Mounjaro

betty_boop

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
427
42
643
40
Herkese merhaba

Bugun ilk doz mounjaro ignemi vuruldum. Arastirmalarima gore ozempic dahil diger zayiflama ignelerinin icinde en yeni ve en iyisi bu. Dermatoloji doktorum bu igneyle kisa surede cok ciddi kilolar verdi keza baska kullanan arkadaslarim da var. Buarada benim daha once ne saxenda ne ozempic deneyimim oldu hayatimda asla gelmedigim kilolara geldim dogum falan yapmama ragmen vucudum acayip sekil degisti sporu birakmamin etkisi bence. Ben 66.8 kiloyla basladim ilk 2,5 mg lik dozla basladim sonra dozaji arttiracagim. Psikolojik mi bilmiyorum ama igneyi vurulduktan 1 saat sonra asiri bi tokluk hissi geldi ki kahvalti yapmadim hatta dun aksam dogru duzgun yemek bile yemedim. En onemli etkisi tatli ihtiyacini kesiyo diyolar ki benim icin de tatli bir ask oldugundan cok onemli bisey bu . Daha once kullanan arkadaslar varsa deneyimlerini dinlemek isterim. Bende faydali olmasi acisindan gelismeleri buradan yazicam. Umarim faydasi olur.

Sevgiler,

Merhaba sanırım senin dışında kimse başlamamış ,ben de bir takım tahliller yaptırdım ,karaciğer ve safra ultrason çektireceğim eğer doktorum onay verirse ben de muhtemelen Salı günü başlamayı düşünüyorum diyetisyen desteğiyle beraber sonuçları paylaşırım mutlaka bilgi kirliliği olmadan deneyimlerimi sizlerle paylaşırım siz de paylaşırsanız durumu değerlendirmiş oluruz

Merhaba tekrardan. Ben 66.8 le basladim bugun 65.8 ciktim 3 gunde 1 kilo oldu. Ama hala asiri tokum asiri yeme isteksizligim var asla tatli cikolata istemiyorum. Sadece yemis olmak icin yiyorum misal sabahlari bir yumurta ve 3 ceviz öğlen protein salata aksamda belki bir kase yogurt oda gucsuz dusmeyim diye. Ben cok memnunum istahsizlik ve yeme isteginin gitmesi benim icin mukemmel.

Kizlar merhaba bu sabah biraz ac uyandim. Sanirim ignenin etkisi yavas yavas geciyo ama halen azicik bisey yiyip tikaniyorum. Sabah tartildim 64.8 olmusum ustelik yag oranim 34.8 den 33.3 e dusmus. Yagdan veriyo olmam cok mutlu edici benim icin. Carsamba 2. Dozum var 4.dozdan sonra 0,50 ye gecmeyi planliyorum soyle bi 53-55 gorsem asiri mutlu olucam. Gelismeleri yaziyor olurum sahane bi cumartesi olsun insallah hepimize.

Merhabalar bende 2 ay once endokrin doktorumun önerisi ile bir takım testler yaptırdım. Kortizon yükleme felan tam hatırlamıyorum. Bana 2 ay kendin diyet dene sonra gel ilaç başlayalım demişti fakat ben bel fıtığından acil ameliyat olmak zorunda kalınca bırak kilo vermeyi aldım bile Perşembe günü kontrole gittim ve iğneyi yazdı dr. saxenda veya mounjaro ikiside olabilir ama mounjaro daha düşük doz olmasına rağmen daha etkili dedi. Ben bayramın geçmesini bekliyorum. Eczacıma hazırlattım. Birde ozempic var ama onun dozu tr de düşük yurt dışı getirtme şansın olursa 5mg olur dedi. 2 ay önce bu mounjaronun mayıs sonu gibi geleceğini söylemişti. Yalnız eczacı probiyotik ve bişey daha dedi adını unuttum onları bı 10 gün önceden başla dedi. sanırım halsizlik ve ishale karşı. Birde hastaneye gidip diyabet hemşiresinin önerisi doğrultusunda kullanıcam. Bakalım bende yazarım başlayınca bol eksiler olsun...

Merhaba. Ben de uzun araştırmalar sonucu 5 Haziranda ilk dozumu vurdum. Daha önce başka bir zayıflama iğnesi kullanmadım. O yüzden bir tecrübem yok. İnternetten araştırmalarım sonucu 2.5 olan başlangıç dozunu gittiği yere kadar kullanıp işe yaramamaya başladığı zaman bir üst doza geçmeyi düşünüyorum. Yarın ikinci dozumun günü geliyor. İğneyi vurduğum günden beri ilk defa dün akşam açlık hissetmeye başladım. Hiç bir şey yemesen de sanki hep tokmuşum gibi. 89 kilo ile başladım 6 günde 3.3 kilo kaybı yaşadım, diğer haftalarda bu kadar hızlı gideceğini düşünmüyorum ama buradan güncellerim.

Merhaba tekrar. Bende dün ilk dozu yaptırdım. Diyabet hemşiresi nasıl kullanmam gerektiğini, kullanım şartlarını ince ince anlattı. Her çarşamba yapıcam. Bende 2,5 ile başladım 4 hafta böyle gidelim sonra durum değerlendirmesi yaparız dedi. Dün akşam felan sanki hiç bir şey yaptırmamışım gibi atıştırma devam haldeydim.
Bugun sabah ilaç aldığım için yedim ama boğazıma kadar dolu hissediyorum. Bakalım süreçleri paylaşmaya devam edelim. Birbirimize faydamız olur. bol eksiler...

merhaba bende bugün aldım ama iğnesi yok nasıl nerden temın edecem sadece flakon şekilde verildi bana

Tam bir hafta önce geçen perşembe akşamı ilk iğnemi yaptım yan etkisi yaşamadım baş ağrısı ya da mide bulantısı yaşamadım, ilk dozajında çok şiddetli baş ağrısı veya mide bulantısı yaşayabileceğimi söylemişti doktorum sonra yavaş yavaş bu yan etkileri azalır dedi ama ben de hiçbiri olmadı bu arada 80.200 gram ile başladığım yolculuğumda bu bir haftada 79 ,100 e düştüm, bulantı sorunu yaşamamış olmama rağmen iştah kapanmasın kesinlikle yaşandığını söyleyebilirim gereksiz fuzuli şeyler yeme ihtiyacı hissetmiyorum az yiyorum ve doyuyorum tokluk sürem çok uzun sürüyor bu açıdan şu anlık memnunum bir sonraki haftanın sonucunu paylaşırım

Merhaba, çarşamba günü 76 kg ile başlayarak ilk dozumu oldum bir günde etki etti iştahım tamamen kapalı. Dün iyiydi ama bugün çok halsizlik ve baş ağrısı yaptı. Bu sabah tartıldım 74,8 kg olmuşum.

Selamlar. Güncelleme; ikinci dozumda ilki kadar tokluk hissi yok ama hala tokum. Canım atıştırma çekmiyor. Tek öğün besleniyordum ama sabahları baş dönmesi yaşamaya başladığım için 2 öğüne çıktım. Bu şekilde daha rahat geçiyor günüm. 4.5 kilo gitti. Keşke hepsi yağ olsaydı ama kas kaybı da yaşıyorum. Kas kaybını önlemek için protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.

ikinci ayınız dimi bende 5 gün oldu vurulalı siz 5mg mı geçtiniz

4,5 kg ne kadar sürede gitti

4,5 kg ne kadar sürede gitti
2.5 kullanıyorum. 11 günde gitti. Ama iştahımı öyle bir kesti ki bazı günler açlıktan başım döndü. O yüzden kas kaybı da yaşadım. Yeni yeni beslenmemi düzene oturttum. Bundan sonrası sağlıklı kilo vermek olur umarım.
Bu arada benim sorunum şekerimin ani düşmesiydi. Şekerim düştüğünde besine saldırıyordum. Bu iğne bende onu tamamen yok etti.

Kızlar merhaba ben de yeni duydum bu iğneyi.internette biraz araştırdım ama pek net bilgiler bulamadım o yüzden sizlere sormak istiyorum.
1) bu iğneyi doktor kontrolünde almak istersek hangi doktora randevu almamız gerekir
2) şeker ve kolesterolüm sınırda ve obez 2. Sınıfım sizce doktor bana yazar mı
3) yazmadan yani reçetesiz alınabiliyor deniliyor eğer böyle olursa fiyatı ne kadar oluyor bir yerde 8 bin TL yazmışlardı ama sadece bir iğne mi yoksa bir aylık iğne mi anlayamadım
4) bahsedilen iğne günde kaç kere ve her gün mü vuruluyor
Bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim

Herkese merhaba tekrardan konu sahibesi olarak guncelleme yapmaya geldim :) 3. Igmemi gectigmiz sali oldum aslinda 4.ignem olmaliydi fakat araya bayram girdi ve ben tatile gittigimden yaptirmak istemedim. 28 mayista ilk doz ignemi 66.8 le vurulmuştum bugun 21 haziran sabah 61.9 geldim tartida. Bilmiyorum bu igne bana asiri iyi geldi onumuzdeki hafta ilk kutum bitiyo duruma gore 0,50 lige gecerim. Benim hedefim 55 kilo baktim tekrar 60 i goruyorm hemen bi igne daha bu sekilde ilerlemeyi planliyorum igneyide yavas birakicam atiyorum 2 haftada 1 vurulcam gibi.. Gelismeleri yazarim haa bu arada ben tabir i caizse tam bir tatli canaviriydim gunde 3-4 magnum falan yerdim bu igne sayesinde bir lokma tatli cekmiyo canim badem sutlu latte iciyorm onun bile sekeri beni bayiyo midemi bulandiriyo bi sure sonra umarim herkes istedigi kiloya gelir gercekten bu is bir dert.. yine yazarim 58 lerde gorusmek uzere

Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…