Erkek İnfertilitesi morfoloji testinde yapılan yanlıs yorumlama

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

mavi4141

Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2013
4
0
6
35
Kocaeli
morfoloji testiyle alakalı birçok yorumu okudum. yaptığım araştırmalara göre morfoloji testini çoğu labaratuvar yanlıs yorumlamıs
sperm testine morfoloji baktığımızda baş, boyun ve kuyruk anomali vardır. yapılan hata
1-mesela baş anomolisiyüzde 60 demiş boyun yüzde 15 demiş kuyruk anomalisi yüzde 22 demiş ve sonucu söyle çıkarmıs
(60+15+22=97 100-97= yüzde 3 demiş araştırmalarıma göre bu çok yanlıs.
doğrusu söyle

1- öne normal başlı olanlar (baş anomalisi olmayanlar) belirlenir. 100-60=40
2- en önemli nokta burası normal baş olupta kuyruk ve boyun anomalisi olanlar bulunur buda örnek yüzde 25 olsun
40-25= 15 bu kişinin morfolojisi yüzde 15 tir

sonuc olarak öyle alt alta toplamayla morfoloji bulunmaz.önce baş anomalisi olmayan spermler hesaplanır.
Daha sonra normal olupta kuyruk ve boyun anomalisi olanlar sperlmemler bulunur ve normal başlı olanlardan çıkarılır.
bazıları yüzde 1 morfoloji ile hamile kaldım yazmış. kesinlikle onun morfolojisi yanlıs hesaplanmıştır. aslında yüzde 1 değildir
iyi günler

morfoloji testiyle alakalı birçok yorumu okudum. yaptığım araştırmalara göre morfoloji testini çoğu labaratuvar yanlıs yorumlamıs
sperm testine morfoloji baktığımızda baş, boyun ve kuyruk anomali vardır. yapılan hata
1-mesela baş anomolisiyüzde 60 demiş boyun yüzde 15 demiş kuyruk anomalisi yüzde 22 demiş ve sonucu söyle çıkarmıs
doğrusu söyle

2- en önemli nokta burası normal baş olupta kuyruk ve boyun anomalisi olanlar bulunur buda örnek yüzde 25 olsun

sonuc olarak öyle alt alta toplamayla morfoloji bulunmaz.önce baş anomalisi olmayan spermler hesaplanır.
Daha sonra normal olupta kuyruk ve boyun anomalisi olanlar sperlmemler bulunur ve normal başlı olanlardan çıkarılır.
bazıları yüzde 1 morfoloji ile hamile kaldım yazmış. kesinlikle onun morfolojisi yanlıs hesaplanmıştır. aslında yüzde 1 değildir
iyi günler
evet bu hesaplama daha mantikli geldi banada..bu bilgilere nereden ulastin arkadasim?

zaten benim dediğim gibi hesaplanması lazım. düşünsene baş anomali 80 boyun 30 kuyruk anomal 20 çıktı. ozaman bu erkeğin morfolojisi
(80+30+20=130) yüzde - 30 mu olacak. milyonlarca spermeden örnek alınan bir spermin hem boynunda hem kuyruğunda hem başında anomal olabilir ozaman 3 sperm mi sorunlu olur yoksa o 1 tane spermmi
spermde en önemli olan baştır. sağlam başlılara bakılır. o sağlam başlılardanda kuyruğunda veya boynunda sorun olanlar ayıklanır
geriye kalan sapasağlam spermler erkeğin morfolojisidir.

zaten benim dediğim gibi hesaplanması lazım. düşünsene baş anomali 80 boyun 30 kuyruk anomal 20 çıktı. ozaman bu erkeğin morfolojisi
(80+30+20=130) yüzde - 30 mu olacak. milyonlarca spermeden örnek alınan bir spermin hem boynunda hem kuyruğunda hem başında anomal olabilir ozaman 3 sperm mi sorunlu olur yoksa o 1 tane spermmi
spermde en önemli olan baştır. sağlam başlılara bakılır. o sağlam başlılardanda kuyruğunda veya boynunda sorun olanlar ayıklanır

sanirim rastgele 100 sperm secip bunlar icinden o bas kuyruk ve boyun anomalisine bakiyorlar yani 130 cikmaz..alt alta toplayip cikarip morfoloji budur diyorlar..gecende bizim morfoloji 0 cikti, hic bitane bile normal sperm yok mu yani biraz sacma geliyor banada..evet bas onemli bencede, acaba kurugun onemi ne tup bebekte..bana pek onemli degil gibi geliyor cunku kuyruk hareketi sagliyor ee icsi yonteminde pek harekete gerek kalmiyor...bilemiyorum yaniliyorda olabilrim tabi uzman degilim:)

Son düzenleme:
doğrusu söyle

iyi günler

valla dediğin inşallah doğrudur.bizim morfolojide 1 çıktı.

dediğimi destekleyen internetten gördüğüm sperm örnekleri
Soru : normal morfolojili sperm yüzdesi %13, bas anomalisi %83...boyun ve araparca anomalisi%2......kuyruk anomalisi %13....sitoplazmk çıkıntı %2....normal bası olupboyun,araparca ve kuyruk anomalisi %4...hocam bu test sonucunu değerlendirebilirsiniz kruger testi
Cevap : morfolojik olarak yeterli sperm sonucu
https://www.doktorsitesi.com/soru/n...-13-bas-anomalisi-83-boyun-ve-araparca/254008

Soru : Merhaba, eşimin sperm testi sonucu:normal morfolojili sperm sayısı %11,bas anomalisi %85,boyun anomalisi%1,kuyruk anomalisi %17,sitoplazmik çıkıntı %1,normal bası olup boyun,araparça ve kuyruk anomalisi %4 çıktı.bu sonuçları yorumlar mısınız? çocuk sahibi olmak istiyoruz.bir yıldır bir sonuç alamadık eşimin sonuçlarında bir sıkıntı varmı? teşekkür ederim

Soru : Sperm morfolojisi kruger kriterlerine göre normal morfolojili sperm yüzdesi: %7 baş anamolisi:%91 akrozomal defektler:%5 strukturel defektler:%86 boyun ve anaparça anamolisi:%4 kuyruk anamolisi:%19 sitoplazmik çıkıntı:%2 normal bası olup boyun araparça ve kuyruk anamolisi:%2 normal sperm yüzdesine göre değerlendirme: fertil:%14 subfertil/fertil:%5-14 subfertil:%1-4 eşimin bu testini açıklarmısınız.

cevap : Kruger e göre sperm morfolojisi % 4 ün üzeri için normaldir, sizin %7 ...Test sonucunuz normal değerler içindedir...Dilerseniz muayene olmaya gelebilirsiniz, gebelik ile ilgili probleminiz varsa tedavinizi yaparız... Detaylı bilgi ve randevu için 0212 571 55 01 no lu tel dan sekreterim Dilek hanım ile görüşebilirsiniz. . Geçmiş olsun dileklerimle... Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Zeytinlik mah.Fişekhane cad. Aker işhanı No 18 daire 3 (Carousel Alışveriş Merkezi Mango kapısı karşısı) Bakırköy / İstanbul Tel : 0212 - 571 55 01
vb

dediğimi destekleyen internetten gördüğüm sperm örnekleri
Soru : normal morfolojili sperm yüzdesi %13, bas anomalisi %83...boyun ve araparca anomalisi%2......kuyruk anomalisi %13....sitoplazmk çıkıntı %2....normal bası olupboyun,araparca ve kuyruk anomalisi %4...hocam bu test sonucunu değerlendirebilirsiniz kruger testi
Cevap : morfolojik olarak yeterli sperm sonucu
https://www.doktorsitesi.com/soru/n...-13-bas-anomalisi-83-boyun-ve-araparca/254008

Soru : Merhaba, eşimin sperm testi sonucu:normal morfolojili sperm sayısı %11,bas anomalisi %85,boyun anomalisi%1,kuyruk anomalisi %17,sitoplazmik çıkıntı %1,normal bası olup boyun,araparça ve kuyruk anomalisi %4 çıktı.bu sonuçları yorumlar mısınız? çocuk sahibi olmak istiyoruz.bir yıldır bir sonuç alamadık eşimin sonuçlarında bir sıkıntı varmı? teşekkür ederim

Soru : Sperm morfolojisi kruger kriterlerine göre normal morfolojili sperm yüzdesi: %7 baş anamolisi:%91 akrozomal defektler:%5 strukturel defektler:%86 boyun ve anaparça anamolisi:%4 kuyruk anamolisi:%19 sitoplazmik çıkıntı:%2 normal bası olup boyun araparça ve kuyruk anamolisi:%2 normal sperm yüzdesine göre değerlendirme: fertil:%14 subfertil/fertil:%5-14 subfertil:%1-4 eşimin bu testini açıklarmısınız.

evap : Kruger e göre sperm morfolojisi % 4 ün üzeri için normaldir, sizin %7 ...Test sonucunuz normal değerler içindedir...Dilerseniz muayene olmaya gelebilirsiniz, gebelik ile ilgili probleminiz varsa tedavinizi yaparız... Detaylı bilgi ve randevu için 0212 571 55 01 no lu tel dan sekreterim Dilek hanım ile görüşebilirsiniz. . Geçmiş olsun dileklerimle... Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Zeytinlik mah.Fişekhane cad. Aker işhanı No 18 daire 3 (Carousel Alışveriş Merkezi Mango kapısı karşısı) Bakırköy / İstanbul Tel : 0212 - 571 55 01
vb

HImmm bilemiyorum arkadasim, kafamada takmiyorum artik cok fazla, ihtiyacimiz olan birkac saglam siper Allah herkese nasip eder insallah...

Merhaba benim eşinin değerleri şu şekilde yardımcı olurmusunuz normal yapıda yüzde 60.bas anamolisi 15.orta parca anaolisi 15.kuyruk anamolisi 10 morfoloji kaç olur o zaman

Back
X