Morfoloji %2, bende sorun yok, doktor aşılama olmadan tüp bebek yapalım diyor sizce?

pembedosya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2013
95
19
48
2,5 yıldır bebek istiyoruz. En son kontrolümde benim FSH 8.1 çıktı. Doktorum normal ama çok iyi değil dedi belki erken menepoz olabilir dedi. Yaşım 31. Eşiminde morfolojisi %2 diğer değerleri normal. Aşılamayla zaman kaybetmeyin hemen tüp bebek yapalım dedi. Kafam çok karışık. Sizce napmalıyım? Benle aynı durumda olanlar var mı?

Merhaba canım ben de 4 yıllık evliyim. 2,5 yıldır biz de bebek istiyoruz olmadı maalesef. Benim tek tüp kapalı.EŞimin değerleri çok düşük. Morfoloji %1 .. Geçtiğimiz ay aşılama yaptırdık.Aşılama için gittiğimizde doktor spermleri kaliteli görmediğini söyledi.Yine de aşılama denedik.Tabi olmadı.Aşılamanın tutma ihtimali çok düşük zaten.Doktorum bana 2.yi deneriz ama olmazsa tüp bebek dedi. Biz birkaç ay ara verdik.Aşılama tutmayınca yıkıldım çünkü her ne kadar kendimi hazırlasam da Şu an eşim bazı kürleri kullanıyo.En azından morfoloji biraz düzelse diyorum. Kısmet bakalım.BElki 2.aşılamayı yaptırırm yada direk tüp bakalım kısmet...

Canım bende 4 yıllık evliyim. Dün doktor bana erken menepozda olabilirsin diyince yıkıldım. Dayanamadım doldum artık ağladım. Bana niye ağlıyorsun bebeğin olmaz demedimki dedi. Ama 2,5 yıldır uğraşıyorum. Bayağı yorulduğumu hissediyorum. Benim eşim sigara içiyor. Bi kaç ilaç kullandı Doktor tavsiyesiyle ama fayda vermedi. Doktor illa sigarayı bırakmalı diyor. Çok faydası olurmuş. Senin eşin içiyor mu?

Canım inşallah 2. aşılaman tutar. Tutmaz piskolojisiyle aşılama olma. Moralini yüksek tutmaya çalış. Rabbim tez zamanda nasip etsin inşallah bebek istiyen herkeze.

Ben aşılama olmadım ama her ay hamileyim piskolojisine giriyorum. Midem bile bulanıyor kusuyorum. Birde bakıyorumki yine değilim.

Eğerki erken menopoz sorunun var ise o zaman tüp bebeğe başlamanı öneririm canım. Morfolojiye fazla takılma, %1 olup hamile kalanlar var. Önemli olan sayının ve hızının yüksek olması, gerisi pek önem teşkil etmiyor.
Yinede aklın kalmasın istemiyorsan bir kere aşılama deneyebilirsin, hiç belli olmaz, belki hamile kalabilirsinde..

İnşallah hakkımızda hayırlısı olur canım.. Bu yolda yürüyen herkese Rabbim yardım etsin.. Doktor bana aşılama dediğinde de çok üzülmüştüm ama alışıyorum bu durumşara artık sanırım. Eşim sigara içmiyor bende içmiyorum ama olmuyo işte.. Vardır bir hayır bakalım. Benim kardeşim rahatsız bu ara kafam orda. Saldım çayıra hesabında bebiş yani.. Birkaç ay sonra 2.aşılamayı deneyebiliriz. Eğer olmazsa da tüp olur herhalde. O da tutarsa tabi. Adam gibi bi Üroloji uzmanı bulsak tedavi olacak belki ama.. Bi de zaman gerekiyo tedavi aşaması için sanırım biz acele ediyoruz :)

@keroessa sanırım ilk bi aşılama denemeyi düşünüyorum. Dediğin gibi aklım kalacak yoksa. Doktorun erken menepoz meselesine pek inanamadım. Özelde bir doktordu ve sanki işin birazda maddiyatındalar gibi geldi. Başka doktora gidip durumu ondanda duymak istiyorum.

@izz88 geçmiş olsun canım. Allah şifa versin. Haklısın belkide uzun bir süreç sabırlı olmak gerek ama insanlar çok üzüyor. İlk kez tanıştığım insanlar bile senin niye çocuğun olmuyor diyorlar.

Rabbim herşeyin hayırlısını versin.

Madem özellerde güven sorunu yaşıyorsun, yaşadığın yerdeki bir üniversite hastanesine git, orada muayene ol, bakalım orası ne diyecek. Hem aşılama hem tüp bebek olsun hem çok daha uyguna yapılır.

Bugün bir devlet hastanesine gittim. Bana erken menepoz durumum olmadığını söyledi. Aşılamanında bana uygun olacağını düşündüğünü söyledi. Üniversitede tüp bebek ve aşılamayla ilgilenen bir doktorun ismini verdi ve özel hastanedense oraya gitmemin daha sağlıklı olacağını söyledi.

1 aydır acaba erken menepoz tehlikem var mı diye deli ettim kendimi. Başka bir doktora gidebilmek içinde kendimi hemen toparlıyamadım. Şükür son gittiğim doktor çok daha ümit verici konuştu. Özelde hemen tüp bebek dediklerini düşünüyorum.

İnşallah pazartesiden itibaren Üniversitenin Tüp Bebek bölümünde devam etmeyi düşünüyorum. Tabi birde kocamı beraber doktora gidelim diye razı edebilsem Olmadı yanlız gidip görüşecem inşallah.

Merhaba hanimlar.benim de esimin morfoloji problemi var.ve egee birgun hamile kalirsam buraya yasadiklarimi yazicam diye soz vermistim kendi kendime.ilk testte 0 ikinci teste yuzde 1 cikmisti morfoloji.benim iki kadin dogumcum da normal yolla olmaz.belki omrunuz boyunca bir kez denk gelir noyle birsey demisti.ve bunu soyliyen doktor istanbulun en pahali unlu doktorlarindan biri.esimin urologu da hayir sizin bir probleminiz yok sadece morfoloji dusuklugu bir sey ifade etmez.sayi ve hareketliliginiz iyi dedi.bizim de kafamiz cok karisti.orta siddetli varikosel var ayrica esimde.fakat urologu kesinlikle ameliyata gerek yok sizin cocugunuz olur dedi.10 ay olmayinca tup bebek merkezinin yolunu tuttuk.memorial ve acibadem iki yerdeki doktorlar da sizin esiniz de bir problem yok.normal yolla da olur asilama ile de tup bebek ilede dediler.ozellikle memorialda ayse hanim hayir sakin tup bebek yaptirma asilama yapalim diye beni tup bebekten vazgecirdi. Ve sonuc ilk asilamada tuttu.suan 2 aylik hamileyim.Allah isteyen herkese nasip etsin.10 ay belki cok degil cok daha zorluk yasayan arkadaslar var ama cok zor bir duygu biliyorum caresizlik ve uzuntu.kimse yasamasin insallah.eger esinizin diger degerleri iyiyse morfolojiyi kafaniza gercekten takmayin.asilamanin normal yoldan cok bir farki yok.belki asilama yaptirmasak da hamile kalmis olabilirdim.

Benimde aynısı bende bir problem yok.fakat eşimin morfolojisi %2 çıktı. Acıbademde ve medicanadaki dr doğal yolla hamile kalabilirsin dedi. Fakat kolan ve Beylikdüzü tıpta gitmiş olduğum doktorlar doğal yollarla hamile kalamazsın. direk mikroenjeksiyon yaptır dediler. Kafam karıştı. ben Adnan saraç oğlundan dinelemiştim morfolojiye E vitamini ve keçi boynozu kürü çok iyi geliyormuş ona başladım. eger aralık ayına kadar hamile klamazsam tüp bebek yaptırıcam. Yaşımda 33 oldu . daha fazla beklemekte istemiyorum..

morfolojiyi ,Anakarada Kaan Aydos prof. doktor tedavi ediyormuş.birçok yazıda doğal yolla hamile kalanları okudum. Çok uzakta oldugu için gidemiyorum. istanbulda iyi bir doktor bulursam aralık ayına kadar morfolojiyi düzeltmek istiyoruz...doktor öneriniz varmıdır kızlar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…