Montessori Anneleri ve Minikleri

Mrb bayanlar benim kızım 11 aylık sizlerin tecrubesinden yararlanmak istiyorum neler yapabilirim şimdilik?

Aklıma ılk gelen aktarma oyunları,duyusal torbalar/sıseler,dokun hısset turevı oyunların hepsı,suprız kutusu hazırlanabılır ve bu donemınde oynayabılecegını dusunduklerımden.daha oncekı sayfala ve yazılarımıza goz atarsanız ornek oyunların resmı vardır.ve yıne sız gıbı soran annelere cesıtlı alternatıf,ornek sunulmuş cevaplar vardır....
Keyıflı aktıvıteler ve yaptıklarınızı burada da dıger annelere ornek /yardımcı olmak uzere paylaşmanız dılegıyle....

21 aylık oğluma ahşap oyuncak arıyorum. enucuzoyuncak.com diye bir sitede piyasaya göre çok uygun oyuncaklar vardı ama bu kadar uygun olması. kafamı karıştırdı açıkçası. internetten alan varmı, memnun mu ve nerden aldığını söyleyebilir mi. birde kitap tavsiyesi istiyorum isimleriyle beraber. bu aralar renkli keçelere bakıyorum ben de aktiviteler yapmayı düşünüyorum burda görünce çok hoşuma gitti. birde ikeadan ahşap masa ve sandalyesini alanlar memnun mu acaba öğrenebilir miyim.çok sordum ama kusura bakmayın. oğlum için evde değişiklikler yapmaya karar verdik eşimle onun için artık birşeylere başlaman lazım. gerçi eşyalarımı hep oğluma göre seçmeye çalışıyorum ama ona bir oyun alanı hazırlama planlarım var

Oyuncakları pek internetten almıyorum alırsam da oyuncakannesı nden alıyorum
Ikea nın ahsap masa ve ıkı sandalyesı var bızde.fiyatı uygun ve az yer kapladıgından tercıh ettım.ama mamut serısı daha kullanışlı sanıyorum,ebatları buyuklugunden yerı olana daha uygun.tabı kullanan arkadaslar varsa onların degerlendırmelerı daha yerınde olacaktır.
Kitaplara gelince;her ay ınceleyerek ,secerek kıtap alıyorum.kızımın ılgısıne gore guzel bır kutuphane olusturmaya calışıyorum.her akşam uyumadan kıtap okutturur,gun ıçınde de kendı inceler

Butun Gun Esneyen Prenses
Karlı Bır Gun
yagmurlu bır gun
gunesli bır gun
küçük poni
küçük vakvak uyku zamanı
küçük vakvak haydı benı bul

küçük tay
gergedanlar krep yemez
yavru köpek-tubıtak y.
pıtır arıcık
aç tırtıl
iş bankası hareketli kitaplar
iş bankası muzıklı kıtap neseli orkestra
hobi yayınları çantalı oykuler serısı
ingilizce ılk 1000 sozcuk(gızlı ordeklerı bulmaya bayılıyor)
çiftlikteki 1001 seyı bulun

başlıca tavsıye edebılcegım kitaplarımız

Kitapligimizda olmayan ama akkimda olan bikac kitabi da ekleyim:
Zogi
Merakli misir tanesi
Sular kralicesi ve canavar

Son ikisini bulamadim ama Zogi yi alisveris sepetime ekledim bile

Bitanemo dan oğrendıgımı sulu fırca ıle pecete boyamayı yaptırdım.cok ılgısını cektı diyemicem ;

Eylül e sorumluluk vermek ve sebep sonuç ılıskısını,sabrı oğretmek için çim adam aldım.eskıden,bızım zamanımızda kendımız yapardık.talaş,çorap ve cım tohumu ıle.

adını pembiş koyduk

Kızım kendı kendıne kalem tutmayı oğrenmış.tombul parmaklara ne de yakıştı:

Sevgılıler gunu ıçın kızımdan babasına el emeği minik bi hatıra olsun ıstedım.yenı öğrendıgı baskılarla bır kart yaptık;

elimde boyle bır davetıye vardı.altını ve tek kenarını kestım

. Yapışkanlı evalarla bu hale getırdım

var olan baskı kupumuze de bu kalpları ekledım

. Ve tezgahı kurduk

. Ortaya boyle bır kart cıktı

İçine yazacagınız yazı sızın dıl ve edebıyat kabılıyetıne kalmış:)) benım cok laf yapan bır dılım yoktur ancak bu kadar dokuldu

Sistemin azizliğinden devamı;

. Bu da sunum şeklimiz olacak.umarım babamızın hoşuna gıder...

Bu da aktıvıte sonumuz:

Merhaba benim de 14 aylık bir oğlum var.Çalışan anneyim.Oğluma tüm akşamımı ayırıyorum fakat maalesef kendim herhangi bir aktivite hazırlayamıyorum.Ben de onun yerine kitaplarla bu açığı kapatmaya çalışıyorum.Oyunlar oynuyorum.Yine de sizin sayfanızı takip ediyorum.Yapabileceğim ufak şeyleri yapıyorum.(Burdan okumuştum ben de bu aktiviteyi.)Mesela bizim de bir sürpriz kutumuz var.İçine değişik oyuncaklarından koyuyorum .Oğlum kapağını açarak içinden çıkanları inceliyor.Su şişelerine değişik materyaller koyuyorum seslerine bakıyoruz.Fırsat bulabildiğim ufak aktiviteleri yapmaya çalışıyorum işte.
Asıl sormak istediğim Ferezya bu kitapları internette aradım ama ama birkaçı bulamadım.Sen nerden aldın bu kitapları sorabilir miyim?
Ben de oğluma minik kitaplardan almıştım.Şimdi onların sayesinde o kadar güzel gelişti ki görsel zekası.Baya birşeyleri ayırt edebiliyor oğlum.Banyo yapmayı,uyumayı bunların resimlerini seçip bize söylüyor.Uçak,hayvanlar bunları hep bu kitaplardan öğrendik tavsiye ederim sizlere de bu kitapları.İki tane aldım ben bu kitaplardan birisi timaş yayınlarının çantalı bi kitabı.Diğerini de D&r dan almıştım ama hangi yayıneviydi onu hatırlayamıyorum.Biraz karışık yazdım kusura bakmayın:)

Bayadir site de hareket yok hatta takip eden bile yok diye dusunmeye badlamistim, yaxinizi girdum srvindim.
Hatta aktivite konusunda bende sikistim, keske anneler bi el atsa da degisik aktivite ve fikirlerini paylassalar...

Ben kitap siparislerimi D&R dan internet uzerinden getirtiyorum.bunlari bikac hafta once getirtmistim ve kizim icin iyi secimler yapmisim, ozellikle bikacini ustuste okumaktan ben biktim ama tabi kizim bikamadi:)
Dizin de tavsiye edebikcegini kitaplari resimleyip koyarsaniz siteye daha dikkat cekivi ve akilda kalici olur

Cevap için teşekkür ederim öncelikle.
D&R da baktım .En çok ilgimi çeken kitap zaten gergedanlar krep yemez olmuştu.Onun sanırım satışı yok artık.Kitapları da eve gidince fırsat bulursam fotoğraflarını çekerim diycem ama:)Maalesef ilk aldıklarım kitap olmaktan çıktılar artık birer kart onlar:)
Diğerini çekerim ama.Bir de oğlum mırnav kedi kitabını (sesli kitap) çok sevdi.Onunda resmini paylaşmaya çalışacağım.Görüşmek üzere.

Kitapların resimlerini buldum internette .Evde foto çekmeme gerek kalmadı:)

Size bir kitap önermek istedim. Hayır david isimli bir kitap. Kitapta çocuk sürekli yapılmaması gereken şeyler yapıyor ve annesi ona hep hayır david diyor. Kitabın sonunda ise çocuk neden hayır denildiğini annesinin vazosunu kırınca anlıyor ve çok üzülüyor birdaha hayır dendiğinde yapmıyor. 😉😉 ben bu kitabı çok seviyorum öğrencilerimede çok okuyorum.

Kitabi hemen inceledim.cok tesekkurler.2 yas triplerinde olup hayir i zevkle yapan kizim icin iygun bir kitaba benziyor.yalniz kitap secerken ozellikle resimlerine , yazi yogunluguna dikkat ediyorum. Bos bi zamaninizda rica etsem 1-2 sayfasını fotolagip paylaşabilir misiniz?
Bulundugum sehirdeki imkansizliklar dolayisiyla hep internetten almak zorundayim kitaplari oyuzden bazilarini sansa seciyorum maalesef.

Yazısı sadece hayır davıd yazıyor. Yazı farkındalığı yaratmak içinde büyük yazılmış. Hıkayyeyi resme göre kendiniz uyduruyorsunuz. Tabi gönderirim. Kütüphane yapıyorum deyince kayıtsız kalamadım paylaşmak istedim 😊😊 sevgilerimle.

Resimden hikayeyi kendimiz uydurma fikri cok hosuma gitti.mutlaka alicam. Cok tesekkur ederim.boyle guzel tavsiyekerinizi paslasalim

İlkokul cagımda yaptıgımız el işleri geldı aklıma ve su sıra sulu boyaya merak sarmıs kızımla oturduk masa başına;

Önce ip baskı yaptık;

Sonra fırca ıle sıçratma...

Veee artık Eylül ün eserlerı ıçın ayırdıgım bır duvara ılk sergımızı actık

İspirtolu kalemlerle karalama yapmak hoşuna gıttı. Oyuzden çocuklar için olan ispirtolu boyalardan almak ostıyorum fakat silinebılen kolay cıkan cınsten olmalı tabıkı.bıldıgınız,kullandıgınız bır marka var mı tavsıyede bulunacagınız?

D&r in stoklarinda yok sanirim ama kitapyurdu ve hepsiburada da mevcut.siddetle oneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…