Başınız sağolsun. Morga hiç girmedim ama babamı kaybettiğimdeki o cenaze kokusu hala burnumdadır. Olay zaten çok yeni hemen etkisinden çıkamazsınız.Akşam saatlerinde eşimin babasını kaybettik.
Çok severdim dünya iyisi ikinci babam gibi.
Eşimin yanında morga girdim destek olmak için.ilk defa girdim ve birini o şekilde gördüm.
Sorun şu ki , kızım küçük ve sabahtan beri hastanede oldugumuzdan bensiz duramadığı için herkes cenaze evinde ,ben kızımın başında duruyorum evde yalnız çünkü uyanır ve beni göremezse çok ağlıyor.çok özledi 2-3gündür hastane sürecinde beklemedeyiz.
Uyumak mümkün değil ama şoku atlatamıyorum ama morgun şokunu.koku burnuma geliyor sanki hiç gitmiyor.ve pskolojik olarak biraz daha bu hisssiyat devam ederse kötü olcam çok kısa sürede çnkü midem falan bulanmaya başladı koku burnuma geldikçe
İnanın üzüntümü unuttum buna ağlıyorum
Sanırım duygu karmaşası inişler çıkışlar çok etkilendim.
Hep yazarak rahatlarım ,ve rahatlamak istedim.
Not: sevdiklerinize fırsat buldukça sarılın.
Sigara ve alkolü bırakın.
İnce fikirli olmayın....
Allah razı olsun.Başınız sağ olsun.
En kısa zamanda atlatirsiniz umarım.
Belki o ortamdan çıksaniz iyi gelir, unutursunuz. Kızınızın ihtiyacı varmış zaten size , evinize geçer ve biraz uzak kalırsanız iyi gelebilir belki.
Edit : neden ince fikirli olmayın dediniz. Açabilir misiniz biraz ?
Allah razı olsun sizinde başınız sağ olsun mekanları cennet olsunBaşınız sağolsun. Morga hiç girmedim ama babamı kaybettiğimdeki o cenaze kokusu hala burnumdadır. Olay zaten çok yeni hemen etkisinden çıkamazsınız.
Allah razı olsun.Basınız sağolsun okurken ben bile ürperdim lütfen beyninizi baska şeylerle meşgul etmeye çalışın o anı gözünüze getirmeyin .
Allah razı olsun.
Evimdeyim zaten kızımla başbaşa.
O uyuyor.
Ben neyapcağımı bilmez halde öyle boş boş oturuyorum.
Kayınbabam çok ince düşünceliydi.
İnsanlar kırılmasın darılmasın iyi olsun isterdi.
En ufak bi ters hareket gecelerce uykusuz kalmasına sebep olurdu.
Uyuyamadıkça sigara ve alkolü kendine çözüm edindi.
Zaten bypass ameliyatlı ve koah hastasıydı.
Domino taşı gibi bütün bu zayıf noktalar birleşip onu ölüme götürdü.
Oyüzden herşeyi herkesi takmak,o onu demiş bu bunu yapmış diye önemsememek , önemsiyorsanda çözümü sigara ve alkolde aramamak ,başka sağlıklı alternatiflerle bulmak gerek....
Eşim babası alkol ve sigaraya yüklendiği için ,babası ile 2-3gündür konuşmuyordu.Başınız sağolsun, keşke girmeseydinizfarklı şeyler düşünmeye çalışın, zihninizi meşgul edin.
Teşekkür ederimBaşınız Sağolsun, Allah geride kalanlarA sabır versin;
zor bir durum..
Oradaki kokuyu ve atmosferi; bilimsel açıdan düşünmeye çalışın.
Kafanızdan silinmesine yardımcı olur.
Hava soğuk ya.Teşekkür ederim cevabınız için. Haklısınız.
Film izlemeyi ya da kitap okumayı deneseniz. Böyle bir durumda hiç içinizden gelmez belki , haklısınız da ama böyle devam ederse daha da kötü olucam demişsiniz.
Koku açısından bol bol temiz hava almaya çalışın. Açın bir camı , temiz havayı çekin içinize. Kokunun uzaklaştığını, gittiğini hissedin.
Eşim babası alkol ve sigaraya yüklendiği için ,babası ile 2-3gündür konuşmuyordu.
Çnkü hiçbir şekilde bırakmasını sağlayamadılar.
Eğer bikaç gün konuşmazsam ,belki üzülür dedi bırakmak ister dedi kendince son çözümü buydu.
Çünkü babası 1 haftadır gerçekten kötü görünüyordu ama doktora asla gitmek istemedi(sigara alkolü kesinlikle yasakladıkları için)
Aniden gece uykusunda dili boğazına kaçıyor , kaynım bunu 5-10dk sonra uykusundan tesadüf uyanıyor dili çıkarıp kalp masajı ile hayata döndürüyor.ama beyin oksijensiz kaldığı için 2-3gündür yoğun bakımdaydı.
Babası ile konuşmadığı için , küs gitti babasına.
Bende eşimi ikna ettim içinde kalanı söyle onu çok sevdiğini ve herşeyinden herşekilde razı oldugunu.duyup duymayacağını asla bilemezsin dedim enazından pişman olmazsın.
Yanımda gel dedi ağlıyodu kırmadım.
Aslında girdiğime pişman değilim sadece unutma süreci çabuk gelsin istiyorum
Teşekkür ederim tavsiyeler için.O zaman aklınızı meşgul etmekten başka çare yok, bir süre burnunuza o koku gelecek, bana öyle durumlarda kolonya kokusu iyi geliyor, isterseniz siz de deneyin, birkaç gün daha bu şekilde devam ederseniz uzman yardımı alın çünkü ölüm sonrası keşke şöyle olsaydı, keşke böyle yapsaydık gibi gelgitler ve ölümü kabullenememe yaşanabiliyor, aynı yardımı eşinize de öneririm, sevdiğiniz biri gömülene kadar tam idrak edemiyorsunuz ama sonrasında garip bir şekilde kendinizi suçlama, yaşanan ölümü değiştirebilirmişiz gibi keşkelerle dolu bir sürü gelgitler yaşanıyor ve yas süresi uzuyor.
Teşekkkür ederimKokuyu hatırladıkça sevdiğiniz parfümü bi yere sıkıp koklayın belki faydası olur başınız sağolsun bu arada
Zordur sevdiklerinizi kaybetmekTeşekkür ederim tavsiyeler için.
Kolonya hemen denedim sanırım burnumun ucunda uyuycam.
Belkide ilk defa ölüm sürecine bukadar yakından şahit oldugum için çok etkilendim.
Anne babamı düşünmek istemedim o halde vs vs vs işte...
Allah herkese sağlıklı uzun ömürler versin.
Teşekkür ederimZordur sevdiklerinizi kaybetmekkoku yok aslında ama maalesef ölümü kabullenmeye çalışma sürecinde psikolojimiz alt üst oluyor, beynimiz oyun oynuyor, hala tam farkında değilsiniz aslında epey derinden etkilendiniz, birkaç gün içinde biraz daha sarsıcı olacak ne yazık ki
Kolonya rahatlatacaktır, uykunuz geliyorsa hiç vakit kaybetmeden kolonya kokusuyla uyumaya çalışın iyi gelecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?