• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mounjaro

Merhaba kusura bakmayın çok geç gördüm. Bu mounjaro için kullanılan enjeksiyon iğnelerinin uçlarında bütün dozun enjekte edilebilmesi için bir topaç var. Dibine kadar enjekte ediyor
Bana ise eczaneden normal büyük enjeksiyon verilmişti bu sefer, ucuna da küçük iğne verildi değiştirip enjekte edersin diye. Ama bütün doz enjeksiyonun içinde kaldı :(

Arkadaşlar 5 ml alıp nasıl ikiye bölücez yardımcı olursanız sevinirim enjektöre kaç ml çekilecek kafam çok karıştı eczacılarda detaylı anlatamıyor daha ekonomik olması açısından 5 ml almak istiyorum
Bende beş mg aldım. Eczacım enjeksiyon dan göster di. Enjeksiyon 10 20 30... 100 e kadar. 25 e kadar Çek vur kalan 25 ide diğer hafta vur dedi.

duygusal açlık çok kötü bırsey hayır ıstemedı ama görünce dayanamadım bır gofret gömdum
benim 2. doz bu hafta ve midem o kadar kötü ki bırakın gofret yemeyi görmeye tahammülüm yok. Sabah midemi bastırsın diye 1 tost yemiştim.. onu bile heran çıkaracak gibiyim:(
Tamam güzel kilo veriyorum ama perişan oluyorum. Felaket bir bel ağrısıda geri geldi

benim 2. doz bu hafta ve midem o kadar kötü ki bırakın gofret yemeyi görmeye tahammülüm yok. Sabah midemi bastırsın diye 1 tost yemiştim.. onu bile heran çıkaracak gibiyim:(
Tamam güzel kilo veriyorum ama perişan oluyorum. Felaket bir bel ağrısıda geri geldi
Protein Yemen lazım sonra kastan gidebilir.ben diyetisyen eşliğinde devam ediyorum. Bu hafta bir ayim doldu . Son hafta 2 kilo vermişim. 1 kilo 100 gram yağdan. 500 Su. 600 gramda kastan vermişim. Protein yemediğin için kastan çok vermişsin dedi. Önceki 15 günde 600 gram yağdan 600 gram kastan vermişim.

Protein Yemen lazım sonra kastan gidebilir.ben diyetisyen eşliğinde devam ediyorum. Bu hafta bir ayim doldu . Son hafta 2 kilo vermişim. 1 kilo 100 gram yağdan. 500 Su. 600 gramda kastan vermişim. Protein yemediğin için kastan çok vermişsin dedi. Önceki 15 günde 600 gram yağdan 600 gram kastan vermişim.
Normalde protein günde düzenli alıyorum ama iğne vurulduğum ilk 2 gün imkanı yok ..protein tozu bile içemiyorum :( umarım yarın biraz daha rahatlarım

Ben de dükkana geldim ) Hikayem vaşka ama sonuç aynı, tiroid lobektomi sonrası yavaşlayan metabolizmamın hediyesi kilo oldu, zor bir dönemdi ben de hakkını verdim iştahımla tabi.. Sonuç: 40 yaş, 162cm boy, 87kg...
İkiz gebeliğimde 84 ile doğuma gitmiştim öyle tahayyül edin...
Bu kilo kalbime yük olmaya başladı- ömrümde ilk kez kolestrolüm oldu-hafif insülin direnci ve sınırda şeker igeldi.
Kardiyoloji ve endokrin doktorumun yönlendirmesi ve kontrolü ike başladım, tam kan ve ilaçlı kortizol bakıldı, tiroid ve lenf ultrasonum yapıldı (bu kısmı özel durumum nedeniyle hassas biraz) karaciğer, safra ve pankreas usg yapıldı (malum bu ilacın yan etkilerinden biri pankreatit-onu ekarte etmek önemliymiş)
Uygun olduğuma kanaat getirince pazartesi 2,5 ile başladım. İştahı böyle bıçak gibi kesebileceğini hayal etmezdim, söyleseler inanmazdım.. Hafif bir mide bulantım oluyor, yan etki pek yok gibi.

Şimdi sarkma olmaması ve gerçekten zayıflamak için günlük kilox1.2gr protein gerekli= Benim için 104gr yapıyor. Kabaca her gün yarım kilo kıyma gibi düşünelim, her gün bunu yemek mümkün olmayacağına göre bu proteini tutturacağımız hesaplar yapacağız.
Sek protein 1kutu 20gr protein, züber high protein bar 15gr protein, 2yumurta 12 gr protein. Hesabın yarısı böyle tuttu, kalanı için muhakkak yağsız tavuk göğüs, lor peyniri, badem gibi besinlerle tamamlayacağım. Bu hafta izliyorum....
Olmaz ise sabah protein shake, öğlen salata-tavuk, akşam Sek protein+badem gibi bir planım var.

4 hafta 2.5, 4hafta 5, sonrasında idame dozum 7.5 olacakmış. Bu yolculuk en az 3 ay ortalama 6 ay sürüyormuş. İneceğimiz kilo 62, hedef kilo 65. İlacı bırakınca 2-3 kilo geri gelir dedi. 25 kiloluk uzuuun yolculuğa merhaba. Bir de haftada 3 kardiyo, her gün 3lt su dedi dr.
2 günde karnım inceliyor sanki, tartıdan ümitsizim. Henüz spora başlamadım

Ben de dükkana geldim ) Hikayem vaşka ama sonuç aynı, tiroid lobektomi sonrası yavaşlayan metabolizmamın hediyesi kilo oldu, zor bir dönemdi ben de hakkını verdim iştahımla tabi.. Sonuç: 40 yaş, 162cm boy, 87kg...
İkiz gebeliğimde 84 ile doğuma gitmiştim öyle tahayyül edin...
Bu kilo kalbime yük olmaya başladı- ömrümde ilk kez kolestrolüm oldu-hafif insülin direnci ve sınırda şeker igeldi.
Kardiyoloji ve endokrin doktorumun yönlendirmesi ve kontrolü ike başladım, tam kan ve ilaçlı kortizol bakıldı, tiroid ve lenf ultrasonum yapıldı (bu kısmı özel durumum nedeniyle hassas biraz) karaciğer, safra ve pankreas usg yapıldı (malum bu ilacın yan etkilerinden biri pankreatit-onu ekarte etmek önemliymiş)
Uygun olduğuma kanaat getirince pazartesi 2,5 ile başladım. İştahı böyle bıçak gibi kesebileceğini hayal etmezdim, söyleseler inanmazdım.. Hafif bir mide bulantım oluyor, yan etki pek yok gibi.

Şimdi sarkma olmaması ve gerçekten zayıflamak için günlük kilox1.2gr protein gerekli= Benim için 104gr yapıyor. Kabaca her gün yarım kilo kıyma gibi düşünelim, her gün bunu yemek mümkün olmayacağına göre bu proteini tutturacağımız hesaplar yapacağız.
Sek protein 1kutu 20gr protein, züber high protein bar 15gr protein, 2yumurta 12 gr protein. Hesabın yarısı böyle tuttu, kalanı için muhakkak yağsız tavuk göğüs, lor peyniri, badem gibi besinlerle tamamlayacağım. Bu hafta izliyorum....
Olmaz ise sabah protein shake, öğlen salata-tavuk, akşam Sek protein+badem gibi bir planım var.

4 hafta 2.5, 4hafta 5, sonrasında idame dozum 7.5 olacakmış. Bu yolculuk en az 3 ay ortalama 6 ay sürüyormuş. İneceğimiz kilo 62, hedef kilo 65. İlacı bırakınca 2-3 kilo geri gelir dedi. 25 kiloluk uzuuun yolculuğa merhaba. Bir de haftada 3 kardiyo, her gün 3lt su dedi dr.
2 günde karnım inceliyor sanki, tartıdan ümitsizim. Henüz spora başlamadım
Merhaba inşallah süreç iyi gider ama doz artırımında hemen yükseltmeyin vücudunuza göre hareket edin 2.5 luk sizi idare ediyorsa öyle devam edin doz arttırımın sonu yok ve yan etkileri fazla ben 1 ay oldu 2.5 luk gidiyorum 2. Ayımda da 2.5 luk devam edeceğim ama diyet kafasında gidiyorum yani iğne alırken diyet yapıyorum öyle karbonhidrat şeker tüketmiyorum

Ben 2. ayıma 2,5 gr.'la girdim arkadaşlar, pazartesi iğnemi oldum, bugün 4. günüm, tokluk durumum ilk ay nasılsa, şu anda da aynı, acıkmıyorum, inşallah ideal kiloma ulaşana kadar hep böyle devam eder ama 72 de çok ciddi takılı kaldım, direnç kilom herhalde kendisi

Merhabalar , ben 2 hafta önce cuma günü ilk dozu oldum .. İlk hafta full mide bulantısı, reflü ve feci bir bel ağrısı yaptığı için 2. hafta Cuma günü iğneyi yapamadım ..hatta bel ağrısı için burayada yazmıştım , iştahım ne zaman gelirse o zaman yapacağım dedim ama anca çarşamba günü iştahım yerine gelmeye başladı ve haftaiçi olduğu için ve çalıştığım için uyku sorunundan korkup vurulmadım .. bu arada bel ağrım geçti :)
ilk hafta 3,2 kilo vermiştim .2. hafta iğnesiz sadece 0,5 kilo geri aldım .. başlangıç kilo 70.8
2. Dozdan önce bugün başlangıç kilo : 68 .. doktorum asla araya gün koymamamı haftada bir olmam gerektiğini söyledi bu arada ..
Bu ilacı kullanıyorsam mide bulantısına alışmam gerektiğini de söyledi ..
merhaba, tabloya ekleyelim mi? yaş - boy neydi?
bir de bel ağrısına muscoflex iyi geliyor,yine dr sorarsınız

Merhabalar bende 17 Kasım da ilk mounjaro 2.5 ignemi vuruldum. 6kilo verdim. Igne Troid ve pankreas iltihaplanmasi yapıyormuş. Tahlillerim temiz. Endişelerim var siz ne düşünüyorsunuz hastalik riskleri hakkında. Mounjaro 5m gram alıp 1 şasenin yarisini 1 hafta diger yarisini 2. Hafta vurmayı düşünüyorum. 4 şase 8 hafta gitmiş olacak. 12 binlira 2 ay kullanmış olacağım.
yaş-boy neydi,tabloya ekleyeyim

ben riskleri çok okudum, yabancı forumlardayım sürekli, orda daha geçmiş tarihli kullanım var. tam tersi içerde bir sürü bilmediğimiz metabolik sorunlarımızı da tamir ediyor iğne. tabii ki testlerimizle kontrollerimizi yaptıralım. ama ben yeme gürültüsünü kesme olayının hastasıyım. yıllardır verilen mücadele,yorgunluktan sonra gıdım gıdım eksilmeme rağmen çok memnunum. bilgi grubu başlığında bulduğum kaynak yazıları da paylaştım.tablomuzun olduğu grupta yani.

Selamlar 09.12.2025 Tarihinde ilk iğnemi oldum, başlangıç kg 102 boyum 1.81, bugün 2.günüm her hangi bir yan etki yaşamadım. Açlık duygusu yaşamıyorum ama alışkanlıktan elim sürekli yiyecek bir şeyler arıyor. Sanırım zorlanacağım asıl kısım bu alışkanlığı değiştirmek. Bir ay sonunda bir yüksek doza geçeceğim, arada uğrayıp güncel durumu paylaşırım.

Bu arada istanbul'dan tanıdık bir eczane çalışanından 8500'e aldım.
selam, tabloya ekleyeyim mi? yaş kaçtı?

cezamibu cezamibu tabloya yaş ve boy yazmamışız,neydi ? tebrikler valla şahane gitti kilolar

Bende beş mg aldım. Eczacım enjeksiyon dan göster di. Enjeksiyon 10 20 30... 100 e kadar. 25 e kadar Çek vur kalan 25 ide diğer hafta vur dedi.
bölmek tavsiye edilmiyor ama yapan çok. bakalım sizde nasıl ilerleyecek biz de öğrenmiş oluruz.

merhaba, tabloya ekleyelim mi? yaş - boy neydi?
bir de bel ağrısına muscoflex iyi geliyor,yine dr sorarsınız

yaş-boy neydi,tabloya ekleyeyim

ben riskleri çok okudum, yabancı forumlardayım sürekli, orda daha geçmiş tarihli kullanım var. tam tersi içerde bir sürü bilmediğimiz metabolik sorunlarımızı da tamir ediyor iğne. tabii ki testlerimizle kontrollerimizi yaptıralım. ama ben yeme gürültüsünü kesme olayının hastasıyım. yıllardır verilen mücadele,yorgunluktan sonra gıdım gıdım eksilmeme rağmen çok memnunum. bilgi grubu başlığında bulduğum kaynak yazıları da paylaştım.tablomuzun olduğu grupta yani.

selam, tabloya ekleyeyim mi? yaş kaçtı?

cezamibu cezamibu tabloya yaş ve boy yazmamışız,neydi ? tebrikler valla şahane gitti kilolar

bölmek tavsiye edilmiyor ama yapan çok. bakalım sizde nasıl ilerleyecek biz de öğrenmiş oluruz.
yaş 28 boy 1.60 :)

Protein tozu ne kullanıyorsunuz bende günlük protein ihtiyacı mı tamamlayamıyorum almak istiyorum ama çok çeşit var öneri verirmisiniz

Kilo verme sürecinde hangi uygulama kullanılır en kolay uygulama hangisidir kilomuzu yazmak için teşekkür

Protein tozu ne kullanıyorsunuz bende günlük protein ihtiyacı mı tamamlayamıyorum almak istiyorum ama çok çeşit var öneri verirmisiniz
Düzenli spor yapan bir arkadaşım önerdi. Decathlanun bir markası ama şuan yanımda değil evde. Yarın atarım size ismini. 1 ölçekle 20gr net protein alıyorum en azından.

Back
X