Morg :(

Bende çok etkileniyorum Mune abla.Hiç dayanamam.Böyle zamanlarda birde sevdiklerim geliyor aklıma.Ay bak yine kötü oldum.
Umarım kimse sevdikleriyle sınanmasın ama ölüm maalesef hayatımızın gerçeği normalde dik duran metanetli bir yapım vardır ama sevdiklerim söz konusu olunca metanet diye birşey kalmıyor, bunu babamı kaybedince daha iyi anladım, hele ölüm ani gelince kendinizi ölüm gerçeğine alıştıramadan kopmak neyse öyle işte.

Başınız sağolsun. Biraz zaman verin kendinize bir sure sonra geçiyor bu his. Ölüm zamanla yavaş yavaş normallesiyor zihinde ve morg da aynı şekilde. İlk günler aman sevdiklerime sahip çıkayım hayat kısa diyoruz ama bı sure sonra yine aynı moda dönüyoruz. Allah mekanını cennet etsin.

Hemşire olduğum için her türlü kokuya alışkınım .Hatta o "ölü kokusu "na bile . Babam kendi çalıştığım hastanede vefat etti her birime istediğim zaman girip çıkabilecek durumdayken asla morga gidip babamı o şekilde görmek istemedim görmedim de.Cunku bu başka birşey ,çünkü o benim babam ve ben onu hep mis kokusu güzel pembe yanakları ,guler yüzü ile hatırlamak istedim .Basınız sağolsun

Bu duygudan kurtulmaya çalışın .Kayınpederinizle iyi anıları canlandirin gözünüzde .

Keske girmeseydiniz .
Gecen hafta esimin anneannesi vefat etti gelen gecen girip baktı elini filan openler oldu .Bana da gir filan dediler .Bana ne manyakmıyım kendimi biliyorum kirk yil unutmam . ölmüs gitmis kadın girsem nolur .
Ilkel bi kabile belgeseli seyreder gibi seyrettim .

Siz korkarak girdiğiniz için koku filan etkilenmişsiniz normalde morg çok soğuk olduğu için insan bedeni çürümez ve koku oluşmaz Ayrıca emin olun ölüler dirilerden daha çok güven verirler Olumsuz etkilenecek travma etkisi oluşturacak hiç bir şey yok girdiniz çıktınız ve orada bitti herşey Kafanızda kurgulamaya devam ederseniz travmatik bir anı olarak beyninizde yer eder Artık sakinleşin ve hayatınıza geri dönün

Bende ölü görmemiştim hiç morg ama girmemiştim ilk oğlum için girdim morg u gördüm defin edildiğini gördüm ve artık ölü den mezarlıktan o kadar korkmuyorum. Aksine mutlu oluyorum oraya gidince. Bunlar hayatımızın gercekleri ve hepimizin sonu.

Ben de ölmüş birini görmekden korkmuyorum babaannem ve dedemi öldüklerinde gördüm resmen nur inmişti yüzlerine sarılıp öptüm elledim diğer dedem hastanede öldü ordan gelince açtırmadılar hasta hali daha çok üzüyo beni ananem de alzaimer di ölmeden 15 gün önce çok kötüydü bakışları iyce ilerlemişti hastalığı ölmeden 1 gün öncede yarı kırk uçurmaya gitmiştik o zaman hiç uyanmadan yatıyordu kötüydü ölüsünü göstermediler daha kırklıyım diye bilmiyorum görsem daha çok rahat ederdim
Morg diye düşünme ordaki koku illa cenazenin kokusu değil ki soğuk havada işletmede çalıştım kötü kokuyo mesela yazın klimayı çok çalıştıralım ev havalanmasın kötü kokar
Bu arada ölüsünü gördüm dediğim dedemin başını bekledim sabaha kadar hiç de koku falan olmuyo çok sıcak olsa tamam ama soğuk hava zaten kokmaması için
Aklından çıkar bunları çocuğuna odaklan oraya girdiğini unut hem Rabbim hayırlı ölüm versin de hepimizin gideceği yer orası

Kayınbabam çok ince düşünceliydi.
İnsanlar kırılmasın darılmasın iyi olsun isterdi.
En ufak bi ters hareket gecelerce uykusuz kalmasına sebep olurdu.
Offf
Dedeciğimi hatırlattı... ama kendisi hayatta, felçli...
Oy oy, başınız sağolsun...

O sen etkilendigin için olmuştur. Babam ellerimde vefat etti,mezarlık morguna gittim hiçbir koku almadim belkide acıdan ama mezarlıkta gömüldükten bi kaç gün sonra mezarlıkta çok felaket koku vardı. Bide yazdı yeni defin alanıydı herkes yeni gömülmüştü. Bitek onu hissettim sadece ben değil,her gelen hissetti. Ölüm ya gerisi var mi son durak. Allah rahmet eylesin

Kesinlikle öyle.
Her insanın arada ziyaret edip ders çıkarması gerek bazı şeylerden.
Düne göre iyiyim şükür

Allah razı olsun.
Korkarak girmedim aslında hiç tedirgin olmadım.
Girdiğimde koku çok barizdi.
Gerçi burnum çok hassas belki ondan aldım kokuyu.
Şükür düne göre iyiyim arada aklıma gelince kokuda gelio.
Allah razı olsun

Yok gerçekten kokuyordu.
Eşime sordum ,kokuyu tarif ettim ,oda sus nolur biliyorum dedi...yani burdan onunda aynı kokuyu aldıgnı anladım.çiğ et kokusu s amin inşAllah herkes sağlıklı hayırlı şekilde yaşar ve ölür..

Basiniz sagolsun. Gercekten kotu bir koku. Saca tirnaga siniyor dus almadiysaniz alin hatta birkac kez alin. Zamanla geciyor.

Amin Allah razı olsun.
Keşsnlikle öyle olacağına eminim.

Düne göre daha iyiyim şükür.
Ama koku vardı et kokusu,değişik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…