Montessori Anneleri ve Minikleri

Yine cok guzel seyler paylasmissiniz, elinize emeginize saglik :)

Bende odamizi toplayip sadelestirdim. Oyuncaklari guruplandirip kutuladim lazim oldukca cikarticam :)

Nette dolasirken cok tatli bir sey buldum ve hemen yaptim

Hazirda saclar buyumusken pek iyi oldu bu. Cercevenin arkasina ince bir tul gecirdim ilerde kupelerimizide takariz diye. Altinada cengel falan yapicam kolyeleri asmak icin ; )

Oyun hamurları ıle oynamak pek cazıp gelmeyen kızıma oyun setı aldım ve akşamları kendı acıp oynamaya basladı.pek sevındım:

. İşte kurtarıcı elemanlarım....

Boyalarla pek bı haşır neşiriz.iişin ilginci Eylul den cok ben oynamaya başladım:)desarj oluyorum bırlıkte boya yaparken.parmak boyası ıle bıseyler yaptık bır de ebru calışması yaptık.pek eglencelıymış

Sulu boya,azcık parmak boya ve sim kullandık.boyaları dagıtma işini yaparken de bulaşık deterjanı kullandık.

Bızden bu haftalık bu kadar herkese ıyı hafta sonları...bız bu hafta ıstanbula kacıyoruz

yine çok güzel ve kıskandırıcı paylaşımlar var:) ellerinize sağlık. bu aralar ev içi etkinlikleri pek yapamıyoruz.oğlumla bol bol dışarıya çıkıyoruz. doğal öğrenme nesneleri gibisi yok ne de olsa:)
yine de basit bir kutu hazırladım. alıştırmalık mı desem atıştırmalık mı desem bilemedim:) renkler, şekiller ve sayılar için kullanılabilir.

bu arada ferezya ve eylülcüğe hayırlı yolculuklar..

Etkinlik kutun cok guzel olmus eline saglik. Sayilara gectiniz mi?
Iyi dileklerin icin de tesekkurler, vardik ailemizin yanina:) Eylul cok mutlu♥

Merhaba bizim de facebook ta Maceracı bebisler ve anneleri isminde bir grubumuz var bebegimizle yaptigimiz etkinlikleri paylasiyoruz. Bekleriz

Etkinlik kutun cok guzel olmus eline saglik. Sayilara gectiniz mi?
Iyi dileklerin icin de tesekkurler, vardik ailemizin yanina:) Eylul cok mutlu♥

Ucundan azıcık başladık. Tabi tam ayırt edemiyor. Eline 2 parça bir şey aldığında eki diyor. 2 nin farkında galiba:) amaç her zamanki gibi öğretmek değil farkındalık yaratarak eğlenmek. Hergün kutuyla oynuyor. Bi tarafında da şekiller var onu çekmemişim orda da elimizdeki şekillerle eşleştirme yapıyoruz.
Çocuklar seviyor büyüklerini. Sevindim adınıza

kadınlar kulübünde bu sayfaya bakmak bu akşama nasip oldu galiba,sayfanın kurucunu tanıyormuyum acaba:)Hayırlısı olsun diyorum öncelikle,çok güzel paylaşımlara yer verilmiş.Ben can ve cerenin oyun günlüğünden özlem burayı bundan sonra fırsat buldukça takip etmeye çalışıcam.Paylaşmak güzeldir,güzel paylaşımların olması dileğiyle:))

Hoşgeldiz sizi burada da görmek güzel. Etkinliklerinizi takip ediyorduk facebooktan.inşallah grubumuz biraz daha hareketlenir

ooofff süper etkinlik hep aklımda ama ortalık batar diye yapamıyorum

Maşşallah Cerene :)

bunlarda bizden yeni etkinlikler

Hansel ve Gretel in şekerden evi meraklı minik dergisinin Şubat ayı eki olan çantayı bu hale getirdim.
1. yüz : kapı dikdörtgen, pencereler kare ve bisiklet yuvarlak şekli anlatmak için,
kapı üstündeki pencerede yarım daire. bişikletin tekerleklerine çıtçıt yaptım düğmede olabilir. çatının üstünede ponpon diziyoruz. kapının yanlarınada şönilden yaptığımız şekerleri yerleştiriyoz.
2. yüz : dikdörkren, renkli pencereler hem renkleri hemde şekli ögretmek için. ayrıca hansel ve greteli de giydiriyoruz
3. yüz : kedimize oynaması için ponpondan yumak yaptık
4. yüz : yapışkan evadan kestiğimiz yaprakları yerleştiriyoruz. diğer yüzlerede yapıştırma yapılabilir.

herhangi bir kutudanda mini bir ev yapıp şeker eve dönüştürülebilir :)

Calismamiz yumurta kolisinde cicek arajmani. Elde olan yapay cicekleri yumurta kolisindeki deliklere gecirerek cicek arajmini yaptiriyorum kizima. Babannedende bi kac renk yapay cicek aldip renklendiricez calismamizi :) en sonundada mini cicek sulama aparatiyla (susuz) suluyoruz :)

kızımın yatagının üstünü kelebekler bastı :)

Su nun havlu ve kapı süsü, kapıya daha çok yapacaklarım var

Renkler ve ifadeler çalışmamız. Yapiskan evalardan hazirladim. Rengin birini duz kalin bir kagida raskele yapistirdim. Digerlerinide kapaklarin üstüne. Sadece kapak olanlara ifadeleri cizdim. Eksik renkleri kapak temin ettikce eklicem :)

hamurlarla oynamaya başladık, pastalar şekiller yapıp çeşitli materyallerle süslüyoruz :)

inanılmaz güzel birşey, ponpon adamdan sonra tek geçerim. sürekli balık yediriyor, yedirdikten sonrada zorla su içiriyor yapmayan varsa yapsın :)

Dun aksam hazirladigim keçe sandviç ve makarna
Ekmek
Kasar
Domates
Sogan
Marul
Salatalık
Yumurta
Mantar
Ve Salam hazirladim sandviç için. Makarnamda renkli oldu eldeki keçe ve iplerle bu kadar oldu :) ekmeği ısırıp makarnaların tadına baktı. gerçek olmadığını anlayınca oturup inceledi

kızım şimdi 21 aylık ve etkinlikleri daha güzel yapıyor. yapamadıklarınıda çıkartıp çıkartıp sunuyorum :)

Eklentiler

• $20140217_204730.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 79
günaydın oğlumla aktarma faliyetleri yapıyoruz severek yapıyor fakat sıkıntım örtünün üstünde değil dışında yapması ve baklagilleri dağıtması.bunu nasıl aşabilirim acaba sizde aynı durumu yaşıyormusunuz.

Merhabalar
Kısa bir aradan sonra donduk. İstanbul a aılemızın yanına gıtmıştık ve alış vermiş yapmadan dönmemezdık daha önce bahsetmışmıydım hatırlamıyorum ama Eminönü'nde bulduğum montessorı oyunckcısına yine gıttık.bır cogu daha sonra ,zamanla sunulmak üzere oyuncaklar aldık. Fıkır olması acısından paylaşayım,hem belkı becerıklı annelere ılham olur ve kendılerı de evde yapabılırler bazılarını;

. Renklerı aktıveteler /duygu havuzları vs ıle ogretmekten kolay gelıyor bu tarz oyuncaklar. Ana renklerı dev renkli halkalar sayesınde ogrenmıştı

. Önümüzdeki haftalar sayılarak geçmeyi düşünüyorum

sadece daıre cızenılıyor,onu da dün yolda ogrendı

. Pürüzlerde Eylül ıcın henüz erken fakat bunun arkasında derni olduğu için yapabılecegını umut ettım

. Bu yenı degıl fakat bız yenı oynamaya başladık başlangıcı için çok güzel bır puzzle tavsıye edrım başlayacak olan bebelere

. Ayıcık gıydırme...bu eglencelı her bır parca(bas gövde ayak) 5 farklı parçadan oluşuyor

. Mıknatısı labırent. Bunun çok ceşıtlılerı mevcut.buyuklerı,karmasıkları vs... Ama bu hem çok ucuzda hem de yolculuklarımızda bıze eslık edebılecek boyutta...

Yolculuk oyuncağından bahsetmışken; bu yolculugumuz sırasında baya ıse yaradı

Devamı;

. Basit ıkı parçalı bır puzzle ve bul tak

. Bunu çok sevdı evın ıçınde neseyle dolanıyor

. Hayvan delısı kızım bunlara çok sevındı çünkü gercek ses çıkartıyorlar oto dıyerek sevıyor tuylerını(dedesı almış)

. Ben küçüklüğümde çok oynatdım hala da çok serverim matruşkaları...kıztım için de aldım ve o da çok sevdı. Küplere gibi ıç ıçe geçirıyor,alt-üst eşlestırmış oluyor ve büyük küçük algısı oluşturuyor...

. Bunlarda bızım büyük ailemiz... Iyıkı almışım bunları. Öyle çok şey oynuyoruz ik beraber... Ev kuruyoruz,onları seslendırıyorum vs... Hayal gücümüzün geliştiriyoruz. Hatta gecen gün evın babası ıle kızımı ev de yakaladım.klozetın ıçıne tutmuş "baba Cıs yapıyoo" diyordu.pek hoş manzara degıldı ama komıktı

. Bu keçe ver benzeri kumaşlarını yapılmış cırtlı çok güzel bır pano.sayılar ıçın belkı erken ama bunu bır daha gelışımde bulamam diye aldım.kendım yapmaya da üsendım. Ama becerıklı ananelerimizin yapabileceğini bılıyorum

. Bu da çok begendım be Cook ucuza aldığım bır egıtım setı....

Bızde de durum pek farklı olmadıgından çok fazla aktarma oynatmıyorum.belkı de 2 yas sonrasına saklamak gerekır bu faalıyetı

Maşallah,Ceren boyundan büyük işler yapıyor yası küçük olmasına rağmen başarısı çok güzel.sanıyorum sabırlı ,uysal ve uyumlu bır cocuk...

Bır blogum yok ve burası dışında pek bır yerde paylaşımım yok.nadır olarak Facebook dekı montessorı gruplarında paylaşırım,gözünüze ılıştıyse belkı ordan hatırlar yada tanırsınız.sizin bloğunuza ben de bakıcım,aslında muhakkak bakmıslığım vardır ama bılgı tazelemek adına zıyaret edecegım sayfanızısık sık karşılaşmak ve görüşmek dılegıyle....çok da memnun oldun özlem,ben de burcu...

Paylaşımların çok güzel olmuş.sabrın,el emegın,becerın,uretım kabılıyetın çatlatıyor dogrusu. Su sıra kı tembelliğimin tam aksıne pek bir aktif ve uretkensın,kıskanıyorum

Son düzenleme:

maşallah dopdolu gelmişsiniz. ne güzel şeyler almışsınız. istanbula gittiğimde bir türlü fırsat bulup gidemedim oraya. inşallah bir dahaki sefere.
aileyi internetten beğenmiş ve sipariş vermeyi düşünmüştüm. gerçekten çok şekerler:) güle güle oynasın eylül.

daha önce de paylaşmıştım afiş ve kavram kartlarımızı. şimdi ise müzik aletleriyle alakalı hazırladım. gerçekten çok faydasını gördüğüm materyallerdendir.

bunlar da freedomun paylaşımlarından. eva ve cırt cırtlarla eşleştirme materyali yaptım.

Son düzenleme:

burcum tebrikler hayranlıkla takip ediyorum seni .. bu arada son resimde eylülün elindeki o tahta nasıl bişi yolculuk için benimde oyuncaklara ihtiyacım var tavsiyelerini bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…