Aşılama Morfoloji %0 ile Hamile Kalabilen Var mı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
arkadaşlar günaydın hepinize, ben desolette isimli doğum kontrol hapını kullanıyordum 2. kutuya geçtim ama ilacın yan etkileri çok rahatsız etti beni. bütün bacağım nerdeyse varis tehditiyle karşıkarşıya çok moralimi bozuyor bu durum üstelik çok ağrı yapıyor. banyo yapacak kadar bile ayakta duranca ağrımaya başlıyor + ishal bulantı derken dün canıma tak etti, doktorun gelişine ayarlayacağız diye dkh nın 2. kutusuna geçmiştim. bıraktım. sabah da hemşiresini arayıp söyledim. hocayla konuşup seni 10 dak sonra ararız dediler ama arayan falan olmadı tabiki. hayır dün prespektürünü okuyum şunun dedim o da ne? direk yazıyor dolaşım sistemi bozukluğu damar tıkanıklığı hatta kalp krizi felçe bile sebep olabilirmiş. akşam aradım doktoru ilacı bırakacam demek için -bu arada ilk defa arıyorum hani zırt pırt arasam neyse- ama ulaşamadım. e şimdi ne olacak? bugün yarın adet olacam bu ay dinlenip ilaçsız ağrısız mutlu bir ay verip doğaya son bir şans daha vermek gelecek adetim de ağustos 7 8 i olur. ramazan ayı ama zaten adetliyken doktora kontrole gidildiği için 2 kontrolde zaten oruç tutamaaycam toplam 5+2 kez doktora gidiliyor. kalan 5 günü de sonra tutarım diye düşündüm. çok ertelemek istemiyorum çünkü eşim de kaan hocadan iğne tedavisine başladı. 2 ay hormon iğnesi kullanmış olacak.
bana akıl verin çok bunaldım depresyondayım zaten.

arkadaşlar günaydın hepinize, ben desolette isimli doğum kontrol hapını kullanıyordum 2. kutuya geçtim ama ilacın yan etkileri çok rahatsız etti beni. bütün bacağım nerdeyse varis tehditiyle karşıkarşıya çok moralimi bozuyor bu durum üstelik çok ağrı yapıyor. banyo yapacak kadar bile ayakta duranca ağrımaya başlıyor + ishal bulantı derken dün canıma tak etti, doktorun gelişine ayarlayacağız diye dkh nın 2. kutusuna geçmiştim. bıraktım. sabah da hemşiresini arayıp söyledim. hocayla konuşup seni 10 dak sonra ararız dediler ama arayan falan olmadı tabiki. hayır dün prespektürünü okuyum şunun dedim o da ne? direk yazıyor dolaşım sistemi bozukluğu damar tıkanıklığı hatta kalp krizi felçe bile sebep olabilirmiş. akşam aradım doktoru ilacı bırakacam demek için -bu arada ilk defa arıyorum hani zırt pırt arasam neyse- ama ulaşamadım. e şimdi ne olacak? bugün yarın adet olacam bu ay dinlenip ilaçsız ağrısız mutlu bir ay verip doğaya son bir şans daha vermek gelecek adetim de ağustos 7 8 i olur. ramazan ayı ama zaten adetliyken doktora kontrole gidildiği için 2 kontrolde zaten oruç tutamaaycam toplam 5+2 kez doktora gidiliyor. kalan 5 günü de sonra tutarım diye düşündüm. çok ertelemek istemiyorum çünkü eşim de kaan hocadan iğne tedavisine başladı. 2 ay hormon iğnesi kullanmış olacak.

offfff bu dr. lardan gına geldi ..bile bile veriyolar şu ilaçları..benimkide mantar için ilaç verdi 1 hafta önce adet oldum sorunca bişey olmaz dedi...tabiii ki onlara göre bişey olmuyo başka bir ay olsun seneye olsun ne önemi var ..yeterki cepleri para dolsun..cnm kullnama ilacı bende hiç bişey yapmadı aynını kullandım ama sende etki yapmış...kist için içiyodun soğan kürü yapsana bak benim iki tane vardı eritti ...bu kararsızlıklar mahvediyo zaten bizi dr. ların tutarsızlığı bizim bişey yapamamamız ...Allahım sabır ver bizlere

aynen canım benim 5 ve 2 cm iki kist vardı 8 gün önceki kontrolde 2 cm olan erimiş. 5 cm olan da 1,7 cm olmuş demişlerdi. o da erimiştir belki şimdiye kadar. soğana devam sumaklı soğan forever ! bak hala arayan soran yok. şeytan diyo ara sekreteri iste aşılama belgelerini. git başka yere.

aynen canım benim 5 ve 2 cm iki kist vardı 8 gün önceki kontrolde 2 cm olan erimiş. 5 cm olan da 1,7 cm olmuş demişlerdi. o da erimiştir belki şimdiye kadar. soğana devam sumaklı soğan forever ! bak hala arayan soran yok. şeytan diyo ara sekreteri iste aşılama belgelerini. git başka yere.

aman ne tuhaflarmış.. burdakiler resmen müşteri peşinde koştuklarından çok ilgililer o konuda dr.um ne kadar umursamaz olsa da cep no .sunu verdi istediğim zaman arıyorum ilaçlarla ilgili ..birde ben çok unutganım dr.la yüz yüzeyken hiçbirşey sormuyorum..sonra eve gelince tekrar arayıp yarım saat soru soruyorum..sen yine ara fırçala bu ne ilgisizlik diye para istemek için saat kaç olursa olsun aramayı biliyolar...

ya ben de aman ayıp olmasın zaten çok meşguller bide ben rahatsız etmeyim halindeyim.mesela şu varis meselesi 1 haftadır iyice azdı. ama ulaşamıyorum ki arayıp söyleyim.

ya ben de aman ayıp olmasın zaten çok meşguller bide ben rahatsız etmeyim halindeyim.mesela şu varis meselesi 1 haftadır iyice azdı. ama ulaşamıyorum ki arayıp söyleyim.

ne ayıbı cnm para harcıyosun onlar seni hoş tutacağına senmi düşünüyosun...valla sen sus pus oldukça onlar daha az ilgileniyolar..peşine düş sorunlarının..hakkın bu cnm

Bugün doktor aradı söyledim. Bu akşamda iç de yarın gel diyo. Valla içmeyecem artık. Hıhı dedim ama içmek istemiyorumn sırf regliyi ertelemek için hormon alıyorum.
Işyerinde de çoçuk tek kalmamalı en az 2 yada 3 kardeş olmalıyı konuşuyoruz. Içimden bir taneyi bulduk kardeşleri kaldı dedim. Siz geldiniz aklıma. Valla çizdiğim binadan da şüpheliyim iki çiziktiriyom sonra hop kk dayım, durmaz bu bina ayakta.:60:

kızlar nasılsınız bakalım ? 15 gun kadar yoktum.memlekete gittim. bıraz kafa dagıtıyım dedım. iyi dagıtmışım.
dkh hapım bıttı. adetın 3. gunu dr. gıtmem lazım ama gitmiycem. bende ramazan sonrasına bırakıyorum. kafama cok taktıgımı düşünüyorum.
durum buyken zaten olmaz dıye kendime zaman verdim. biliyorum zor ama çok takmayın kafanıza olur mu? (bende dahil)

Hoşgeldin, tahmin ettim bi yerlere kaçtığınızı. Ben bu ay ilk tüp bebek şeysine başlıyorum allahın izniyle. 15 temmuz gibi kızmetse. şimdi varis çoraplı olarak hayatımı devam ettirmekteyim. :52:

:70:Kızlar aşılama sonucu bekleyenler topiğinde çınlatmaktayım kulaklarınızı,özledik sizi.Hayırlı & uğurlu & güzel
haberlerinizi almak dileğiyle:71:

Canım bende;beni terketmeyen sadık foliküllerim nedeniyle desolett + endol fitil kullanıyorum,3. aşılama öncesi.Çok şükür dün desolett bitti.Bahsetmiş olduğun rahatsızlıkları var ne yazık ki ama çok etkili.Benimde kullandığım sürece,sağ diz kapağımda ciddi bir ağrı,halsizlik,bulantı vs. yaptı.Ama daha önceki aylardan biliyorum kistlerin canına okuyor.O nedenle doktoruma ne zaman verdiği rahatsızları dile getirecek olsam,bir şekilde kullanmaya ikna ediyor.Dilerim beklenen sonucu alır,biran önce tedaviye,kaldığınız yerden devam edersiniz.Dualarım sizlerle kızlar.:16:

mrb benimde eşimin morfolojisi %1di şimdi kullandığı ilaçlarla %16 ya çıktı ve ben kendiliğimden bir kez hamile kaldım ama düşük yaptım şimdilik benim kist tedavilerim sürüyor ...beklemedeyiz yani:(

iyi akşamlar arkadaşlar.
Benim eşim de oligoastenatoozspermi.yani sayı 400bin ,hareket ve morf %0 :(
e vitamini takviyesi var bakalım.Umuyorum ki her şey gönlümüzce olur.Genetik olma ihtimali varmış morfonun :(( :75:

dün Benim için hayatımda yaşadığım en tuhaf, hiç tadmadığım acayip duygular yaşadığım bir gündü. acıtıyordu ama aslında mutlu bir haberdi, dün girip yazacak durumda değildim. ve malesef hala gözkapaklarımı açamıyorum.:59:
dün hastaneden çıkınca erkek kardeşimle öğlen yemeğinde buluştuk. benden 8 yaş küçük civa gibi delikanlı :32: yemek yerken bana sana hayırlı bir haber vercem dedi, ben de o kadar mutlu söylüyor ki hayırdır kız istemeye mi gidiyoruz dedim. o da bana yigenim geliyor demez mi ?!!? :53: ben şok ama belli etmemeye beynimi kalbimi anlamaya çalışıyorum. ben hamile değilim, kim ne derken kalbim beynimden önce algıladı; 7 ay önce evlenen kız kardeşimin bebeği oluyormuş.
aaa ne güzel falan dedim ama elim kalbim titremeye başladı. bendört yıldır evliyim. bu şoku geçiştirmeye çalışırken; hergün yaşadığım bişey; birilerinin ilk denemede hamile kaldığını hergün duyuyorum derken; kalbimi asıl paramparça eden haberi duydum kızkardeşim 12 haftalık hamileymiş, yani ben ilk ilaç tedavisine başladığımda o hamile olduğunu öğrenmiş. bide ben onun evinde kalıyordum doktor kontrollerimin başında. ilk iğnemi bereber yapmıştık. ben ona aman erteleme bak görüyorsun derken o bir önceki gün öğrenmiş hamile olduğunu. annem hergün arayıp aman ablana söyleme çok üzülür, zaten hassas tedavi sürecinde onunda olacak o zaman söyleriz deyip dururmuş. yıllaardır torun isteyen babam bana hiçbişey dememiş. kardeşlerime söylemeyin onun da yakında olacak o zaman söyleriz demiş hep. zaten annem babam her zamankinden daha da biçok üstüme düşmeye başlamışlardı. babam beni doktora götürmek için sabah almaya geliyordu falan. dün erkek kardeşim eninde sonunda duyacak saklamak olmaz diye düşünüp söylemeye karar vermiş .

ben mi? ben çok üzüldüm evet en çok da herkesin mutluluğunu yarıda bıraktığım için. kızkardeşim akşam arayıp benden özür diler gibi abla ilk seferde oldu hiç beklemiyordum diye açıklama yaparken parçalara bölündüm un ufak oldum. şimdi iyiyim kardeşime moral vermeye çalışıyorum onun hiç beklemediği bebeğine heves duyması sevgisinin artması için beraber bebek odası yapmaya karar verdik. o da çaresiz mutsuz kalmış benimle paylaşamamaktan. annem hep aman nolur söyleme demiş; ben de aşılamaları oluyorum ya bi yandan ha kaldım hamile ha kalacam diye.

dün trenle dönerken taktım kocaman havalı gözlüklerimi hıçkıra hıçkıra ağladım. yalnız kaldım şefkatsiz kaldım yüzüm gözüm sular seller içinde hıçkırıklara boğularak ağladım. bütün tren halkı dinledi ses etmedi

dün Benim için hayatımda yaşadığım en tuhaf, hiç tadmadığım acayip duygular yaşadığım bir gündü. acıtıyordu ama aslında mutlu bir haberdi, dün girip yazacak durumda değildim. ve malesef hala gözkapaklarımı açamıyorum.:59:
dün hastaneden çıkınca erkek kardeşimle öğlen yemeğinde buluştuk. benden 8 yaş küçük civa gibi delikanlı :32: yemek yerken bana sana hayırlı bir haber vercem dedi, ben de o kadar mutlu söylüyor ki hayırdır kız istemeye mi gidiyoruz dedim. o da bana yigenim geliyor demez mi ?!!? :53: ben şok ama belli etmemeye beynimi kalbimi anlamaya çalışıyorum. ben hamile değilim, kim ne derken kalbim beynimden önce algıladı; 7 ay önce evlenen kız kardeşimin bebeği oluyormuş.
aaa ne güzel falan dedim ama elim kalbim titremeye başladı. bendört yıldır evliyim. bu şoku geçiştirmeye çalışırken; hergün yaşadığım bişey; birilerinin ilk denemede hamile kaldığını hergün duyuyorum derken; kalbimi asıl paramparça eden haberi duydum kızkardeşim 12 haftalık hamileymiş, yani ben ilk ilaç tedavisine başladığımda o hamile olduğunu öğrenmiş. bide ben onun evinde kalıyordum doktor kontrollerimin başında. ilk iğnemi bereber yapmıştık. ben ona aman erteleme bak görüyorsun derken o bir önceki gün öğrenmiş hamile olduğunu. annem hergün arayıp aman ablana söyleme çok üzülür, zaten hassas tedavi sürecinde onunda olacak o zaman söyleriz deyip dururmuş. yıllaardır torun isteyen babam bana hiçbişey dememiş. kardeşlerime söylemeyin onun da yakında olacak o zaman söyleriz demiş hep. zaten annem babam her zamankinden daha da biçok üstüme düşmeye başlamışlardı. babam beni doktora götürmek için sabah almaya geliyordu falan. dün erkek kardeşim eninde sonunda duyacak saklamak olmaz diye düşünüp söylemeye karar vermiş .

ben mi? ben çok üzüldüm evet en çok da herkesin mutluluğunu yarıda bıraktığım için. kızkardeşim akşam arayıp benden özür diler gibi abla ilk seferde oldu hiç beklemiyordum diye açıklama yaparken parçalara bölündüm un ufak oldum. şimdi iyiyim kardeşime moral vermeye çalışıyorum onun hiç beklemediği bebeğine heves duyması sevgisinin artması için beraber bebek odası yapmaya karar verdik. o da çaresiz mutsuz kalmış benimle paylaşamamaktan. annem hep aman nolur söyleme demiş; ben de aşılamaları oluyorum ya bi yandan ha kaldım hamile ha kalacam diye.

dün trenle dönerken taktım kocaman havalı gözlüklerimi hıçkıra hıçkıra ağladım. yalnız kaldım şefkatsiz kaldım yüzüm gözüm sular seller içinde hıçkırıklara boğularak ağladım. bütün tren halkı dinledi ses etmedi

cnm benim öncelikle tebrik ederim çünkü teyze olmak en az anne olmak kadar güzel bir duygu yeğenlerimi ben büyüttüm sayılır kendi çocuğum gibiler...yerleri apayrı.. sende tadacaksın bu güzel duyguyu ve kendi çocuğun olunca sevgisi katbe kat fazla olacağı için bu tedavilere, zor zamanlara daha bir hırsla devam edeceksin...bence senden çok zor durumda olan kardeşin, düşünsene insan böyle bir haberi bağıra çağıra söylemek isterken o saklamış...evet herkes öyle düşünüyo yapacak bişey yok...sen sadece bu mutluluğu onunla paylaş..çünkü inan hepimiz Allahın izniyle anne olucaz.
rabbim daha zor sınavlar vermesin...gerçekten bende bazen hiç olmadık yerlerde ağlamışımdır hatta bir keresinde taksiciyle dertleştim düşün:)yine hastane çıkışı tutamadım kendimi ağladım adamda hayırdır abla bişeymi oldu deyince psikoloğa gitmiş gibi adama anlatmaya başladım ve adam bana çocuğunun hastlaığını hiçbişey yapamadıklarını anlattı..açıkcası derdimden utandım...dediğim gibi sadece sabır ve hayırlı olan ..başka hiçbirşey değil istediğim..

Canım benim okurken gözyaşlarıma hakim olamadım.Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Hemen hemen aynı şeyleri yaşadım diyebilirim.Ben de korunmayı uzun süredir bıraktım.Ancak benim şöyle bir durumum var benim tedavi aşamamı nadir kişiler biliyor o da zorunluluktan.ben de korunmadığım zamanlarda abimin eşi beni aradı ilk denemede oldu dedi yeğenime hamileydi.şimdi yeğenim benim 8-9 aylık ,ve ben ona her baktığımda eşimlee şunu diyoruz bizim de olsaydı belki de bu kadar olurdu bebeğimiz, belki de daha büyük..bazen yeğenimle tek kaldığımda ona sessizce annecim diyorum , ağlıyorum :(( ben olayı bu kadar abartmış durumda olduğumu farkedememiştim,bunu yazarken anladım inanırmısın.

yeğenimin doğumunda yanında değildim ama hüngür hüngür ağlamıştım.Benim de olabilirdi diye.Bunu bir ben bilirim bir Allah.Rol yapıyorum etrafıma kimi zaman.ama umuyorum ki sen bunları hemen aşarsın tatlım.içim öyle buruk ki benim sen inşallah olmazsın.Yazdıklarından çok etkilendim ,Rabbim sana tez metanet versin, bir de sağlıklı hayırlı evlad canım..
Diğer yandan ise inan bana güzel bir duygu yeğenin olması.Tebrik ederim.

teşekkürler çok zordu dün tek başıma ankara sokaklarında kalakaldım. takside tren de sokak ta her yerde ağladım. çok aptalım insan ağlar mı demi? ama napıyım durmuyo yaşlar gözümde top top olup düşmeye sonra sular seller olmaya başlıyo. allahım nolur bebeğimiz gelmeden benimde içimde 2. bir kalp atışı olsun sağlıcakla gelsin bizim bebeğimizde, o günlerde beni umutsuz, çaresiz, çevremdekilerin mutluluğunu yarıda bırakma. rabbim senden herşeyin hayırlsını diliyorum kendim ve arkadaşlarım için.:43::43::43:

Son düzenleme:
okudum canım arkadaşım evet, üzülmene üzüldüm lütfen ağlama

geçen gün senin 18 temmuzda mikro deneyeceğim dediğini okudum bir yerde tesadüfen bugün de sana nasıl gidiyor hayırlı olsun demek için özel mesaj yazmak için açtım siteyi, baktım bu topiği açmışsın farkında değilim hiç görünce şaşırdım baştan beri yazdıklarınızı okuyordum

şimdi bana kızar mısın yoksa sakinleşir misin bilmem kendi fikrimi söyliyim mi?

ablan olarak say beni sadece düşün. her gün dünyada milyonlarca bebek doğuyor var olan 6 milyar insan bir gün bebekti. ve daha da milyarlarcası doğacak
kürtaj olanları düşün, bebeğini döverek öldürenleri , dünya güzel bir yer değil baharbcım bu kesin
benim kızkardeşim yok arkadaşlarım ve eşimin kızkardeşleri var inan bana çocuklarını onlardan bile çok seviyorum asla ama asla kıskanamıyorum neden mi?

bütün insanlar kısır olsaydı ve dünyada hiçbir kadın doğuramasaydı şu günden itibaren rahatlar mıydın ? kendine bir sor herkes öyle ben de öyle olayım ne farkeder ki der miydin ?

ya da şu anda 100 kadından 99 u hamile olsa benim olmadıktan sonra farkeder mi baharb? benim çocuğum olmadıktan sonra tüm dünyada bir tane olmasın doğmasın kaç yazar ya da kızkardeşim ablam görümcem arkadaşım kuzenim doğurmuş kaç yazar ?

anlatabiliyor muyum bu duygudan vazgeç bununla yaşanmaz. bebeğin gelecek ve sadece sen istediğin için gelecek sadece onu gerçekten istediğin için olacak
başkalarının var herkes doğuruyor diye değil annem babam üzülecek bana acıyorlar diye değil

lütfen üzülme ablacım kıskanmaksa bu seni tüketir bitirir,

emin ol bu sitedeki herkesten fazla çocuk seven benim, bir gün gel ankaraya ve bak ne yaptığıma kaç tane çocuk büyüttüğüme taaa liseye giderken bile
herkes part time iş ararken üni. falan ben illa bebek bakıcılığı yapardım sırf sevmek için ağlaya ağlaya ayrılırdık, o çocuklarla
hayattaki tek gayem anne olmaktı bir düşün halimi
ve şimdi asla ne hamile olana ne bebği olana ağlamıyorum bu memesi ağzından düşen çocuğa benzemek tatlım benim yok diye neden ezik olacakmışım
eşimin yeğenleri başka şehirde ağlıyorlar burdan gitmemek için küçüğü 3 yaşında onun doğması için neler yaptım bana yenge demez ismimle seslenir hepsi

anlıyor musun?

ben çocuğum olmazsa mezar taşımda bu yüzden öldü yazılacak buna eminim ve bu yüzden ölmeyi göze aldım
başkalarının varmış yokmuş umrumda değil ben bebeğimin acısını daha doğmadan çektikten sonra neye yarar

bu ay doktorum yurt dışına çıkacağı zamana denk geldi adet geçiktirmesi yapmaya çalışırken desolett beni mahvetti bıraktım bende. dün adet oldum. önümüzdeki ay başlayacağız artık. 1 ay daha erteledik yani. sen de önümüzdeki ay deneyeceksin demi, inşallah hepberaber bu maratonu başarıyla bitiririz. annem de bu ay tüp yaptıracağız diye biliyo, işte dünkü gelişmelerden sonra ertelediğimizi söylemek için arayamıyorum telefonda ağlarım diye.

baharbcım beni anladın değil mi arkadaşım?

insani bir duygu seni yadırgamıyorum kınamıyorum. çünkü bakıyorum tüp bebek yapanlar kısrlıkla boğuşanlar hep öyle. tuhaflık bende farkındayım. insanın doğasında var bu duygu kardeşin bile olsa çok aşırı zengin olsa imrenirsin, çok aşırı başarılı olsa imrenirsin ekmediği yerden biçse imrenirsin, dünyanın en güzeli olsa imrenirsin, çok ünlü olsa imrenirsin

herkes özenir imrenir kaldı ki bir bebek imrenilmeyecek bir şey mi diyorsun seni anlıyorum ama benim için dünyaya ait hiçbir şey önemli olmadığı için bu dünyadan elimi eteğimi çektiğim için hiçbirinin önemi yok. maddi olan hiçbirşeyin demek istiyorum
bebekse manevi tamamen ruhum için anne olmak istiyorum birinin beni karşılıksız sevmesi ve benim de onun için canımı vermeyi göze alacak kadar güçlü olabilmek için istiyorum
aradığım tek şey saf sevgi bunu kimsede bulamadım bebeklerim geldiğinde umarım bulacağım

sen de öyle dilerim tez zamanda hem de

şimdi bana kızar mısın yoksa sakinleşir misin bilmem kendi fikrimi söyliyim mi?

ablan olarak say beni sadece düşün. her gün dünyada milyonlarca bebek doğuyor var olan 6 milyar insan bir gün bebekti. ve daha da milyarlarcası doğacak
kürtaj olanları düşün, bebeğini döverek öldürenleri , dünya güzel bir yer değil baharbcım bu kesin
benim kızkardeşim yok arkadaşlarım ve eşimin kızkardeşleri var inan bana çocuklarını onlardan bile çok seviyorum asla ama asla kıskanamıyorum neden mi?

bütün insanlar kısır olsaydı ve dünyada hiçbir kadın doğuramasaydı şu günden itibaren rahatlar mıydın ? kendine bir sor herkes öyle ben de öyle olayım ne farkeder ki der miydin ?

ya da şu anda 100 kadından 99 u hamile olsa benim olmadıktan sonra farkeder mi baharb? benim çocuğum olmadıktan sonra tüm dünyada bir tane olmasın doğmasın kaç yazar ya da kızkardeşim ablam görümcem arkadaşım kuzenim doğurmuş kaç yazar ?

anlatabiliyor muyum bu duygudan vazgeç bununla yaşanmaz. bebeğin gelecek ve sadece sen istediğin için gelecek sadece onu gerçekten istediğin için olacak
başkalarının var herkes doğuruyor diye değil annem babam üzülecek bana acıyorlar diye değil

lütfen üzülme ablacım kıskanmaksa bu seni tüketir bitirir,

emin ol bu sitedeki herkesten fazla çocuk seven benim, bir gün gel ankaraya ve bak ne yaptığıma kaç tane çocuk büyüttüğüme taaa liseye giderken bile
herkes part time iş ararken üni. falan ben illa bebek bakıcılığı yapardım sırf sevmek için ağlaya ağlaya ayrılırdık, o çocuklarla
hayattaki tek gayem anne olmaktı bir düşün halimi
ve şimdi asla ne hamile olana ne bebği olana ağlamıyorum bu memesi ağzından düşen çocuğa benzemek tatlım benim yok diye neden ezik olacakmışım
eşimin yeğenleri başka şehirde ağlıyorlar burdan gitmemek için küçüğü 3 yaşında onun doğması için neler yaptım bana yenge demez ismimle seslenir hepsi

anlıyor musun?

ben çocuğum olmazsa mezar taşımda bu yüzden öldü yazılacak buna eminim ve bu yüzden ölmeyi göze aldım
başkalarının varmış yokmuş umrumda değil ben bebeğimin acısını daha doğmadan çektikten sonra neye yarar

sana canı gönülden katılıyorum, hele de arkadaşlarımın bebeklerine benim yok diye nazarım falan değmesin diye özellike dua ederim allaha. dün olanlar çok üzdü beni, 12. haftaya girmiş benim kardeşim ben bilmiyorum. bilmiyorum çünkü üzülürüm diye bana söyleyemiyorlar. bu duruma yıkıldım zaten ailecek aylardan yıllardır hasretini çektiğimiz bebeğimiz yola çıkmış geliyor herkesde buruk bir mutluluk benim yüzümden. allah büyüktür vardır bunda da bir hayır; takdir ettiği buymuş; binlerce şükür kötü bir hastalık ölüm değil. akan yaşlar değmezdi belki ama benim kıymetlimi beklerken bu yaşadıklarımın da çok kutsal olduğuna inanıyorum, hiç unutmayacağım o tren yolculuğunu. bebeğimiz gelene kadar bu acıları biriktirip biriktirip hepsinden büyük mutluluğa kavuşucağız. bu yolda duyduğum gördüğüm çektiğim herşey benim bebeğim.

Back
X