balonların içine nohut mercimek tuz koyun hafif şişirin hem sallasınlar hem ısırsınlar. petşişelerin içine duyular hazırlayabilirsiniz. bol bol bebeğinize masaj yapın özellikle sırtına kendini keşfetmesine yardımcı olur. saklambaç oynayın koltuğun arkasından bi görünün bi kaybolun. çekmece açma kapamaya bayılırlar ona göre kutudan bir aktivite oluşturabilirsiniz. kutun içinden nesne çekmeyede bayılırlar.
Eki Görüntüle 899075 Eki Görüntüle 899076
farklı dokulardaki kumaşlar, poşetler ilgisini çekecektir.
evdeki tum kabloları mause u klavyeyi koyun önüne çıldırırlar (aman diyeyim ayrılmayın yanından).
tavana iple balon asın, balona nesnelerde yapıştırabilirsiniz. oturarak yada ayakta veya yatarak uzanabileceği hafif dokunabileceği bi yukseklikte olsun. eline rulo verip balona vurmasınıda sağlayabilirsiniz.
ayna karşısına koyun bebeğinizi aynaları severler.
sürekli eline birşeyler tutuşturun, kendine zarar veremeğeceği şeyler olsun.
dahada vardır ama benim aklıma gelenler bunlar, umarım işinize yarar :)
Çok teşekkür ederim. Saklambaç, kovalamaca, klavye, mause, poşet, renkli kartonlar (özellikle pişirme kağıdının kutusuna deli oluyor). Balonu okumuştum denemekten çekindim patlayınca korkar daha da önemlisi parçaları ağzına alırsa diye ama kontrollü deneyeceğim. Diğer fikirler içinde çok teşekkür ederim tek tek deneyeceğim hepsini.
herkese merhaba,
uzun zamandır yazamıyorum ama takipteyim. facebook kullanmıyordum ama sırf gruplara üye olabilmek için açtım. orda da çok güzel paylaşımlar oluyor. tavsiye ederim.
oğlumla çeşitli aktiviteler yapıyoruz hatta bazıları rutinleşti. rutinleşmesine rağmen yapmaktan hoşlanıyor.
renklerle haşır neşir olmaya çalışıyoruz hatta en sevdiği renk mami:) tabi henüz öğrenmiş değil acelemiz de yok ama farkındalık yaratmaya çalışıyorum. her nesnenin rengini vurguluyorum. bunun yanında herkesin bildiği renk kutusundan yaptım.
Eki Görüntüle 901392
kitapları çok seviyoruz ve bu durum beni çok mutlu ediyor. kitaplığımızda ona bir raf ayırmıştım ama ona özel bir kitaplık yaptırmaya karar verdik. şöyle bir şey:
Eki Görüntüle 901393 bitince paylaşırım.
keçeden sayılar kitabı yaptım. hem sayılar, hem renkler hem de şekiller aynı anda çalışılabilir.
Eki Görüntüle 901394 Eki Görüntüle 901395 Eki Görüntüle 901396
Eki Görüntüle 901397 Eki Görüntüle 901398 Eki Görüntüle 901399
Eki Görüntüle 901400 Eki Görüntüle 901401
etkinlik kitabı da yapıcam. fikir aşamasındayım. malzemeleri de tamamlayınca başlıycam inş.
herkese kolay gelsin
dün köpük, tabaklara çöp şişleri batırdık içlerine makarna dizdik. renk öğretmeye çalışıyrm ama oralı değil. yapboz aldım yapamıyo sıkılıyo. karayi üçgeni kendi deliklerinden atamıyo. hepsini aynı delikten geçirmeye çalışıy o olmayınca fırlatıyo etrafa saçıyo
hiç üzülme o ne demek istediğini anlıyor ve beynine yazıyor. yeni bi aktiviteye geçtiyimizde sabahtan yaptırmaya çalışıyorum yapmıyor. akşam babaya hadi nasıl yaptıgını göster deyince öyle güzel yapıyorki. hergün biraz renk eşleme yaptırmaya çalışıyordum, yapmam allah yapmam. dün akşam babanneye renk eşledi, ilk defa. bazen seyirci lazım oluyor showlarını sergileyebilecelerio yapmasada sen göstermeye devam et, merak etme doğru yoldasın
bu arada iyi hatırlattın bizde çöp şişlere makarna geçirelim bu gün, sıkılıp makarnaları yemezse iyi
netten bulduğum çok güzel bir kutu aktivite;
sayılar
harfler
şekiller
renkler
Eki Görüntüle 903743 Eki Görüntüle 903744 Eki Görüntüle 903745 Eki Görüntüle 903746 Eki Görüntüle 903747
oo süpermiş! elimde çok güzel kutularım vardı. ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bunlar iyi oldu. şuan alfabe kitabını bitirmeye çalışıyorum. o bitince buna bir el atayım. teşekkürler paylaşım için:)
Merhaba benim kızım da 9 aylık, biz pek beceremiyoruz henüz. Aklıma da gelen pek bir şey yok, son günlerde tamamen buna yoğunlaştım ama kızıma göre aktivite üretemiyorum. Siz neler yapıyorsunuz? Sizden esinlenerek ve örneklendirerek bende bir yerlerden başlamak isterim.
bunlarda yeni aktivitelerimiz;
Eki Görüntüle 906954 elle, kaşıkla, maşayla ponpon yedirdiğimiz adam. tek eksiği saçları, henüz yapamadım. daha öncede vardı ama deforme olduğundan taşınırken yanımıza almamıştım.
Eki Görüntüle 906956 Eki Görüntüle 906957 Eki Görüntüle 906958
ponpon ve top yiyen canavar kalemiz :)
pponponları üfleterek kaleye sokturabilirsiniz. bizimkinin pek gücü yetmiyor birazdaha büyükler için. toplarıda elimizle atarak sokmaya çalışıyoruz. ilerde ayak ve sopaylada deneriz artık :)
Eki Görüntüle 906961 Eki Görüntüle 906962 bir kutuda iki aktivite. renkleri eşlediğimiz PVC kaplı keçe kumaşlarını renklerine göre atması için bir kutu yaptım. arka yüzünede 10 a kadar düşünmüştüm ama olmadı bende 5 e kadar olan bir abaküs yaptım. sıfırımız bile varhenüz bu kutuyla oynamadı.
birde yapmayı planladığım kardan adam el kuklası var. uzun upuzun bi süre aktivite yapmayı planlamıyorumel yoran işler özellikle. daha çok sanatsal, boyama gibi aktiviteler yaptırıcam :)
sonunda bitti:)
buyrun
Eki Görüntüle 907044 Eki Görüntüle 907043 Eki Görüntüle 907042
Eki Görüntüle 907041 Eki Görüntüle 907040 Eki Görüntüle 907046
Eki Görüntüle 907047 Eki Görüntüle 907048 Eki Görüntüle 907049
Eki Görüntüle 907050 Eki Görüntüle 907054 Eki Görüntüle 907055
Eki Görüntüle 907056 Eki Görüntüle 907057 Eki Görüntüle 907058
Eki Görüntüle 907059
bu kutular eve sğıyo mu:) ayy her yer kutudur. evimi görseniz hep döküntü oyuncak bazen toplamak yerine üstlerinden atlayıp geçiyorm ayy pasaklı oldum benbunlarda yeni aktivitelerimiz;
Eki Görüntüle 906954 elle, kaşıkla, maşayla ponpon yedirdiğimiz adam. tek eksiği saçları, henüz yapamadım. daha öncede vardı ama deforme olduğundan taşınırken yanımıza almamıştım.
Eki Görüntüle 906956 Eki Görüntüle 906957 Eki Görüntüle 906958
ponpon ve top yiyen canavar kalemiz :)
pponponları üfleterek kaleye sokturabilirsiniz. bizimkinin pek gücü yetmiyor birazdaha büyükler için. toplarıda elimizle atarak sokmaya çalışıyoruz. ilerde ayak ve sopaylada deneriz artık :)
Eki Görüntüle 906961 Eki Görüntüle 906962 bir kutuda iki aktivite. renkleri eşlediğimiz PVC kaplı keçe kumaşlarını renklerine göre atması için bir kutu yaptım. arka yüzünede 10 a kadar düşünmüştüm ama olmadı bende 5 e kadar olan bir abaküs yaptım. sıfırımız bile varhenüz bu kutuyla oynamadı.
birde yapmayı planladığım kardan adam el kuklası var. uzun upuzun bi süre aktivite yapmayı planlamıyorumel yoran işler özellikle. daha çok sanatsal, boyama gibi aktiviteler yaptırıcam :)
pufun üzerine 15 tane falan renkli bant yapıştırıyorum fakat küçük olduğu için uçlarını azıcık kıvırıyorum :) pufun etrafında döne döne hepsini topluyo,sandalyeninin bacaklarına bana bant yapıştırdım onada renkli sünger aldım markettten küp şeklinde kesip yapıştırdım(burda pon ponla yapmışlar ama ben kipada bulamadım) süngerleri topladı fakat bantı sökmek daha eylenceli geldi kızıma, çorap çkmecelerini boşaltmaya bayılıyo basit bir aktarma etkiğinliğieline yiyebileceği şeyler veriyorum çok ilgisini çekiyo mıncıklıyo didikliyo arada ağzına atıyo peçete didiklemeye bayılıyo, şişelere nohut,tuz ve arpa şehriyo koydum sırayla sallayınca bakıyo biraz ama çok ilgisini çekmiyo kitap hiç ilgilenmiyo aklıma gelenler bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?