Montessori Anneleri ve Minikleri

teşekkür ederim canım teklrar inceledim resimlerimnizi, aslında bende öyle bir kitaplıkm yapabilirm ama ancak 2 kutu yanyana gelbilir başka yer yokk malesef

ellerine sağlık çok güzel olmuş, çırt çırtları yada adı başka bişeymi bilmiyorum da nerden temin ediyorsunuz

merhaba,

benimde 19 aylık ikizlerim var.hazırladığınız oyunu çok beğendim nasıl hazırladınız benimkiler hala herşeyi ağızlarına götürüyolar bende açıkçası korkuyorum herşeyi ellerine götürmekten böyle şekilleri yerleştirme gibi oyuncaklar var onlardan almıştım çok çabuk geçti hevesleri parçaları orda burda dağıldı.

siz böyle problemler yaşıyormusunuz tavsiyeniz ne olur birde o pomponlarla ne yapıyor onları nasıl hazırladınız.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Tuhafıyelerın bıçoğunda mevcuttur sanıyorum.ince ve kalın olmak uzere ıkı cesıt ebatta satılıyor hatta renklerı de var

Agıza goturma huyu artık bıttı kızımın.pek de hatırladıgım bı problem yasamamıstık zaten.huysuz yaramaz bı kızım var ama(yarın 19.ayı bu arada) hayırdan anlıyo ve kurAlları bılıyo,ona gore davranıyo.
Pompomlar kırtasıye,buyuk market hatta milyoncularda cesıtlı boy ve mıktarlarda satılıyor.ben kipadan almıştım.bıçok aktıvıtede kullanılabılıyor.yaptıgım aktıvıteyı yakından resmettım kı anlasılabılır olsun;

elimdeki tabanın ölçulerıne gore ayarlayıp renkli kecelerı kestım.ortalama 6-7 cm boyutları

Ve sıcak sılıkonla zemıne yapıştırdım

karsı sayfasına pompomlar kaybolmasın dıye cırtcırtın yumusak olan kısmını serıtler halınde yapıştırdım

. Cırtın sert olan kısmını yıne sıcak silikonla pompomlara yapıstırdm.cırtların sert olan yuzeyı keceyı kavrıyo ve yapışıyo

Biz bugun ılk parmak boyamızı ya ptık.kızım özgün çalışmayı tercih ettı pek mudehale etmedim oyuzden ortayaa bı eser çıkmadıamaa çok keyif aldı:))

.

Ben henuz buna sıra gelmedıgını dusunduğum ıçın onune koymadıgım fakat kızımın getırıp bugun onume koydugu oyuncagımız;

Tekrar merhaba.Kzım 1 hafta sonra 4 aylık olacak.Bugün o ana kucağında yatarken elimdeki yarısı su dolu şişeye ilgiyle baktığını fark ettim.Hemen sağa sola hareket ettirmeye, kaydıraktan kayar gibi hareketler yapmaya, çalkalamaya başladım. Şişeyi ilgiyle izledi.Bugünlerde oldukça mızmız olan miniğim 10 dk şişeyle haşır neşir oldu.Keşif döneminde old. için merak duygusu kabarıyor.Birkaç gündür kızım için neler yapabilirim sorusu aklımı meşgul ediyordu.Birkaç şey düşündüm.Umarım onun için de uygun olur.Amacım duyularını(özellikle dokunma ve işitme) harekete geçirmek ve marak duygusunu tatmin etmek.Yapmak istediğim şeyler:
1. Kalın dört tane mukavvayı alıp üzerlerini tek tek kırmızı, siyah, beyaz ve karışık renkle kaplayacağım (Görme duyusu tam gelişmediğinden bu renklere daha çok ilgi duyarlarmış). Sonra bunları kitap sayfası haline getirip birine hışırtılı poşet, birine kumaş, birine yün son sayfaya da hepsinin olduğu materyaller asacağım.Böylece hem tek tek tanımış hem de bütünleştirmiş olacak.
2. Ana kucağındaki oyuncaklarının asılı old. bölüme kumaştan keseler yapıp içine yine poşet, bakliyat veya farklı nesneler atacağım.
3. İki tane pet şişeyi ortadan delip iple birbirine bağlayacağım. İçine bakliyat koyacağım.Bir nevi çıngırak olacak. Umarım 500 mlden küçük şişe kolayca bulurum.

Size birkaç soru sormak istiyorum.Evde bir gününüz nasıl geçiyor? Çocuklarınızla sadece Montessoriye göre hazırlanan oyuncaklarla mı oynuyorsunuz?Bu sistemi uygularken çevrenizdekiler de size yardımcı oluyor mu?Oyuncakları tek başınıza mı yoksa çocuğunuzla mı hazırlıyorsunuz?

Montessori bi yaşam biçimi...sadece aktıvıtelerı kapsamıyor amaç çocuga yapabıleceklerı ıçın sadece yardımcı olmak onu hayata hazırlamak...yemeği ben hazırlarken sofrayı kurmasını ıstıyorum 19 aylık kızımdan o da kendi çekmecesinden tabak bardn çatal ve kaşıgını çıkarap kendi sofrasını kuruyo mesela.temizlik yaparken arkamdan vileda yada bezle dolanıp bana yardım edıyo utu yaparken esyaları erıyo makınayı doldurup boşaltırken yardım edıyo ,yemek yaparken yanıma sandalye cekıyorum benı seyredıyo vs vs...gunluk ıslerımız boyle....bunlardan vakıt kalan zamanlarda ya yaptıklarımla oynuyoruz,ya ogretıcı yada eglendırıcı aktıvıteler yapıyoruz.su sıra favorısı müzik dinlemek mesela.müzikfacıp bırlıkte dans edıyoruz.yada mother goose clup izliyor.bunun yanında yıne su sıra bebeklerıyle oynuyo bazen yalnız bazen benı de dahıl edıyo.omuzumuzda bebek pişpişliyoruz,carsafa koyup sallıyoruz bırlıkte ninni soyluyoruz....yada koridor boyunca araba suruyoruz...akşam olunca kıtap okuyoruz yada babayla oyun hamuru oynuyor.
Oyuncakları genelde yalnız hazırlıyorum ki suprız olsun.aktıvıte yaparken yada uygulama konusunda kımse yardım etmiyor
Kafanızdakı soruların ne kadar yanıtını buldunuz bılmem ama gunlerımız boyle gecıyor bizim...kah egıtıcı oğetıcı kah hayal dunyasını dolduran oyunlarla....sarılmaları opüşmelerı boğuşmaları saymadım tabı

Teşekkür ederim merak ettiklerimi cevaladığınız için.Çalışıyor musunuz?Çalışırken Montessoriyi hayata nasıl yayabiliriz?

men geldim

uzun zamandır giremiyorum nete, önce kızın hastalığı sonra taşınma derken kaldı. evde hala bi düzen oturamadık. zaten heryerim ağrıyıp sızlıyor bi süre daha böyle kalır

sayfalara şöyle bir göz attım, okumaya henüz fırsat bulamadım. resimleri inceledim yine pek güzel çalışmalar var inşallah geriden de olsa hepsini yaptırıcam kızıma. havalar soğuduğu için artık çok fazla dışarı çıkartamıyorum kızımı, sanırım bu sebepten evde sürekli hareketli oyunlar oynamak istiyor. kavalamaç, saklanbaç, koltuktan mindere atlama, koltuk tepelerinde gezme, evdeki tüm mobilyaların üstüne inip çıkıyo, haliyle de düşüyor güneş olsada ayaz var

bu aralar eşleştirme kartlarını yapmıyor. 17. ayımızda hepsini yerleştirirdi şimdi bir tane bile yapmıyor. kartları karıştırmak dada çok eğlendiriyor onu. zorlamıyorum nasılsa bi ara tekrar eşleştirme yapar. kartların üstünde kedi köpek falan varsa hemen onları yürütüyormuş gibi yapıp, hikayeler anlarıyorum.
kartondan yaptığımız evin penceresinden evdeki peluşlarla kukla oynattıp hikaye anlattım kızıma, çok sevindi. mini bir tiyatro gibiydi, kesinlıkle tavsiye ederim.
bu aralar kitaplarla arası çok iyi, sadece okumamın dışında o resimlerde yapılanları taklit etmesini istediğim de hemen yapıyor. mesela resimde anne çorba karıştırıyor, kızıma soruyorum "çorba nasıl karıştırılır?" diye oda eliyle daireler çiziror. resimdeki "baba nasıl et kesiyor" "abi nasıl diş fırçalıyor" gibi sorulara hareketlerini yaparak karşılık veriyor
taşınırken bi kaç aktivite kutumuzdan da olduk, onların yenilerini yapmayı planlıyorum. tabi bu aralar kızım pek söyleneni yapacak gibi durmuyor. yer değişikliği haliyle onuda etkiledi, şoyle bi durulup dinlendikten sonra geridende olsa tam gaz devam edicem

beni sabahın köründe kaldıran, heycandan uyutmayan bir aktivitenin peşindeyim
kutudan aktivite masası yapmayı planlıyorum, umarım hayal ettiğim kadar güzel bir çalışma olur

Teşekkür ederim merak ettiklerimi cevaladığınız için.Çalışıyor musunuz?Çalışırken Montessoriyi hayata nasıl yayabiliriz?

Çalışmıyorum ve işin açıgı calışsaydım hıç bı aktıvıte yapıcagımı da sanmıyorum.oyuzden calışıp da bunlara zaman ayırıp kafa yoran annelerı çok çok takdır edıyorum

Hoşgeldın baya ozlettın.evınızde gule gule oturun.

beni sabahın köründe kaldıran, heycandan uyutmayan bir aktivitenin peşindeyim
kutudan aktivite masası yapmayı planlıyorum, umarım hayal ettiğim kadar güzel bir çalışma olur

Dinlenip eve alıştıktan sonra tam gaz devam demıştın ama hiç dinlenmeden direkt daldınhayalım almadı desıgın masayı oyuzden sabırsızlıkla beklıyorum.ben tembel bı anne oldum kış çarptı benı bısey yapasım yok varolanları çeşitlendiriyoruz.renkler ve sekıller tamam bızde ama bunları uygulıcak ,pekiştircek kolay ve değişik aktıvıteler gelmıyo aklıma?

Renkleri gruplandıralım dedık....kızım kendı diliyle"mami"olanı seçtı yalnızca

Bu lastıklerle oynamayı cok sevıyo hazır konsantre olmuşken bolcana foto cektım ıçınden secım yapamayıp hepsini yukledım

teşekkür ederim :)

biraz ara verdik eşleştirme yapmaz oldu bizimki ufak ufak kartlarla başlamak lazım. senin kitabın kutu versiyonunu yapıyorum. keçelere anca bulaşabildim
bende bol bol aldım bu lastiklerden. bulunduğu paket biboron şeklindeydi, onunlada bebeğini besliyor sonrada ayağında sallayıp uyutuyor :)

maşşallah

Merhaba hanımlar, bir arkadaşın tavsiyesi üzerine montessori eğitimini araştırmaya başladım ve ilk baktığım yerlerden biri de kk oldu. Kızım henüz küçük, 6 gün sonra 9 aylık olacak ama ben yavaş yavaş başlamak istiyorum bu yaşam biçimine. Bana tavsiyeleriniz olursa çok mutlu olacağım. Tüm sayfaları da zamanla inceleyeceğim inşallah, ilerisi için fikirler edinmek de güzel olacak

Aramıza hoşgeldiniz
Sayfaları gezinirken kafanzdakı sorulara yanıt bulup,yol gösterıci bilgilere ulasacagınızı umuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…