• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muazzam Yaş Farkı Ama kime göre?

Bir ilişkim var. Bana göre iyi bir ilişki karşımdaki insan, birçok açıdan bana uygun. Ben yaşıma rağmen yaşadıklarımdan biraz kafası büyük göükenlerdenim. Zaten hayatım boyunca hiçbir sevgilim benle yaşıt olmadı. hep arada bir 10-8 yaş fark vardı. Fakat bu sefer bu fark 20... Annem bilmiyor fakat inatla bu kadar yaş farkına haklı olarak karşı.. Bana da sorsanız deseniz öncesinden bu kadar yaş farkı olmaz o iş derim... İnanılmaz aşık mısın deseniz değilim, öyle bir saplantılı ilişki değil. Mutlu ve huzurluyum sadece. Kendimim ki bu önemli değil mi ? Tanışalı 7 görüşmeye başlayalı 5 ay oldu geçti sanırım... Şimdi işler öyle bir yere geldi ki, o da ben de evlenmeden ilşkiyi tasvip etmiyoruz. E bir sene 2 sene görüşüp sonra da zaten biz evlenemezdik demek de saçma... E burdan sonrası da ikimiz için artık ciddiyetle emek vermeye ve birbirimize yönelmeye giriyor... Kafam karışık. Sizce?

nişanlımla aramda 16 yaş fark var.ben 26 o 42 yaşındayız ve 3,5 yıldır birlkteyiz.öncelikle bende bu ilşkiye başlamadan önce çok düşünmüştüm,bi tarafım hayır olmaz derken bi tarafım her zamn neden olmasın dıyordu.onunla 6-7 ay flört ettikten sonra ailemle tanıstırdım 1 yıl sonra yüzük taktık ve bu yazda evlenmeyi düşünüyoruz:)senin yaşadıklarını çok ii anlıyorum ailenin karşı olması son derece normal!çünkü onlar bizim en iyilerine layık oldugumuzu düşünürler.olay sende bitiyor eğer önce kendinden sonra karşındaki adamdan eminsen,ben her türlü bu adamla mutluyum onsuz yasamakta zorlanıyorum dersen dimdik dur ama kafam karışık,acabalarla hareket ediyorsan hiç aileni karşına alma!ve emin olmak için onunla biraz daha ortak zaman geçirmeye çalış.ayrıca şunuda söylemeden geçemicem çevremde 14-15 yaş farkı olupta çoluk çocuga karışmış çok insan tanıyorum ve yine çevremde 3-4 yaş farkı olupta saçma kıskançlık krizlerine giren karısına erkeklik taslamaya çalışan çok insanda tanıyorum!bence erkekler kadınlara göre her zamn geç olgunlaşır ben bile bazen diyorum nişanlıma çocukluk yapma die bi çok kadın eminim bu sözü kullanıodun kocasına,abisine vs...sevgi,aşk,yaş faktörlerinden önce önemli olan bence GÜVENdir.ilişki biraz yol aldıktan sonra sorulacak sorular artık farklılaşır örneğin sevdiğim adam iyi baba olucak mı?biz bu kadar zamandan sonra hala ortak dili konuşabliyor muyuz?ve hala saygımızı koruyor muyuz?olgun bi adamla bunları yapmak daha kolaydır!
canım allah yolunu açık etsin.ben her zaman hayırlısını dilerim allahtan.herkes için hayırlısı olsun:16::16::16::16:

nişanlımla aramda 16 yaş fark var.ben 26 o 42 yaşındayız ve 3,5 yıldır birlkteyiz.öncelikle bende bu ilşkiye başlamadan önce çok düşünmüştüm,bi tarafım hayır olmaz derken bi tarafım her zamn neden olmasın dıyordu.onunla 6-7 ay flört ettikten sonra ailemle tanıstırdım 1 yıl sonra yüzük taktık ve bu yazda evlenmeyi düşünüyoruz:)senin yaşadıklarını çok ii anlıyorum ailenin karşı olması son derece normal!çünkü onlar bizim en iyilerine layık oldugumuzu düşünürler.olay sende bitiyor eğer önce kendinden sonra karşındaki adamdan eminsen,ben her türlü bu adamla mutluyum onsuz yasamakta zorlanıyorum dersen dimdik dur ama kafam karışık,acabalarla hareket ediyorsan hiç aileni karşına alma!ve emin olmak için onunla biraz daha ortak zaman geçirmeye çalış.ayrıca şunuda söylemeden geçemicem çevremde 14-15 yaş farkı olupta çoluk çocuga karışmış çok insan tanıyorum ve yine çevremde 3-4 yaş farkı olupta saçma kıskançlık krizlerine giren karısına erkeklik taslamaya çalışan çok insanda tanıyorum!bence erkekler kadınlara göre her zamn geç olgunlaşır ben bile bazen diyorum nişanlıma çocukluk yapma die bi çok kadın eminim bu sözü kullanıodun kocasına,abisine vs...sevgi,aşk,yaş faktörlerinden önce önemli olan bence GÜVENdir.ilişki biraz yol aldıktan sonra sorulacak sorular artık farklılaşır örneğin sevdiğim adam iyi baba olucak mı?biz bu kadar zamandan sonra hala ortak dili konuşabliyor muyuz?ve hala saygımızı koruyor muyuz?olgun bi adamla bunları yapmak daha kolaydır!
canım allah yolunu açık etsin.ben her zaman hayırlısını dilerim allahtan.herkes için hayırlısı olsun:16::16::16::16:

ÇOk teşekkür ederim yorumun için ((= umarım herşey senin için en güzelinden olur (= şimdiden ömür boyu mutluluklar

ÇOk teşekkür ederim yorumun için ((= umarım herşey senin için en güzelinden olur (= şimdiden ömür boyu mutluluklar

teşekkürler:)seninle ilgili haberleride takip edicem burdan:)
yardımcı olabilecğim bişey olursa sormak isteğin fln buralardayım:21::21::21:

O kadar kişi olumsuzluklardan bahsetmiş siz hAla dediğim dedik At gözlüklerinizi çıkartmıyorsunz. Benm yakınım böyle bir evlilik yapsa herkes acır kıza. Bence siz yaşımdan olgun düşünürüm demiştiniz ya tam tersi çok toysunuz olgu n düşünemiyosunuz.olgun aklı başında bi insan babası yaşında biriyle üstelik aşık bile değilken evlenmez.ama burda ne desek diyelim fikrin değişmeyeceği için bizim parmaklarımıza yazık sabırsızlıkla evlenipte buraya konu açacağn zamanları beklyorum

O kadar kişi olumsuzluklardan bahsetmiş siz hAla dediğim dedik At gözlüklerinizi çıkartmıyorsunz. Benm yakınım böyle bir evlilik yapsa herkes acır kıza. Bence siz yaşımdan olgun düşünürüm demiştiniz ya tam tersi çok toysunuz olgu n düşünemiyosunuz.olgun aklı başında bi insan babası yaşında biriyle üstelik aşık bile değilken evlenmez.ama burda ne desek diyelim fikrin değişmeyeceği için bizim parmaklarımıza yazık sabırsızlıkla evlenipte buraya konu açacağn zamanları beklyorum

Bir, bu öfke niye? Ben inatla evlenicem mi demişim? İyi kötü yorumlara, hepsine eyvallah diyorum. İyi okuyun bütün konuyu, İYİ OKUYUN!
Yalnız sizi tebrik ettim, zerre tanımadığınız bir insana böylesi olumsuz ve hırslı bir dilek: evlenip de buraya konu açacağın zamanları bekliyorum.
Çok ayıp gerçekten. Bakın burda kızı böyle bir evlilik yapmış aman yapma diyen ablama çok sağolun dedim, mutsuz olmuş birine sağolun dedim, babası ile yaş farkı fazla birine yorumun çok değerli dedim. Ve kimselere de siz ne anlarsınız gibi yaklaşmadım. Bir iki ne uyumu nasıl diyen oldu cevam verdim. Kınamayın ve yersiz ve gereksiz olumsuz hislenmeyin başkalarına karşı benden çok size zarar.

Öncelikle kendi babasından ornek veren hanımların yorumunu çürütecek birsey söylemek istiyorum. Yanlis anlamayın. Ama bayanın hayatında ki adam bir baba degil.
Babalık yaşla alakalı olan birsey degil. Cocugun olduktan sonra icgudusel olarak daha da olgunlaşilan bir süreç. (Cok okumadım yorumları insallah beyefendi daha onceden evlenmiş ayrılmış cocuk sahibi değildir tabi o zaman is değişir )
Yani demem su. 25 yasında babası 45 yasında olan kızlar yok mu ? Var. Kusak farkı diyoruz. Ama o bir baba. Kızıyla tabi ki de iletişiminde farklılıklar olacak. Yani o baba ne kadar küçük olursa olsun illa kızının mantalitesiyle yaklaşmayacak
Bunun dışında bayanın hayatında soktuğu bir kisi var. Bu kisi de onunla ortak hayatı paylaşma gayesinde olan biri. Baba gorevi degil. Es adayı gorevi.
Bu ayrımı yaptıktan sonra kendi fikrimi söylemek isterim.
Benim babam la annemin arasında da o kadar yas farkı vardı. Gözlemlediklerim sunlar ; baba o yasa kadar bir hayat görüsu getirdiği icin kuralları değişmeyen daha Olgun ve dediğim dedik oluyor. Anne ise yani küçük olan taraf ise daha yeni yeni olgunlaşmaya çalıştığı icin daha yeniliklere acik oluyor. Ama bu kişilerin karakterine de bağlıdır.
Birde evlenip cocuğa karısınca o cocuk babasının yasından oturu ya babama birsey olursa diye korkuyor. Kendimden biliyorum bunu da. Babamin daha yasli olmasinam dolayı ya ölürse diye cok korkardim kucukken.
Onun dışında akıl yasta olmasada gördüğüm sudur ki en cahil insan bile 40 yasının üstünde kendisi icin "bu yasa kadar geldim bir bildigim var " tavrında oluyor. Daha baskın oluyor.
Insallah sizin es adayınız içindeki cocuğu öldürmemiş biridir ve eger oyle biriyse aradaki yas farkı sizi kisitlamaz.

Birde ek olarak birsey söylemek istiyorum. Bayan görüşlerimizi sormuş napsam diye akıl almak istemiş. Evlenicem demiyor. Hepimiz hayatta baskalarına gore bariz hata gözüken seylere kalkismisizdir. Size gore o belki buyuk bir hata yapar. Ama ona gore bu su an oyle gözükmez. Bunun icin o kişiye karsi öfke yerine soyle olur boyle olur diye akıl verelim ki kendisi bir yonden bakmadan bir cok yonden bakış acısı yaratsın bu konuya

Konuyu sizce uygun mu ne yapayım diye açmadım. tüm konu boyunca birkaç kez de belirttiğim gibi mesele öyle veya böyle aile açısından can sıkıcı.ilerisi bilinemez. ve ben şuan mutluyum ötesini iyi kötü tezahür edemiyorum. bir derdim var yeri sanırım burası yanlış gelmediysem, dertleşmek ve genelin fikrini öğrenmek istedim sadece (=

anladım seni:34:

Sabrsizlikla birinin uzulmesini beklemeniz cok sasirtici.
At gozluklerinden bahsederken kendi gzluklerinizi cikarmayi unutmussunuz.

Öncelikle kendi babasından ornek veren hanımların yorumunu çürütecek birsey söylemek istiyorum. Yanlis anlamayın. Ama bayanın hayatında ki adam bir baba degil.
Babalık yaşla alakalı olan birsey degil. Cocugun olduktan sonra icgudusel olarak daha da olgunlaşilan bir süreç. (Cok okumadım yorumları insallah beyefendi daha onceden evlenmiş ayrılmış cocuk sahibi değildir tabi o zaman is değişir )
Yani demem su. 25 yasında babası 45 yasında olan kızlar yok mu ? Var. Kusak farkı diyoruz. Ama o bir baba. Kızıyla tabi ki de iletişiminde farklılıklar olacak. Yani o baba ne kadar küçük olursa olsun illa kızının mantalitesiyle yaklaşmayacak
Bunun dışında bayanın hayatında soktuğu bir kisi var. Bu kisi de onunla ortak hayatı paylaşma gayesinde olan biri. Baba gorevi degil. Es adayı gorevi.
Bu ayrımı yaptıktan sonra kendi fikrimi söylemek isterim.
Benim babam la annemin arasında da o kadar yas farkı vardı. Gözlemlediklerim sunlar ; baba o yasa kadar bir hayat görüsu getirdiği icin kuralları değişmeyen daha Olgun ve dediğim dedik oluyor. Anne ise yani küçük olan taraf ise daha yeni yeni olgunlaşmaya çalıştığı icin daha yeniliklere acik oluyor. Ama bu kişilerin karakterine de bağlıdır.
Birde evlenip cocuğa karısınca o cocuk babasının yasından oturu ya babama birsey olursa diye korkuyor. Kendimden biliyorum bunu da. Babamin daha yasli olmasinam dolayı ya ölürse diye cok korkardim kucukken.
Onun dışında akıl yasta olmasada gördüğüm sudur ki en cahil insan bile 40 yasının üstünde kendisi icin "bu yasa kadar geldim bir bildigim var " tavrında oluyor. Daha baskın oluyor.
Insallah sizin es adayınız içindeki cocuğu öldürmemiş biridir ve eger oyle biriyse aradaki yas farkı sizi kisitlamaz.

Çok teşekkürler yorumunuz için. Güzel bir bakış açısı bu. Söylediklerinizde haklısınız. Bir taraf daha eğilmeye mecbur oluyor. Tabi gerçek bir olgunluğa eğiliyorsa ne ala. Değilse sıkıntı olur sanıyorum.
Bu arada partnerimin daha önceden yaptığı bir evlilik çocuk durumu yok.

Çok teşekkürler yorumunuz için. Güzel bir bakış açısı bu. Söylediklerinizde haklısınız. Bir taraf daha eğilmeye mecbur oluyor. Tabi gerçek bir olgunluğa eğiliyorsa ne ala. Değilse sıkıntı olur sanıyorum.
Bu arada partnerimin daha önceden yaptığı bir evlilik çocuk durumu yok.
Sevindim buna. O zaman yapmanız gereken içindeki cocugun olup ölmediğine bakmak beyefendide :) karakterini en iyi siz tahlil edersiniz.

Arkadasim bak herkesin demek istedigi aslinda su asik degilsen niye evlenesin sen bu adamla?Daha 25 yasindasin onunde uzun omurler var senden 20 yas buyuk olmasini gectim asik olmadigin bi adamla evlenmek niye?Huzur yetmez tutku lasim ask lazim evliliklerde.İnsanlar kendi yasitlarina asik olmalarina ragmen ne bicim sikintilar cekiyor sen kendinden 20 yas buyuk biriyle asik olmadan evlenirsen bir sure sonra sana her seyi batmaya baslar.Evli arkadaslarinla toplu ortamlarda bulusamamaya baslarsiniz,senin cinselligi en cok istedigin zamanlarda o adam cinsel islevini yitirmeye baslar.Benim icin cinsellik onemli degil deme canim evliligin yuzde 80 i cinselliktir.Bunlarin hepsini dusun ve her seyi gectim bu kadar gencken asik olmadigin bi adamla evlenme.Ve de kendilerinden ornek veren arkadaslara sesleniyorum kendinizden 15-20-30 yas buyuk bi insanla evlenebilirsiniz tamam asktir bu kime konacagi belli olmaz ama bunun normal bir sey oldugunu dusunmeyin nolur.

size mutluluklar ama kızım olsa benden büyük damadım olmasını istemezdim:34:

Benim ailem benden 30 yaş büyük bir amca ile olduğumu duysa annem+babam beni komaya sokardı. Kabullenmemelerini falan geçiyorum inan ki de abartmıyorum ağzımı yüzümü dağıtırdılar. Bide babamla aramda bile 30 yaş yok benim , bir aile bunu nasıl kabul edebilir aklımda almıyor .
Hiç o kadar demokratik açık görüşlü bir ailem olamadı annecim :27:

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela şey çok ilginç, ben buna takıldım.

Birtakım parametreler açısından olurunu olmazını ortaya koyan arkadaşların, parmaklarına sağlık. Düşünmüşler yazmışlar. Haklılar da birçok açıdan. Mesela cinsellik meselesi. 30 unda en verimli zamanın lafı. O laf hep komik gelmiştir ((= Alınmayın. Sizce de biraz ilginç değil mi... Neyse.

Ben aslında şuna takılıyorum, şuan örneğin cinsellik benim için önemli değil. Fakat çok aktifim ama eksikliği sorun değil tarzı değil bu, benim cinsellik anlayışım çok kıt. Olursa mis, olmazsa aylar geçse aklıma gelmez tarzında. Ve seksten ziyade bir tip paylaşım olduğu için mühim.
Fakat tabi bu benim 25 yaşımda böyle kim bilir 30 umda ne olurum. Değil mi bilemeyiz. Bu şey gibi. Çocuk istemiyorum diyen kadınların çoğunun 30 unda çocuk istemeye başlaması gibi. Hormonlar işte. Kim bilir.

Bunları tartışalım bunları konuşalım. Benden de bağımsız, ilişki dinamiklerini ve yaş farkının etkilerini...
Zaten yazma amacım da buydu. Yoksa ben bir tavrı savunuyorum da kalanlara hodri meydan diye konuşmuyoruz ki burda yapmayın.

Neden bu iğrenç normal değil saçma yorumları. Bunlar hep insan hayatlarının deneyimleri, bunları aşağılamak ve sırf sizde yok diye bu kadar imkansız ve kapalı bakmak neden. Sizin de başınıza gelebilir. Sizin de benim bilemeyeceğim farklı deneyimleriniz vardır, konuşalım?

Burada evlenmeli evlenmemeli değil dert. Bunu da birkaç kez tekrarladım, bu işler kısmet, takdir. Ne olmasın dediklerimiz oluyor, ne olur diye çırpındıklarımız. Elbette zaman gösterir. Ben buraya dayanak bulmaya da gelmedim. KK nın kitlesi çok geniş. Her tipte ve deneyime sahip insan var. Dinlemek istedim sadece. Yaşayan ve mutlu olanlar. Yaşayan ve mutsuz olanlar. Sıkıntılar. Artıları eksileri.

Lütfen daha güzel konuşalım.

aslında tanıdığım 2 kişi var biri kendinden 20 yaş büyük biriyle biri 30 yaş büyük biriyle evlendi. kendinden 30 yaş büyük olan boşandı çünkü adam sorunluydu çok büyük kıskançlıkları aldatmaları şiddet vs olmuş anlattığı kadarıyla kadının. bi yengemde amcamla arasında 20 yaş mı ne var hatta amcamın ilk eşi ölmüş daha sonra bununla evlenmiş ilk zamanlar istemeyen sorun çıkartan çok olmuş ama erkek tarafından neden bilmiyorum. bi de bu kadın adamın 6 tane çocuğu olduğunu bildiği halde evlendi evliliklerinden de 2 tane çocukları oldu. ben bu zamana kadar onların çok büyük sorunları olduğunu duymadım yengem şuanda 50 yaşında amcam 2-3 ay önce kalp sorunundan öldü 70 yaşındaydı ve yengem hala onun için üzülüyo ilk öldüğünde yanındaydık yengemin ona sevgisi öyle büyük ki o ağladı kendince bişeyler söyledi bizi bile ağlattı :50: demem o ki herkesin bir olmuyo bazıları çok mutlu oluyo bazılarında sorun çıkıyo bu arada yaş farkı azda olsa çokta olsa olabilecek şeyler

Son düzenleme:
Mesela şey çok ilginç, ben buna takıldım.

Birtakım parametreler açısından olurunu olmazını ortaya koyan arkadaşların, parmaklarına sağlık. Düşünmüşler yazmışlar. Haklılar da birçok açıdan. Mesela cinsellik meselesi. 30 unda en verimli zamanın lafı. O laf hep komik gelmiştir ((= Alınmayın. Sizce de biraz ilginç değil mi... Neyse.

Ben aslında şuna takılıyorum, şuan örneğin cinsellik benim için önemli değil. Fakat çok aktifim ama eksikliği sorun değil tarzı değil bu, benim cinsellik anlayışım çok kıt. Olursa mis, olmazsa aylar geçse aklıma gelmez tarzında. Ve seksten ziyade bir tip paylaşım olduğu için mühim.
Fakat tabi bu benim 25 yaşımda böyle kim bilir 30 umda ne olurum. Değil mi bilemeyiz. Bu şey gibi. Çocuk istemiyorum diyen kadınların çoğunun 30 unda çocuk istemeye başlaması gibi. Hormonlar işte. Kim bilir.

Bunları tartışalım bunları konuşalım. Benden de bağımsız, ilişki dinamiklerini ve yaş farkının etkilerini...
Zaten yazma amacım da buydu. Yoksa ben bir tavrı savunuyorum da kalanlara hodri meydan diye konuşmuyoruz ki burda yapmayın.

Neden bu iğrenç normal değil saçma yorumları. Bunlar hep insan hayatlarının deneyimleri, bunları aşağılamak ve sırf sizde yok diye bu kadar imkansız ve kapalı bakmak neden. Sizin de başınıza gelebilir. Sizin de benim bilemeyeceğim farklı deneyimleriniz vardır, konuşalım?

Burada evlenmeli evlenmemeli değil dert. Bunu da birkaç kez tekrarladım, bu işler kısmet, takdir. Ne olmasın dediklerimiz oluyor, ne olur diye çırpındıklarımız. Elbette zaman gösterir. Ben buraya dayanak bulmaya da gelmedim. KK nın kitlesi çok geniş. Her tipte ve deneyime sahip insan var. Dinlemek istedim sadece. Yaşayan ve mutlu olanlar. Yaşayan ve mutsuz olanlar. Sıkıntılar. Artıları eksileri.

Lütfen daha güzel konuşalım.

çok güzel yazmışsın canım sonuna kadar katılıyorum sana.
bu arada henüz msj yazamıyrm sınırı geçince atıcam sana ok

Back
X