MSN kayıtlarını görünce şok oldum...

benim bilgisayarda belgelerim-adminbelgeler- sohbet ünlükleri yazan biyer var oraya kayd oluyor oraya bak istersen

yok canm ne zahmeti bu bilgisayar yavaş biraz uzun sürebilir sen çıkarsan ben sana özelden msj atarım.

yazık bişey olsa kendını sorumlu hısserdesın annesıyle görus bence daha cok küçükk

devir maalesef çok kötü..
geçenlerde bir sohbet kanalına eşimle beraber girdik sırf meraktan.
sohbet kanalının içinde odalar var ve biz "çocuklar" adlı odaya girdik.
bu kanala kimler girer bu insanlar ne konuşur hele hele çocuklar odasında kim vardır diye merak ettik.
saat geç bir saatti üstelik.
neyse girdik kız nicki ile.ve adamlar yazmaya başladı.
kaç yaşındasın diye soruyorlar biz de çocuk odası ya 14 dedik.
sonra bunlar koca koca adamlar konuşanlar 25 yaş üstü hepsi.kimisi öğretmen olduğunu söylüyor ne kadar doğru bilemem.
belden aşağı muhabet etmeye çalıştıkça biz geçiştirmeye çalıştık.sevgilin var mı sevgilinle neler yapıyorsun gibi sorular soruyorlar.

yani arkadaşlar kısacası çok uzakta aramaya gerek yok.bu tür insanlar içimzde.
toplum ahlakı o kadar bozulmuşki 12-14 yaşında bir kızla konuşulmayacak şeyleri konuşmaya çalışıyorlar pis sapıklar.

kıyamet falan kopmayacak bunlar zaten kıyamet alameti.

konuya gelecek olursam,ailesine söylemek çözüm olmaz ama çözüm ne olur diyecek olursanız ben de bilmiyorum.teknoloji hayatımızı kolaylaştıracağına hayatımızı mahvetmeye başladı çünkü doğru kullanmayı bilmiyoruz.sanırım en akıllıca çözüm çocuğun internete girmesine kısıt getirmek telekomun çocuklar için olan güvenlik önlemli internet paketi kullanmaları akıllıca olacaktır.

başıma gelen bir olayı anlatayım
öğretmenim okulda kız öğrencilerin etekleri saçları ile ilgili sürekli uyarıyorum bir gün 8.sınıf öğrencisine şu eteğin haline bak dedim baktım eteğin boyu bu kadar bari dedim merdivende çıkarken duvar tarafında yürü alttan görünmesin dedim cevap ben görünsün diye yürüyorum dedi şok oldum söyleyecek lafım yok sana dedim kız mesleğe gidersen ne olacak dedim cevap ne işim olur orda hocam erkek yok orda ben şok tabi dövsem suç ailesine bildirdim annesi cevap genç bunlar

bir başka olay birkız öğrenciyi serseri görüntülü erkeklerle gördüm uyardım kaç kere oldu annesine söyleyeceğimi söyledim değişen olmadı annesini çağırdım olaydan haberim var sevgilisiyle ayrılmak için konuşuyor kız 8.sınıf bu arada
bir başka olay erkek öğrenciler sıraya girmiş 6.sınıf sınıf defterini dolduruyordum bişey söylemek için başımı kaldırdım bir erkek öğrenci diğer erkek öğrencinin cinsel organını tutttu bıraktı ikisi de gülüyordu nasıl yanlarına gittim ve vurdum bilemiyorum kan beynime sıçradı evet suç işledim ama tahammül edemedim birbirlerine o.çocuğu,p......zk,seni s....rim bunlara gülüyorlar bunlardan birini bize söylese kan çıkar öğretmenleri suçlamayalım elimiz kolumuz bağlı kızamıyoruz zayıf alsada bırakamıyoruz veli aşırı düşkün çocuğun hatasını görmüyor uyarsanız da değişen olmuyor hepsi böyle mi asla dünya tatlısı gördükçe evet türkiye gençliği bu deyip gururlandıklarımız da az değil geleceğe umut ile bakmamızı hala umut var diyebilmemizi sağlıyorlar 2.ve3.olayın sahipleri kardeş bu arada

evet haklısınız.burada bir lisede kızla erkeği uygunsuz yakalamışlar kızın annesini çağırıyorlar bak böyle böyle diyorlar kadın ne dese beğenirsiniz;
"sanane kızımın namus bekçisimisin sen karışma"
demiş..
daha ne günlere kaldık.dayak çözüm değil ama öğretmenlerin elindeki tüm disiplin yetkilerini sınırlandırdılar bu hale geldik.benim çocuğum o halde evde çıkıcak(saçlar fönlü etek kısa) evden dışarı çıkartmam yollamam okula kendine çeki düzen verene kadar.okullar eğitim veren yerden çıktı başka bişey oldu.

kesinlikle şimdiki çocuklar bizim gibi değiller ortamlar çok değişti helede bu internet ortamında normal hayatta yapamıcakları şeyleri rahatlıkla yapanlar çok

çok dikkat etmek geriyor
allah korusunya

annesıne dıkkatlı olmasını soyleyın neden derse gosterın ama dovmemesı ıcın de sart koyun.en azından ınternetten uzaklastırsın ya da kız annesı yanındayken nete gırsın dısarı salmaya da korkar ınsan boyle kızını

Candy ne oldu canım şimdii :)

valla canm söyleyemdim söylemeyide düşünmüyorum loveli nin yazdıklarını okuduktan sonra vazgeçtim annesi bana bişe derse çok üzülürüm annesine söylesemde bişeyin değişmeyeceğini düşünüyorum sadece dedimki benim bilgisayar msn kaytlarını tutuyor sizde öyle bişe yapın devir kötü istanbulda yaşıyosunuz kızınızı kontrol etmiş olursunuz nasıl oluyor diye sordu ama yapacağınıda hiç tahmin etmiyorum.şimdiki anneler çocuklarına hiç toz kondurmuyor. benim ablam kızının çöp kutusunu dökmeden önce içindekilerine bakıyor yırttığı kağıtları birleştiriyor.en güzeli bence denetlemek gerekiyor hep. kızı nasıl sinir oluyor niye sen herkesin annesi ibi değilsin diyor ablamda msn geçmişini saklamak için program yükletmişti.havuza gidecem diyo beraber idelim diyo kızı çok sıkmadan ama hep denetimde.

anladım Canım Hayırlısı olsun
Umarım Anne güzel bi annelik yapar Kızına bu devirde kız büyütmek çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…