Montessori Anneleri ve Minikleri

slm arkadaşlar hepinize merhaba
yazdığınız tüm s ayfaları okudum harika şeyler paylaşmışsınız benm oğlumda 15 aylık yeni yeni bişiler yapmaya başlıyoruz yaptıklarınıza bakıp oğlumun yapabileceklerini seçiyorum
gelecek hafta kutu kapaklarını ve resim birleştirmeyi yapmayı planlıyorum saolsun freedom un önerdiği yerede gideceğim aynı şehirde olmamız güzel bi tesadüf
herkese kolay gelsin

merhaba arkadaşlar 14 aylık bi kızım var ve ben günü planlayamıyorum sizer gününüzü nasıl planlıyorsunuz hergün 1 etkinlkmi yapıyorsunuz ? kızım bişeyleri aktarmayı sevmiyor hemen kaldırıp döküyor makarna dizelim diyorum 2 tane diziyor sıkılıp başka boyuta geçiyor çok hareketli dikkat süresi çok kısa bu aylarda sizde durumlar nasıldı tecrübelerinizi paylaşırmısnız ? freedom ferezya paylaşımlarınıza hastayım :))) bende geçtiğimiz hafta 12 tane kitap aldım kızıma iş bankası hareketli kitaplardan gece bahçesi serisi hem neşeli hem sesli kitaplar aldım hep işbankasından onlara bayılıyoruz sık sık getirip ona okumamu istiyor daha 1 sayfa okumadan elimden alıp yerine götürüyor :/ ama sürekli kitaplarda gördüğü yeni şeyleri tanımak istiyor farklı bi kukla mı gördü ne olduğunu soruyor :) işin ası günlerimiz çok dağınık ben çok hevesli kızımsa çok hareketli napmalıyım ? yardım

Hoşgeldın aramıza
Çocuklarımızın ayları eşit.5 gun sonra 20. Ayını bıtrecek kızım.freedomun da kızı sanırım 2 hafta sonra 20. Ayı bıtırecek...yaptıgımız tum etkınlıklerı cocugunuzun ılgı alanına gore secıp uygulayabılırsınız.

Hoşgeldin.birbirinizle aynı sehırde olmak ne hoş....keşke benım sehrımden de birileri cıksa

O aylarda ılgı ve dıkkat suresı cok kısa oluyor cunku herseyı kesfedıp amlamaya calışıyorlar.18.aydan sonra cok degışıyorlar ve aktıvıteler daha keıflı hal alıyor.
İlk başladıgım aylarda rgun bıseyler yapmaya calışıyordum ve bu benı zıhnen cok yoruyordu.sonra anladım kı aslında ev yasamının,doğanın ıçıne sokmak bıle bır montessorı aktıvıtesı..parka gıtmek sokakta yururken gorduklerımızı konusmak ıncelemek bulaşık makınasını bosaltmak,camasır makınasına camasırları doldurmasını ıstemek,camasır asarken eşyaları vermesını ıstemek,oyuncakları toplatmak,yemek yaparken sandalye ustunde benı seyretmesıne ızın vermek...bunların hepsi ve daha fazlası bı montessorı aktıvıtesı ve gelişiminin bı parcası....bunu ıdrak etmemle hayat kolaylaştıbunlardan kalan boş vakıtlerde ya kıtap okuruz ya resım yaparız yda varsa bı aktıvıte onu yaparız....

Kumbarada para biriktirmek çocuklarda tutumlu olma alışkanlığı kazandırıyor
Uzmanlar, küçük yaşta kumbaraya para atma alışkanlığı olan çocukların büyüyünce daha tutumlu davrandıklarını belirtiyor.
Sempati Psikolojik Danışmanlık ve Hipnoterapi Merkezi Psikolog doktoru Ramazan Özarslan, ileride yetişkinlerin tutumlu olma ve kaynakları yerli yerinde kullanma alışkanlığının 6- 12 yaş arasında kazandığını söyledi. Kumbarada para biriktirme veya bir kutuda tahıl ürünleri toplamanın çocuklara küçük yaşta tutumlu olma alışkanlığı kazandıracağını belirten Özarslan, 0- 6 yaş grubu çocukların kutuya para atışlarını anne ve babasıyla yapması gerektiğini söyledi. Çocuğun kumbarasında biriken paraların ailesi tarafından kesinlikle mutfak malzemesi alımı için kullanmaması gerektiğine dikkat çeken Özarslan, böyle bir davranışın çocuklarda anne ve babalarına karşı güvensizlik oluşturduğunu söyledi.

Biriken paraların çocuğun isteği doğrultusunda alışveriş yapılmasına özen gösterilmesine vurgu yapan Özarslan, anne ve babanın haftada bir kumbarayı açarak para sayımı yaparsa minikleri sevindireceğini söyledi. Özarslan, "Kumbarada para biriktirme çocuğa özgüven duygusunu artırır. Çocuğun kendine ait parası olduğunu bilmesi ona huzur verir. Genelde 0 -6 grubu çocuklar kendilerine ait bir eşyayı kimseyle paylaşmak istemez. Bu yaştaki çocuklarda görsellik ve nesnelere dokunma önemli olduğu için kumbaraya para atma hem oyun hem de tutumlu olma alışkanlığı kazandırır. Boğazlarına kaçırmamaları için bozuk para atımları mutlaka anne ve baba eşliğinde yapılmalı" diye konuştu.

Kumbara para biriktirme ve birikeni belirli günlerde saymanın 6- 12 grubu çocukların sayısal zekasının gelişmesine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Özarslan, çocuğun istediği eşya ve malzemelerin çocuk için çok değerli ve önemli olacağını kaydetti

[

O aylarda ılgı ve dıkkat suresı cok kısa oluyor cunku herseyı kesfedıp amlamaya calışıyorlar.18.aydan sonra cok degışıyorlar ve aktıvıteler daha keıflı hal alıyor.
İlk başladıgım aylarda rgun bıseyler yapmaya calışıyordum ve bu benı zıhnen cok yoruyordu.sonra anladım kı aslında ev yasamının,doğanın ıçıne sokmak bıle bır montessorı aktıvıtesı..parka gıtmek sokakta yururken gorduklerımızı konusmak ıncelemek bulaşık makınasını bosaltmak,camasır makınasına camasırları doldurmasını ıstemek,camasır asarken eşyaları vermesını ıstemek,oyuncakları toplatmak,yemek yaparken sandalye ustunde benı seyretmesıne ızın vermek...bunların hepsi ve daha fazlası bı montessorı aktıvıtesı ve gelişiminin bı parcası....bunu ıdrak etmemle hayat kolaylaştıbunlardan kalan boş vakıtlerde ya kıtap okuruz ya resım yaparız yda varsa bı aktıvıte onu yaparız....[/QUOTE]

harikaaaa süper biz bunları fazlasıyla yapıyoruz zaten :)) cevabın için tesekkür ederim şimdi sizleri gördükçe aa ben bişi yapmıyorum diye hayıflanıyordum :))bunu bilmek bana iyi geldi ne biliim el becerisi olan biri değilimdir yapamıyorum diyede çok üzülüyordum bol bol viledayla ev silmeye çamaşıra bulaşığa yemeğe devam yanii :)) içim rahatladı yahuu :))

biz bugün trekinge gittik kızım herşeyi elledi bol bol toprak yedi bulduğu herşeyi ağzına soktu ve hiç kucak istemedi oda yetişkinlerin yürüdüğü yolu yürüdü hiş problem çıkarmadan herşeyi sordu öğrenmek istedi ( bence bol bol öğrendi )bizim bugün kü montesöri aktivitemiz bu oldu biraz dinlendikten sonra resim yaparıız diye düşünüyorum ( resim dediysem öle mucizevi bişe değil karalamaca :) )birazda kitap okuruz hayvanlara karşı çok ilgimiz var hemen hemen tüm hayvanların sesini taklit ediyor ben bu anlamda kullanabileceğim materyal arıyorum plastik hayvanlarımız var ama farklı materyallerde olsun istiyorum var mı böle kullandığınız bişe yada yaptığınız yada satın alabileceğim kitap olur oyuncak olur :))

Önümüzdekı haftalar boyunca muhtemeln yenı aktıvıteler yapamayacagız Eylul le rahatsızlıgımdan dolayı lakın yapan mınıklerı takıpte olacagım.

Bızım en son,en guzel,en ozel,en ozlem dolu aktıvıtemız;

Guzel,kalabalık maalesef uzakta olan ailemizin uyelerının fotograflarını pvc ıle kapladım ve Eylul un daıma ulasabılecegı bır yere koydum.bazen bakıp ıncelıyor bazen kımın kım oldugunu soyluyor bazen de hasret gıderıyor

sizleri takipteyim ama paylasımda bulunamıyorum...şimdilik birkaç aktivitemizi paylasmak istedim. henüz belki erkendi ama elifnur cok mutlu oldu. bir blogda gördüğüm peçete ile yapılmıs bir aktiviteyi uzun zamandır yapıyoruz hem ben işten geldiğimde yemek yapacak zaman kazanıyorum hem oo mutluluktan ucuyor

Uzun zamandir yoktun hisgeldin sevindim seni gordugume.daha sik ugra.fikirlerine ihtiyacimiz var

Bu peceteyle naptiniz ben anlamadim tam anlatir misin?

Uzun zamandir yoktun hisgeldin sevindim seni gordugume.daha sik ugra.fikirlerine ihtiyacimiz var

Bu peceteyle naptiniz ben anlamadim tam anlatir misin?

şimdi desenli bir peçeteyi ters ceviriyoruz ters yüzü beyaz yaa biraz su ve bir fırca yardımı ile peceteyi ıslatmaya baslıyoruz pecetenın deseni yavasca ön yüzüne cıkıyor elifnur buna bayılıyorr..... aslında bu aktivite içine su doldurlmus bir kalem ve özel bir dokusu olan bir tahtaya yazı yazılan bir oyuncaktan esinlenerek bir anne kızına bunu yaptırmıs oyuncağı bulursam hemen paylasacagı aslında burcu okadar paylasımda bulunmak istiyorum bir bilsen fırsat buldukca insallh diyimm...

bi ara bende yapayım, pek güzelmiş :)

hoş geldin :) bizimkilerde 20-21 ay arası burdan devam et :) önceki konularada göz atıp yaptırabilirsin :)

resimsiz yazıcam şu aralar yaptığımız etkinlikleri. eski etkinlikler aynen devam
20. ay
-kaptan kaba kaşıkla süt aktarma (su içindeki nohutları başka bir kaba kaşıkla aktarmada yapabilirsiniz)
-kart eşleştirme
-bu gün çiçekçiden kırmızı bir çiçek aldım incelesin diye. arasıra farklı çiçekler alıp tanıtıcam. bol bol öpüp kokluyor :)
-hemen hemen hergün dışarda turluyoruz ve marketten birşey aldırıp parasını kasaya verdiriyorum :)
-saklanbaç oynuyoruz ve kızım "1-2-3 saklan" diyor :) (sayı sayabildiğini yeni öğrendim :) )
-ev işlerinde hala bir numaralı yardımcım.
-bi ara lavaboda oyuncak mutfak gereçlerini yıkatayım diyorum. kendi bulaşıklarını yıkamayı öğrensin artık.
-havluları onun boyuna göre ayarladım ama kullanmıyor. havlunun içine biboronunu sarıyor
-yavaş yavaş ingilizce eğitiminede başladık
-meraklı minik dergisi bu ayki sayısında tavşanları işlemiş. eşleştirme kartları ve tavşan parmak kuklaları vermiş. kukla oynatıp tavşanları anlatıyorum :)
-kolidora duvardan duvara kağıt bant yapıştırıp bazen altından bazen üstüngen geçirtip mavi sarı yeşil kırmızı topları getirmesini istiyorum. renkleri bilmiyor, getirince rengi ben söylüyorum.
-herkes birer enstruman kapıp ara sırada müzik yapıyoruz :)
-mini plastik bir bebeğimiz var sürekli banyoda duran. bebeğinin kişisel bakımını ona yaptırıyorum. çıkarken onuda havluya sarıp kurutuyoruz :)

aklıma gelenler bunlar pek fazla birşey yok, bol bol oyun, aktivite ve şarkılarla geçiyor hayat :)

her yazınızda bebeklerimizin aylarınıda yazarsanız sevinirim. herkes için daha faydalı olacağına inanıyorum..

Sabah kahvaltısını etmek ıstemeyen bır Eylul oturuyordu sofrada.annenın cıkması gerekıyordu ve sabrı tukenmişti.aklına internette gordugu basıt bı deney geldı
Yanardag patlaması :

Malzemeler: karbonat ve sırke.evde varsa renklı olması ıcın bıtkısel jole,toz gıda boyası....

. Gorur gormez anladı bıseyler olacagını,heyecanlandı
. Once karbonatı atıyor
ardından sirke...ve patlama başlıyoooor

Bunu o kadar sevdı kı 3 defa tekrarlattı.daha da yuz bulsaydı akşama kadar surebılırdı

Ne kadar oyun hamurunu yapmak gereksız gelse de unla oynamayı sevdıgını bıldıgım kızımla kolları sıvadık;

2 cay bardagı+1 yemek kasıgı un
1/2 cay bardagı tuz
1 cay bardagı su
1 tatlı kaşıgı zeytınyagı
1-2 tatlı kasıgı vazelın
Parmak boyası/gıda boyası

(21aylık)

Konumuz ıke hıc ılgısı yok ama burayı bır arsıv gıbı dusundugumden,hem de sızlerınde ışine yarayabılcegı ıhtımalınden paylasayım dedım.
Kızımın dogum gunu yaklasıyor.gecen yıl ılk dogum gunu dolayısıyla cok heyecanlıydım ve hazırlıklıydım.mayıs ayı doğumlu olmasından yola cıkarak mayıs papatyalarından esınlendım ve temamız papatya-kelebek oldu.her seyını kendım hazırlamıstım,kıyafetı bıle...
Bu yıl kı duzenımın belırsızlıgınden pek heveslı degılım ,zor da gelıyor acıkcası ve de aklıma pek bırsey gelmıyor.
Arastırmalara koyuldum.suyu,denızı,havuzu ılk gununden berı seven kızım ıçın denız kızı teması sımdılık ılk aklıma gelenlerden...
Bı kac sıte buldum:

http://www.kekcouture.com/T-dogum-gunu&sayfa=4

http://www.derinpartievi.com/temali-dogum-gunu-partileri.html

Mrb bayanlar benim kızım 11 aylık sizlerin tecrubesinden yararlanmak istiyorum neler yapabilirim şimdilik?

Cok bılinen klasık bır aktıvıte de olsa bız ılkkez denedık sunger ıle su aktarmayı.:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…