Montessori Anneleri ve Minikleri

Çok teşekkür ederim. Saklambaç, kovalamaca, klavye, mause, poşet, renkli kartonlar (özellikle pişirme kağıdının kutusuna deli oluyor). Balonu okumuştum denemekten çekindim patlayınca korkar daha da önemlisi parçaları ağzına alırsa diye ama kontrollü deneyeceğim. Diğer fikirler içinde çok teşekkür ederim tek tek deneyeceğim hepsini.

Ricaederim, nette bloglarada bakin değişik fikirler cikabilir karsiniza. Bende netten arastirip uyguluyorum kurdaleye nesneler bağlayıp (dislikler falan) kutudan cektirebilirsiniz buda vardi aktiviteler arasinda :)

herkese merhaba,
uzun zamandır yazamıyorum ama takipteyim. facebook kullanmıyordum ama sırf gruplara üye olabilmek için açtım. orda da çok güzel paylaşımlar oluyor. tavsiye ederim.

oğlumla çeşitli aktiviteler yapıyoruz hatta bazıları rutinleşti. rutinleşmesine rağmen yapmaktan hoşlanıyor.
renklerle haşır neşir olmaya çalışıyoruz hatta en sevdiği renk mami:) tabi henüz öğrenmiş değil acelemiz de yok ama farkındalık yaratmaya çalışıyorum. her nesnenin rengini vurguluyorum. bunun yanında herkesin bildiği renk kutusundan yaptım.

kitapları çok seviyoruz ve bu durum beni çok mutlu ediyor. kitaplığımızda ona bir raf ayırmıştım ama ona özel bir kitaplık yaptırmaya karar verdik. şöyle bir şey:
bitince paylaşırım.

keçeden sayılar kitabı yaptım. hem sayılar, hem renkler hem de şekiller aynı anda çalışılabilir.

etkinlik kitabı da yapıcam. fikir aşamasındayım. malzemeleri de tamamlayınca başlıycam inş.

herkese kolay gelsin

merhaba paylaşımlar çok güzel
özellikle renk kutusu tam bizlik. renkleri öğretmeye çalışıyordum, kare kare kestiğim keçe kumaşlarına PVC kaplayıp eşleştirme yapıyorduk. kutuya atmakta güzel bir yöntem :)

bizim kızda tambir kitap kurdu, bi ara kutulardan kitaplık işinede girişicem ama henüz kutu temin edemedim :) hoş aklımda o kadar çok şey varki bazen hangisini yapsam bilemiyorum :26::26::26::26:

dün köpük tabaklara çöp şişleri batırdık içlerine makarna dizdik. renk öğretmeye çalışıyrm ama oralı değil. yapboz aldım yapamıyo sıkılıyo. karayi üçgeni kendi deliklerinden atamıyo. hepsini aynı delikten geçirmeye çalışıy o olmayınca fırlatıyo etrafa saçıyo

hiç üzülme o ne demek istediğini anlıyor ve beynine yazıyor. yeni bi aktiviteye geçtiyimizde sabahtan yaptırmaya çalışıyorum yapmıyor. akşam babaya hadi nasıl yaptıgını göster deyince öyle güzel yapıyorki. hergün biraz renk eşleme yaptırmaya çalışıyordum, yapmam allah yapmam. dün akşam babanneye renk eşledi, ilk defa. bazen seyirci lazım oluyor showlarını sergileyebileceleri o yapmasada sen göstermeye devam et, merak etme doğru yoldasın

bu arada iyi hatırlattın bizde çöp şişlere makarna geçirelim bu gün, sıkılıp makarnaları yemezse iyi

netten bulduğum çok güzel bir kutu aktivite;
sayılar
harfler
şekiller
renkler

oo süpermiş! elimde çok güzel kutularım vardı. ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bunlar iyi oldu. şuan alfabe kitabını bitirmeye çalışıyorum. o bitince buna bir el atayım. teşekkürler paylaşım için:)

rica ederim, alfabe kitabının resimlerini bekliyorum :)

bu tarz bir abaküs yapayım diyorum kızıma, elinde oynasın dursun. görsel olarak sayıların bir bir arttığını görür diye düşündüm. yapmam gereken çok aktivite var ama malzeme eksiğinden yapamıyorum

pufun üzerine 15 tane falan renkli bant yapıştırıyorum fakat küçük olduğu için uçlarını azıcık kıvırıyorum :) pufun etrafında döne döne hepsini topluyo,sandalyeninin bacaklarına bana bant yapıştırdım onada renkli sünger aldım markettten küp şeklinde kesip yapıştırdım(burda pon ponla yapmışlar ama ben kipada bulamadım) süngerleri topladı fakat bantı sökmek daha eylenceli geldi kızıma, çorap çkmecelerini boşaltmaya bayılıyo basit bir aktarma etkiğinliği eline yiyebileceği şeyler veriyorum çok ilgisini çekiyo mıncıklıyo didikliyo arada ağzına atıyo peçete didiklemeye bayılıyo, şişelere nohut,tuz ve arpa şehriyo koydum sırayla sallayınca bakıyo biraz ama çok ilgisini çekmiyo kitap hiç ilgilenmiyo aklıma gelenler bunlar

bunlarda yeni aktivitelerimiz;

elle, kaşıkla, maşayla ponpon yedirdiğimiz adam. tek eksiği saçları, henüz yapamadım. daha öncede vardı ama deforme olduğundan taşınırken yanımıza almamıştım.

ponpon ve top yiyen canavar kalemiz :)

pponponları üfleterek kaleye sokturabilirsiniz. bizimkinin pek gücü yetmiyor birazdaha büyükler için. toplarıda elimizle atarak sokmaya çalışıyoruz. ilerde ayak ve sopaylada deneriz artık :)

bir kutuda iki aktivite. renkleri eşlediğimiz PVC kaplı keçe kumaşlarını renklerine göre atması için bir kutu yaptım. arka yüzünede 10 a kadar düşünmüştüm ama olmadı bende 5 e kadar olan bir abaküs yaptım. sıfırımız bile var henüz bu kutuyla oynamadı.

birde yapmayı planladığım kardan adam el kuklası var. uzun upuzun bi süre aktivite yapmayı planlamıyorum el yoran işler özellikle. daha çok sanatsal, boyama gibi aktiviteler yaptırıcam :)

yine çok güzel aktiviteler hazırlamışsın. bunlar epey bi süre yeter zaten. seni çok iyi anlıyorum. ben de bugün öyle dedim kendi kendime daha bir şey yapmam diye:) zaten 1 ay evden uzaklaşıcaz. anneanneye gidiyoruz. 1 ay mola el işlerine:) alfabe kitabım birazdan biter. paylaşırım

Son ıkı sayfa ıyı calışmışemeği gecen annelerı tebrık edıyorum elleınıze saglık

Aktıvıtemızın bı adı amacı yok..ama duyu bişiysi diyebılırız....Eylul baya oyalanıyor bunlarla...belkı ıçıne bışıyler atılıp ceşitlendirilebılır ama bu bıle yetıyo sevıp oynamasına;

Eki Görüntüle 907134 bıtkı topragıymış bunlar

Eki Görüntüle 907141 ıçıne su atıyorsun sısıyo tabı bu resım daha sısememış halı

Eki Görüntüle 907142 Eki Görüntüle 907144 Eki Görüntüle 907145

Jel dokuları ellerınden kayması yuvarlanması cok hoşuna gıdıyor.......

Eki Görüntüle 907146
Eki Görüntüle 907148

........................

Eklentiler

• $image.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 179
  • $image.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 173
  • $image.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 211
  • $image.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 173
  • $image.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 174
  • $image.webp
    19 KB · Görüntüleme: 157
  • $image.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 184
Son düzenleme:

ne güzel bağlanmış o saçlar
malum bizimkinde saç pek yok, arkada uzayan iki tutam saçıda ben kestim akşam. minik bi torbaya koyup sakladım hemen. iyiden iyiye oğlana benzedi

dün akşam kızım kendi aktivitesini kendi buldu. metal delikli süzgeçe ponponlar koyup çorba yapar gibi karıştırmak. ekstradan içine başka şeylerde katıp çorbayı kendince tatlandırdı uzun bi süre zevkle yemek yaptı

bu kutular eve sğıyo mu:) ayy her yer kutudur. evimi görseniz hep döküntü oyuncak bazen toplamak yerine üstlerinden atlayıp geçiyorm ayy pasaklı oldum ben

puf ve süngerle yaptığınız aktivitelerin fotoğraflarını gönderebilir misiniz acaba? güzel yavrunuz kaç aylık bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…