Moralim ok bozuk, aileme sinir oluyorum.

xxxCanKizxxx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
997
87
118
merhaba arkadaslar.....morelim o kadar bozukki anlatamam...anlatamazsam birine atlyicam artikk ya....bizim ailede herkez ruh hastasi olmus resmen..annemle babamin evliligi berbat zaten her hafta kavga ederler...akraba evliligi oldugu icin mi ne artik. hep taraf meselesi war. babam kendi annesinin ve kardeslerinin yani halamlarin lafina bakar anneme satasir. halamlar annemi sevmedigi icin uyduruk yalan yanlis seyler anlatir babamda onlara inanir. babam kendi yegenlerine vermek istiyor beni, annem karsi cikiyor..bunun icin kavga ederler.. babam pek evine sahip cikmaz, gecen dügünde herifin biri mesela benim oturdugum yere karisini oturtmak istiyordu ve ben tabii ki kalkmadim. adam bana bagirdi kolumdan tuttu, kendisi babmin tanidigi ve babam hic bi sey demedi hatta sonra o herifle ayni masaya bile oturdu..üniversteye yeni basladigimda burs almaya baslamistim.o bursu istedi ve ben vermedim. o para bana okumam icin verildi neden verecegim dedim ve beni evden kovdu. ben gitmedim. gecen hafta da annemle ayirmak isterken yine kovdu, burasi benim evim defolun st...ol git gözmde hicbiseysin dedi...
gitme:

Son düzenleme:
Kusura bakma bu aileden bi cacık olmaz...
Kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsan o evden ayrıl derim...
Her seferinde anası babası tarafından kovulan biri ... Kardeşler arasında bu şekildeki davranışlar...
Diyorum ya imkanın varsa ayrıl o evden..

odan varsa çekil odana etliye sütlüye pek karışma
eve illaki katkı sağlıyorsundur rahat yiyip içebilirsinde
onlar seni takmıyor gibi,sen artık onları takmıyor moduna geç
ama bi yandan da onları iyileştirmenin yollarını ara
herşey iyilikle güzelleşir

bazen hayatta bizim seçemiyeceğimiz şeyleri yaşamak zorunda kalırız bunlardan bir taneside aile seçimidir, evet çok zor bir durum içerisinde olduğunu anlayabiliyourm ama bu durumdan kurtulmak ve seni sürekli kovan aşağılayan ailenden kurtulmaıın tek yolu ayaklarının üstünde durman şartıdır bana göre. bir an önce okulun varsa bitir işini bul veya çalışıyrsan kendi düzenini kur kurtul onlardan , ama sakın sakın bunları yaşamkatan yorulduğunu düşünüp evlenmeye kalkma helede sevmediğin biriyle , yağmurdan kaçarken doluya tutulma derim ben....

katılıyorum .....

yurtdısında ne guzel hee 18 e geldın mı
aılen ıyı de olsa kötu de olsa ayrılıyosun o evden kıyak iş vallaha.
Türkiyede de oyle olsa ne guzel olurdu.

1. hedeflerini belirle
2.eğitimini tamamla
3.ailende mümkünse uzak dur ve bir arkadaş ile eve taşın anneni yanına al
4. babandan uzak dur

Cik o evden demesi kolay gelio tabi bizlere.. Ama onu yapmak okdr kolay deil.. Sabrediceksin cnm baska caren yok.. Babanla, sana zarar veren kardeslerinle arana mesafe koy.. Annenden sna destek olmasini iste seni en iyi o anlar ..

bence hiç birini takma bırak gitsin ya..işini bulduğunda da ayrıl gitsin. arkana bile bakma..
ailendir tabi ama senin hayatın ayrı olduğu zaman hiç birşey yapamazlar

Ailen biraz kopuk gibi geldi bana.

Açıkçası, baban akrabalarına zaaf derecesinde düşkün.

Yazık, tabii kardeşlerin arasında da kopukluk var sanırım aile bağlarınız hepten yok.

Bu durum son zamanlarda karşıma çıkan bir vaka.

Açıkçası buna üzülme, olmuş birşey değiştiremezsin.

Babanın özellikle kötü bir amacı olduğunu sanmıyorum baba nihayetinde. Onu böyle idare edebildiğin kadar edeceksin...

Baba-anne kavgalarına ise kim haklı olursa olsun karışmamaya çalış, bu evebeynlerinle aranda uçurum yaratabilir. Ayrıca onlar 2 yetişkin insanken sana laf söylemek düşmez. Bunu da aklından çıkarma.

5 parmağın 5 i bir değilken kardeşlerinle kopuk olman şaşılacak şey değil...
Ben kardeşinin özellikle kötülüğünü isteyen insanlar da gördüm. O yüzden umursamamaya çalış. Ve en önemlisi başkasını suçlarken, acaba onu bu davranışa sevk eden ben ne yaptım diye kendine de çuvaldız iğnesini batır.

Elbette ki doğru yolu bulacaksın.

Ne kadar kızsan da ailenin yeri hep farklıdır hep derim... 1000 can dostum olacağına annem babam kardeşim olsun sağ olsunlar kavgalı olsak bile gözümün ucunda olsunlar...

yerimseniben

cok güzel faydali seyler yazmisiniz arkadaslar hepiniz de sagolun.....en iyisi fazla karismamak ve kendi ayaklarinin üzerinde durmak....

Ailenin icinde birseyler yolunda gitmiyorsa ,yapici bir aile bireyinin ise el atmasi gerek, ben kendimi kurtarayimda digerleri ne yaparsa yapsin olmazki...bu senin ailen atamazsin satamazsin ...cikip gitsende birgün onlara ihtiyacin oluyor cünkü ismi üstünde ailen...kendi ayaklarinin üstünde tabiiki duracaksin evin icinde olup bitenide göz ardi etme yapicilik yoluna git ...insallah hersey diledigin gibi olur...

Hayatta sahip olduğum.. tek şansım ailem diyeblirim
O yüzden böyle şeyleri duyunca inanasım gelmiyor..
Allah yardımcınız olsun.. hepside birden kötü olurmu şaşırdım buna
Biraz kendinizde hata aramalısınız..

kendimde cok hata aradim ama hatam ne ki. aralarini düzetlmeye calsimakmi? issiz kardeisme is bulmakmi? veya sadece onlarin cocugu olmakmi. valla baska hatalar bulamadim....
simdiye kadar hic kötü bir sey yapmadim, okuldan eve evden okula. ne gibi bi hata yapmis olabilirim bi bilsem buraya yazmazdim zaten

umarım ALLAH sana o kadar olgun ,o kadar huzurlu bir eş versin ki, hakettiğin aileyi birlikte kurar,ellerınızle yaratırsınız. ailen, beklentilerını karşılayamayacak kadar cahil insanlar. belkı özleri çok iyi, kalplerı temız ama duzelmez artık onlar. bu sevıyesızlıkten çıkıp çıtayı yukseltemezler. bu nedenle senın onları bır amaç degıl bır araç olarak görmen lazım. sessizce yaşa şimdılık, hedeflerını belırle, sakın ailemden kurtulayım dıye yanlış bır evlılık yapma, yoksa bugunun ararsın. okulu bitir, yolunu çiz. bu işten ancak böyle kurtulursun.

üzgünüm arkadasım ne denecek birsey var nede yapılabılecek. evden cık gıt kaç larla bu iş çözülmez.. yok böyle bırsey yanı. aynı sorunların sarısını bende yasadım sımdı evlendım cok sukur 1 adım uzaktayım.. ıyı bır egıtım alacaksın, işini elıne alacaksın sağlamca basacaksın ayakalrına daha sonra karsına cıkacak adam gbı bır adam olacak (inşallaah) onunla evlenıp gdeceksın yoksa baska yol falan yok...yasakkelime

arkadaşım çok üzüldüm benimde ailemle sorunlarım var (seninkiler kadar büyük olmasa da)yaşamayan bilemez gerçekten... ben de evde besleme muamelesi görüyorum abim annem babam hepsi sevgi yumurcağı ben yanlarına gidince pıssss, abimin yarısı kadar sayılamadım.. 24 yaşındayım şimdiye kadar hiç sözlerinden dışarı çıkmadım okudum öğretmen oldum hem çalıştım hem okudum üstelik... bir erkek arkadaşım var 5 yıldır ilk gün gittim söyledim güvenlerini sarsacak hiç birşey yapmadım hep dürüst ve sıcak davrandım onlar sarılmıyor mu ben gittim sarıldım öptüm ama onlar bana hep uzak durdular hep dışladılar.. en basit şeylerde bile hesap sormalar kuşkulu kuşkulu bakmalar... oysaki hayatta yalan söylemedim onlara... ama hiç güvenmediler.. ailem dedim bir bildikleri var dedim ve zaman içinde kendine güvensiz ezik pısık biri oldum çıktım...
bazı arkadaşlar yukarda kendine bir bak demişler katılmıyorum herkes aile konusunda sizin kadar şanslı olamayabiliyor arkadaşlar.. derdin bu mu diyecek belki bazıları, evet bu... çünkü en yakınlarınız size bir hiç muamelesi yapınca kendinizi öyle hissediyorsunuz... ben artık sinir hapları içiyorum.. dolayısıyla derdini yürekten paylaşıyorum arkadaşım...

Valla evdeki karmaşadan dolayı arada sende kaynıyorsun. Hepimizin dediği gibi eğitimine devam et , meslek sahibi ol. Yapmaman gereken tek şey bu durumdan kurtulmak için evlilik yapman olacaktır.Huzur ne kadar önemli değilmi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…