- 28 Ocak 2010
- 13.981
- 3.501
- 248
özelden yazmama site izin vermiyor..
iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. İnşallah siz de en kısa zamanda sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz. şu an neler yaşadığınızı çok çok iyi anlıyorum, çünkü çok kısa bir süre önce ben de aynıydım. çok çok umutsuzluğa kapıldığım, asla çocuğum olmayacığına emin olduğum ve gecelerce ağladığım oluyodu.görümcem hamile olduğunu çok kötüyüm ben diye bir ay benden saklamış. o kadar yani. ama hepsi geçiyo, öyle ya da böyle bu bebişler bir şekilde gerçekten en uygun zamanı kollayıp geliyolar. o yüzden ne olur rahat olmaya çalışın, zamana bırakın..bol bol şans diliyorum.
sorularınıza gelince. eşimin sayı ve hareket iyiydi. sayı 70 milyondu,hareket de ileri hızlı %20, ileri yavaş %32 idi. normal morfoloji %1'di. son ay, yani hamile kaldığım ay keçiboynuzu kürü yapmıştım 1 hafta. tarifini internetten kolayca bulursunuz. hatırladığım kadarıyla 5-6 keçiboynuzunu kırıp yarım litre suda 5 dakika kaynatıyodunuz. 20 dakika da dinlendirdikten sonra sabah akşam aç karnına içiyordu. bu tarif sonra 3 ay daha sadece akşamları olarak devam ediyodu sanırım. ebnim eşim o kadar çok şikayet etti ki sadece 1 hafta yaptık. bir de başka topiklerde yazmıştım ama görmemiş olabilirsiniz. ben eylül ayından beri glifor diye bi ilacın 1000liğinden sabah yarım, akşam yarım içiyodum. bu ilaç pkos nedeniyle yumurtlama sorunu olanlarda bir şekilde yumurtlamayı düzenliyomuş. kullanmıyorsanız doktorunuza danışın, bunu bi hatırlatın. bu konuda bilgisi yoksa (yeni bi bilgiymiş, bütün kadın doğumcular bilmiyor) başka bir kadın doğumcu da deneyin gerekirse. ben bu ilacın bu durumda kullanıldığını (normalde şeker ilacıymış) ilk burda okuyup doktoruma danışmıştım ve aslında evet diyerek ilacı başlattı. 3-4 ayda ancak etki gösteriyormuş ama, yani sabırlı olmak lazım.
bu arada eşinin sayı, morfoloji ve hareketlilik sorunu olan bir arkadaşım da tüp bebek yoluyla hamile kalmıştı.şu an bebeği 7 aylık. yani aslında en kötü görünebilen durumda bile umut hep var. öyle ya da böyle sizin de günün birinde çocuk sahibi olma ihtimaliniz %95'ten fazla..
ben de çok uzun yazdım, kusura bakmayın..ama yardımı olabilecek bütğn bildiklerimi söylemek istiyorum ki en güzel anda bebişiniz gelsin..:))
güzel dileklerin için çok çok sagol allah razı olsun canım.yorulmadan yazmışsın uzun uzun ben 3 yıldır glukofen içiyorum canım sabah 1000mg akşam 1000mg adetlerimi ilk zamanlar düzenledi ama sonra sapıttı yine adetler.ben çok şükür iğneyle yumurtlayabiliyorum yumurtam büyüyor yani ama eşimde sorun olunca hep tedavim yarım kaldı benim eşimde pek inattır pek ilaç ve kür pek içmez ama su 1haftadır keçiboynuzu kürü içiyor ama ıhlamurla atıyorum çok az anca böyle içiyor olsun bunada şükür hiç yoktan iyidir birde vitamin ilaçları kullanıyor bakalım nasıl etkisi olcak sizin değerleriniz çok iyi