MOTİVASYON herşeydir.

nazevren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
187
46
98
İzmir
Merhabalar,
Bu da benim günlüğüm olsun.
Ömrünün yarısı kilo problemleriyle geçmiş bir hatunun artık tek derdi MOTİVASYON.
Aklıma yatan ve/veya denediğim bütün yöntemlerle "hipotiroid" olmama rağmen standart ölçülerde kilo verebiliyor ve buna herzaman şükrediyorken tek engelim sadece MOTİVASYON.
Şöyle ki, %100'e varan bir heyacan ve hırsla başlayan işlerim/diyetlerim (yani her türlü başlangıcım), yavaş yavaş bazen hızla, sönen bir balon gibi, fısssss, küçülüp kayboluyor, ortada azim hırs motivasyon, hiçbirşey kalmıyor. Hepsi uçup gidiyor.
Şimdi belki bazılarınız, sen böyle söylediğin için bu böyle, yada, bahane bunlar, diyebilir. Ancak malesef 40'ıma merdiven dayamış, kendini yeterince ölçmüş biçmiş ve tartmış biri olarak söylüyorum ki, artık kendimi tanıyorum, malesef tek eksiğim ve en önemlisi, MOTİVASYON VE SÜREKLİLİK.
Kilo vermek için denemediğim yöntem kalmadı diyebilirim, başarılı olduğum yöntemleri de tekrar tekrar denedim, olmuyor olmuyor... 1-2 gün belki 1-2 hafta... Sonrası hüsran.
Bu sefer de, günlük tutayım dedim, kendi başıma olsam yine vazgeçerdim belki 1-2 güne. Ama burda sizler varsınız, bir umut...
Bu arada ben çooook eski kk üyelerinden biriyim. Belki vardır bi yerlerde paylaşımlarım duruyordur, kimbilir :)

Günaydınlar,
Evet baktım da 2013 de başlamış üyeliğim. 6.yılımdayım burda, çok duygulandım, eskileri okuyunca baktım hala aynı yerdeyim, fiziksel olarak tabi. O zamanlar atanmaya çalışıyordum, oğluşumu 13 aylıkken bırakıp dershaneye başlamıştım, öyle bir hazırlanmışım ki (oğluşum için), buralara uğramak şöyle dursun tamamen hafızamdan silmişim, vay be! Ama herşeye değmiş, şimdi 4buçuk yıllık öğretmenim canım ülkemde. Ve oğlum büyürken istediğim gibi yetiştiriyor ve her şeyi(koca eline bakmadan) alabiliyorum oğluşuma.
Gelelim fazlalıklara, 2015 yılında atanıp doğuya giderken öğrencilerim beni hamile sanmasınlar diye korse götürdüm yanıma. Hatta onunla başlamıştım ilk iş günümde. Sonra çıkaramadım tabi üstümden, tam bir yıl evime gelene kadar hep üstümdeydi. Sonradan baktığımda farkettim ki okuldaki yemek saatlerindeki o iştahsızlığım hep bu korsedenmiş. 10 kiloya yakın vermiştim o bir yılda. Ama ailemin yanına geri dönünce tabi sıkıntı stres korse gidince ben aldım geri kiloları.
O 10 kilonun içinde gelgitlerle devam ediyorum. Ediyordum. Dün geceye kadar. Yeter artık bi dur dedim kendime. Bu böyle olmayacak. Hep diyorum da, kafa karışık, motivasyon yerlerde, e tabi devam sağlayamayınca, kayda değer bir gelişim sağlayamıyordum. Üstüne kilo bile aldım, 2 verdikçe 3-5 aldım. Yok artık bu böyle gitmez. Sağlam desteğe ihtiyacım var. Diyetisyen olmaz. Artık kilolara para dökmekten bıktım. Diyetisyensiz ve para harcamadan da yapabilirim diyorum. Ama destek lazım. Heyecanımı yüksek tutmak için, hedefimi unutmaya, gevşemeye başladıkça toparlamak için gelip yazıcam size. Eminim beni yalnız bırakmayacaksınız. Yalnız kalsam da belki yazmak iyi gelir.

günaydın tatlım , bende senin gibiyim 1 verdim 3 aldım sana arkadaş olurum bugünden itibaren herşey farlı olsun kaç kilosun şu anda

Hoşgeldin İpekcim, valla ne iyi ettin, çok mutlu oldum
91 kiloyum malesef ve bu kış kilolar yüzünden hep sağlık problemleriyle uğraştım, artık estetiği geçtim sağlık için kendime çeki düzen vermek zorundayım. Sen kaç kilosun canım, neler yapıyorsun?

tatlım ben şu an 77 kiloyum, çalışıyorum iki çoçuğum var , 70 kiloya kadar düşmüştüm ama aldım tekrar yeniden başladım, çtesi günü tartı günümüz olsun bilirim 90 lı kilolar çok kötü bende çıkmıştım o kilolara inşallah veririz biran önce kuzum,

Peki cumartesi tartı günümüz olsun,
Senin takip ettiğin bir diyet ya da beslenme biçimi var mı tatlım?
Bu arada yaş kaç?

Peki cumartesi tartı günümüz olsun,
Senin takip ettiğin bir diyet ya da beslenme biçimi var mı tatlım?
Bu arada yaş kaç?
39 yaşındayım canım , yediklerime dikkat ediyorum ama sen bir diyet uyğulayım dersen uygularım 1 Eylüle kadar 69 olmak istiyorum

39 yaşındayım canım , yediklerime dikkat ediyorum ama sen bir diyet uyğulayım dersen uygularım 1 Eylüle kadar 69 olmak istiyorum
Ben 37 yaşındayım, yakınmışız :) inşallah kiloda da sana yetişirim
Valla bilmiyorum ki. diyet pardon dikiş tutturamıyorum. Üç beyazdan uzak durup az yemeğe çalışıcam bi süre ama daha iyi bir fikrin varsa uymaya çalışırım.

valla bende şu anda öyle yapıyorum canım , o kadar çok alışmışımki akşam yemeklerine zor duruyorum akşamları az yiyerek , yetişirsin canım ben 95 felanla başlamıştım 72 kiloya kadar düştüm geri aldım geri verdim sürekli bir git gel ,
istersen üç gün bir şok diyet yapıp üzerimizdeki fazla suya atalım ama bende su olduğunu düşünmüyorum :)

Nasıl bir şok diyet? Ben şok diyetlerden sonra kendimi kaybediyorum, dünyayı bile yeme ihtimalim oluyo ama gerekiyorsa bu seferlik kendime mukayyet olmaya çalışırım. Arkamda siz olduktan sonra!

Nasıl bir şok diyet? Ben şok diyetlerden sonra kendimi kaybediyorum, dünyayı bile yeme ihtimalim oluyo ama gerekiyorsa bu seferlik kendime mukayyet olmaya çalışırım. Arkamda siz olduktan sonra!
tatlım tam bilmiyorum ama iki gün önce salatalık ve yoğur diyeti gibi birşey görmüştüm , onu yapabilir miyiz ki iki öğün besleyeceksin. sabah kahvaltın çok geç olacak ve sabah yoğurt ve salatalık yiyeceksin akşamda öyle yanında ızgara yada sebze yemeği ;
ben yaklaşık iki gündür sabahları aç karna yeşil çay içiyorum, faydası olacakmı bilmiyorum ama çtesi gününe kadar tartılmak istemiyorum , verdiğimi görünce hemen veriyorum zaten deyip yemeye başlıyorum ve kesmiyorum arkası gelmiyo

Yeşil çay iyidir canım, devam et mutlaka işe yarar. Şok diyet yapmayalım bence. Şimdi hiç gözüm kesmiyo, içime sinmeden başlarsam da ya yarım kalır, ya sonunda abartırım yemeyi. Ama sen yapacaksan sonuna kadar destek olurum tatlım. Arkandayım :)

olur canım sadece motive olur diye düşünmüştüm , almak çok kolay ama vermek çok zor , sen neler yapıyorsun bu arada

olur canım sadece motive olur diye düşünmüştüm , almak çok kolay ama vermek çok zor , sen neler yapıyorsun bu arada
Ben tatildeyim oğluşumu gezdiriyorum, bugün çok dikkat ettim ve yemek zorunda kaldığımda "eyvah bozdum bitti herşey öfff püfff..." deyip karalara bağlamadım, aşırıya kaçmadım. Ayrıca öğle yemeği kaynadı, eksili bir gün olduğunu düşünüyorum, ve ilk defa bu kadar inanarak başladım, ve bol motivasyonlu bir gündü, teşekkürler İpekcim, sayende güzel bir başlangıç oldu, iyi ki beni yalnız bırakmadın, çooook makbule geçti

GÜNAYDIN TATLIMMMMMMMMM

Çok sevindim senin adina, c.tesi günü tartiliriz ve inşallah yuzumuz o zamanda guler . Eve gidince bir saat bisiklete bincem inşallah spor yapabiliyor musun naz

Çok sevindim senin adina, c.tesi günü tartiliriz ve inşallah yuzumuz o zamanda guler . Eve gidince bir saat bisiklete bincem inşallah spor yapabiliyor musun naz
Henüz spor yapamıyorum, evde ufak ufak cimnastik hareketlerine başladım ama her gün aklıma gelmiyor.
Yapmam gerekiyor ama bunun için vaktim yok gibi. bir şeyler ayarlamalıyım. Aslında bisiklet istiyorum birkaç yıldır aklımda ama nasıl olur göbek bölgesi için fayda eder mi kullanışlı olur mu hiç bilemiyorum koşu bandım vardı bir iki kere yürürken bozulunca bende panik yarattı ve kullanamaz oldum kardeşler kuzenler kullanirken eskidi zaten o da yok artık bilemiyorum.

Bende bisiklet var ama karın bölgesi için yeterli degil canım daha çok bacaklari eritiyor . Az yer kaplıyor ve saglam birşey hiçbir şey olmadı şükür benimkine, günlük mekik çekmek lazım aslinda

Bende bisiklet var ama karın bölgesi için yeterli degil canım daha çok bacaklari eritiyor . Az yer kaplıyor ve saglam birşey hiçbir şey olmadı şükür benimkine, günlük mekik çekmek lazım aslinda
Maşallah aman birşey olmasın. Mekik çekemiyorum bel fıtığım var malesef ama çok etkili bir spor. Yapabiliyorsan her gün az da olsa mutlaka yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…