Montessori Anneleri ve Minikleri

YÜREĞİNİZE VE ELLERİNİZE SAĞLIK AKTİVİTELERİNİZİ ÇOK BEĞENDİM 1 Cİ SAYFADAN SON SAYFAYA KADAR SIKILMADAN OKUDUM BENİMDE 14 AYLIK BİR OĞLUM VAR AMA BEN ÇALIŞTIĞIM İÇİN AKTİVİTELERDE BUKADAR BAŞARILI OLABİLİRMİYİM BİLEMEDİM....
BUGÜN İLK İŞ OLARAK OĞLUMA YAPTIĞIM OYUN ODASINI YENİDEN DÜZENLEMEK OLACAK DAHA ÖNCEDEN ALDIĞIM BİR ÇOK OYUNCAĞI KALDIRACAĞIM...VE OYUN ODASINA ONUN DA RAHATLIKLA KULLANABİLECEĞİ OYUNCAKLARINI KOYABİLECEĞİMİZ RAF VE KİTAPLARI İÇİN KİTAPLIK ALACAĞIM VE AKTİVİTELEREDE YAVAŞ YAVAŞ BAŞLIYACAĞIZ

bu kutular eve sğıyo mu:) ayy her yer kutudur. evimi görseniz hep döküntü oyuncak bazen toplamak yerine üstlerinden atlayıp geçiyorm ayy pasaklı oldum ben

Sanki evde biz değilde o yaşıyomuş gibi bir hava hakim bazı aktiviteler mutfaga, oturma odasına kadar yayıldı, onları oralarda yapıyoruz evin küçük istilacısı

buda yeni aktivitemiz, eva sünger kagıttan yaptım. boş bi kağıda şablonları çizip evada kesip hemen oynamaya başladık

hazır evaları elinize almışken bunlarada bir göz atın derim ben;

yarım tamamlama eşleştirmesi
kapak ve evalarla resim baskı çalışması
kağıda çizilen agaca evadan kesilen yaprakları yerleştirme (burada yapışkan eva kullanılmış)
çorap eşleştirme; çamaşır makinasıda çok güzel olmuş :)
rulo ve evadan şekil baskısı
eva maske
evadan el, ellere mandal takma aktivitesi yapılmış, nette vardı ama bulamadım bende şablon olsun diye bunu koydum..
ayaklara ataç geçirme, ayrıca renk eşleştirme..
evedan yılbaşı ağacı süsleme etkinliği..
mini bir yapboz
bu evadan değil ama olabilirde fikir olsun dedim..

şimdiden kolay gelsin..

resimler: Netten alıntı..

Guzel bır calışma ve bol fıkır veren bır paylaşım olmuş eline emegıne saglık...

Bugun sakın bı gunumuz.kitap okumamı ıstedı okudum sonra Ingılızce ılk 1000 sozcuk kıtabımızla uzuuun bı vakıt gecırdık.resımlerı ınceledık.kitabın her sayfasına mınık bır ordek saklamışlar .Dıkkatıyle cok sasırttı benı,o kadar karısık resımlerın arasından küçük vakvakı arayıp bulabıldı ılkkez yapıyo olmamıza ragmen

Sonrada ıgneye boncuk gecırdı kucagımdayken usulca:)ıkımızde bıraz rahatsız ve halsızız oyuzden sakın bı gun gecırdık bırbırımızle sarmas dolas usulca mınık aktıvıte yapmış olduk.

Azraece nın onerısıyle eslestırme kartı almıştım.sımdı ben herkese tavsıye edıcem:

Eşleştirme Kartlarım Seti - Orhan Meric | 47,49TL - D&R : Kitap

Icınde 4 paket var henuz tum paketlerı acmadım.actıklarım arasından şekil eslestırmelerı,meyve sebze cısım eslestırmelerı rahatlıkla yapabılıyor.gölge eslestırmeyı yapamaz dıye dusunurken zorlanmadıgını gordum.genelde oyun nıyetıne oynayıp pek vakıt gecırmeyı sevmıyor sov nıyetıne yapıp alkış beklıyor
Yaparkenkı halı seyırlık oluyor zaten bı elındekı karta bakıyor sonra hemen yerdekılerı tarıyor:)

50x70 yapiskan evalari kirtasiyekerden bulabilirsiniz. Dev kardan adamimizi bol bol yuvarlak keserek yaptik :) guzel bir yeni yil etkinligi oldu :)

Renk aktıvıtesı yaptık

ayakkabı kutusunun kapağını boyadım ve delik açtım

hemen küçük bir deneme yaptık

. Bır kutuya degısık materyal ve renklerı topladım tombala kutusu oldu

Asıl ılgısını ceken ıse deliklerın kapaklı oluşuydu ve oyuna gizem kattı

Eylul un resım defterını karalamayı cok sevmesı ılgımı cekmıştı ve ona jumbo boya kalemı almıstım.jumbo kalemlerını çok sevdı ve resmen tum gun elının altında bu boya kalemlerı ıle gezmeye basladı.
yolda da kullanabılmesı ıçın ona aquadoddle aldım,cok sevdı ama once boya kalemelrını uzerınde denedısonra kalemın ıçınde su oluşu çok ılgısını cektı .şimdi aklına estıkce canta gıbı koluna takıp ıstedıgı yerde karalamalarını yapıyor;

Yılın en sevdıgım gunlerınden bırı yılbası geldı nıhayet...vırt zırt dıleklerınde herkes bulunuyo benımde bulunmama gerek yok allah herkesın gonlunden gecenı versın...
Benım heyecanıma kızımı da dahıl ettım ve agac suslesık ağac suslemekle kalmayıp evın bılımum yerlerıne bu kırpışan ışıklardan koyduk cunku Eylul bu ışıklara bayıldı.yarın da agacımızın altının paketlenme gunuınş hedıye paketlerı dolar

Merhabalar, buraya kimsecikler uğramaz oldu galiba bi umut bakıyorum ama yook.. Benim gibi bakıp kaçanlar vardır tabi:) şu sıra yeni bişeyler üretmedim yolculuk telaşındayız. 40 güne yakın evden uzak olucaz. Oğlum anneanne, babaanne ve dedelerine kavuşacak. Oradan da bişeyler paylaşmayı umuyorum. Bugün mutluyum çünkü oğlum ilk defa kartlarla eşleştirme yaptı:) nedense pek yanaşmak istemiyor eşleştirmeye 'hadi seni kırmayayım anne' der gibiydi tavırları:) olsun sevindirdi beni.

valla süpersiniz arkadaşlar 13 aylık kızçem var günlerdir fırsat buldukça okudum ve sonunda bitti. ne çok şey yapmış ve paylaşmışsınız elinize emeğinize yüreğinize sağlık umarım devamı gelir bizde yaptığımız aktiviteleri paylaşırız inşallh umarım kimse bi yere gitmezz mutlu yıllar herkese ayrıcaa

nereden aldınız ve kaş tlye aldınız süper görünüyor kızçem birgün kitaplarını yemeyi bırakacak ve bende bunlardan alacağım :)
Teşekkürlerr. Almadık tanıdık bi marangoza yaptırdık. Epey bi süre oğlum da kitapları yedi ama ben yılmadım kalın kitaplardan aldım. Şimdi kitapları çok seviyor. Tabi hala ince sayfalıları almaya cesaret edemiyoruz:)

şu aralar yeni birşeyler bulamıyoruz eldekilerle idare eder olduk. bu yüzden konu fazla ilerlemiyor

bi adet ayakkabı kutusuna resimdeki gibi iki delik açıyoruz. ben gözle bakılanın karşısına kedi resmi koydum ama güneş olsa daha iyi. kızım ilk baktıgında "ne var içinde, birşey görüyormusun?" diye sordum" "yookk" dedi. yandaki delikten ışık tututunca "şimdi bak kızım" dedim. "kedi, miyav" demeye başladı. ışıgı açıp kapayarak "gece oldu, gündüz oldu" diye anlattım. haliyle sonradan feneri alıp kendi ışık tutmaya başladı :) minik bir fenerdi düğmesinide kendi açıp kapattı. güzel bir aktiviteydi :)

birde deneyimiz var. balonun içine para atıp (ben 25 kuruş attım fazla agır olmasın diye) iyice şişiriyoruz. gonrada iki elimizin arasına sıkıştırdığımız balonu dairesel olarak sallıyoruz. para içinde aşağı yukarı dönmeye başlıyor. siz dondurmeyi durdurunca o hala dönmeye ve ses çıkarmaya devam ediyor :)

kk kullanmayı bilmiyorum bende bir foto paylaşmak stedim ama yapamadım gece gündüz aktiviteniz süper olmuş bizim için erken ama sanırsam çünkü sizin sayfa başlarında ki aktiviteleriniz de 15 aylıktan falan başlıyor du sanırım

Fotoğraf eklemek için öncelikle fotoğrafı küçültmeniz gerekiyor(kırpmak değil sıkıştırmak). Bunu paint veya microsoft office manager programında yapabilirsiniz. Ben 2. Yi tercih ediyorum. Şöyle:
Fotonun üzerinde sağ tıklayıp birlikte aç m.o.managerı seçiyorum. Orada resmi düzenleden sıkıştırma - web sayfası için sıkıştırı seçiyorum foto sıkışmış oluyo. Sonra da eklenti ekleyerek fotoyu seçiyorsunuz. Anlatımı uzun yapımı basit. Paintte hiç yapmadım onu kullananlar da var.

Bazen etkinliklerde ayın çok önemi olmuyor. Çocuğunuzun özelliğine göre yapıp yapamaycağını anlayabilirsiniz. Örneğin aynı ayda olmasına rağmen aydaşları eşleştirmeleri yaparken oğlum yapamazdı şimdi başladı yapmaya. Bence çocuklarda tavuk gibi kuluçka evresi var. İzliyorlar izliyorlar kayıt altına alıyorlar uygun ortamda sergiliyorlar. Tavuklardakinden farkı her çocukta bu sürenin değişmesi:)

teşekkür ederim :) deneyeceğim ama pek teknolojik bir insan değilim bakalım nasıl başaracağım :) tavuk kısmına kesinlikle katılıyorum kızım hiç bultak yapmaz ama bende babasıda elimize şekilleri alıp dakikalarca şekil üzerne konuşuyorduk aaa kareye bak ne şekersin kare ooo missin sen kare aaa minderdemi bi kare aaaa aynada karemiş diye diye kızçem öğrenmiş halbuki biz bunu yaparken o sürekli etrafta başka şeylerle ilgileniyordu :/ aynı şekilde renkleride böyle öğrendi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…