Montessori Anneleri ve Minikleri

Şu sıra cokcana çamasır yıkanıp asıyoruz kurutuyor ve topluyoruz.bunları yaparkende kızım hep yardımcım...bu yuzden ona mınyatürünü yaptım.henuz mandalları acıp kendı tutturamıyor olsa da çabalıyor...benım astıklarımı toplayabılıyor;

camasır ve mandal sepetini de ihmal etmedık tabi
. Camasır askısı....
ilk çabası..

Eklenmeyen son ıkı fotoyu da eklemezsem catlardım

Son düzenleme:

maşşallah annesi, pek hamarat kızın çamaşırları topladıktan sonra bize getirin bebeğimize giydirelim

sonunda aktivite kutumuzu bitirdim

Kutumuzun bu yüzünde ponponlarla renk eşliyoruz, hemde ağaçtan maşayla ponpon topluyoruz. Ağacımızın üstündeki düğmelere de keçe ilikliyoruz

Bu yüzünde de bebeğimize kıyafetler giydiriyoruz. Kızımın en sevdiği aktivite oldu. Bebeğimizin kıyafetlerini yıkar, asar, ütüleriz artık bu aktivite birden çok aktiviteyi ortaya çıkarıyor

Vidalı kornişlerden lastik gerdirmeli bir oyun yaptım. Bunu da severek yapıyor. Lastik aralarını çok uzak tutmadım bu yüzden lastiği fazla germesine gerek kalmadan geçiriyor. minik çengelli bir cepte yaptım, lastiklerimizi burada saklıyoruz.

Çıtçıt ve fermuardan oluşan çiçekli saksımız Fermuar tamamda çıtçıt kızım için biraz zor. Çıtçıtları dişleyip koparmaya çalışmasa yapabileceğine inanıyorum

soyağacı çalışması ahşap bir hafıza oyunundan esinlenerek yaptım. aslında eşleştirme için kullanılıyordu ama bizim için çok çok erken olduğundan ben böyle yapmayı daha uygun buldum.

kutu üstüne pek fazla yapıştırma işlemi yapamadım genelde kutuya dikmek zorunda kaldım.

Almaya kalksan dünya para, yapmaya çalışsam biraz zaman alır

sanırım biraz farklı birşeyler oluşturmayı başarabildim. Nette ve burada paylaşım yapan herkese çok teşekkür ediyorum. uzun bi süre oyalanabilecegimiz, çocugumun hayal gücü ve yaratıcılığını artıracagını düşündüğüm güzel bir çalışma oldu..

çok çalıştım bi sinemayı da hak ettim

Son düzenleme:

Ya freedom bayıldım bayıldım
Özellikle kızı gıydırme super olmuş kıyafetlere bittim,ondan bende ıstıom.diğer kısımları bılıom da sen bu kıyafetler kısmını anlat bana.nasıl sabırla ugrastın bı de modeller vermışin katlı etekler falan hem guldum çılgınlığına hem imrendım ama bıyım ben bu aktıvıteye
Yıne harıkalar yaratıp orjınal bışeyler yapmışsın.aştın sen kendını baya baya ustasın

sen nasıl enerjik birşeysin anlamadımki, heryerden yazıyosun :) ne ara yazdın buraya bu kadadar yazıyı

başını burdan çizip yaptım, vucudunuda burdaki şaplonlardan. beyaz kağıdı ekrana yapıştırıp çizdim sonrada keçe kağıdlarından elbiseler yaptım. başı ve vucudu kutuya diktim, vucudunada çırtcırtın şert tarafını monte ettim yine dikerek. keçeler kendiliğinden yapışıyor zaten bu sert tarafa. kıyafetleride tutsun diye yine cırtcırtın sert tarafından kutuya şerit şeklinde kesip diktim. evdeki artıklardan saplonlardan kestiğim kıyafetleride süsledim bu kadar. bı kaç elbise daha yaparım belki. kafayı sonradan değiştirirsem diye gövdeden ayrı yaptım. oldu bitttiiiii

http://m.youtube.com/watch?v=09zOOveEVew&desktop_uri=/watch?v=09zOOveEVew

Bu vıdeonu 6.dakıkasında parmak kedı kuklalar var.kızımın sık izledıgı bır vıdeo ve 1 haftadır o kedıleu gosterıp heyecanlanıyordu.dun alsam kıyamadım artık oturdum yaptım.bıtıp de parmaklarıma takıp ona miyavladıgım andakı mutlulugu seyırlıktı:)

hem bıyuk-küçük sıralaması yapar

herkese merhaba. 18 aylık kızım var yeni yeni montessoriye başladık aslında daha önce yapıyormuşuz bilmeden:))) dün küçük su şişesine makarnaları 1 - 2- 3- diye sayarak koyduk boşalttık. küçük üç kuleye ceevizleri sayarak koyduk y-tek tek büyük kuleye döktük tekj
rar küçük kulelere döktük. daha saymayı bilmiyr devamlı bir iki üç bir iki üç diye sayırym

basit ve eğlenceli keçe aktivitesi :)
Büyükten küçüğe sıralama
Gökkuşağının renklerini öğrenme
Matematik için farklı şekiller oluşturma

Bugun kızımın oynıyacagı değil ama ona sevgı merhamet katacak,hayattakı ınsan dısında da canlıların oldugunu hatırlatıcak bı aktıvıte yaptık......belki yası dolayısıyla henuz anlayamıcak ama heryıl tekrarlayacağımız bı aktıvıte olsun;

Eki Görüntüle 897917 sokak hayvanları ıçın barınak yaptık...onlarda sıcacık bı yuvayı hakedıyor...

Tabı once bıraz kendı oynadı

Eki Görüntüle 897932 Eki Görüntüle 897933

Bır sonrakı etkınlık bu olacak

Eki Görüntüle 897925

Eklentiler

• $image.webp
    27,5 KB · Görüntüleme: 118
ne harika şeyler yapıyorsn imrendim sana biraz da kıskandım mı ne:))) bu uygulamaları ne zaman yapıyrsun yani günlük ne kadar zaman ayırıyrsun her gün mü ??:26:
Oyuncaklari onun erisebilecegi bi yerde, ya raftan aliyor yada yerden. Kendi secebildigi gibi bende onun icin secebiliyorum ajtiviteleri. Sabahtan öğle uykusuna kafar birkac aktivite aksamdan yatana kadarda bi kaç aktivite ve muhakkak hergun bir kitap okutmzsa resimletini anlatiyorum. Bir aktivite bile ona cok sey katacaktir. Bi yerden sonra aliskanlik yapiyor aktivite yapmadan duramiyorsunuz :)

Balkona kuslar icin hemen bi tane yapiyorum. Onlar yemeklerini yerlerken umarim kizimla izleme sansi buluruz :) bu guzel paylasim icin cok tesekkurler

Harika bir sey cocuklara renkleri ogretirken sayilarida caktirmadan ogreten bir aktivite. Balik aktivitesindeki pvc ledigimiz baliklari reklendirilmis plastik bardaklara attirabiliriz.

Merhaba benim kızım da 9 aylık, biz pek beceremiyoruz henüz. Aklıma da gelen pek bir şey yok, son günlerde tamamen buna yoğunlaştım ama kızıma göre aktivite üretemiyorum. Siz neler yapıyorsunuz? Sizden esinlenerek ve örneklendirerek bende bir yerlerden başlamak isterim.

kutu evimizin arkasına yapıştırdığım kagıda siyah keçeli kalemle kelebek ve çiçekler çizdim. akşamda kızım parmak boyası ile büyük ihtimal fırçayla boyamasını yapıcak :)

nette bulduğum bir aktivite. deliklerden tüylü tel geçirme

mini ütümüzle kızım bebeğinin kıyafetlerini ütülüyor. ahşap mandallar almıştım ama hala kullanamıyoruz. acaba farklı bir mandal mı almak lazım? önerisi olan varsa sevinirim, çamaşırları asamıyoruz

uzun zamandır yaptığımız fakat yeni paylaşabildiğim bir aktivite. soğan ve biber kesmece. ahşabını bulamadım plastik olanından aldım. gerçekten çok güzel bir aktivite. arasıra renkli dondurma çıbuklarıylada kesmece yapıyor kızım :)

balonların içine nohut mercimek tuz koyun hafif şişirin hem sallasınlar hem ısırsınlar. petşişelerin içine duyular hazırlayabilirsiniz. bol bol bebeğinize masaj yapın özellikle sırtına kendini keşfetmesine yardımcı olur. saklambaç oynayın koltuğun arkasından bi görünün bi kaybolun. çekmece açma kapamaya bayılırlar ona göre kutudan bir aktivite oluşturabilirsiniz. kutun içinden nesne çekmeyede bayılırlar.

farklı dokulardaki kumaşlar, poşetler ilgisini çekecektir.
evdeki tum kabloları mause u klavyeyi koyun önüne çıldırırlar (aman diyeyim ayrılmayın yanından).
tavana iple balon asın, balona nesnelerde yapıştırabilirsiniz. oturarak yada ayakta veya yatarak uzanabileceği hafif dokunabileceği bi yukseklikte olsun. eline rulo verip balona vurmasınıda sağlayabilirsiniz.
ayna karşısına koyun bebeğinizi aynaları severler.
sürekli eline birşeyler tutuşturun, kendine zarar veremeğeceği şeyler olsun.

dahada vardır ama benim aklıma gelenler bunlar, umarım işinize yarar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…