- 12 Nisan 2012
- 5.431
- 8.229
- 398
Çok teşekkür ederim öncelikle ben yurt dışındayım maalesef sağlık konusunda çok geride kalmış ülkedeyim O yüzden bebeğimin topu kani alındı herhangi bir şey söylenmedi bize ben de Türkiye’de evlendim yine bize herhangi bir şey söylemedi doktor ama benim şu anki doktorum testin onu gösteriyor dedi ama emin olmak için yeniden kan verdim cumartesi günü sonuçlarımı alacağım yine aynı çıkarsa beni bir uzmana yönlendiireceğimş i söyledi ayrıca eğer pozitif çıkarsa eşim ve oğluma da tahlil yapılacakmışEvlilik testleri sirasinda cikardi olsaydi, talasemi bir kan hastaligi ve genetik gecisli, cok bilgim olan bir rahatsizlik değil ancak talasemi hastalarinin gebe kalmasi, cocuk sahibi olmasi onerilmiyor bildigim kadariyla.
Yani sizin evlilik sirasindaki testlerinizde tasiyici ya da hasta olup olmadiginiz cikardi, doktorunuz bunu sormadi mi hic?
Cocugunuzun topuk kani sonucunda da cikardi ayrica.
Turkiye'de evlenmeden once kan testi yaptirmadiniz mi hic? Burada evlilik oncesi her test bazi aile hekimlerince uygulanmasa dahi talasemi testi illaki yapiliyor, siz Turkiye'de evlendiyseniz ve test yapıldıysa genetik danismanlik hizmeti alirdiniz ve buna gore uremeniz ya da urememeniz planlanirdi.Ben bi yeni konu a
Çok teşekkür ederim öncelikle ben yurt dışındayım maalesef sağlık konusunda çok geride kalmış ülkedeyim O yüzden bebeğimin topu kani alındı herhangi bir şey söylenmedi bize ben de Türkiye’de evlendim yine bize herhangi bir şey söylemedi doktor ama benim şu anki doktorum testin onu gösteriyor dedi ama emin olmak için yeniden kan verdim cumartesi günü sonuçlarımı alacağım yine aynı çıkarsa beni bir uzmana yönlendiireceğimş i söyledi ayrıca eğer pozitif çıkarsa eşim ve oğluma da tahlil yapılacakmış
Türkiyede evlendik testlerimiz yapıldı ama herhangi bir şey söylenmedi bizeTurkiye'de evlenmeden once kan testi yaptirmadiniz mi hic? Burada evlilik oncesi her test bazi aile hekimlerince uygulanmasa dahi talasemi testi illaki yapiliyor, siz Turkiye'de evlendiyseniz ve test yapıldıysa genetik danismanlik hizmeti alirdiniz ve buna gore uremeniz ya da urememeniz planlanirdi.
Talasemi testi cooook uzun yillardir Turkiye'de atlanmayan evlilik oncesi testlerindendir.
Bu arada talasemi turune gore degismekle beraber eger bugune dek herhangi bir kan nakline ihtiyac duymadiysaniz sizdeki zararsiz olan turlerinden biridir. Esimin ailesinde talasemili insanlar var, kan nakli olmak zorunda kaliyor bazilari. Bir cesit anemi (kansizlik) rahatsizligidir. Cok sik hasta olmaniza sebep olur.
Var, ancak bu bahsettigim insanlar talasemi'nin cokta onemli gorulmedigi, belkide hic arastirilmadigi yillarda dogurmuslar.Türkiyede evlendik testlerimiz yapıldı ama herhangi bir şey söylenmedi bize
Burda ilk kez duydum
27 yaşındayım sürekli kronik rahatsızlıklarım vardı çocukluktan beri kalbim delik başımda sayısını bilmediğim kistler var biz sürekli onlara yoruyorduk
Ayrıca hamileyken kan verdiler damar yolundan yine herhangi bir problemden demedi sadece kansızlık var biraz dedi ama şimdi doktor test yaptı ya dedi ki demirin güzel çıkmış o yüzden yine testi yaptırmak istedi
Son olarak şunu söylemek istiyorum
Benim oğlum 15 aylık aynı şekilde bacaklarında kollarında morluklar var ve yaşıtlarına göre biraz geriden geliyor hareketleri ama
Kilosu ve boyu iyi çok şükür yani sizce oğlumda da varsa böyle bir hastalık ne olur yani ben korktum açıkçası araştırmalar pekte güzel şeyler demiyor
Eşinizin ailesindeki insanların çocukları var mı?
Allah razı olsun sizden çok teşekkür ederim, aynen bende Nisanda Türkiye’ye gelmeyi düşünüyorum inshallah gelip hem oğlumun hem kendimin bütün testlerini yaptıracamVar, ancak bu bahsettigim insanlar talasemi'nin cokta onemli gorulmedigi, belkide hic arastirilmadigi yillarda dogurmuslar.
Yeni nesilden sadece bir tanesini biliyorum o da genetik danismanlik aldi ve bildigim ozel bir yontemle gebe kaldi.
Baska bir arkadasim var talasemi tasiyicisiydi, cocugunda cikti ama onun cocugunda talasemi arastirmalarinin sebebi annesinin tasiyici oldugunun bilinmesiydi ve cocugun sürekli hasta olmasiydi (bu cocuk su an 18 yasinda)
Yani bu hastalik ölümcül degil, sadece cok ugrastirici. Doktorunuz gerekli testlerinizi yaptiktan sonra dogru tedaviyi uygulayacaktir, guvenemiyorsaniz Turkiye'ye gelin mutlaka, biz bu konularda oldukca iyiyiz biliyorsunuzki.
Merhabalar bugün doktora gittim sonuçlarımı almaya çok şükür öyle bir hastalık yokmuş bende sadece ben hastane havale etti bir niye morarmalarım oluyor diye onun haricinde çok şükür her şey yolundaymış vallahi çok mutlu oldum bunu sizinle paylaşmak istedim Allah razı olsun size cevap verdiğiniz içinVar, ancak bu bahsettigim insanlar talasemi'nin cokta onemli gorulmedigi, belkide hic arastirilmadigi yillarda dogurmuslar.
Yeni nesilden sadece bir tanesini biliyorum o da genetik danismanlik aldi ve bildigim ozel bir yontemle gebe kaldi.
Baska bir arkadasim var talasemi tasiyicisiydi, cocugunda cikti ama onun cocugunda talasemi arastirmalarinin sebebi annesinin tasiyici oldugunun bilinmesiydi ve cocugun sürekli hasta olmasiydi (bu cocuk su an 18 yasinda)
Yani bu hastalik ölümcül degil, sadece cok ugrastirici. Doktorunuz gerekli testlerinizi yaptiktan sonra dogru tedaviyi uygulayacaktir, guvenemiyorsaniz Turkiye'ye gelin mutlaka, biz bu konularda oldukca iyiyiz biliyorsunuzki.
Estafurullah, cok sevindim bir rahatsizliginizin olmamasinaMerhabalar bugün doktora gittim sonuçlarımı almaya çok şükür öyle bir hastalık yokmuş bende sadece ben hastane havale etti bir niye morarmalarım oluyor diye onun haricinde çok şükür her şey yolundaymış vallahi çok mutlu oldum bunu sizinle paylaşmak istedim Allah razı olsun size cevap verdiğiniz için
Çok teşekkür ederimEstafurullah, cok sevindim bir rahatsizliginizin olmamasinasaglicakla kalin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?