MS olma ihtimalim...

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Merhabalar Hanımlar,

Bir önceki konumda sağlıksal problemler yaşadığımı paylaşmıştım.
Bir gün durup dururken, sağ gözüm görmemeye başladı, yarım saat kadar.
Görüşüm geri geldikten sonra da, konuşma problemi yaşadım o da yine bir yarım saat kadar sürdü.
Sonrasında da doktora gittiğimde direkt MR istedi tabii.

2017 senesinde farklı sebeplerden çekindiğim MR'larım mevcuttu.
Yeni çekilen MR ile geçen senekileri karşılaştırma imkanı oldu doktorun.
Sonuç: beyinde birden fazla lekenin olması, lekelerin büyümüş ve artmış olması.
Buna ek olarak boyunda da lekeler mevcut, tekrar MR çekindim boyundan, eğer boyundaki lekelerde de artış varsa, büyüme varsa, direkt belden sıvı alınarak tanı koyma yoluna gidecek doktor.

MS araştırdığım kadarıyla zor ancak aşırı vahim bir hastalık değil.
Yaşayıp göreceğim bakalım beni nasıl günler bekliyor.
Hakkımda hayırlısı olsun.

İçimdekileri paylaşmak istedim, belki aynı şekilde tanı konulan, aynı hastalığı yaşayanlar vardır aramızda diye.
Fikir almak istedim, bilgi almak istedim kısaca.
Değerli vaktiniz için de teşekkür ederim.

Teshis ve tedaviyi doktorunuz belirleyecektir. Tecrubelerimi paylasayim.İskemik atak gecirmis olabilirsiniz annem yakin zamanda gecirdi simdi iyi sukur.
Msten de dogru tedavi ile etkin sonuclar aliniyor korkmayin. İki tanidigim bu surecten gecti simdi gayet iyi. Gecmis olsun saglikli gunler dilerim.

Teshis ve tedaviyi doktorunuz belirleyecektir. Tecrubelerimi paylasayim.İskemik atak gecirmis olabilirsiniz annem yakin zamanda gecirdi simdi iyi sukur.
Msten de dogru tedavi ile etkin sonuclar aliniyor korkmayin. İki tanidigim bu surecten gecti simdi gayet iyi. Gecmis olsun saglikli gunler dilerim.

Amin inşallah, hayırlısı bakalım.
Zaten tam tanı konulmadı henüz, romatizmal bir rahatsızlıkta olabilir dedi doktor.
Ancak en çok şaşırdığı konu, geçen sene çıkan sonuçlar ile seni nasıl göndermişler, bu konuyu araştırmamışlar dedi.
Bence de, enteresan bir durum.

Çok geçmiş olsun.
Yakın bir arkadaşıma sizin ilk belirtilerinize benzer belirtilerden sonra MS teşhisi kondu.
Çapa'da bir kadın profesör var ismini isterseniz sorup öğrenirim.
Takibini o yapıyor.
Doktorundan çok memnun.
Tedaviye uyduğunuz ve verilen diyete dikkat ettiğiniz sürece hayat kalitenizi çok kaybetmiyorsunuz.
Moral bu hastalıkta önemli.
Acil şifalar diliyorum.

geçmiş olsun sou .azcık dikkat edersen üstesinden gelinmicek bişey değil.

Ablam ms hastası. Şuan etkilemiyo pek fazla. Sürekli ilacı değişiyor. Durum kötüyse 1 hafta hastanede yatıp kortizon alıyo. Ama zor yürüyenleri de gördüm. Çok geçmiş olsun umarım ms değildir

geçmiş olsun demeye geldim

geçen merak etmiştim seni

önce bir teşhis netleşsin sonra ayrıntılı araştır

uzun yıllar bu hastalık ile düzenli takiple sıkıntısız şekilde hayatını sürdüren tanıdıklarım var

sen içini ferah tut

Geçmiş olsun.Dilerim düşündüğünüz gibi değildir. Ola ki öyle oldu İyi bir doktor ve yüksek bir moralle her şeyin üstesinden gelirsiniz inşallah.

2 yakin akrabamda var dereceleri varmi bu hastaligin bilmiyorum tabi ama donem donem haataliklari nuksetsede hayatlari kaldigi yerden devam ediyor 2 sininde cok yogun is yerleri var isletmeciler ve calisiyorlar evliler ayni zamandada hem is hem ev hayatlarini surduruyorlar

İnşallah korktuğun gibi değildir, ama öyleyse bile ben de hayatına gayet normal devam edenler biliyorum.

Stresten ve gereksiz şeyleri kafanıza takıp üzülmekten kaçının.

Rabbim acil şifalar versin Souvennir

Çok geçmiş olsun.
Yakın bir arkadaşıma sizin ilk belirtilerinize benzer belirtilerden sonra MS teşhisi kondu.
Çapa'da bir kadın profesör var ismini isterseniz sorup öğrenirim.
Takibini o yapıyor.
Doktorundan çok memnun.
Tedaviye uyduğunuz ve verilen diyete dikkat ettiğiniz sürece hayat kalitenizi çok kaybetmiyorsunuz.
Moral bu hastalıkta önemli.
Acil şifalar diliyorum.

Çok teşekkür ederim, hayırlısı bakalım.
Şu anda gittiğim doktorumdan memnunum ancak tam tanı koymasını bekliyorum.
Eğer tanı konulursa muhakkak başka bir doktora daha gideceğim.
Sadece çok şaşkınım, bütün yorgunluklarımın, el kol uyuşmalarımın hatta bazen ayağımda oluşan hissizliğin sebebi sanırım bu hastalık.
Hayatımın kaosuna o kadar dalmışım ki, kendimi unutmuşum resmen.
Hayırlısı Allah'tan artık, inşallah hafif geçirilen MS'tir benimkisi.

Tek düşüncem 2 tane evladım.
Onlar daha çok küçükler ve bana ihtiyaçları var.
Allah yardımcım olsun inşallah.

Ablam ms hastası. Şuan etkilemiyo pek fazla. Sürekli ilacı değişiyor. Durum kötüyse 1 hafta hastanede yatıp kortizon alıyo. Ama zor yürüyenleri de gördüm. Çok geçmiş olsun umarım ms değildir

Lupus hastalığı da MS taklidi yapabiliyormuş.
1 sene önce çektirmiş olduğum MR'lar aslında en iyi belirleyici rol oynadı bende.
Bakalım beni ne bekliyor.
Umarım MS değildir, ama içimden bir ses MS diyor malesef.

İnşallah korktuğun gibi değildir, ama öyleyse bile ben de hayatına gayet normal devam edenler biliyorum.

Stresten ve gereksiz şeyleri kafanıza takıp üzülmekten kaçının.

Rabbim acil şifalar versin Souvennir

Son zamanlarda yoğun stres ve üzüntü yaşadım.
Sanırım üst üste gelen şeyler, var olanı tetikledi.
Belki uyuyan birşeydi bende bu, ama yaşadıklarım ortaya çıkmasını sağladı bilemiyorum.
Stresten ve üzüntüden uzak durmam şu an için pek mümkün gibi görünmüyor.
Her ne kadar bunun için çabalasamda.

Back
X