Moreller Sıfır sıfır sıfır ..

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
Merhaba hanımlar
1 haftadır ufak bir hastalık geçiriyorum .
Biraz bu hastalıkla aydınlanma yaşadık .
Gece 3 kez hastaneye gitmemiz gerekti ..
Hep birisini aramamız gerekti ..
Taksi cagirsak hastaneye 80 TL yaziyor ..
Biz bir gecede 3 kez gidip gelmek zorunda kaldık ..
Ufak bebeğim olduğu için yatisi kabul edemedim.
Eşimle arabamız yok birikimimiz yok ..
Hiç kıyıda köşede 5 kurusumuz yok .
Ben hasta oldum bunu bir şekilde atlattık eşim avans çekti bir şekilde hallettik.
Ama bizim ufak bebeğimiz var .
Ya Allah korusun ona birşey olsa ..( diye düşünmeye başladık )
Birşeyler yapmamız gerekiyor ama ne ?
Kredi cekemiyoruz ..
Kara listede esim .
Başkasına kredi çekti ödemeyince eşime kaldı esimde ödeyemeyince kara listeye düştü ( çektiği kişi abisi ) bize geri odemeside imkansız ..
Para deseniz zaten biriktiremiyoruz ..
3.5 kuruş biriksede sıkıssak hemen açıyoruz kumbarayi anlicaaginiz ay sonunu zor getiriyoruz elektirik su doğalgaz derken ay sonunu bile getiremiyoruz desek yeri ..
Etrafimizdakiler ev alıyor araba alıyor nasıl alıyor bilmiyorum .. düşünüyoruz napsak diye ama bir çıkar yolu yok neler yapabiliriz aceba ?? Çok kötü durumdalar dediğimiz çoğu kişi birden ev araba alıyor nasıl yapıyorlar bilmiyoruz ..

Çağımızın en büyük sorunlarından biri bu bence. Bir aile geçindirecek para kazanmadan evlenmek üstüne bir de çocuk yapmak. Planlı yaşamak lazım. Allah rızkını verir diyip çocuk yapılmaz.
Birikimimiz vardı zamanında altinimiz takilarimizda .. ama malum hayat şartlarında elde kalmıyor ..

Ben el emeklerimi satıyorum. Ve kazandığımı çoğunlukla biriktiriyorum. Bunun haricinde 1 liraları da biriktiriyorum. Geçen sene 1 çanta 1 lira cıktı bu evden. Altın aldım. Kenara koydum.

Birikim demek her ay kenara 500 lira atmak değildir.

1 liralarda fabrika dikeceğim ben . Az kaldı.

Çalışmak çok uzak gözüküyor ufak yer çalışma alanı yok varsada 12 saat çocuğuma bakicak kimse yok annem var ama rahatsız ..
Evden çalışabileceğiniz işler yapmaya çalışın. Yaşınız gençtir diye düşünüyorum. Eşiniz devlet çalışanı değilse ikinizin de iş bulabileceği daha büyük bir şehire taşının.

Ben el emeklerimi satıyorum. Ve kazandığımı çoğunlukla biriktiriyorum. Bunun haricinde 1 liraları da biriktiriyorum. Geçen sene 1 çanta 1 lira cıktı bu evden. Altın aldım. Kenara koydum.

Birikim demek her ay kenara 500 lira atmak değildir.

1 liralarda fabrika dikeceğim ben . Az kaldı.

Ben de bulaşık makinasını 2 lira karşılığı boşaltırdım küçükken . Hatta binaya ilan asmıştım . Beni çağırıyorlardı millet.
insanlar sevimli bulduğu için çağırıyormuş ben de topluma yararlı iş yapıyorum diye havalanıyordum 🙇🏻‍♀️ Bulaşık makinası boşaltma fabrikası açmayı düşünüyordum 7 yaşındayken 🤓
İnşallah Kızım bana çekmez 😂 daha zeki olur 😂😂😂😂

Sevgili konu sahibi sKsEsLsEsBsEsK sKsEsLsEsBsEsK arkadşaların dediği gibi ufak ufak başlayın . Boşuna dememişler damlaya damlaya göl olur . Ya da yapabilirseniz , evde çocuk filan bakın kendi çocuğunuza da arkadaş olur :KK66:
Gerçi başkasının çocuğuna , küçük bir çocukla bakmak zor . Ben tercih etmem ama aklıma geldi ne bileyim🙄

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar
1 haftadır ufak bir hastalık geçiriyorum .
Biraz bu hastalıkla aydınlanma yaşadık .
Gece 3 kez hastaneye gitmemiz gerekti ..
Hep birisini aramamız gerekti ..
Taksi cagirsak hastaneye 80 TL yaziyor ..
Biz bir gecede 3 kez gidip gelmek zorunda kaldık ..
Ufak bebeğim olduğu için yatisi kabul edemedim.
Eşimle arabamız yok birikimimiz yok ..
Hiç kıyıda köşede 5 kurusumuz yok .
Ben hasta oldum bunu bir şekilde atlattık eşim avans çekti bir şekilde hallettik.
Ama bizim ufak bebeğimiz var .
Ya Allah korusun ona birşey olsa ..( diye düşünmeye başladık )
Birşeyler yapmamız gerekiyor ama ne ?
Kredi cekemiyoruz ..
Kara listede esim .
Başkasına kredi çekti ödemeyince eşime kaldı esimde ödeyemeyince kara listeye düştü ( çektiği kişi abisi ) bize geri odemeside imkansız ..
Para deseniz zaten biriktiremiyoruz ..
3.5 kuruş biriksede sıkıssak hemen açıyoruz kumbarayi anlicaaginiz ay sonunu zor getiriyoruz elektirik su doğalgaz derken ay sonunu bile getiremiyoruz desek yeri ..
Etrafimizdakiler ev alıyor araba alıyor nasıl alıyor bilmiyorum .. düşünüyoruz napsak diye ama bir çıkar yolu yok neler yapabiliriz aceba ?? Çok kötü durumdalar dediğimiz çoğu kişi birden ev araba alıyor nasıl yapıyorlar bilmiyoruz ..
Etrafınızdankiler evi arabayı başkasına kefil olmadan alıyor. Çalışarak alıyor. Nasıl alıyor bilmiyoruz sorusu komik. Gayet iyi biliyorsunuz. Karı koca didiniyor insanlar. Ayrıca siz her şeyin farkındasınız da görmek istemiyorsunuz

Hemen enseyi karartmayin, kötüyü düşünmeyin.
Allah evlatlarımıza sağlık versin, bir şey olursa da mutlaka bir şekilde bakacaksınız.
Ben yokluğu da darlığı da bilirim.
Sizi anlıyorum.
Her ay kenarda en az 200 300 tutmaya bakın, Allah korusun hastalık parasi, kötü gün parası diye.

Şuan için başka da yapacak bişey yok.

kozmetik esya falan satamazmisinin su meshur evden satis markalarina ait inatada falan reklaminizi yaparsiniz belki biseyler cikar yada bulundugunuz sehirde illaki memurlar vardir bebeginizin yanina 5 6 yaslarinda bir cocuk bulup evde bakma imkaniniz yokmu?

Valla canim gunumuzde pek cok insan bu sekilde ama ne hikmetse zamani geldiginde kismede bu duzene dur demiyor ben anlam veremiyorum. Birde Allah bagislasin bebegin varmis ama hayatta birseyleri yoluna koymadan allah rizkini verir diye yapilmamali bence bu. Bir laf vardir zengin parasiyla fakir karisiyla oynarmis diye bunu Turkiyede cok net goruyorum. Cok iyi korun bari ikinciyi yapma duze cikmadan. Bebegin ne kadarlik bilmiyorum ama evde yapabilecegin elisi vs. Birseyler arastirsan belki uygun birsey bulursun. Yada bebege bakabilecek biri varsa is arasan duze cikana kadar.
Bu arada gecmis olsun umarim kisa zamanda toplarsiniz.

evde yapabileceğiniz işler yok mu?
elinizden ne iş gelir mesela
böyle şeyler yapabilirsiniz

bide nedir bu peşin yargı 12 saat demişsiniz iş için
herkes mi 12 saat çalışıyor
yanlış anlamayın da sizin de canınız istemiyor sanki

bu arada morel değil moral (söylemezsem çatlardım)
başka bir konunuz da da aynı şekil başlık yazmışsınız

38 yaşındayım ilk arabamı 26 yaşımda çalışarak ve kredi ödeyerek aldım. 2 Yıl önce de eşimle birlikte çalışarak biriktirerek ve krediyle ev sahibi olduk. Daha bir 8 yıl daha ÇALIŞARAK ödemeyi planlıyoruz.

Back
X