Morg :(

Başınız sağolsun bende sigara tiryakisi ve 40 yılda bir kere de olsa kafası güzel olana kadar içki içen biriyim.Şimdilik bir sorun olmuyor ama ilerde cerimesini çekeceğim.Olay daha çok yeni olduğu için etkilenmeniz normal keşke girmeseydiniz ama olan olmuş bir kere.Aklınızdan silin demek olmaz ama ilginizi çeken aktivitelerde bulunun.İnanın bana zamanla o olayın şokundan çıkacaksınız.

Teşekkür ederim.
Sizde lütfen sigarayı bırakmaya gayret edin.
Bi anda sevdiğinizin ölmesi ,kalanlar için çok acı.
Farkında değilsiniz ama sigara sinsice tüm organlarınızı mahvediyor.
Dirençsiz vucudun yoğun bakım gibi süreçlerden çıkması çok zor.

Haklısınız şimdi ne olur diye düşünüyor,cerimesini ilerde çekiyoruz.

Başınız saolsun gerçekten üzüldüm kaybınıza.Ancak morgun kokusu çok ağırdır.Kimyasallardan falan ötürü aynı zamanda.Hukuk öğrencisiyken son sınıfta adli tıp kurumuna gezi yapmışlardı.Otopsi izlemiştik canlı olarak.O gün sıktığım parfümümü birdaha kullanamadım.Ama etkisi azalacaktır merak etmeyin.

Başınız sağolsun. Ben etkilenmeyenlerden olduğum için ve her ölüde morga girdiğim için hatta babannemi gusülhanede hocayla beraber yıkadığım için size şunu üzülerek söylüyorum. O son gördüğünüz haliyle hatırlayacaksınız. Yaşadığınız her anı silinecek ama ordaki halini hep hatırlayacaksınız.
Çok geç söylenmiş birşey belki benim cümlelerim ama burdan belki bir okuyanın aklında kalır bu hatayı yapmazlar diye yazıyorum. Lütfen girmeyin. Kim vefat etmiş olursa olsun. Onu hep güzel anılarınızla hayırlarsınız bu sayede.

Sizede tek söyleyebileceğim sakinleştirici bitki çayları içmeniz papatya vs. gibi. Allah sabır versin.

Bazen filmlerde görüyorum,teşhis etmek için falan morga girmeleri gerekiyor
Hemen kendimi düşünüyorum,allah etmesin öyle bi durumla karsılassam kesinlikle giremem diye
Rabbim sizede sabır versin,allah rahmet eylesin
Zaman herseyin ilacı
Bi kaç güne koku falan gider inş

Bende anneanne öldüğünde cami morgunda almıştım o kokuyu hala ölü temalı rüyalarımın çoğunda burnuma gelir çok fena başınız sağolsun...

başınız sağ olsun. üzüldüm hakikaten ölümü kabullenebilmek başlı başına çok zorken bir de morga girmek nasıl etkiler insanı kim bilir.
yani bu durumda ne kadar etkili olabilir bilemiyorum ama, ben bir şeylerden uzaklaşmak istediğimde arka arkaya komik diziler falan izliyorum mesela. belki kafanızı dağıtır mı ki? zaten o ortamdan uzak olacakmışsınız. kızınızı da alın kucağınıza :)
o ilk şoku atlatırsınız zaten muhakkak, bu süreci de en az acıyla atlatırsınız umarım.

Başınız sağolsun.ben biricik ablamı morgda hastaliktan eriyip gitmis bedeniyle gördüğümde o morgtan çıkmak istemeyeceğimi düşündüm o an.cunku son görüşümdü onu...ve ölüm geride kalanlar için ne büyük bir acıydı..

Öncelikle basiniz sagolsun
Ben isim geregi sık sık morga inmek durumundayim,ölülerden hic korkmadigim halde morg beni cok etkilemisti o hafif koku o dolaplarin calisirken cikardigi ses
Benim gibi eti cok seven bir insan 1 ay et yiyemedim.
Ama inanin bana bu bir sürec ve gelip geciyor, hem sevdiginiz bir insani kaybetme hem morga inmek sizi pskolojik olarak sarsti öyle düsünün ama gececek.
Siz cok güclü bir kadinsiniz herkes morga girecek kadar cesaretli degildir .Siz esinize destek olmak icin beraber inmissiniz.
Tekrar basiniz sagolsun.

Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun.İki dedemi de öperek uğurladım, görmek istedim.Aklımda o anları kaldı ama diğer güzel anılarımızı da hep hatırlarım.Size de tavsiyem güzel anlarınızı düşünün.Çok hassassınız dolayısıyla bir daha da kimseyi görmeyi talep etmeyin.Bulunduğunuz ortam da boğmuş sizi, biraz çıkıp kızınızla temiz hava alsanız iyi gelir aslında.

Hepimizin bir gün olacağı hal. Gözümüzle görmüyoruz diye düşünmüyoruz sadece.

Basınız sağ olsun. Düşünmemeye çalışın , yoksa kurtulamazsınız etkisinden.

Başınız sağolsun
Halam ölünce herşey bitti sanmıştım çok gençti
Ben de yapamam sanırdım ama son görev var ya eşimin babası biz gittiğimizde kalp masajı yapılıyordu
Aşağı indiremeyiz dediler eşime destek oldum taşıttım gelinimizin babasını babam yıkamış anneannem de ölüyordu ağzına su verdim yemiyordu ölünce eniştem taşırken kafasını çarptı
Bebeğim öldü bakamadım
Annem ölürse nasıl yıkıyacağım ben de onu düşünüyorum
Zor ama hayat devam ediyor

Ailenize sağlıklı ömürler dilerim ama öyle bir durumda yıkamaya girmeyin, insan gerçekten çok kötü oluyor, anneannem vefat ettiğinde teyzem girdi, fenalaşmış yüzü kireç gibi çıktı, ben gömülürlerken mezarlığa bile gidemiyorum, psikolojim kaldırmıyor, babamın vefatında kapıya getirdiklerinde beni cenaze arabasından zor ayırdılar, götürmesinler diye var gücümle tutmuşum sonra ben gitmem diye bağırdığımı hatırlıyorum, 8 yıl geçti ama o güne dair hatırladıklarım birbirinden çok kopuk, acıyla beynim kendini kapattı sanırım.

Allah rahmet eylesin,size de geçmiş olsun.bütün bunlar hayata dair şeyler.ölüm de yaşam kadar normal.böyle düşünmeye çalışın

Bende çok etkileniyorum Mune abla.Hiç dayanamam.Böyle zamanlarda birde sevdiklerim geliyor aklıma.Ay bak yine kötü oldum.

Başınız sağolsun..

Başka şeyler düşünmeye çalışın evladınıza odaklanın, tez zamanda atlatırsınız inşallah.

Eşiniz için de çok zor bir durum,sizin desteğinize ihtiyacı olacak. Güçlü olun, evladınız ve eşiniz için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…