Moralim bozuldu ya....

çok zor bi karar ama bence senın gelecegini düşünmesi lazımm çünki bu senın için güzel bi fırsatt belki hayatın boyunca böyle bi fırsat gelmicekk.. bence sevgilin bencillik yapmışş...tamam 2_3 yıl uzun ama bi yerlere gelmek için her iki tarafta fedakarlık yapması lazımm

aslında yarın evlenırım dıye dusundugunde gozunu kırpmadan evlenebılecegın bırısıyse evlenıp gıtmek fıkrı gayet olumlu
belkı aılenınde ona kanı ısınabılırse abd ye gıttıgınde ıclerı daha rahat olabılır yalnız olmadıgını bıldıklerı ıcın

Cvplariniz icin tskler, bide sunu söylemeliyim, ben ailemle yurtdisinda yasiyorum, erkek arkadasim tr' de, ve su anki calistigim isimde memnunum zaten, ama Amerika farkli sanirim bir cok kisi degerlendirmek ister böyle bir firsati, ama dedigim gibi su anki is yerimdende memnunum ve acikcasi oraya gitmekte cesaret ister? Ve bunuda belirletmeliyim neredeyse 29 yasindayim... erkek arakadasim duygusal yönden bakiyor (yengec burcu ister istemez herseye ilk basta duygusal yaklasir) ve benden ayri olmak istemiyor ve ileriye dönük düsünüyor....

Amerika diyince insanlara bir şeyler oluyor dünyaın hiçbir yerini buraya değişmem..6.5yıllık ilişki çok uzamış bana göre ayrıca yasınız da 29 olmuş daha fazla uzatmanın anlamı yok ki..
işiniz iyiyse sorun yok yerinde olsam sevdigimle evlenirdim..insanın öncelikleri olmalı..
ayrıca erkek arkadasın seni sevdigi için kaybetmekten korkmuş ve haklı da..

canım kesinlikle karyerini seçzaten birbirinizi çok seviyorsanız uzaklıkklarada bir çare bulunur kaçrma bu şansı kafanı çok duvarlara vurursun

yok ben bırakıp gidemezdim heralde o açıdan erkek arkadaşını anlıyorum.Çok zor bir karar hakkında hayırlısı ne ise o olsun.

Canim bana biraz mantiksiz geldi. Simdi:

1-zaten uzaktasiniz. hani birakip gitdemem desen, birakip gitme gibi bir durum yok. zaten ayrisiniz. seneden 3-4 kez yerine 2 kez gorusuverirsiniz.

2- ailen zaten onaylamiyor. burada bekleyecegine orada bekle.

3- iosinden memnun olabilirsin ama her zaman expatriate- yani isi dolayisi ile disari gonderilen kimse- olmak isinde bir ayricakliktir. baskasi yerine sen secilmissin. Eger finansciysan yazdigi gibi finansin kalbine gelip gormelisin. Bu senin kariyerin icin buyuuuuukkk arti.

4-ABD avrupa;dan bambaska. apayri bir dunya. Ki ben her ikisinden de uzun zaman yasadim.

5- Erkek arkadasin bir yere basvursa ve senin dedigin onun icin gerekse hic dusunmeden kabul ederdi.

Optimal cozum: Aileni evlenmeye ikna edip beraber gidin. Ikna olmazlarsa erk. arkadasini ikna edersin. zaten ailen uzakta oldugunda duruma alisir ve evlenirsiniz kisa zaman sonra.

Ama esinin bu durumda J2-dependent vizesi olacak yani calisamayacak.

Bir konuda fikirlerinizi ögrenmek istedim....Dün bir is teklifi aldim,2-3 seneligine amerikaya gidip ordaki subede caliscak birini ariyorlar....Erkek arkadasima anlattim (6,5 senedir beraberiz), bana ne düsünüyorsun ne yapmak istiyorsun dedi, bende bilmem dedim, bunun üzerine gitmek istiyorsan hemen evlenelim beraber gideriz, yoksa olmaz dedi....hemen evlenemeyecegimizi bunun su an imkansiz oldugunu biliyor, ne biliyim bana böyle bir firsat kac kez gelir ayagina gitmek istiyorsan ok demesini beklerdim....ki zaten o kadar uzaga tek basima gitmek istemem...

cnm bence bu senın ıcın cok buyuk bır fırsat eger erkek arkadasın senı sevıyor ve dusunuyorsa gıt demelı ve bence gıt demese bıle gıtmelısın sevgı emektır senı sevıyorsa beklıcektır ve senı engellemıcektır bence
bence hıc dusnme bıle gıt derım ben...

Düsündüm ve gitmemeye karar verdim, daha önceden beri istanbulda yasamak istiyordum, dönem dönem türkiyede yasadigim oldu, liseyi ve üniversiteyi almanyada bitirdim ve sunu söylemeliyim buraya hic bir zaman isinamadim kendimi hep bir yabanci gidip hissettim...Amerikada calismak bencede cok iyi bir firsat yasim 22,23 olsaydi kararim farkli olurdu, simdilik 2-3 sene orda olmam gerek diyorlar, bu zaman uzayabilirde, kariyer önemli ama bi yere kadar insani mutlu eder, 40 yasina gelip cevremdekileri görünce ki zaten bazi arkadaslarim evli ve cocuklari var, onlara imrenerek bakmak istemiyorum, bencede isimde bir yerlere gelmek önemli bosuna bunca zaman okuyup master yaptim, ama hayatta daha önemli insani mutlu edicek seylerda var...

.....bencede isimde bir yerlere gelmek önemli bosuna bunca zaman okuyup master yaptim....pardon yapmadim olucakti:1rolleyes:

Düsündüm ve gitmemeye karar verdim, daha önceden beri istanbulda yasamak istiyordum, dönem dönem türkiyede yasadigim oldu, liseyi ve üniversiteyi almanyada bitirdim ve sunu söylemeliyim buraya hic bir zaman isinamadim kendimi hep bir yabanci gidip hissettim...Amerikada calismak bencede cok iyi bir firsat yasim 22,23 olsaydi kararim farkli olurdu, simdilik 2-3 sene orda olmam gerek diyorlar, bu zaman uzayabilirde, kariyer önemli ama bi yere kadar insani mutlu eder, 40 yasina gelip cevremdekileri görünce ki zaten bazi arkadaslarim evli ve cocuklari var, onlara imrenerek bakmak istemiyorum, bencede isimde bir yerlere gelmek önemli bosuna bunca zaman okuyup master yaptim, ama hayatta daha önemli insani mutlu edicek seylerda var...

ÇOK DOĞRU DÜŞÜNMÜŞSÜN CANIM YERİNDE OLSMA BENDE BUNA KARAR VERİRDİM SANA HAYATTA HEM MUTLU OLMANI DİLİYORUM CANIM:1hug:

bence erkek arkadaşınız artık ileriye dönük düşünmesi çok normal..hayatınızı kuracak olgunluktasınız bence hem evli olup ilişkinizin tadını çıkarıp , hemde kariyeriniz için karşınıza çıkan bu fırsatı değerlendirebilirsiniz....bence kariyer ne kadar önemlide olsa herşey bir bütün halinde güzeldir, istediğiniz kadar kariyer yapın hayatta mutluluklarınızı paylaşacak, o makamı paylaşacak kimse yoksa hiç bir baması yok çünkü ölümlü bir dünya.....hayırlısı olsun..

Back
X