Morarmalarım çok fazla

Nw kadar zamandir oluyor sizde?
Bir cocuk dr u , bacaklarda olan morarmalar genelde carpma kaynakli olabilecegi icin cok onemlil degil, belden yukarisi onemli demisti.
Yani normal degil , demek istedi.
Bir tanidikta boyle bir sey oldugunu duymudtum sonra duzelmisti. Kollarinda falan morluklar olusuyordu ama detay bilmiyorum
.

Ben bi yeni konu a
Çok teşekkür ederim öncelikle ben yurt dışındayım maalesef sağlık konusunda çok geride kalmış ülkedeyim O yüzden bebeğimin topu kani alındı herhangi bir şey söylenmedi bize ben de Türkiye’de evlendim yine bize herhangi bir şey söylemedi doktor ama benim şu anki doktorum testin onu gösteriyor dedi ama emin olmak için yeniden kan verdim cumartesi günü sonuçlarımı alacağım yine aynı çıkarsa beni bir uzmana yönlendiireceğimş i söyledi ayrıca eğer pozitif çıkarsa eşim ve oğluma da tahlil yapılacakmış

Telasemi kan hastalığı ve genetik. Genelde kansızlık oluyor atıyorum hemoglobin diplerde oluyor, demir fazla oluyor vs vs. Evlilik için test yapıldiysa orda cikardi herlade. Ben evlenirken test olmamstik hamileyken doktora söyledim eşimle benden kan kaldi orda bu şüphe çıktı ,kanimi aldilar en nadir tipindeki en sık rastalanana kadar baktılar bişey çıkmadı o an icin beslenme seklimizden dolayı çıkmıştı. Doktor hamile olmasaydın önce ilac verirdim , uc ay sonra yeniden bakardik dedi sanirim anemi olanlarda ilaçta yükseltmiyor.

Bebekte topuk kanında bu hastalığa bakılmıyor. Onuda doktora götürün

Turkiye'de evlenmeden once kan testi yaptirmadiniz mi hic? Burada evlilik oncesi her test bazi aile hekimlerince uygulanmasa dahi talasemi testi illaki yapiliyor, siz Turkiye'de evlendiyseniz ve test yapıldıysa genetik danismanlik hizmeti alirdiniz ve buna gore uremeniz ya da urememeniz planlanirdi.

Talasemi testi cooook uzun yillardir Turkiye'de atlanmayan evlilik oncesi testlerindendir.

Bu arada talasemi turune gore degismekle beraber eger bugune dek herhangi bir kan nakline ihtiyac duymadiysaniz sizdeki zararsiz olan turlerinden biridir. Esimin ailesinde talasemili insanlar var, kan nakli olmak zorunda kaliyor bazilari. Bir cesit anemi (kansizlik) rahatsizligidir. Cok sik hasta olmaniza sebep olur.

Türkiyede evlendik testlerimiz yapıldı ama herhangi bir şey söylenmedi bize
Burda ilk kez duydum
27 yaşındayım sürekli kronik rahatsızlıklarım vardı çocukluktan beri kalbim delik başımda sayısını bilmediğim kistler var biz sürekli onlara yoruyorduk
Ayrıca hamileyken kan verdiler damar yolundan yine herhangi bir problemden demedi sadece kansızlık var biraz dedi ama şimdi doktor test yaptı ya dedi ki demirin güzel çıkmış o yüzden yine testi yaptırmak istedi
Son olarak şunu söylemek istiyorum
Benim oğlum 15 aylık aynı şekilde bacaklarında kollarında morluklar var ve yaşıtlarına göre biraz geriden geliyor hareketleri ama
Kilosu ve boyu iyi çok şükür yani sizce oğlumda da varsa böyle bir hastalık ne olur yani ben korktum açıkçası araştırmalar pekte güzel şeyler demiyor
Eşinizin ailesindeki insanların çocukları var mı?

Var, ancak bu bahsettigim insanlar talasemi'nin cokta onemli gorulmedigi, belkide hic arastirilmadigi yillarda dogurmuslar.

Yeni nesilden sadece bir tanesini biliyorum o da genetik danismanlik aldi ve bildigim ozel bir yontemle gebe kaldi.

Baska bir arkadasim var talasemi tasiyicisiydi, cocugunda cikti ama onun cocugunda talasemi arastirmalarinin sebebi annesinin tasiyici oldugunun bilinmesiydi ve cocugun sürekli hasta olmasiydi (bu cocuk su an 18 yasinda)

Yani bu hastalik ölümcül degil, sadece cok ugrastirici. Doktorunuz gerekli testlerinizi yaptiktan sonra dogru tedaviyi uygulayacaktir, guvenemiyorsaniz Turkiye'ye gelin mutlaka, biz bu konularda oldukca iyiyiz biliyorsunuzki.

Allah razı olsun sizden çok teşekkür ederim, aynen bende Nisanda Türkiye’ye gelmeyi düşünüyorum inshallah gelip hem oğlumun hem kendimin bütün testlerini yaptıracam

Merhabalar bugün doktora gittim sonuçlarımı almaya çok şükür öyle bir hastalık yokmuş bende sadece ben hastane havale etti bir niye morarmalarım oluyor diye onun haricinde çok şükür her şey yolundaymış vallahi çok mutlu oldum bunu sizinle paylaşmak istedim Allah razı olsun size cevap verdiğiniz için

Bende çok morarırım hemen bir yere hafifi değsin kolum bacağım fark bile etmesem mosmor gezerdim . Her yerim morarırdı ,sonra burun kanamalarım vardı ara sıra başlıyan ara sıra biten .Adet kanamalarında fazlalık ve parçalı olurum . Araştıra araştıra 10 sene sonra tesadüfen hematoloji de von willebrand diye bir genetik kanama bozukluğum olduğunu öğrendim . Kanım normal insanlara göre sıvı ve bu hızlı kanama ve morarma yapıyor . Belki sizdede öyle birşey vardır ?

Estafurullah, cok sevindim bir rahatsizliginizin olmamasina saglicakla kalin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…