Montessori Anneleri ve Minikleri

Alpino marka boyaları öneririm. Ama en iyisi creal boya markası. Gazlı kalemlerinden tutun akrilik boyalarına kadar çok kaliteli zararsız hemde yıkanınca çıkıyor. 😊

Uzuunnnn bir aradan sonra herkese merhaba!
1ayı geçkim süre evimizden ayrı kaldık oğlumla. Çok şükür artık evimizdeyiz. Bu tatilin kazanımları olduğu gibi kayıpları da oldu. Anneanneye,babaanneye,dedelere,parklara,güzel havalara doyduk. Ama ekstra etkinlik yapamadık oğlum köşesine kavuşunca çok sevindi. Ama sanki dikkat süresi azaldı. Daha önceden yaptığımız etkinliklere 2 dk bakıyor bırakıyor. Aktarma çalışmaları hala içimde uhdedir. Sağsoldan bakliyat toplamaktan sıkıldım:) bir de bu ara etkinlik bulamıyorum. Çareyi dışarıya çıkarmakta buluyorum. Sürecin geçici olmasını umuyorum.
Nicedir aklımda olan aktivite kitabımızın yapımına başladım. Bakalım ne zaman biter:)
Paylaşımlar için teşekkürler

Bugun aldmkeçeli kalemlerını kızımın .guzele benzıyor.küt uclu,tombul,silenebılırda denedım

Su sıra boya ışlerını cok sevdıgı ıçın boyalarına ıstedıgı zaman rahat ulaşabılecegı yer yaptım;

Bunu da ınternetten buldum ,çok hoşuma gıttı.ılerde belkı yaparım dıye arsıvde bulunması amacıyla eklıyorum:

Maşallah eylülcüğe:) bizimki de boya kalemlerinin boyama amacını bi keşfetse ben de mutlu olucam. Kalemlik de çok güzel görünüyor.

ben de size bu keçeli kalemleri önerecektim amas siz almışsınız bile:) oğlum hasta olduğu için cevap yazmakta geç kaldım. ben almadım bunlardan ama internette görünce hoşuma gitti almayı düşünüyorum ben de.. ele bulaşmayan ve silgiyle silinebilen pastel boyaları da vardı onlardan da düşünüyorum

D&r in stoklarinda yok sanirim ama kitapyurdu ve hepsiburada da mevcut.siddetle oneririm

Günaydın herkese
Daha önce kitapyurduna gergedanlar krep yemez için baktığımda yoktu maalesef.Ama bugun tekrar baktığımda ellerinde olduğunu gördüm ve hemen oğluma bir sürü kitap sipariş verdim.:)Çoğunluğu sizlerin önerdiği kitaplar .Bakalım gözde kitabımız bizim hangisi olacak merakla bekliyorum:)
Bu arada oğlumla en çok oynadığımız oyunu söyleyeyim sizlere.İlk önceleri ben yapmaya başlamıştım ama şimdi o da benimle bu oyunu oynamaya başladı.
Elimdeki herhangi bir nesneyi onun göreceği şekilde saklıyorum.Sonra etrafı aramaya başlıyoruz.Yastıkların altına,örtülerin altına bakıp aa burda da yokmuş deyip arıyoruz.En son bulduğumuzda da baya bi seviniyoruz:)Şimdi de o çorabı,kitabı ,oyuncağı eline ne geçerse saklıyo ellerini iki yana açarak okkk (yok) diyo ve başlıyoruz aramaya:)
Kendisi de saklanmayı çok seviyo.Tülün arkasına geçerek (güya) saklanıyo.BEnde içerdeki odaya doğru bağırıyorum Ozan annecim nerey gittin orda mısın diye.Sonra açığa çıkınca oğlum yine çok seviniyorum o da çığlıklar atıyo:)

bizde 15 aylık olmak üzereyiz ike sandalyelerimizden çok memnunum şimdilik oturmuyor sandalyeye oradan masaya tırmanıyor ama zannımca yakında oturacak :)kitap tavsiyesi için ben iş bankası yayınlarından neşeli sesleri gce bahçesini ve hareketli ktaplardan aldım ama asıl belirtmek istediğim kendimde yeni keşfettim çünkü boynerin oyuncak reyonu içinde bulunan küçük kitap standı oradan ilk sözlüğüm ve meyveler sebzeler içecekler diye 2 kitap aldım fiyat ve kalite beni şaşırttım daha önce bu kalitede kitapları netten 7-8 tl ye alırken boynerden tanesini 3.95 e aldım :) artık o reyonu takipte olacağım

uzun süredir ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmediğim için sizleri takip ettim ve aktivitelere başladım renk eşleştirmesi için bi aktivite geliştirdim hareketli yerinde duramayan kızım bu işi sevdi gibi hoş oyunumuz 5 dakka bile sürmedi kovaları alıp başına geçiriverdi daha toplar bitmeden :) ama anlatayım 4 yoğurt kovasını elişi kağıtlarından renklerle kapladım sarı mavi kırmızı ve yeşil daha önce migrostan 10 lu top seti almıştım 5 tane hepsini büyük bi kovaya koydum 50 top sonra kovaları yanyana koridorun sonuna dizdim koş( kızçeme göre toooşşş ) komutuyla ikimizde elimize top alıp hangi renkse o renge ait kovaya attık işte tüm toplar bitmedende kovaları başımıza geçirip ortalığı dağıttık :)) o toplar şuan migrosa gene gelmiş 10 lusu 1.95 bence gayet uygun bi fiyat :) ayrıca sayfanın hareketlenmesine sevindim :)

uzun süredir ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmediğim için sizleri takip ettim ve aktivitelere başladım renk eşleştirmesi için bi aktivite geliştirdim hareketli yerinde duramayan kızım bu işi sevdi gibi hoş oyunumuz 5 dakka bile sürmedi kovaları alıp başına geçiriverdi daha toplar bitmeden :) ama anlatayım 4 yoğurt kovasını elişi kağıtlarından renklerle kapladım sarı mavi kırmızı ve yeşil daha önce migrostan 10 lu top seti almıştım 5 tane hepsini büyük bi kovaya koydum 50 top sonra kovaları yanyana koridorun sonuna dizdim koş( kızçeme göre toooşşş ) komutuyla ikimizde elimize top alıp hangi renkse o renge ait kovaya attık işte tüm toplar bitmedende kovaları başımıza geçirip ortalığı dağıttık :)) o toplar şuan migrosa gene gelmiş 10 lusu 1.95 bence gayet uygun bi fiyat :) ayrıca sayfanın hareketlenmesine sevindim :)
bic marka zehirsiz +1 yaş pastel bolardan bizde kullanıyoruz çok menunum ama koltuklardan çıkaracağımı sanmıyordum bunuda öğrendiğim ii oldu :)

MERHABA Montessori Anneleri ve Minikleri :)
bende uzun bi süredir yoktum. hafta sonları hep şehir dışındaydık, git gel insan bi hayli yoruluyor. bu günde ankaradan döndük, anane ve dede ziyareti bitti

bu git gellerden mi yoksa büğüdüğünden midir bilmem kızım pek hareketlendi. sağdan soldan gelen oyuncaklar sayesindede odamız doldu taştı. bi ara odasını tekrar düzenlemem gerekecek. fazlalıkları toplayıp kaldırmak lazım.

en son aktivitemiz oyun hamuruydu. ilk önce kırmızı hamurla başladık hem rengi öğretiyorum hemde kırmızı renkli şekillerle baskı yaptırıp şekilleri öğretiyorum. bazen kurdan batırıp kirpi de yapıyoruz. ama en güzeli oyun hamurundan pasta yapıp doğum günü mum altlıklarını batırmak sonrada ortaya bir mum dikip yakıp üflemek oluyor :)

inşallah eve bir çeki düzen verdikten sonra başlıycam resimli paylaşımlar :)

nette dolaşırken ev montessorisi için bi kaç aktivite buldum (21. ay)
renklere boyadığımız yumurta kolisine aynı renkte ponpon koyma

aynı renkteki şekilleri eşleştirme

cubuklarla şekil yapma. şekli çizip cubukları ustune yerleştirmesini istiycem kızımdan bakalım başarılı olacakmı :)

köpük tabaklara şönil batırma

biz bu gün bunu uyguladık. ayun hamuruna çiçek baskı yapıp boncuk ve fasülyeyle (plastik sayı sayma fasülyeleri) süsledik :)

oyun hamurlarına aynı renkte metaryallerle eşleme çalışması (boncuk, pul vs)

güzel bir aktivite olmuş, yumurta kolisine çiçek dikmişler burada. hazır evde yapay çiçek ve koli varken denemek lazım..

meyveleri çop şişe dizme, leziz gözüküyor :)

yarınki aktivitelerimiz belli oldu

teşekkürler. güzel etkinliklermiş. oğluma birşeyler yaptırmaya çalışıyorum ama çok çabuk sıkılıyor veya yapmak istemiyor. mesela dün kaptan kaba kaşıkla fasulye aktarmasını gösterdim ama yapmadı sadece etrafa dağıttı. sizlere bakıyorum imreniyorum ve üzülüyorum açıkçası. ne güzel şeyler yapıyorsunuz çocuklarınızla. ben çok mu geç kaldım ki diye düşünüyorum:2:

5 dk 10 dk yada 1 saat oynamış olması değil o aktivitenin ona sunulmuş olması önemli bence. hatta bazen ilgilenmediği şeyle ben oynuyorum o bakıyor. aslında bakmadığını anlamadığını duymadığını sandığımız anlarda bile olaya vakıflar. hiç sorun yapma bence ilgi alanlarına daha çok yönel ama farklı aktiviteleride arada yaptırmaya çalış

Montessoriye ait bir liste buldum umarım işe yarar. bende yabancı dil yok ama google çevirisinide yayınlıyorum. daha iyi anlayan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim..

sorting cutlery,
pinking clothes to wear,
pushing chair under the table,
putting away plate and cup after meal,
wipping table after meal,
pouring water from jug to drink,
spreading jam on cracker,
cleaning windows,
dusting,
arranging flowers,
pouring ingredients when cooking,
mixing ingredients when cooking,
crushing rock salt/egg shells,
washing vegetables and fruit,
juicing,
packing away toys and books,
watering the garden,
making butter,
placing dirty clothes in laundry basket

Çeviri

çatal sıralama,
giymek için kıyafet oya,
masanın altına sandalyeyi iterek içmek için sürahi su dökerek,
yemekten sonra masa,
sallama,
yemekten sonra plaka ve fincan uzakta koyarak,
kaya tuzu / yumurta kabuklarını kırma,
ne zaman yemek pişirme malzemeleri karıştırarak,
zaman pişirme malzemeleri dökme,
çiçek düzenleme,
toz,
pencere temizleme,
kraker reçel yayılıyor
yıkama sebze ve meyve,
meyve suyu,
oyuncaklarını ve kitaplarını uzak ambalaj,
bahçe sulama,
tereyağı yapma,
çamaşır sepetinde kirli giysiler yerleştirerek

Renklere artık ıyıce hakım olan Eylul ıle renklı ponpon ayrıstırması yaptık.yalnız bu sefer ılkkez "maşa" ıle denedık.başlada başaramasa da sonra alıştı,ama zora gelemeyıp cabuk sıkıldı ve ellerıyle ayrıştırıp aktıvıteyı noktaladı

Bu arada fızık tedavım sonucu zorunlu spora başladık Eylül ile...bu kadar ılgısını cekecegını bılseydım onceden sportif bır ıkılı olurduk
Her akşam hareket yapmaktan artık platese gecıs yapalım dedık.tv de plates yayınını ılgıyle ızleyıp uygulamaya calışıyor.artık her akşam spor saatımız var.ılgınç bır sekılde nefeslerı dogru yapıyor:)))

günaydın bende dün evalardan şu çalışmaları yaptım oğlumla bunu çok severek ve yardım almadan yaptı.renk eşleşmesi yapmaya çalıştık ama bundan pek hoşlanmadı.

Bu evaları bulanın,hatta yapışkanlısını yapanın ellerıne-zekasına saglık...
Guzel bır calısma olmus senın de elıne saglık Talaycım.yuvarlagı kesmek zor gelmese suan kalkıp yaparım
Ben de az once bıseylr yaptım yenı topladım ortalıgı

Uzamaz dedıgım sacları uzadı kızımın:))hemde cok suslu bır kız oldu. Sıkılmadan ,sabırla,canı bıle yansa kıpırdamadan oturdugu tek yer ayna karsısı saclarını topluyorum,örüyorum,cici tokalarla susluyorum tokaları da dolayısıyla artık çogaldı ve bır toka kutusu ıhtıyacı dogdu.
Gözume ılışen bır peynır kutusu ıle kısa yoldan pratık bır kutu yaptım.Eylül uyanınca cok hoşuna gıdıp,sevınecegıne eminim;

Vaktım ve sabrım olsaydı ustunu geometrık şekiller,ev-agac-kız-cıcek vs, kalp gıbı desenlerle susleyebılırdım ama kolay yolu sectım
Cok cesıtlı amaclara hızmet kutular bu pratık yapışkanlı evalarla yapılabılır...mesela bır ayakkabı kutusu kaplanıp oyuncak kutusuna yada hedıye kutusuna donuşebılır...

11 aylik bir oglum var aktiviteler cok hosuma gitti yapmaya calisiorum kendimce. Pek basarili oldugum soylenemez ama Dun eline kepce vermistim oyalansin diye tabaktan biseyler almaya calisiyordu bnde aktarma yapabilir diye fasulyeleri koydum bi kaba gosterdim bi kac kez. Bzmki kepceyi birakip fasulyeleri yemeye calisti sonra onlari dokup kabi davul olarak kullandin, kendince oynadi oyle

günaydın sevgili etkanın bloğundan çok faydalanıyorum geçen gün evalarla yapmış olduğum çalışmanın yanında bunuda yapmıştım ve oğlumdan beklemediğim bi ilgi gördüm sabah kalkar kalkmaz bunu yapıyor yapbozları çok sevdiği için sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…