Moralim çok bozuk

Öneriniz için teşekkür ederim. Aslında ben de saçımı kökten kestirmeyi düşünmedim değil . Şu an zaten çok kısa. Hormon testi yaptırıp, sonuca göre karar vereyim. Size de çok geçmiş olsun.
Nasıl yani doktor hormon testi kan testi yapmadi mi yapmadan nasıl bilecek ki neden dokuldugunu ve cikmayacak tekrar erkek tipi demis uydurmus o zaman ..
Tahlilde demir cinko vb onemli guatr pco vb cok seye bakmaliydi..

Erkek tipi saç dökülmesinin kriterleri bellidir, teşhis koymasi normal. Onemli olan altta yatan sebebi bulmak; hormonal bozukluk, genetik geçiş vs. şeklinde.. Ikinci adim yani o. O noktada da muayene ayrıntılarını bilmediğimiz için eleştirmek çok doğru olmaz. Sebep araştırılır, bulununca tedavi edilebilecek bir şeyse düzeltilir.

Konu sahibi, adet düzensizliği, kilo artışı, insulin direnci gibi sorunlarınız var mi?
Teshis koyamaz tabi ki belki demir eksikliginden dokuluyordur nerden bilecek belli kısimlarda açılma olur aynı sey tahlilsiz teshis koyan bir doktoru savunamayız ..6.his mi diyelim..

Benim de erkek tipi dokulme ve genetik annemde teyzelerimde de var. Yazdigi ilac minox..dir. o hem fiyattuzlu hem de biraktiginda tekrar dokulecek ben kullanmadim. Kaderime razi geldim su an idare ediyorum. Umarim bi ac bulunur. Hormonlarimda filan bi problem yok. Surekli zaten takipliyim testlerde.

Alerji de olabilir ben sekerli gıdalar tuketince saclarımda dokulme ve vucutta sivilcelenmeler oluyor bir gozlemleyin olmazda kendinizi

Teshis koyamaz tabi ki belki demir eksikliginden dokuluyordur nerden bilecek belli kısimlarda açılma olur aynı sey tahlilsiz teshis koyan bir doktoru savunamayız ..6.his mi diyelim..

Tıp eğitiminiz yok sanıyorum? Bir dermatolog demir eksikliğinin sebep olduğu saç dökülmesiyle erkek tipi saç dökülmesi arasındaki farkı bilir, emin olun. Dökülme tipi, klinik tablosu farklıdır bunların. Konu sahibinin problemi saç dökülmesi, doktora gidiyor, doktor da "Evet, gördüğüm kadarıyla erkek tipi saç dokulmeniz var" diyor. Bu noktada zaten sorgulaması gerekenlerin başında pcos geliyor; yapmasi gereken adet döngüsü, kilo alımı, insulin direnci vb. gibi durumları sorgulamak. Benim dediğim doktorun bunu yapıp yapmadığını bilmiyoruz. Belki sordu, konu sahibi olmadığını söyledi ve bu yüzden hormonal bozukluktan çok genetik gecişi düşündü? Bize yansıyan kısım sadece tani yani. Tanıya sebep olan durumla ilgili sorgulamaları bilmiyoruz. Sorgulamayıp ilaç yazıp yolladıysa hatalı ama, evet.

Tabi bunların yanında yakın zamana ait bir kan sonucu yoksa tetikleyici diğer faktörleri kontrol etmek adına tabi ki demir, tiroid fonksiyon testleri vb. istenir, bir sorunla karşılaşılırsa ona da müdahale edilir. Ama bunların hepsi, daha önce de söylediğim gibi ikinci aşama.

Hasta muayene edilirken önce problem tespiti yapılır; daha sonra buna sebep olabilecek etmenlerin pozitifliği araştırılır.

Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum. Bende tiroid problemi var. Az çalışıyor. Sürekli kullandığım bir ilaç var. Doktora söylemiştim ve ev doktorunun son yaptığı kan tahlil sonuçlarını göstermiştim. Galiba bu nedenle hormon testi istemedi. D vitamini eksikliği için ilaç kullanıyorum. Bunu da söylemiştim. Doktor demir eksikliği için tahlil yaptı. Bir sorun yok dedi.

esergry esergry Galiba bu mesajim gözden kacmis. Tiroid icin sürekli kan tahlilleri yapildigi icin , her gittigimde ben de cilt doktoruna bu tahlil sonuclarini gösterdim. Gecen hafta cinko eksikligi oldugunu söyledi ve cabuk etki etmesi icin 6 tane cinko ignesi yazdi. Igneleri vurdurdum.Bir de yag gibi bir sey yazdi .günden bir kere sac diplerine sürmemi söyledi.
KediKumu KediKumu adet düzensizligi var.

esergry esergry Galiba bu mesajim gözden kacmis. Tiroid icin sürekli kan tahlilleri yapildigi icin , her gittigimde ben de cilt doktoruna bu tahlil sonuclarini gösterdim. Gecen hafta cinko eksikligi oldugunu söyledi ve cabuk etki etmesi icin 6 tane cinko ignesi yazdi. Igneleri vurdurdum.Bir de yag gibi bir sey yazdi .günden bir kere sac diplerine sürmemi söyledi.
KediKumu KediKumu adet düzensizligi var.

Sivilce sorunu, insulin direnci, kıllanma artışı gibi sorunlar var mi peki? Östrojen, testosteron degerlerinize bakıldı mi yakın zamanda?

Sivilce sorunu, insulin direnci, kıllanma artışı gibi sorunlar var mi peki? Östrojen, testosteron degerlerinize bakıldı mi yakın zamanda?
Sivilce sorunum yok, killanma artisi da yok.
Ev doktoru yaklasik 3-4 ay önce kan tahlili yapmisti , insulin direnci diye neyi kastediyorsunuz anlamadim ama , simdilik seker problemim olmadigini söyledi.
10 gün önceki kan tahlil sonucuna göre testosteron 39,4 ng/dl

Merhaba hanımlar,
Geçen ay saç dökülmesi şikayetiyle cilt doktoruna gittim. Doktor erkek tipi saç dökülmesi teşhisi koydu. Genetik olduğunu, ön tarafta ve yanlarda zamanla erkeklerdeki gibi kellik görülebileceğini söyledi. M.. ile başlayan bir ilaç yazdı. Özel bir fısfıs başlığı var. Bu sıvıyı sabah akşam saç derisine uygulamamı önerdi. Saçlarımı kestirdim, dökülme için sarımsak özlü bir şampuan kullanmaya başladım ama dökülme devam ediyor. İşin kötüsü doktor dökülen yerlerde bir daha saç çıkmayacağını söyledi. Doktor böyle dedikten sonra biz ne yapalım diyenler olacaktır. Ne bileyim , benimki de bir umut işte. Belki aynı şeyleri yaşayan ve derdine derman bulanlar vardır. Tavsiye ve çözüm önerisi yazacak hanımlara şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba
Gonderinizin tarihinr baktim da ayni zamanda bu sorunu yasamisiz,malalesef bende de genetik sac dokulmesi var.Sabah aksam minoksil kullaniyorum yaklasik bes aydir ve sanki beyazlamayan saclarimi beyazlatiyor gibi ve dokulme icin de pek bi faydasini goremedim acikcasi.gecen hafta tul tepelik siparisi verdim umarim kullanisi kolaynolur dua ediyorum.Kizimin da saclari cok seyrek ve ona da gececek diye cok korkuyorum.
Sac ekimi icin kararsizim pek ise yaramadigi i soyluyorlar.
Belki birbirimize yardimci olabiliriz diye dusundum 😢

Bir başka doktora daha gidin, bir de endokrin uzmanı ile görüşün muhakkak. Çünkü hormanal bir durum olması muhtemel.

Diğer taraftan o spreyle devam edin saç ekiminden sonra da o verilir. Kimyasal sprey vs gibi bir şey kullanmayın hatta hiç bir şey kullanmayın doğal diye saça iyi gelecek diye bir şey yok.
Doktor vitamin takviyesi verebilir bir de.

Strese girmeyin o da saç döker. Akışına bırakın. En kötü dökülse de ekim yaptırırsınız.

Back
X