Mstakbel Ailem Bukelamunu bile geiyor!

ah canım ya son dakika golü atmış bu kaynana sana
sen kalan 20 gündede ağzını açma zor olsada salak gibi ol
ve eşine sakın ailesiyle ilgili şöyle dedi böyle dedi diye konuşma
sonuçta annesinin evinde ve kadının oğlunu duygu sömürüsüyle kandırması daha kolay
hayırlısıyla bi evlen ondan sonra bayramadan bayrama gidersin böylesine bu lazım
evelendikten sonra anlat herseyi uygun bir dille üzüldüm yıprandım vs.diye neyse geride kaldı kavustuk
gibilerinden
zaten eşininde senden talepleri yokmuş evinde ayrı bi yerdeyse ve çalışıyosan çok şükür haline

ya çok değişikler normalde asla kız evının yapmayacagı seyleri bile ben diğer gelinlerime yapmadım sana da yapamam benim için aynısınız diyor.aynı dediği kişileri de 7.5 sene bana anlattığı ağladığı kişiler.ama nişanlıma evlenince sizin durumunuz iyi olur diğerlerinin ki kötü onlardan beklemem ama sizden yardım beklerim demiş...ayrıca eltilerim hiç damatlık ya da takım elbise almamış kayınpeder almış ama o bizim şanımız şerefimiz kolaya kaçmayalım diye ben en alasından damatlığı alacağım.gördüğüm karşılık ne dersinin bak biz her seyde diğerlerini bahane edip kaçıyoruz bunlar kaçmıyor değil de şu:iyi iyi o damatlık alıyorsa benim karıma oh para cebime kalır demiş ......
yuh diyorum artık daha da bir sey demiyorum.yüzüme de iyi davranıyorlar.ne yapcam ben yaaaaaaaaaaa

ah be güzelim niye ses çıkarmıyorsun ki sen kadın gidecekti gitmiyor mu yarın şöyle bi işimiz var gidemeyiz isterseniz siz de gitmeyin ben bi ara kadın götürürüm nerde görülmüş gelin evinin temizliğinin kadınsız yapıldığı dicektin olcaktı bitcekti

şimdiden tırnaklarını çıkarcan başka çare yok nişanlınla da kötü olursan olursun baştan kötü ol sonradan olacağına

ya valla iyice elim kolum aklım fikrim birbirine karıştı.ben çok iyi niyetliydim ve öylede davrandım ama sonuç ortada şimdi böyleyse ben kötü ve olumsuz davranırsam afaroz olurum herhalde...
nişanlımla da kötü olmak istemiyorum ama o ne derse desin tatmin olmuyorum ve hep bu konulardan bahsediyorum.çok sinir bozucu .

valla aynen bunu yapcanklava:başka türlü anlayacak kapasite yok.:1no2:emrivaki yapacan bu düğün masrafları ödenecek o kadar:1closedeyes:bu gibi aileler çok gitmek çözüm değil şu zamanda millet kaçıyo paradan ama olmaz yardım etmek lazım.maddi manevi hele bide durumları iyi olup ta yapmazlarsa emrivaki yaparım Çok üzgünüm çoook başka yolu yok

vallahi tatlım bazı aileler var böyle malesef senin iyi niyetinden anlamıyorlar..şimdide sonrada böyle olurlar..tavrını belli ett sakına susma..arkandan konuştuklarını bildiğin halde susamazsın galiba..
sen en alasını alıcam dıyorsun tamam ama onalrda utancak yüz oldugunu sanmıyorum ben..hatta ve hatta ohh oglum iç güveysi gidiyor diye sevinir..cebinden para çıkmasında ne olrusa olsun..diger gelinlere yapmış size yapmıyorsa kız yardımcı oluyor destek oluyor herşeyi als diye düşünüyor ap açık ortada...

ya daha önceden muhtemelen aile dışından,dert dökecek biri olarak görülüyordun....
demekki sorun aileye giren gelinlerle,ben daha öncede bu tip ailleler gördüm ben.....
kabile tipi,dışarıdan gelenlere müthiş bir dışlama,kusur arama oluyor genelde....
mesafeni ve sınırlarını iyi belirle,başkada çare yok zaten.....

tnmsz anlattıklarında hep kendimi gördüm aynı şeyleri bende yaşadım sözlüyken çok iyidiler ayrıca 17 yıl aynı apartmanda oturduğumuz komşularımızdı eşimin ailesi çok iyilerdi iş ciddiye binince belliki beni istemediler nişanlandık utanmasalar nişana gelmeyeceklerdi nişan alışverişinde hiç olmadılar el akıl ediyor nişan alışverişini onlar akıl edemiyor neyse ben eşim ve ailem çıktık alışverişe hiçbir şey usulünce olmadı neymiş bunlar hacıymış günahmış boşu boşuna masrafmış çünkü ailem şok oldu ama seviyoruz birbirimizi diye bişey diyemediler.sonra düğüne 23 gün var beyaz eşyalarımız var ama başka hiçbirşeyimiz yok evde tutulmadı daha hemen birleşelim bakalım dedi ailem ooooo eşimin ailesi o günah bu günah diyenler tatilde ve hiçte gelemezlermiş para vermişler ya yanarsa....
yine ailem ve eşim gittik herşeyi aldık evide tuttuk bu sefer alındılar niye bizden habersiz eşya alınıyor ev tutuluyor ben artık çıldırdım bi bağırdım bunlara söyledik siz g...tünüzü yellendirme derdindeydiniz gelemediniz son 20 gün neyi beklicez falan eşim tuttu elimden dışarı çıktık tabi bu sefer nikaha misafir gibi gelip takı bile yok kaynana kayınpeder olarak para takıp çıktılar.ve kayınpederimin durumu fazlasıyla iyi ama o miras kalcak bana yemeyenin malını yerler hesabı cehennemde yan diye diye dağıtcam parayı.....

ayy hayret bişi..hem bişi yapmıyorlar, maddi yardımda bulunmuyorlar hemde siz elinizdekinle bişi yapacakken bize neden sormadın diyorlar..eee madem herşeyi siz kendiniz yapacaksınız parası sizden çııkacak,siz oturacaksınız siz kullanacaksınız tabii ki herşeye siz karar vereceksiniz..onlara ne canım senin gelinliğinden ,oturacağın evden......bunlar sana/size özel şeyler

ya gerçekten çok sıkıntıdayım hem maddi hem manevi.tamam ben bu evliliğin olmasını istiyorum ve üzerime düşen düşmeyen her seyi de yapıyorum bu uğurda.
ama canıma yetti artık iyi niyetlerimin suistimaline mi yanayım (ben evlat kız gibi olmak niyetindeydim...) nankörlüğe mi yanayım salak yerine koyulmaya mı yanayım ailemin yanında düştüğüm duruma mı yanayım onlar yüzünden nişanlımla bir iyi bir kötü oluyorum ona mı yanayım cadaloz olamıyorum ona mı yanayım????
oofffffffff oooffffffffff
ha dün yine yalan söylediler yastık doldurmak için elyaf almışlar diğerlerine aldım sana da aldım getireyim dedi yaklaşık iki ay oluyor bunu diyeli.e bir hafta içinde eşya gidecek annem de bir an önce iş bitsin diyor.aradım dün ne zaman getireceksiniz diye.bugün getireceğim dedi.veeeee gelmedi.ve herhangi bir açıklama da yapılmadı.artık gidip kendimiz aldık bugün.bu saatten sonra getirirlerse de annem artık münasip bir yerinize............. diyecek.
çok kaygısızlar ya deli olcam sonunda ben

nişanlım (bazen de eşim yazıyorum nikahım olduğu için) ha bu arada nikah yapınca mı u dönüşü yaptılar acaba?
neyse nişanlım kendi ailesini tanıyor dengesiz olduklarını söylüyor her seyi kabul ediyor ama ben bir sey deyince bozuluyor sonra onları temize çıkarmaya çalışıyor aramızda çok samimiyet olsun diye bir isteği yok ama benim soğuk olmamı da istemiyor??
NE YAPAYIM ARKADAŞLAR TECRÜBELı KARDEŞLER canı yanan benim bir sey de yapamıyorum e birde nişanlıma da duygu sömürüsü yapıyorlar..
benim nasıl bir durusum olmalı
bu arada yorum yapan arkadaşlar iyi ki varsınız
ALLAH RAZI OLSUN

senin yerinde olsam onlar yokmuş gibi davranırım.valla bak.yapılanlara bi bak.bende içimde sevmediğim birine az da olsa samimiyet göstermem ama bu gibi ,insanlar bizi mecburen yapmacık hareketler yapmaya zorluyor.gerektiği kadar görüşürsün olur biter.ay bide şuna sinir oldum"diğerlerinden yardım bekleyemem ama sizin durumunuz ii olur sizden beklerim"hem maddi anlam da bişi yapmayacak hemde sizden bişiler bekleyecek.ayrıca maddi anlamda bişi yapsada böyle bişi talep etmeye hakkı yok ki

şimdi onlar bizde para yok diyor.eşinin durumu eeehhhh işte diyorsun..peki eşin ailesi ile kalmıyormu? yani işiniz ciddiyete bindikten sonra ( sonuçta çalışıyor değil mi? ) aldığı parayı einiz için harcayabilirdi?sonuçta evleniyor bu adam..o evde ondan başka çalışan yokmu?babası maaş alıyordur sonuçta..ev öyle yada böyle dönüyordur..onun parasına mı ihyitaçları var..aldığı parayı biriktirirdi.böylelikle sorun olmazdı..yediği 2 lokmanın hesabını yapmıyorlardır herhalde

nişanlımailesiyle kalmıyor canım ya.yaz tatili ve düğün için geldi şimdi.baska sehirde onun da başlı başına masrafları vardı ve o da elinden geleni yapmaya çalıştı nişanlımda maddi durum olarak evlendikten sonra bir korkum ve sıkıntım yok ama o da şu ana kadar ailesine güvenmişti çünkü diyorum ya bir ay kalana kadar yapmaları gereken her seyi yapıyorlardı ne olduysa çark ettiler.böyle olacagını bilseydi daha farklı yaşardı eminim.
ha bu arada bizde para yok falan demiyorlar para da var zaten bugün yoksa bir hafta sonra kesin var.çünkü kayınpeder hem emekli hem dönümlerce tarla ekiyor.yok demiyorlar zaten.
sebepsiz sorumluluklarından ve vaadlerinden kaçıyorlar biz tepki gösterince de zaten ikinizde çalışıyorsunuz ödersiniz işte muhabbeti yapılıyor sanırım.bir de daha önce saydığım gibi saçma sapan küsmeler falan yapıyorlar.onu da çok kötü arada bırakıyorlar....

demişsinya cadaloz olamıyorum onamı yanayım diye evet cadaloz olmadığın için böyle yapıyorlar ailen ve sen artık kendini göstermelisiniz.ailen açıkça konuşsun bakalım dertleri ne

ya ilk önce o aileye nasıl davrancam artık onu düşünüyordum ki bulamadım şimdi nişanlıma nasıl davranacağımı bile şaşırdım..sizceee???

benim bildiğim şöyle denir..aman karşı tarafın altında ezilmeyelim.bişi yapmadı demesinler..valla yapmayınca söyleniyor..yeni bir eltim oldu 1 ay önce..öteki eltiler ,ailesi hiç bişi almamış falan diyip durdular.kız annesi ile babasının yanına geldi.valla ne getirdi ne getirmedi ben bilmiyorum ama böyle konuşuldu..konuşuluyor..oğlun için yapmıyorsan elalem için yap,elalem için yapmıyorsan oğlun için yap
aslında en iyisi boşvermek..herşey tam olacak diye bişi yok.ufak tefek eksikler olur.onlarıda düğünden sonra alırsınız.biz öyle yaptık..canınızı sıkmayın

kimse kusura bakmasın böyle tip aileye hiç samimi olmam hakettiler bunu kendimide asla suçlu hissetmem:umursamaz: onlar bu davranışlara layık.saygı duyamam açıkcası saygıda hakedene duyulur.buyrunnnnnnnnn herşey bi yere kadar.biz iyi olalım dedikçe onlar kötülük istiyolar.

oooooooooooffffffffffffffff
sonunda bu da oldu.nişanlımı doldurmayı ve değiştirmeyi başarmışlar.öncesinde her seyi gören her seyin farkında olan onlara tepki gösterebilen gösteremese de dürüstçe hatalı olduklarını kabul eden beni mutlu etmek için daha çok ilgilenen nişanlım da değişmiş artık...
ortada ne gelinlik nişanlık kıyafet bohça vs. alışverişi var ne de yapacak insan.bugün sordum ne zaman çıkılacak alışverişe diye ne acelen var amma da acelecisin vs.vs.şeyler söyledi
sonra da kendimiz ödeyeceğiz ona göre yap alışverişini dedi.
tabi ben de çok kızdım bir çok sey söyledim onun bu tavrına bana kusura bakma hiç kimse ailemden kıymetli değil dedi.
arkadaşlar delirmek üzereyim ben ne yapacağım aileme bir sey diyemem onların üzülmesi beni dahada mahveder .artık değil evlenmek hiçbirinin yüzünü bile görmek istemiyorum ama nikah yapmıştık.
ya insanlar niye bu kadar iğrenç olabiliyor ne gerek var böyle kötülüklere????????

Keşke nikah yapmasaydın hemen.gerçi çok geç artık nikah olduya iş bitti onlara göre.ne istiyo bu insanlar bi anlasam güzel geçinilse olmazmı yani.şu 3 günlük dünyada hayatı zehir ediyolar.nikah iptali falan olamazmıki:uhm:eğer mümkünse iptal et kurtul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…