ben orta 2 de barbielerimle oynuyodum hala yaa
bunlar hep internetin marifetleri..
ilerde çocugum olursa bilgisayarı salona koyarım..
caydırıcı olabilir.
evde olmadığımda da şifre falan koyarım.
varsın benden nefret etsin..:sinifsinif:
Tvlerde artık her önüne gelenle bişiler yaşamak öyle normal bişeymiş gibi gösteriliyorki
Biri diğerinin kız arkadaşıyla çıkıyo,en yakın arkadaşım dediği erkekle yatıyo sonra gidiyo başkasıyla bişeyler yaşıyor.
Doğal şeylermiş gibi öyle göz önünde tutuluyorki bunlar,bunlara karşı çıkanlar da artık yobaz olarak nitelendiriliyor.
Çocuklara da bunlar normal gibi geliyo,herkes bunları yaşamak zorundaymış gibi gösteriliyor.
Hatta liseye gelmiş bir kız hiç bi erkekle öpüşmediğini söyleyince,kıza demekki seni kimse beğenmiyor hiçbi erkek seni istememiş gibi şeyler bile söylüyorlar.
Hemde bunları apacık gördüm yaşadım çok da büyük olmayan bir ilde.
Ayrıca şöyle diyorlar cinsellik bir ihtiyaçmış !!!!
(Cinsellik yaşamayan sanki ölüyo :bbo:)
Ergenlik çağındaki genç ise zaten yol arama peşinde hangisi kendine mantıklı gelirse onu yapacak.
Bu devirde de gençlerin sürekli sevgili değiştirdiğini düşünürsekkafamçokkarıştı
Bilgisayarlarda da bi ders konusu arasak bile sitelerde cinsel içerikli reklamlar çıkıyo.Cinsellik bu kadar göz önündeyken çocukların suçu ne ?CADIARZU
Ayrıca bazı arkadaşlar bilgisayarı odasına koymam falan demişler.Yapacak olan kişi naparsınız yapın istediğini yapar.Siz odaya bilgisayar koymazsınız gider kafelerde kendine birini bulur.Yada normal hayatta okula gitti sanırsınız ne yaptığını bilemezsiniz.Önemli olan çocuğu eğitmek,yasaklarla hiçbi yere varamazsınız.doğruyu yanlışı öğretmek bence en doğrusu.
Bakınız: Halamın kızı erkeklerle konuşmasın diye eve bile kitlediler bir sürü yasaklar konuldu sonra hamile kaldığı için evlendirdiler.Yapmak isteyene yasaklarla engel olmak yerine,konuşarak doğru olanı anlatarak eğitmek en iyisi bence :1closedeyes:
Allah gençlere akıl fikir versin (Bana da) :gitme:
kızlar gittiler dün. annesine söyuledim ama msn kayıtlarını okudum demedim kızın biraz erkeklere falan ilgisi var dedim dikkat et msn de konuşmalarnı gördüm yabancı erkeklerle konuşuyo falan dedim bende farkındayım denetlemeye çalışyorum ama çok akıll beni bi şekilde kandırmayı başarıyor dedi.özellikle istanbulda çocuk yetiştirmek çok zor sen kızına dikkat et yaşıtlarına göre biraz daha gelişmiş ve o konulara daha meyilli dedim. msn geçmişi için biligisayara program yükle dedim evdeki bilgisayarları bozukmuş zaten akşamları benim yanımda leptopu veriyorum ona giriyor dedi. yani kızlar ne kadar sıkarsan sık bi adamın mayası bozuksa yapacak bişe yok.....
Canım Tamam işte üzerine düşeni fazlasıyla yapmışşsın
Demek anne de farkında bişeyler için uğraşıyor Şimdi belki de daha fazla dikkat eder
Hem evdeki Pcde bozuk olduğuna göre annesinin yanında giriyor devamlı demekki Bilgisayara bu çok daha iyi okullar falanda açılınca biraz daha az zaman bulur zaten yerimsenibenyerimsenibenyerimseniben
evet ben üstüme düşeni yaptım aşrsına gidemezdi zaten.birde annesini faceden falan haberi yokmuş ben söyledim:))) o kız internet kafede falan giriyordur bence.
umarm öyle olur canım.. annesi takip eder biraz çok sağolun gerçekten hepiniz çok ilgilendiniz bu konuyla.
Sayende bişeyleri öğrenmiş oldu canım opuyorumnanaktan
Bundan sonrası senden çıkıyor anne ile kızın arasında kızına hissetirmeden bişeyleri
öğrenmesi lazım iyi bir anne ise.
umarm öyle olur canım.. annesi takip eder biraz çok sağolun gerçekten hepiniz çok ilgilendiniz bu konuyla.
mrb bayanlar. bu konuyu daha çok anneleri uyarmak için açtım. bilgisayar faydalı olduğu kadar ne yazık ki zararlıda. istanbuldan annemin uzaktan akrabaları bize geldi bi kaç gün oldu bizde kalıyorlar ortaokul 2. snıfa giden bi kız çocukları var.canı sıkılmasın diye bilgisayarımda oturup oyun oynamasını söyledim. benim aklım bizim çağımızdaki çocuklara gitti. benim bilgisayar msn konuşmalarını kaydediyor tabi çocuğun bundan haberi yok.onlara bi göz atayım dedim ki baktığıma pişman oldum.okuduklarım karşısında şok oldum.msnde hiç tanımadığı erkeklerle bel aşağı ne muhabbetler anlatamam ben bu yaştayım onları hiç duymadım nerden öğrenmiş onları. şuan bekarım ama çok üzüldüm benimde çocuğum olursa böyle şeyler yaparsa ne yaparım diye.annesini ilk defa gördüm sizce uyarsammı bu konudada çok rahatsızım.benden annelere tavsiye hiçbi anne çocuğuna böyle şeyleri yakıştaramaz ama eğer çocuğunuz bilgisayar kullanıyosa ondan habersiz msn kayıtlarını saklayacak program yüklettin.denetleyin çocuklarnızı allah korusun önlemi alınmasa daha kötü şeyler olabilirki kız buluşalım bile demiş yaa. dün bunlar okumadan önce bi topicte 18 yaş altın düşünüp bişeyler yazın demiştim içime doğmuş sanki.benimde yeğenim bizde kalıyor o biliyo kayıd olduğunu ona söylemeyip bi bilgisayarcıya gidip saklı bi yerde kayıt yapılırmı diye soracam.şimdiki çocuklar bizim çocukluğumuzdaki gibi değiller herşeyin farkındalar bence cinsellik konusunda bu kadar bilgili olmaları hiçç iyi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?