Aşılama Morfoloji %0 ile Hamile Kalabilen Var mı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bu ay doktorum yurt dışına çıkacağı zamana denk geldi adet geçiktirmesi yapmaya çalışırken desolett beni mahvetti bıraktım bende. dün adet oldum. önümüzdeki ay başlayacağız artık. 1 ay daha erteledik yani. sen de önümüzdeki ay deneyeceksin demi, inşallah hepberaber bu maratonu başarıyla bitiririz. annem de bu ay tüp yaptıracağız diye biliyo, işte dünkü gelişmelerden sonra ertelediğimizi söylemek için arayamıyorum telefonda ağlarım diye.

evet canım, kaan hoca da 1 -31 ağustos arası ankarada yokum dedi bana. güya tesa yapacaktı ama daraştırdık bize tesaya gerek de yok demişlerdi zaten eşim de bar bar bağırıyor elletmem kestirmem diye:1: kaldı bu ay
zaten kist de olmuştu bakacağız
ben istedim ki 3 aylar belki hayırlı gelir ama gelecek ay başlarsak nasıl iğne vuracağız da nasıl oruç tutacağız bilemiyorum belki eylüle de bırakabilirim

burada birşeye ihtiyacın olursa beni bul sor elimden gelirse, annenide güçlü olduğun bir an sen ara hayırlı olsun torunun de üzülmesin
kendine acıma ve kimseye de müsade etme bahar, biliyor musun 3 negatif denememi benim en yakın arkadşlarım annem bile bilmiyor miyom ameliyatı oldum kimse yoktu yanımda eşim birtek onda da hemen kalktım eve yürüdüm aynı gece doktor çıldırdı deli bu diye, çocuk soranlara 5 yılı dolduracağız ağustosta hayır düşünmüyoruz çocuk bize göre değil diyoruz kime ne ? hayret ediyorlar tabi yaşlarımızdan dolayı benim bebek sevgimden dolayı ama istemem bilmesinler
Allahtan başka kimse acımasın bana

arada birden bire dank ediyor
lan ben teyze oluyorum. dünyanın en süper teyzesi olacağım. inşallah kız olur bebeğimiz. onun en yakın sırdaşı arkadaşı ben olacağım.:4:

canım benim. kendini salak hissetmene neden olanlar utansın. boş ver sen öyle hissetme. şu kürler var morfoloji için felan onları denedinmi hiç?
ben sorun hep bende sanıyordum ondan eşimle ilgili hiç birşey yapmadım. ne yapım neye başlıyım diye araştırıyorum.

eşinde varikosel varmı benim eşimde varikosel vardı morfoloji %2 ydi ameliyat oldu 2 sefer şimdi%6 sperm 2-3 tane idi şimdi 41 milyon ama cakşır kökü suyu ve keçiboynuzu kürüde yaptım düzelmesine ragmen hala yapıyorum.belki sizdede faydalı olur kendindensede bi deneyin belki faydası olur eşimin düzelişi 3 ay oldu hala bebiş yok ama bende dr gözükeyim istiyorum bebiş istiyorum 3 sene oldu.....

arada birden bire dank ediyor
lan ben teyze oluyorum. dünyanın en süper teyzesi olacağım. inşallah kız olur bebeğimiz. onun en yakın sırdaşı arkadaşı ben olacağım.:4:

hah şöyle gül, bir kızkardeşim olması için neler vermezdim , gerçek bir yeğenim olması için neler yapmazdım ama yok ve olmayacak da düşün görümcelerim 5 para etmez hırs kıskançlık dolular paragözler ama onlarla bile nasıl iyi geçiniyorum soranlara kızkardeşlerim diyorum bana tuhaf tuhaf bakıyorlar soğuk şeyler :34: eşimin yeğenleri benden istiyor karne hediyesi yapboz ne varsa
yeğen çok tatlıdır baharb Allah bağışlasın onu şimdiden, kız olursa sana benzesin sağlıklı olsun dilerim

öpüyorum görüşürüz inşallah

janines senin eşin iğne kullanmıyor mu? benim ki 14 haziran da başladı. o yüzden daha fazlada ertelemek istemiyorum çok fazla hormon almış olacak. tedavi zaten regli iken başlıyor oruç tutamayacağım günler. hem öncesinde yani bu ayda başlasaydım da beklerken belki bebek var diye tutmayacaktım. o yüzden eylül e ertelemiyorum. inşallah da gerek kalmaz. şu mübarek ayda hergün dua ederek tedavimi sürdüreceğim. biliyorum herkes dua ediyor. allah dualarımızı kabul edecek, mutlaka fireler olacak ama hepimizin sırayla zamanı gelsin inşallah. sizleri çok seviyorum. hepinizi.

evet canım, kaan hoca da 1 -31 ağustos arası ankarada yokum dedi bana. güya tesa yapacaktı ama daraştırdık bize tesaya gerek de yok demişlerdi zaten eşim de bar bar bağırıyor elletmem kestirmem diye:1: kaldı bu ay
zaten kist de olmuştu bakacağız
ben istedim ki 3 aylar belki hayırlı gelir ama gelecek ay başlarsak nasıl iğne vuracağız da nasıl oruç tutacağız bilemiyorum belki eylüle de bırakabilirim

burada birşeye ihtiyacın olursa beni bul sor elimden gelirse, annenide güçlü olduğun bir an sen ara hayırlı olsun torunun de üzülmesin
kendine acıma ve kimseye de müsade etme bahar, biliyor musun 3 negatif denememi benim en yakın arkadşlarım annem bile bilmiyor miyom ameliyatı oldum kimse yoktu yanımda eşim birtek onda da hemen kalktım eve yürüdüm aynı gece doktor çıldırdı deli bu diye, çocuk soranlara 5 yılı dolduracağız ağustosta hayır düşünmüyoruz çocuk bize göre değil diyoruz kime ne ? hayret ediyorlar tabi yaşlarımızdan dolayı benim bebek sevgimden dolayı ama istemem bilmesinler
Allahtan başka kimse acımasın bana

böyle düşünme gerci insanın zoruna gidiyor sorulunca insan nediyecigini bilemiyor ama karamsar olmayın lütfen bende 3 senedir istiyorum ama olmuyor problemleri dezeltmeye calışıyoruz ahh bu millet varya onların yuzune rahat bişe yaşayamıyoruz o ne der bu neder bak bak şunun busu bunun busu boşverin

janines senin eşin iğne kullanmıyor mu? benim ki 14 haziran da başladı. o yüzden daha fazlada ertelemek istemiyorum çok fazla hormon almış olacak. tedavi zaten regli iken başlıyor oruç tutamayacağım günler. hem öncesinde yani bu ayda başlasaydım da beklerken belki bebek var diye tutmayacaktım. o yüzden eylül e ertelemiyorum. inşallah da gerek kalmaz. şu mübarek ayda hergün dua ederek tedavimi sürdüreceğim. biliyorum herkes dua ediyor. allah dualarımızı kabul edecek, mutlaka fireler olacak ama hepimizin sırayla zamanı gelsin inşallah. sizleri çok seviyorum. hepinizi.

yok baharbcım bu kaan hoca delirtti bizi iğneye ne gerek var diyor sordum kızdı bana herkese iğne vermiyormuş zaten bizim fsh 13-14 klomen içiyor ya yarım. sizde bir sorun yok diyor menagon iğne klomene cevap vermeyen hastalar için miş düşün bize proxeeed bile vermedi ben kendim aldım e vitamini çinko hepsini kendim buldum aldım, orucuda ben bir yolunu bulup tutarım hamile olsam da tutarım bir onu tam yapabiliyoruz Allah ayırmasın çok önemli benim için açlık en güzel terbiye
ama olsun sen başla tabi, belki bende başlarım sırf 3 ayları kaçırmamak için hayırlarından faydalanabilmek için protokol de önemli uzun kısa bakalım hayırlısı
evet senin zaten hormon tedavin de var eşine uzatmeyın bizim gibi ötelemeyin baharbcım, umarım olacak bu sefer inşallah olacak bebeğin gör bak dışarıda paylaşmadığım herşey buradaki arkadaşlarımda var o yüzden bende seviyorum sizi:71:

böyle düşünme gerci insanın zoruna gidiyor sorulunca insan nediyecigini bilemiyor ama karamsar olmayın lütfen bende 3 senedir istiyorum ama olmuyor problemleri dezeltmeye calışıyoruz ahh bu millet varya onların yuzune rahat bişe yaşayamıyoruz o ne der bu neder bak bak şunun busu bunun busu boşverin

yo yo ben milletten etkilenmiyorum arkadaşım zaten onu diyorum benim kısırlığımdan kime ne başkalarının hamileliğinden bana ne
ama sanırım ben biraz fazla gururluyum ki gurur da kıskançlık kadar zarar verici kötü duygudur yenerim onu da inşallah:59:

haklısın karamsar olmayalım iyi düşünelim iyi olsun

sen bir düşünceden ibaretsin
geriye kalan etsin, kemiksin
gül düşünür gülistan olursun
diken düşünür dikenlik olursun
mevlana

oruçla ilgili katılıyorum sana bir tek onu doğru düzgün yapabiliyorum. 52 kiloyum ama oruç tutmak hiç koymaz bana. inşallah ben de tutacağım işte transfere kadar falan hem ramazan ayı benim için manevi açıdan daha dolu dolu geçiyor. inşallah sonucum da güzel olur. burdaki arkadaşlarımdan eylül e erteleyen çok var. var mısın gelecek ay hayır duayla başlayalım tedaviye, ve inşallah sonucu da hayırlı olsun.

yo yo ben milletten etkilenmiyorum arkadaşım zaten onu diyorum benim kısırlığımdan kime ne başkalarının hamileliğinden bana ne
ama sanırım ben biraz fazla gururluyum ki gurur da kıskançlık kadar zarar verici kötü duygudur yenerim onu da inşallah:59:

haklısın karamsar olmayalım iyi düşünelim iyi olsun

sen bir düşünceden ibaretsin
geriye kalan etsin, kemiksin
gül düşünür gülistan olursun
diken düşünür dikenlik olursun
mevlana

benimde etrafımda arkadaşlarımın hepsi hamile akrabalarım da bana geldiginde bazen istiyorum bazen istemiyorum diyorum ama içim kan aglıyor ha bu ay oldu bu ay kesin oldu hep hayal kırıklıgı hadi önceden eşimde problem vardı ya şimdi diyorum acaba bendemi promlem diyorum ama 2 sene önce rahim filmi hormon testleri falan yaptırdım herşey normaldi aşılama yapılcaktı sonra eşimde varikosel cıktı yaptırmadık o düzeldi ben yine gidipte baktırayım diyor şu yumurtalıklara ne var ne yok diye gerci yeni düzeldi ama daha direnemiyorum galiba karamsar olmayın diyorum ama etrafıma bakıncada bitek ben de bebiş yok bir tuhaf oluyorum işte bendeki sabırsızlıkmı acaba ne bilmiyorum bu zamana kadar ben eşimi teselli ediyordum şimdi o beni ediyor salı gunu dr.gitcem bakalım ne diyecek nasıl yol izlicez allah herkese bebiş nasip etsin hayırlı ve saglıklı inş.

oruçla ilgili katılıyorum sana bir tek onu doğru düzgün yapabiliyorum. 52 kiloyum ama oruç tutmak hiç koymaz bana. inşallah ben de tutacağım işte transfere kadar falan hem ramazan ayı benim için manevi açıdan daha dolu dolu geçiyor. inşallah sonucum da güzel olur. burdaki arkadaşlarımdan eylül e erteleyen çok var. var mısın gelecek ay hayır duayla başlayalım tedaviye, ve inşallah sonucu da hayırlı olsun.

varım varım arkadaşım, gelecek ay başlayalım önce bir regl günü gelsin de hele benim ay sonu yada ağustos başı olur doğum kontrol hapı içiyorum mahvediyor düzenimi doktorum hanımefendi de tatilinden döndüler ise başlayalım inşallah, sen de sıkma canını aşılamaları sayma ben bir kez yanlış tüp bebek tedavisi yüzünden ilk seferimde yani ilacı basmış bana doktor o zaman yaptım aşılamayı ona sakın bel bağlama zaten ihtimal %10-15 dir onda
ilk ve son tüp bebek denemen olur inşallah bebeğin hemen gelir hatta kardeşleri tüpsüz gelir dilerim:1:

benimde etrafımda arkadaşlarımın hepsi hamile akrabalarım da bana geldiginde bazen istiyorum bazen istemiyorum diyorum ama içim kan aglıyor ha bu ay oldu bu ay kesin oldu hep hayal kırıklıgı hadi önceden eşimde problem vardı ya şimdi diyorum acaba bendemi promlem diyorum ama 2 sene önce rahim filmi hormon testleri falan yaptırdım herşey normaldi aşılama yapılcaktı sonra eşimde varikosel cıktı yaptırmadık o düzeldi ben yine gidipte baktırayım diyor şu yumurtalıklara ne var ne yok diye gerci yeni düzeldi ama daha direnemiyorum galiba karamsar olmayın diyorum ama etrafıma bakıncada bitek ben de bebiş yok bir tuhaf oluyorum işte bendeki sabırsızlıkmı acaba ne bilmiyorum bu zamana kadar ben eşimi teselli ediyordum şimdi o beni ediyor salı gunu dr.gitcem bakalım ne diyecek nasıl yol izlicez allah herkese bebiş nasip etsin hayırlı ve saglıklı inş.

haklısın nazelmascım ama ne kadar az insanla paylaşırsan o kadar az dağılırsın ona laf anlat buna dert anlat insan tükeniyor bana güven hiç kimse bilmediği halde kendi aramızda bile konuşunca ben ağlama krizindeyim komşular soruyordu ilk zamanlar sizin evden feryat figan ağlama sesleri geliyordu birir mi öldü diye evet diyordum yakın bir akraba ne yapayım ilk tüp bebek olmadığında kafamı parçalamak için duvara vurduğumu hatırlıyorum inan benim kadar acı çeken biri olamaz. belki bu bir savunma mekanizmasıdır . kimseye anlatmadığım için buraya üyeyimdir siz beni görmüyorsunuz ama anlıyorsunuz.

senin durumuna da dikkat ettim eşin ameliyattan sonra resmen düzelmiş birçok kişi varikoselden birşey elde edemiyor bak bu bir işaret tedaviye cevap veriyorsunuz Allah size yol açıyor bebeğinize varmanız için
kendinde yumurta takibi yaptırmanı tavsiye ediyorum preseed jel varmış ben hiç kullanmadım ama herkes pek memnun onda ovulasyon günlerini buluyorsun jelde spermleri hızlandırıp yumurtaya eriştiriyormuş. onu kullanın bir kaç ay. bence sizin olur doğal yolla. baktın bir sorun var histeroskopi yaptırırsın ayrıntılı görünüyor rahim içi bayıltıyorlar da.
sabırsızım diyorsun benim kadar olamazsın o kadar sabırsızdım ki 3 yıldır burnumdan fitil fitil geliyor, eğer yaşın gençse sakın üzülme biz yaşlı olduğumuz için bu kadar üzgünüz eşimle, yoksa nasıl olsa her derdin vardır bir dermanı

haklısın nazelmascım ama ne kadar az insanla paylaşırsan o kadar az dağılırsın ona laf anlat buna dert anlat insan tükeniyor bana güven hiç kimse bilmediği halde kendi aramızda bile konuşunca ben ağlama krizindeyim komşular soruyordu ilk zamanlar sizin evden feryat figan ağlama sesleri geliyordu birir mi öldü diye evet diyordum yakın bir akraba ne yapayım ilk tüp bebek olmadığında kafamı parçalamak için duvara vurduğumu hatırlıyorum inan benim kadar acı çeken biri olamaz. belki bu bir savunma mekanizmasıdır . kimseye anlatmadığım için buraya üyeyimdir siz beni görmüyorsunuz ama anlıyorsunuz.

senin durumuna da dikkat ettim eşin ameliyattan sonra resmen düzelmiş birçok kişi varikoselden birşey elde edemiyor bak bu bir işaret tedaviye cevap veriyorsunuz Allah size yol açıyor bebeğinize varmanız için
kendinde yumurta takibi yaptırmanı tavsiye ediyorum preseed jel varmış ben hiç kullanmadım ama herkes pek memnun onda ovulasyon günlerini buluyorsun jelde spermleri hızlandırıp yumurtaya eriştiriyormuş. onu kullanın bir kaç ay. bence sizin olur doğal yolla. baktın bir sorun var histeroskopi yaptırırsın ayrıntılı görünüyor rahim içi bayıltıyorlar da.
sabırsızım diyorsun benim kadar olamazsın o kadar sabırsızdım ki 3 yıldır burnumdan fitil fitil geliyor, eğer yaşın gençse sakın üzülme biz yaşlı olduğumuz için bu kadar üzgünüz eşimle, yoksa nasıl olsa her derdin vardır bir dermanı

cnm kendine yaşlı deyip durma lütfen ne demişler kadının tek ve en tahlikeli yaşı GÖZYAŞIDIR....:)

canım arkadaşlarım merhaba hepinize, mutlu pazarlar
bugün eşimle araba baktık galeriden baktık ama sadece baktık. :61: bi arabaya bindim içi süper hani full+ full diyolar ya öyle. kafamı çevirip arka koltuklara baktım. önce bebeğim sonra çoçuklarım orda oturacaklar basacaz gaza canımız nereye isterse oraya gitcez diye hayal kurdum. bu hayal öyle mutlu etti ki beni; içim yeniden umutla doldu. araba da muhteşemdi. sonra inip arbadan eve geldik.:61:

canım arkadaşlarım merhaba hepinize, mutlu pazarlar
bugün eşimle araba baktık galeriden baktık ama sadece baktık. :61: bi arabaya bindim içi süper hani full+ full diyolar ya öyle. kafamı çevirip arka koltuklara baktım. önce bebeğim sonra çoçuklarım orda oturacaklar basacaz gaza canımız nereye isterse oraya gitcez diye hayal kurdum. bu hayal öyle mutlu etti ki beni; içim yeniden umutla doldu. araba da muhteşemdi. sonra inip arbadan eve geldik.:61:

hangi markaya
baktınız kaç paraydı :)meraklılar gibi bizde düşünüyoruzda ama sadece düşünüyoruz:)

Son düzenleme:
benim moralim bozuk diye hadi bi gezelim dedik öle gittik. ford cmax titanyum 60000 ama otomobil değil uçak:D alsaydık ben eşime bile vermeye kıyamazdım.

kızlar geçen dikkatimi çekti herkesin dr. u tatilde.gıcık olduğumdan dr.lara tatili bile fazla görüyorum biz haftaları günleri yakalamya çalışırken onların yüzünden aylar geçiyo..çok bencilce oldu biliyorum ama kendi dr.um için söylüyorum zaten bişey yaptığı yok bide dinlenmeye gidiyo.:)))))))))))))

arkadaşlar kk daki tüp bebek anketi 20 sayfa baştan sona gözattım.
sonuçlar:
ankete 88 tüp bebek denemesinin sonuçları yazılmış. 88 kişi değil bazılarının birden çok denemesi var toplam olarak 88 tüp bebek tedavisi.
1- 88 denemeden 27 deneme pozitif; 61 deneme negatif. yani %31 pozitif; %69 negatif sonuç.
2- bu denemeler içinde 20 tanesinde sorun morfoloji bozukluğu. 20 denemenin 7 si pozitif; 13 ü negatif. yani %35 pozitif, %65 negatif sonuç.

kişisel değerlendirmem morfoloji bozukluğu tüp bebek denemesinde ekstra zorluk çıkarmıyor, tüp bebek başarı oranıyla paralel gidiyor.

şimdi merkezlere göre (ilk yazdığım değer pozitif sonuç, ikinci negatif VE BAŞARI ORANLARI) :

MAYA: 2-16 %11
ANATOLİA: 3-9 %25
ANKALİFE: 1-1
UMUT: 12-16 %42
MEMORİAL: 1-5 %16
MEMORİAL OKMEYDANI: 4-4 %50
BAHÇECİ: 2-5 %28
BÜRÜKSEL: 1-2 %33
GENART: 0-3
GÜRGAN: 1-0

*ÖZELLİKLE BELİRTMEK LAZIM KESİNLİKLE YÜZDEYÜZ DOĞRU BİR İSTATİSTİK DEĞİLDİR ÇÜNKÜ SADECE ANKETE KATILANLARA DAYALI. DEMEK İSTEDİĞİM ÖRNEĞİN KİŞİ MAYADA POZİTİF SONUÇ ALMIŞTIR AMA BU ANKETE KATILMAMIŞTIR YADA ÇOK ZORLU VAKALAR BU MERKEZDE TOPLANMIŞTIR. O YÜZDEN BAŞARI ORANLARI SADECE ANKET KATILIMINA BAĞLI SONUÇLARDIR. BİLİMSEL BİR ARAŞTIRMA SONUCU DEĞİLDİR.
* TİCARİ KAZANÇ MAKSADINDAN DAHA ÖNCE POZİTİF SONUÇ MAKSADINDA OLAN MERKEZLERİN BU DEĞERLENDİRMEYE İTİRAZI OLMAYACAĞINI SANIYORUM. ZATEN DEĞERLENDİRME YÜZEYSELDİR.

Baharb arkadaşım moralin düzelmiştir inşallah iyisindir, geçen gece uykum kaçtı düşündüm sanki çok üzerine geldim senin ağlama güçlü ol falan diye, kırıldıysan kusuruma bakma olur mu sadece senden hem büyük hem daha acı çekmiş biri olarak yazdım haklısın kolay söylemesi üzülme diye sen de haklısın

badezuzum sana da hak veriyorum zaten tüm doktorlara sinir oluyorum, boğasım var hepsini. düşüncesizler benimki de geçen ay çekmiş gitmiş tatile randevumuz varken. üstelik oranın sahibi çalışanı değil, ama düşünmezler elbette kimin yumurtlaması var kimin kisti olmuş geçmiş. anladıkları tek şey para allah ıslah etsin ellerine düşürmesin

Back
X