabılır düşüncesideydim ama hepsinden daha cok bu ıkı oyunu sevıyor ....
Yapmamış olan annelere tavsıye ediyorum yapımı basit bu ıkı oyunu...
teşekkür ederim canım teklrar inceledim resimlerimnizi, aslında bende öyle bir kitaplıkm yapabilirm ama ancak 2 kutu yanyana gelbilir başka yer yokk malesef
ellerine sağlık çok güzel olmuş, çırt çırtları yada adı başka bişeymi bilmiyorum danerden temin ediyorsunuz
merhaba,
benimde 19 aylık ikizlerim var.hazırladığınız oyunu çok beğendim nasıl hazırladınız benimkiler hala herşeyi ağızlarına götürüyolar bende açıkçası korkuyorum herşeyi ellerine götürmekten böyle şekilleri yerleştirme gibi oyuncaklar var onlardan almıştım çok çabuk geçti hevesleri parçaları orda burda dağıldı.
siz böyle problemler yaşıyormusunuz tavsiyeniz ne olur birde o pomponlarla ne yapıyor onları nasıl hazırladınız.
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
Hayatın içinden montessorimiz....
Eki Görüntüle 884508 Eki Görüntüle 884509 Eki Görüntüle 884510 Eki Görüntüle 884511
Size birkaç soru sormak istiyorum.Evde bir gününüz nasıl geçiyor? Çocuklarınızla sadece Montessoriye göre hazırlanan oyuncaklarla mı oynuyorsunuz?Bu sistemi uygularken çevrenizdekiler de size yardımcı oluyor mu?Oyuncakları tek başınıza mı yoksa çocuğunuzla mı hazırlıyorsunuz?
Teşekkür ederim merak ettiklerimi cevaladığınız için.Çalışıyor musunuz?Çalışırken Montessoriyi hayata nasıl yayabiliriz?Montessori bi yaşam biçimi...sadece aktıvıtelerı kapsamıyor amaç çocuga yapabıleceklerı ıçın sadece yardımcı olmak onu hayata hazırlamak...yemeği ben hazırlarken sofrayı kurmasını ıstıyorum 19 aylık kızımdan o da kendi çekmecesinden tabak bardn çatal ve kaşıgını çıkarap kendi sofrasını kuruyo mesela.temizlik yaparken arkamdan vileda yada bezle dolanıp bana yardım edıyo utu yaparken esyaları erıyo makınayı doldurup boşaltırken yardım edıyo ,yemek yaparken yanıma sandalye cekıyorum benı seyredıyo vs vs...gunluk ıslerımız boyle....bunlardan vakıt kalan zamanlarda ya yaptıklarımla oynuyoruz,ya ogretıcı yada eglendırıcı aktıvıteler yapıyoruz.su sıra favorısı müzik dinlemek mesela.müzikfacıp bırlıkte dans edıyoruz.yada mother goose clup izliyor.bunun yanında yıne su sıra bebeklerıyle oynuyo bazen yalnız bazen benı de dahıl edıyo.omuzumuzda bebek pişpişliyoruz,carsafa koyup sallıyoruz bırlıkte ninni soyluyoruz....yada koridor boyunca araba suruyoruz...akşam olunca kıtap okuyoruz yada babayla oyun hamuru oynuyor.
Oyuncakları genelde yalnız hazırlıyorum ki suprız olsun.aktıvıte yaparken yada uygulama konusunda kımse yardım etmiyor
Kafanızdakı soruların ne kadar yanıtını buldunuz bılmem ama gunlerımız boyle gecıyor bizim...kah egıtıcı oğetıcı kah hayal dunyasını dolduran oyunlarla....sarılmaları opüşmelerı boğuşmaları saymadım tabı
Teşekkür ederim merak ettiklerimi cevaladığınız için.Çalışıyor musunuz?Çalışırken Montessoriyi hayata nasıl yayabiliriz?
men geldim
uzun zamandır giremiyorum nete, önce kızın hastalığı sonra taşınma derken kaldı. evde hala bi düzen oturamadık. zaten heryerim ağrıyıp sızlıyor bi süre daha böyle kalır
sayfalara şöyle bir göz attım, okumaya henüz fırsat bulamadım. resimleri inceledim yine pek güzel çalışmalar varinşallah geriden de olsa hepsini yaptırıcam kızıma. havalar soğuduğu için artık çok fazla dışarı çıkartamıyorum kızımı, sanırım bu sebepten evde sürekli hareketli oyunlar oynamak istiyor. kavalamaç, saklanbaç, koltuktan mindere atlama, koltuk tepelerinde gezme, evdeki tüm mobilyaların üstüne inip çıkıyo, haliyle de düşüyor güneş olsada ayaz var
bu aralar eşleştirme kartlarını yapmıyor. 17. ayımızda hepsini yerleştirirdi şimdi bir tane bile yapmıyor. kartları karıştırmak dada çok eğlendiriyor onu. zorlamıyorum nasılsa bi ara tekrar eşleştirme yapar. kartların üstünde kedi köpek falan varsa hemen onları yürütüyormuş gibi yapıp, hikayeler anlarıyorum.
kartondan yaptığımız evin penceresinden evdeki peluşlarla kukla oynattıp hikaye anlattım kızıma, çok sevindi. mini bir tiyatro gibiydi, kesinlıkle tavsiye ederim.
bu aralar kitaplarla arası çok iyi, sadece okumamın dışında o resimlerde yapılanları taklit etmesini istediğim de hemen yapıyor. mesela resimde anne çorba karıştırıyor, kızıma soruyorum "çorba nasıl karıştırılır?" diye oda eliyle daireler çiziror. resimdeki "baba nasıl et kesiyor" "abi nasıl diş fırçalıyor" gibi sorulara hareketlerini yaparak karşılık veriyor
taşınırken bi kaç aktivite kutumuzdan da olduk, onların yenilerini yapmayı planlıyorum. tabi bu aralar kızım pek söyleneni yapacak gibi durmuyor. yer değişikliği haliyle onuda etkiledi, şoyle bi durulup dinlendikten sonra geridende olsa tam gaz devam edicem
beni sabahın köründe kaldıran, heycandan uyutmayan bir aktivitenin peşindeyim
kutudan aktivite masası yapmayı planlıyorum, umarım hayal ettiğim kadar güzel bir çalışma olur
teşekkür ederim :)Çalışmıyorum ve işin açıgı calışsaydım hıç bı aktıvıte yapıcagımı da sanmıyorum.oyuzden calışıp da bunlara zaman ayırıp kafa yoran annelerı çok çok takdır edıyorum
Hoşgeldın baya ozlettın.evınızde gule gule oturun.
Dinlenip eve alıştıktan sonra tam gaz devam demıştın ama hiç dinlenmeden direkt daldınhayalım almadı desıgın masayı oyuzden sabırsızlıkla beklıyorum.ben tembel bı anne oldum kış çarptı benı bısey yapasım yok varolanları çeşitlendiriyoruz.renkler ve sekıller tamam bızde ama bunları uygulıcak ,pekiştircek kolay ve değişik aktıvıteler gelmıyo aklıma?
bende bol bol aldım bu lastiklerden. bulunduğu paket biboron şeklindeydi, onunlada bebeğini besliyor sonrada ayağında sallayıp uyutuyor :)Renkleri gruplandıralım dedık....kızım kendı diliyle"mami"olanı seçtı yalnızca
Eki Görüntüle 889153 Eki Görüntüle 889154 Eki Görüntüle 889155 Eki Görüntüle 889156 Eki Görüntüle 889157 Eki Görüntüle 889158 Eki Görüntüle 889159
Bu lastıklerle oynamayı cok sevıyo hazır konsantre olmuşken bolcana foto cektım ıçınden secım yapamayıp hepsini yukledım
Bir renk gruplandırma daha....bu seferkı stıckerlarla...
Eki Görüntüle 889161 Eki Görüntüle 889162 Eki Görüntüle 889163
Ve son
Eki Görüntüle 889164
Merhaba hanımlar, bir arkadaşın tavsiyesi üzerine montessori eğitimini araştırmaya başladım ve ilk baktığım yerlerden biri de kk oldu. Kızım henüz küçük, 6 gün sonra 9 aylık olacak ama ben yavaş yavaş başlamak istiyorum bu yaşam biçimine. Bana tavsiyeleriniz olursa çok mutlu olacağım. Tüm sayfaları da zamanla inceleyeceğim inşallah, ilerisi için fikirler edinmek de güzel olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?