MS olma ihtimalim...

Bugün baktım test sonuçlarıma bakalım pazartesi gideceğim doktora.
Bana göre tahlil sonuçlarında vahim bir durum göremedim.
Ancak tabii MR sonuçları ile test sonuçlarını birlikte değerlendirecek olan uzman ne diyecek ona bakacağız.
İnşallah hayırlı haberler alırım.

Cok geçmiş olsun
Bide dun yazdıgınız sıkıntılar geldi aklıma
Stres yapmayın ama esinizin ailesi yaptıgınız yardımlar iyi niyetiniz hepsi size guzellik olarak dönsün ins.

Cok geçmiş olsun
Bide dun yazdıgınız sıkıntılar geldi aklıma
Stres yapmayın ama esinizin ailesi yaptıgınız yardımlar iyi niyetiniz hepsi size guzellik olarak dönsün ins.

İnsanoğlu'nun sıkıntısı biter mi ki?
Allah başka dert vermesin inşallah.
Teşekkür ederim, amin inşallah bakalım.
Pazartesi hayırlı haberler alırım inşallah, içim rahatlar.

Bugün baktım test sonuçlarıma bakalım pazartesi gideceğim doktora.
Bana göre tahlil sonuçlarında vahim bir durum göremedim.
Ancak tabii MR sonuçları ile test sonuçlarını birlikte değerlendirecek olan uzman ne diyecek ona bakacağız.
İnşallah hayırlı haberler alırım.
Rabbim şifa versin SouvveniR SouvveniR
Umarım hissettiğin gibidir.

Rabbim şifa versin SouvveniR SouvveniR
Umarım hissettiğin gibidir.

Hamd olsun, MS değilim...
Ancak farklı bir doktora daha gideceğim.
Şu anda lekelerde hızlı artış var mı yok mu bilemiyoruz, ama çok hızlı bir artış olursa da demans diyor.
Hayırlısı Allah'tan bakalım daha neler duyacağım...
Tahlillerimde biraz düşük geldi, vitaminler yerlerdeymiş.
Onları da takviye edeceğiz bakalım hayırlısı ile, iyi olacağıma inanıyorum.

Şu anda lekelerde hızlı artış var mı yok mu bilemiyoruz, ama çok hızlı bir artış olursa da demans diyor.
Neyse,cok sukur. Elbette baska doktora da gitmekte fayda var. Allah beterinden korusun canim. Guzel haberlerine cok sevindim

Geçmiş olsun, iyi olursunuz inşallah

gecmis olsun canim yaa...ms in her hastalika oldugu gibi daha hafifi daha agiri var. ms degilmissin neyseki..umarim kotu biursey cikmaz basit birseyle atlatirsin

bildiğim kadarıyla ilk atakta hemen MS denmiyor.

çok geçmiş olsun.

uzaktan bildiğim MS hastası biri akademik kariyer yapıyor evli ve bir çocuğu var yani hayat devam ediyor tabi işin iç yüzünü bilemem dışardan görüneni söylüyorum.

Neyse,cok sukur. Elbette baska doktora da gitmekte fayda var. Allah beterinden korusun canim. Guzel haberlerine cok sevindim

Amin, inşallah, Allah herkese - tüm hastalara şifa versin inşallah.
Hastalığın büyüğü küçüğü yok bence, her hastalık insandan birşeyler alıp götürüyor.
Allah kimseye kaldıramayacağı yükler vermesin inşallah.

Geçmiş olsun, iyi olursunuz inşallah

Çok teşekkür ederim, amin inşallah.

Nasılsınız? Gittiniz mi bir Baska doktora?

Henüz gidemedim, araştırıyorum.
Gittiğim doktor, özel bir hastanedeydi.
Şimdi de bir devlet hastanesine gitmek istiyorum, tam teşekküllü bir de orada bakılsın.
Çünkü beni tatmin etmedi doğrusu gittiğim doktorun dedikleri.
En başta yaptığı endişe ile, en son görüştüğümüzdeki anlamsız sakinliği beni şüpheye düşürdü esasen.

gecmis olsun canim yaa...ms in her hastalika oldugu gibi daha hafifi daha agiri var. ms degilmissin neyseki..umarim kotu biursey cikmaz basit birseyle atlatirsin
İnşallah çıkmaz, ben de öyle umut ediyorum.
Ancak ciddi derecede unutkanlıklar başladı.
Ciddi baş ağrıları başladı.
Allah hayırlısını versin diyorum.

Cok geçmiş olsun.
Bir tanidigim ms hastası. Su an gayet iyi...asilmayacak birsey degil..allah yardım etsin

.

İnşallah çıkmaz, ben de öyle umut ediyorum.
Ancak ciddi derecede unutkanlıklar başladı.
Ciddi baş ağrıları başladı.
Allah hayırlısını versin diyorum.

çok çok gecmis olsun..
unutkanlık için söyleyebileceğim b12 vitamini ciddi unutkanlık yapıyor... annemin değerleri bir ara çok dusuktu ve cümlesini tamamlayamıyordu. her şeyi yazıyordu vs... değerler normale dönünce o da normale döndü.
sizin de değerleriniz dusukmus, umalım ki sebep bu olsun, takviye ile çözülsün.

Merhabalar Hanımlar,

Bir önceki konumda sağlıksal problemler yaşadığımı paylaşmıştım.
Bir gün durup dururken, sağ gözüm görmemeye başladı, yarım saat kadar.
Görüşüm geri geldikten sonra da, konuşma problemi yaşadım o da yine bir yarım saat kadar sürdü.
Sonrasında da doktora gittiğimde direkt MR istedi tabii.

2017 senesinde farklı sebeplerden çekindiğim MR'larım mevcuttu.
Yeni çekilen MR ile geçen senekileri karşılaştırma imkanı oldu doktorun.
Sonuç: beyinde birden fazla lekenin olması, lekelerin büyümüş ve artmış olması.
Buna ek olarak boyunda da lekeler mevcut, tekrar MR çekindim boyundan, eğer boyundaki lekelerde de artış varsa, büyüme varsa, direkt belden sıvı alınarak tanı koyma yoluna gidecek doktor.

MS araştırdığım kadarıyla zor ancak aşırı vahim bir hastalık değil.
Yaşayıp göreceğim bakalım beni nasıl günler bekliyor.
Hakkımda hayırlısı olsun.

İçimdekileri paylaşmak istedim, belki aynı şekilde tanı konulan, aynı hastalığı yaşayanlar vardır aramızda diye.
Fikir almak istedim, bilgi almak istedim kısaca.
Değerli vaktiniz için de teşekkür ederim.
Bi bağışıklık sistemi hastalığı bildiğim kadarıyla bi yakınımızda çıktı artık tamamen doğal besleniyo stresten uzak durmanız gerek kafanizda çok buyutmeyin ama hayatınıza çeki düzen verin beslenmenizi duzeltin spora başlayın . Yakınımız tedavi oluyo bi ilaç veriyorlar hastanede o zaman bitkin düşüyor ama genel durumu iyi onun ayağında problem çıktı ve altına kaçırma falan yaşamış ama hiç suphelenmediler tabi. Çok geçmiş olsun tedirgin olmayın kafanızda rahat olsun doğal beslenin ve spora başlayın

Merhabalar Hanımlar,

Görüşüm geri geldikten sonra da, konuşma problemi yaşadım o da yine bir yarım saat kadar sürdü.

Buna ek olarak boyunda da lekeler mevcut, tekrar MR çekindim boyundan, eğer boyundaki lekelerde de artış varsa, büyüme varsa, direkt belden sıvı alınarak tanı koyma yoluna gidecek doktor.

İçimdekileri paylaşmak istedim, belki aynı şekilde tanı konulan, aynı hastalığı yaşayanlar vardır aramızda diye.
Allah'ım yardım etsin şifa versin insallah

Merhabalar Hanımlar,

çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Guluteni hayatınızdan çıkararak kendinizi tedavi etmeye başlayın. bu tür hastalıları gluteni hayatındna çıkararak yenen çok fazla insan gördüm. instagramda metropolde bir küçük şifahane diye bir hesap var. o bayanda ms ya da ona çok benzer bir hastalık geçirmiş almanyada tedavi görmüş ve şuan kendi kendini doğal ve glutensiz beslenme ile tedavi ediyor. bir göz atın isterseniz.

Cok geçmiş olsun.
Bir tanidigim ms hastası. Su an gayet iyi...asilmayacak birsey degil..allah yardım etsin

Teşekkür ederim, evet aşılmayacak birşey değil ama yaşlılık döneminde çok zor geçiyor, tabii bir de MS in insandan insana gösterdiği problemleri farklı.
Pandemi dönemi nedeniyle maalesef bu da kaldı.
Şimdilik konu hakkında birşey yapmıyorum ama ara ara sol gözde görme kaybı, bulanıklık, sol kolda ve sağ bacakta uyuşukluklar yaşıyorum.

çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Guluteni hayatınızdan çıkararak kendinizi tedavi etmeye başlayın. bu tür hastalıları gluteni hayatındna çıkararak yenen çok fazla insan gördüm. instagramda metropolde bir küçük şifahane diye bir hesap var. o bayanda ms ya da ona çok benzer bir hastalık geçirmiş almanyada tedavi görmüş ve şuan kendi kendini doğal ve glutensiz beslenme ile tedavi ediyor. bir göz atın isterseniz.

Evet bu tarz şeyleri çok duyuyorum.
Benim de konu ile alakalı birşeyler yapmam gerekiyor tabii ki.
Ama bu pandemi de hayatımızı malesef ki çok etkliledi.
Herşey mecburen askıda kaldı.
Umarım hakkımızda hayırlısı olur ve umarım Allah tüm hastaların şifalarını tez zamanda verir.

Beyin omurilik sivisinin sonucu cikmis miydi ?

Evet çıktı, fakat pandemi dönemi girdi araya ve bir ara annem çok rahatsızlandı.
Hastanede onunla beraber (pandemi başlangıcından çok az bir zaman önce) haftalarca hastanede kalmak zorunda kaldım.
Tabii o ara annemin derdi kendi dertlerimi unutturdu.
O yüzden sonuçlar elimde ancak doktor daha görmedi, ben gidip gösteremedim.

Tekrardan tüm tahlillerin, omurilik sıvısının, MR ve Tomografilerin yenilenmesini isteyecekler eminim.
O yüzden beklemedeyim, pandemi sürecinin geçmesini diliyorum ki bizler de normal hayatımıza ve yarım kalan herşeye geri dönebilelim.

Back
X