Aşılama Morfoloji %0 ile Hamile Kalabilen Var mı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Sizleri baştan sona okudum.Allah hepiimizin yardıcısı olsun..benim sizin bilgi ve deneyimlerinizee çok ihtiyacım var.eşimin ilk evliliğinden bir çocuğu var.bizimde 5 yıldır olmuyor ilk defa tahlil tektiklere başladık.eşimin spermde herşey normal sayımız 162. Milyon fakat 83 baş anomisi yazıyor 162 Milyon sleeker yüzde seksen üçü tam olarak nasıl oluyor yani morfoloji 12 yazıyor yani çoğunun baş kısmı bozukmu bu ay tüp tedavisine başlıycaktık.yorumlatsanız yada fikir verirseniz çok sevinirim teşekkürlerrr

Sizleri baştan sona okudum.Allah hepiimizin yardıcısı olsun..benim sizin bilgi ve deneyimlerinizee çok ihtiyacım var.eşimin ilk evliliğinden bir çocuğu var.bizimde 5 yıldır olmuyor ilk defa tahlil tektiklere başladık.eşimin spermde herşey normal sayımız 162. Milyon fakat 83 baş anomisi yazıyor 162 Milyon sleeker yüzde seksen üçü tam olarak nasıl oluyor yani morfoloji 12 yazıyor yani çoğunun baş kısmı bozukmu bu ay tüp tedavisine başlıycaktık.yorumlatsanız yada fikir verirseniz çok sevinirim teşekkürlerrr

aslında %12 iyi bir rakam. ben daha bu kadar iyisini az duydum. bu şu demek oluyor spermlerin şekil olarak %12 si normal gerisi şekil olarak sorunlu.

aslında %12 iyi bir rakam. Ben daha bu kadar iyisini az duydum. Bu şu demek oluyor spermlerin şekil olarak %12 si normal gerisi şekil olarak sorunlu.

cevabın için çok teşekkür ederim ilk defa spermograma baktırdık tahlile bakınca hiç anlamadım sonra %80 baş anomosini görünce çok korktum ..orkide yani 160 milyon spermde %12 si az geldi bana yada çokmu anlamadım .tüp bebek deniycez çok korkuyorumm.

benim eşimin morfolojisi bi kez %1, 1 ay sonra %3 çıkmıştı..bi üroloji profosörü sayı hareket normalse sorun olmaz demişti..sonra iyi bi tüp bebek hocası da sorun olmaz dedi..ben yine de pek inanmamıştım ama şu an hamileyim..:))hem de bende pkos var..:))

ya varya böyle umut arayan bizleri önemsemeyen doktorlara öyle kılım ki.:47:

aşılamada benim doktorum hiiiç yoktu başka genç bi bayan doktor yaptı gitti.
tıp fakültesi olduğunda çok steril ve tam teşekkülü bi yerde oldu aşılamam ama cuma günü normalde işlem yapmıyorlarmış benimkinde de eşiminkine hiç bakmamışlar.
yıkayan erkek tekniker demiş ki eşime güzeldi spermlerin hızı filan iyiydi bişey yaptım şöyle tepki verdi filan demiş ama biz anlamadık tabi.
ne kadar iyi???
ileri hız 0 ve morf 2 ye de iyi dedi doktorlar bizze.

Peki şu anda durumun nedir geriye dönük okudum ama hepsi birbirine kaarışıyor maalesef...spem sayınız nedir acaba

Kızlar Allah yardımcınız olsun umudunuzu kaybetmeyin. Ben de o yıllardan geçtim. Sabır inşallah doğru tedavi ile bebeklerinize kavuşursunuz. Rabbim rast getirsin inşallah.

evet orkidecim tutmuyormuş...ben de test ettim onayladım :43:
Evet küçük bir ihtimaldi. O da bizi bulmadi malesef. Neyse tüp denemeyi düşünüyorum. Onunla olur insallah.
Kızlar Allah yardımcınız olsun umudunuzu kaybetmeyin. Ben de o yıllardan geçtim. Sabır inşallah doğru tedavi ile bebeklerinize kavuşursunuz. Rabbim rast getirsin inşallah.
Sizin de zorlu hikayenizi okudum. Maşallah kavuşmuşsunuz. Darısı başımıza inşallah

benim eşimin morfolojisi bi kez %1, 1 ay sonra %3 çıkmıştı..bi üroloji profosörü sayı hareket normalse sorun olmaz demişti..sonra iyi bi tüp bebek hocası da sorun olmaz dedi..ben yine de pek inanmamıştım ama şu an hamileyim..:))hem de bende pkos var..:))

Canim sen doğal yolla mı hamile kaldın yoksa yardimci üreme teknikleri ile mi

Canim sen doğal yolla mı hamile kaldın yoksa yardimci üreme teknikleri ile mi
afedersin geö cevaplıyorum. Doğal yolla oldu benim. PCOS da var bende. Çok direndim ama sonunda umudu kesip rahim filmi çektirdim.Çekmden sonraki adetimde tedavi başlayacaklardı ama gerek kalmadı. O ay kendiliğinden hamile kaldım..:))

afedersin geö cevaplıyorum. Doğal yolla oldu benim. PCOS da var bende. Çok direndim ama sonunda umudu kesip rahim filmi çektirdim.Çekmden sonraki adetimde tedavi başlayacaklardı ama gerek kalmadı. O ay kendiliğinden hamile kaldım..:))

canım bir şey soracağım. sende yumurta gelişmeme problemi var mıydı peki?
rahim filminden hemen sonraki döngüde mi halime kaldın yoksa regl olup sonraki döngüde mi hamile kaldın? rahim filminde verdikleri ilaçlı sıvı mevcut yumurtalara zarar vermiyor mu acaba?
bir de rahim filminden kaç gün sonra ilişkiye girdiniz acaba sorabilir miyim?

canım bir şey soracağım. sende yumurta gelişmeme problemi var mıydı peki?
rahim filminden hemen sonraki döngüde mi halime kaldın yoksa regl olup sonraki döngüde mi hamile kaldın? rahim filminde verdikleri ilaçlı sıvı mevcut yumurtalara zarar vermiyor mu acaba?
bir de rahim filminden kaç gün sonra ilişkiye girdiniz acaba sorabilir miyim?
evet ciddi yumurta gelişme problemi vardı.adet görmem 2-3 ayı buluyodu. ve ultrsaonlarda hiç doğru düzgün yumurta gözükmüyodu.filmi çektirmeden bir önceki ay klomen ve yumrta takibi ile pregnyl yaptırmıştım ama klomene rağmen yumurta gelişimim kötüydü. doktorum daha önce rahim filmi önermişti, filmsiz bu hormonları kullanmamın doğru olmadığını söylemişti ama ben yalvar yakar bir kez denemek istemiştim sırf filmden korktuğum için.olmazsa film çektirip daha ileri tedaviler için özele başvurmayı planlamıştım ve doktorum da bunu biliyodu. o yüzden o ay olmayınca bana 'gittiğin doktora klomenle beklediğimizden çok daha az cevap aldığımızı söyle, ona göre bir yol çizin' demişti. filmden sonra gebelik şansımın artacağını hiç ummuyordum çünkü benim yumurtam yoktu, yollar açılsa ne olcak diyodum.
filmin çekildiği ay hamile kaldım.yani filmden sonra hiç adet görmedim. filmi doktora götürdüğümde bir sonraki adetinde gel tedavi başlayalım demişti ama bir sonraki adetim olmadı.yumurtalara zararı yok filmdeki ilacın. filmi çeken doktor da bu ay şansınız artıyo günaşırı ilişki deneyin demişti hatta. açıkçası günelri tam hatırlayamıyorum. ama film adeimin tam haftasında çekildi. sanırım filmden yaklaşık 5 gün sonra falandı.3 gün hergün denedik. eşim günaşırı olayına artık inanmadığını söylüyodu çünkü pregnylden sonra da günaşırı denemiştik, tutturamadık. en doğrusu eğer düzenli adetleriniz varsa bi sonraki adetinize tam 14 gün kala civarında çalışmakmış. ama benim adetlerim hiç düzenli değildi ve hamile kaldığım ay 13-18. günler civarı sıkı çalışmıştık.. Çok mu yazdım? kusura bakma. bu bebek işinin insanın kafasına nasıl takıldığını biliyorum ya, bildiğim en ufak şeyi bile paylaşmak istiyorum belki yardımı olur diye..:)

evet ciddi yumurta gelişme problemi vardı.adet görmem 2-3 ayı buluyodu. ve ultrsaonlarda hiç doğru düzgün yumurta gözükmüyodu.filmi çektirmeden bir önceki ay klomen ve yumrta takibi ile pregnyl yaptırmıştım ama klomene rağmen yumurta gelişimim kötüydü. doktorum daha önce rahim filmi önermişti, filmsiz bu hormonları kullanmamın doğru olmadığını söylemişti ama ben yalvar yakar bir kez denemek istemiştim sırf filmden korktuğum için.olmazsa film çektirip daha ileri tedaviler için özele başvurmayı planlamıştım ve doktorum da bunu biliyodu. o yüzden o ay olmayınca bana 'gittiğin doktora klomenle beklediğimizden çok daha az cevap aldığımızı söyle, ona göre bir yol çizin' demişti. filmden sonra gebelik şansımın artacağını hiç ummuyordum çünkü benim yumurtam yoktu, yollar açılsa ne olcak diyodum.
filmin çekildiği ay hamile kaldım.yani filmden sonra hiç adet görmedim. filmi doktora götürdüğümde bir sonraki adetinde gel tedavi başlayalım demişti ama bir sonraki adetim olmadı.yumurtalara zararı yok filmdeki ilacın. filmi çeken doktor da bu ay şansınız artıyo günaşırı ilişki deneyin demişti hatta. açıkçası günelri tam hatırlayamıyorum. ama film adeimin tam haftasında çekildi. sanırım filmden yaklaşık 5 gün sonra falandı.3 gün hergün denedik. eşim günaşırı olayına artık inanmadığını söylüyodu çünkü pregnylden sonra da günaşırı denemiştik, tutturamadık. en doğrusu eğer düzenli adetleriniz varsa bi sonraki adetinize tam 14 gün kala civarında çalışmakmış. ama benim adetlerim hiç düzenli değildi ve hamile kaldığım ay 13-18. günler civarı sıkı çalışmıştık.. Çok mu yazdım? kusura bakma. bu bebek işinin insanın kafasına nasıl takıldığını biliyorum ya, bildiğim en ufak şeyi bile paylaşmak istiyorum belki yardımı olur diye..:)

ÇOK SAĞOL CANIM.. senin durumun da benimkine çok benziyor. inşallah benim de bu ay olur :)
yaşın kaç bu arada ? :)

slm kızlar bende pkoluyum eşimde varikosel vardı amelıya oldu eşimin değerleri aralık ayında düşüktü morfolojı %0 çıkınca doktor aşılamayı iptal etti buay tekarra test yaptırdı morfoloji %1 çıkmış ileri hareketli %0 yerinde hareketli yanlış hatırlamıyorsan %30-40 arasıydı galıba burda rimiley morfolojı 1 ile hamile kalmış hemde pkolu ne mutlu ona darısı bizlerin başına inş. benim size sorum ileri hareketli 0 iken yerinde hateketli %30civarında iken aşılamamın tutma ihtimali neden sizce yanı aranızda ileri hareketli 0aşılama yaptıran varmı:31:

slm kızlar bende pkoluyum eşimde varikosel vardı amelıya oldu eşimin değerleri aralık ayında düşüktü morfolojı %0 çıkınca doktor aşılamayı iptal etti buay tekarra test yaptırdı morfoloji %1 çıkmış ileri hareketli %0 yerinde hareketli yanlış hatırlamıyorsan %30-40 arasıydı galıba burda rimiley morfolojı 1 ile hamile kalmış hemde pkolu ne mutlu ona darısı bizlerin başına inş. benim size sorum ileri hareketli 0 iken yerinde hateketli %30civarında iken aşılamamın tutma ihtimali neden sizce yanı aranızda ileri hareketli 0aşılama yaptıran varmı:31:
özelden yazmama site izin vermiyor..:(
iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. İnşallah siz de en kısa zamanda sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz. şu an neler yaşadığınızı çok çok iyi anlıyorum, çünkü çok kısa bir süre önce ben de aynıydım. çok çok umutsuzluğa kapıldığım, asla çocuğum olmayacığına emin olduğum ve gecelerce ağladığım oluyodu.görümcem hamile olduğunu çok kötüyüm ben diye bir ay benden saklamış. o kadar yani. ama hepsi geçiyo, öyle ya da böyle bu bebişler bir şekilde gerçekten en uygun zamanı kollayıp geliyolar. o yüzden ne olur rahat olmaya çalışın, zamana bırakın..bol bol şans diliyorum.
sorularınıza gelince. eşimin sayı ve hareket iyiydi. sayı 70 milyondu,hareket de ileri hızlı %20, ileri yavaş %32 idi. normal morfoloji %1'di. son ay, yani hamile kaldığım ay keçiboynuzu kürü yapmıştım 1 hafta. tarifini internetten kolayca bulursunuz. hatırladığım kadarıyla 5-6 keçiboynuzunu kırıp yarım litre suda 5 dakika kaynatıyodunuz. 20 dakika da dinlendirdikten sonra sabah akşam aç karnına içiyordu. bu tarif sonra 3 ay daha sadece akşamları olarak devam ediyodu sanırım. ebnim eşim o kadar çok şikayet etti ki sadece 1 hafta yaptık. bir de başka topiklerde yazmıştım ama görmemiş olabilirsiniz. ben eylül ayından beri glifor diye bi ilacın 1000liğinden sabah yarım, akşam yarım içiyodum. bu ilaç pkos nedeniyle yumurtlama sorunu olanlarda bir şekilde yumurtlamayı düzenliyomuş. kullanmıyorsanız doktorunuza danışın, bunu bi hatırlatın. bu konuda bilgisi yoksa (yeni bi bilgiymiş, bütün kadın doğumcular bilmiyor) başka bir kadın doğumcu da deneyin gerekirse. ben bu ilacın bu durumda kullanıldığını (normalde şeker ilacıymış) ilk burda okuyup doktoruma danışmıştım ve aslında evet diyerek ilacı başlattı. 3-4 ayda ancak etki gösteriyormuş ama, yani sabırlı olmak lazım.
bu arada eşinin sayı, morfoloji ve hareketlilik sorunu olan bir arkadaşım da tüp bebek yoluyla hamile kalmıştı.şu an bebeği 7 aylık. yani aslında en kötü görünebilen durumda bile umut hep var. öyle ya da böyle sizin de günün birinde çocuk sahibi olma ihtimaliniz %95'ten fazla..
ben de çok uzun yazdım, kusura bakmayın..ama yardımı olabilecek bütğn bildiklerimi söylemek istiyorum ki en güzel anda bebişiniz gelsin..:))

Back
X