Montessori Anneleri ve Minikleri

teşekkür ederim, 14-15. aydan sonra başladım ben montessoriye ama ondan öncede bilmeden yapıyormuşum :)

biz şimdi 13 aylığız bende bşiler yapmaya çalışıyorum ama sizdede öylemiydi her ne yapıyorsam tek başıma yapıyorum kızımın dikkat süresi çok çok kısa ben yinede yılmamaya çalışıyorum ve dikkatini artırma yöntemleri varmı sizinde kullandığınız :)

Hala fındık aktarma havuzumuzu seviyoruz....canımın kımıldamak ıstemedıgı gunlere hızır gıbı yetısıyor
Yılbasına annem geldı,dun gece ugurladık.ve kızım ayrılıkları,özlemleri öğrenmiş,cok agladı.anane dıyıp duruyo....anlıcagınız sesımızın bı suredır cıkmayısının sebebı annemın bızdekı guzel varlığı ve de bugun kı bunalımımızın sebebı gıdışi....

Once kurekle kovaya doldurarak aktarma yaptı

Sonra ıçınden küçük fındıkları ayıkladı

Veee sizlere öpücük yollayarak oyunu sonlandırıp uykuya gectı

Yılbaşı hedıyelerımızden tavsıye ettıklerımız;

16 ahsap gorselden olusan hafıza kartları...şuan eşleştırme olarak kullanıyoruz çerez nıyetıne gıdıyor

. Tam bır muzık tutkunu olan kızıma ısabetlı bır hedıye...iş bankası yayınlarının müzikli kitabı...müzıkşerı cok hoş....bu da sayfaları;

Bugun maksımum kırlı bı aktıvıte yaptık ama coook eğlendık...
Traş kopüğü ve nişasta yogurup oynadık....

Bu ay ki meraklı minik dergısını cok begendık kızımla.içeriği bizim ayımıza cok uygun.resimlerini anlattık uzun uzun...
Bu da ıçınden çıkan kartlardan yıne ayımıza uygun olanları;

Kızımın eline vermeden once alna mukavva yapıştırdım kı saglam,uzun ömurlu olsun.
Hem bas,govde ve bacakları ogrendık vucudumuzda,hem bunları gruplandırmayı hemde ınsanı tamamlamayı...
Almayanlara bu ayı ozellikle tavsıye ederım

Montessori annelerine yaptıkları aktiviteleri burada paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Çok güzel fikirler ve uygulamalar var bu konu altında. Benim oğlum 8 aylık bundan önce kolik ve gaz problemleriyle uğraştım. Daha yeni yeni düzeliyor. ben de çocuğumla çeşitli aktiviteler yapmak istiyorum fakat internette araştırmaya çok vaktim olmuyordu İnşallah uyku sorunlarını da çözünce daha sık girebilirim. Sizce 8 aylık çocuğum için neler yapabilirim. 9 aylık çocuğu olan arkadaşa verdiğiniz örnekleri okudum (saklambaç vb) Bunun dışında ne olabilir? Bir de bununla ilgili kitap öneriniz var mı?

Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürlerrrr....

Kitap kurtlarına montessorıye uygun bır oda doseyıp bır de kıtap standı almak ıstersenız,karton kıtap standları var.mobılya olanlar oldukça pahalı...burda kıtap standları 35 tl...bilginize...

http://kartonstand.gen.tr/masaustu-standlar/kitap-standi.ns

Bırde ınternette genelde anaokullarının satın aldıgı bı aktıvıte buldum cok hoşuma gıttı ama bana fıyatı pahalı geldı(145 tl).fıkır olması acısından eklıyorum belkı maharetlı annelerımız yaparlar

Ferezya bu link facede bi arkadaşın paylaştığı kitaplığın linki değilmi.ben ona sipariş vermiştim ama vazgeçmiş.çok üzülmüştüm buradan sipariş verebilirim.teşekkür ederim.

Bende yapiskan eva kullandim, eline alip yirtmamasi yada nukmemesi icin mukavva veya yapiskan evayi oneririm. Bi kac aktivitede benden.

Sekilleri ogretmenin en kolay yolu resimdeki gibi bir cetvel alip icini boyatmakmis. Ben sadece kirmiziya boyatiyorum hem bu arada rengide ogretmis oluyorum. Yogurt kabindanda ponponlari renklerine gore atsin diye bursey yaptim ama henuz badari saglayamadik :) canavarimizin ustundeki renkli yuvarlaklara sticker yerlesyirip vuvarlagi pekistiriyoruz :) hergun bi 15 -20 dk disarida dolastiriyorum. Daha onceki sktivitelere devam. Su aralar daha cok renk ve sekil calisiyoruz..

Ferezya bu link facede bi arkadaşın paylaştığı kitaplığın linki değilmi.ben ona sipariş vermiştim ama vazgeçmiş.çok üzülmüştüm buradan sipariş verebilirim.teşekkür ederim.

Evet canim aynisinin 15 tl daha ucuz olani

kızlar merhaba, şu pvc nedir nasıl yapılır nerden alınır detaylı anlatır mısınız, vaktim yok o yüzden hemen soruya geçtim. tşkler

kızlar merhaba, şu pvc nedir nasıl yapılır nerden alınır detaylı anlatır mısınız, vaktim yok o yüzden hemen soruya geçtim. tşkler

http://www.hepsiburada.com/liste/of...1_2147483643_15238_15239%7d&fh_refview=lister caım bak ben bulinkteki laminasyonu aldım A4 boyutunda aldım ben soyle yapıyorum laminasyonu alıyorum içine kaplayacağım kagıdı koyuyorum ütü ile ne cok sıcak nede ılık ben üstüne bez koyuyoruz ütülüyorsun ütüledikçe sertleşiyor zaten ben genelde kızımaeşleştirme yaptıgımda yıpranmasın diye kaplıyorum

hımm güzel birşeye benziyor peki her türlü kağıda uygulama oluyormu, karton, mukavva, eva, a4 kağıt... ve en ince a4 kağıdı kapladığında bile kimlik kartı sertleşip dayanıklı oluyormu, tekrar tşkler

canım acıkcası bu konuda bilgim yok deneyerek öğrenebilirz ama kimlik gibi sert oluyor kağıt emin olabilirsin

canım acıkcası bu konuda bilgim yok deneyerek öğrenebilirz ama kimlik gibi sert oluyor kağıt emin olabilirsin

anladım çok tşkler. peki son soru sipariş için alacağım boyuta karar veremedim a4 mü a55 mi? sen a4 boyutu neden tercih ettin.

sonule boncuk ve pipet geciriyoruz. Kagida cizdigim sekilleri eslestiriyoruz. Bunlar da yeni aktivitelerimiz :)

Bir kacta yeni oyuncagimiz var.
ari yapbozumuz. Hepsini tamamlatamiyorum bi kac tanesini cikartip yerine koymasini istiyorum.

sihirli dugmeler. 20. Aya gore biraz erken ama gercekten guzel bir oyuncak. Renkleri ogretmek icin kullanilabilir.

Buda mutfagimiz, ebatlari kucuk ama tam ona gore. Oda oda dolastirip severek oynuyor :)

merhaba ben montessori ile yeni tanıştım sayılır. Diğer sayfalarda sizin almış olduğunuz ahşap 14 parçalı seti görmüştüm. Çocuğunuz ne zaman oynamaya başladı bu setle. Benim oğlum 8 aylık ben ne yazık ki saklambaç, ses çıkartan şeyler dışında hiç bi aktivite bulamıyorum Bu konuda da tecrübelerinizi paylaşır mısınız???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…