- 26 Aralık 2017
- 1.564
- 2.901
- 53
- Konu Sahibi minizurafa
-
bende anladım ne demek istediğinizi. Hiçbir idareci kendinden büyük diye öğretmenine saygı duymak zorunda dğeil ama her idareci insan olarak herkese saygı duymak zorunda. Başka yere çekmiyorum tamamen konu ile ilgili size farklı bakış açısı kazandırmaya çalışıyorum bu şekilde düşündüğünüzü karşı tarafa belli ettiyseniz işler rayından çıkar yani. İşleyişi gayet iyi biliyorum.Y
Yaşını belirttim evet çünkü tecrübesiz ve kendinden büyüklere saygısız. Kendinizi niye aynı kefeye koyuyorsunuz. Lütfen hanımefendi başka yerlere çekmeyin. Anlamak isteyen anlamıştır neden belirttiğimi. Yorumunuz için teşekkürler.
Saygısız olsam kendisiyle aramda bir problem olur ama yok. Insan olduğu için saygı duyardım evet ama bu yapılanlardan sonra sadece amirim olduğu için saygı duyuyorum. Ben Allaha havale ediyorum. Keşke o da az da olsa her öğretmenine insan olduğu için aynı saygıyı gösterse. Malesef bu devirde insan olmak da yetmiyormuş anladım.bende anladım ne demek istediğinizi. Hiçbir idareci kendinden büyük diye öğretmenine saygı duymak zorunda dğeil ama her idareci insan olarak herkese saygı duymak zorunda. Başka yere çekmiyorum tamamen konu ile ilgili size farklı bakış açısı kazandırmaya çalışıyorum bu şekilde düşündüğünüzü karşı tarafa belli ettiyseniz işler rayından çıkar yani. İşleyişi gayet iyi biliyorum.
Bu tarz idare yöntemini bende sevmiyorum. Her zaman Sevgiyle yoğurulmuş saygı olmalı diye düşünüyorum. Ama dik başlılık yapmamaya çalışın tavsiyem şu, sizde o adamı idare edin Yani sabredin.Bö
Saygısız olsam kendisiyle aramda bir problem olur ama yok. Insan olduğu için saygı duyardım evet ama bu yapılanlardan sonra sadece amirim olduğu için saygı duyuyorum. Ben Allaha havale ediyorum. Keşke o da az da olsa her öğretmenine insan olduğu için aynı saygıyı gösterse. Malesef bu devirde insan olmak da yetmiyormuş anladım.
ŞırnakÇok merak ettim hangi ildesiniz
Yapım da inanın dikkafalılık yok. Bu yaşıma kadar kimseye yapmadım. Belki kaybettim bu yüzden ama inanıyorum Allah sabredenlerle beraberdir.Bu tarz idare yöntemini bende sevmiyorum. Her zaman Sevgiyle yoğurulmuş saygı olmalı diye düşünüyorum. Ama dik başlılık yapmamaya çalışın tavsiyem şu, sizde o adamı idare edin Yani sabredin.
Şırnak
Allah büyüktür . Ikinci dönem olsun bakalım belki biraz merhamet gelir yüreğine.Adaletten yoksun idarecilerin Allah bin belasını versin. Sana yazık olmuş.
Birde giderken okkalı bir laf sokmadan gitmeyinMerhaba hanımlar, yani bu konuyu buraya yazmasam sinirden çatlardım.
Ben öğretmenim doğunun ucra bir köşesinde . 3 aylık gebeyim . Birinci dönem bitti çok şükür ama böyle adaletten yoksun bir idareyle çalışmaktan bıktım. Sinirlerim altüst . Müdür yardımcısı vekaleten müdürlük yapıyor. Bugüne kadar hiçbir problem yaşamadım idareyle. Yapılan o kadar haksızlık var ki ortada sesim çıksa ne olur ki adam tehdit ediyor el altından yok norm fazlası gösteririm yok ders programını altüst ederim gibisinden. Ama ortada hiç bir şey yok benim yaptığım. Okulda kayırdıkları var memleketlileri, yok komutan karısı yok hakim karısı bir de sürekli yalakalık yapanlar. Kimsenin sesi çıkmaz herkes arkasından sayar ama yüzüne yağ bal. Adam 90 doğumlu çok da tecrübeli değil ona rağmen amirimdir diye saygı da kusur etmedim. Kusura bakmayın çok dolmuşum. Konuya geliyorum. Bu hafta dedim hocam 27 saat dersim 6 saat kursum var . Hamile olduğum için ikinci dönem kurs almayacağım. Ikinci dönem biraz da olsa ders saatimi azaltabilir misiniz. Hiç olmazsa seçmeli dersleri alsanız 21 saate girsem . Adam bir anda celallendi olmaz hocam hatta sizden kursu alıp 30 saat vermeyi düşünüyoruz dedi. Hocam tamam ama ben kendi alan derslerime zaten gireceğim toplam 19 saat yapıyor. Idarenin 21 saat verme yetkisi olduğu için sizi mağdur etmeyeyim diye 21 saat verin dedim. Yok arkadaş yok adam nuh diyor peygamber demiyor. Hatta ikinci dönem bedenci yok size beden dersi verecğiz diyor ağlasam mı gülsem mi.
O kayırdıklarının dersi az , en fazla 21 saat ders verdi ayrıca onlara 10 saat kurs verdi ve gecerli nedenleri yokken derslerini az verdi ama kursun parası fazla diye kursu fazla verdi. En az bana 6 saat kurs. Yine bir şey demedim aman huzursuzluk olmasın diye . Dünya borç harç var ama vallahi inanın parasında değilim. Saçma sapan seçmeli derslere giriyorum. Onları diğer hocalara da dağıtabilir . Fazla istediğim bir şey de yok.
Gerçekten çok mutsuzum okulumda Allahtan öğrencilerim var derse girince her şeyi unutuyorum. Iyki varlar. Bu yaz tayinciyiz kısmetse ama korkuyorum her okul böyle mi.
Gerçekten bu dünyada adalet yok mu?
Hamile olmasam ders alırdıö zaten ama ilk gebeliğim biraz zor geçiyor. Aile de yok . Eş de çok yoğun sürekli nöbet mesai . Ili zor. Kaldım bir başıma. Hayırlısı ..Bende doğudayım da acaba bizim memlekette mi yaşandı diye düşündüm bir an . Sabredin hamilesiniz uğraşmaya değmez hamile olmasaydınız neyse de bu tipler hamile hamile başınızı agritmasin allaha havale edin
YazBirde giderken okkalı bir laf sokmadan gitmeyin
Sırf dersler aksamasın öğrenciler mağdur olmasın diye doktora rica ediyorum gideceğim zaman okul çıkışı gelebilirim diye. Doktor rapor yazayım dedi olmaz dedim dersler aksar. Zaten iyiyim ama sanırım doktorda anlamış bitkinliğimi.Birde giderken okkalı bir laf sokmadan gitmeyin
Çok sağ olun. Herkesin gönlünü yapmak zordur ya herkese yap ya hiç kimseye yapma eğer idareciysen. Ben fazla bir şey istemedim ki 21 saat boş gün bile ver demedim.İki gebeligimde de dilekçe yazdım 21 saat girdim.
Her zaman ders programını yapmak yada kursları adil dağıtmak okullarda mümkün olmuyor ama karşındakine iyi niyetini anlıyorsunuz.Ben hiç denk gelmedim böylesine zaman zaman zıt düştüklerim oldu ama.Allah yardımcınız olsun. Sağlıklı doğumlar dilerim.
Konu sahibi hamile olduğu için istemiyor.Diğer öğretmenler de ek ders istiyor ama normal ders değil kurs ek dersi istiyorlar ücreti fazla diye.Yani az çalışıp çok kazanmak için.90 doğumlu olmasına rağmen amiriniz diye saygı mı gösteriyorsunuz? Neden 90 doğumlu diye belirttiniz anlamadım. Bende okul müdürüyüm ve öğretmenlerin bazılarından yaşça küçüğüm ama böyle düşündüklerini bilsem benim için çok şey değişirdi. Yaşla ne alakası var herkes iyi olduğu mesleği yapıyor. Ve evet amiriniz saygı göstermeniz gerekir.
Ayrıca öğretmenler ders almak için yarışır(ek ders ücreti için). Siz almamak için yarışıyorsunuz ilginç bir okul
Amin. En güzel dua ona Allah ıslah etsin. Bize de sabır versin.Anlattığınız müdür profili gözümün önüne geldi , o tipleri çok iyi bilirim.Bir de oraları kendi çöplükleri görüp oralı olmayan özellikle Batı'dan oraya atanmış öğretmenlere bilerek böyle yapıyorlar.Yaza tayinciymişsiniz , 4 5 ay daha sabredin.Bunlar çiğ insanlar olduğu için takıştıkça da iyice çirkinleşirler.
Bir de bu görevlendirme müdürler normal müdürlerden daha "müdür" oluyo nedense.Dertleri çocuklar da değil , bir çoğu öğretmenlik yapmayı , derse girmeyi sevmediği için idareci oluyorlar.Allah ıslah etsin.
Öyle bilinçaltıma işlemiş ki bundan sonra çalışacağım okuldan bile şimdiden korkar oldum. Her idare böyle değildir di mi. Bunu duymaya çok ihtiyacım var. Korkuyorum..21 saat ve üzeri ders almama hakkımız var, dilekçe yazın işleme sokmazsa ilçe milli eğitime gidin. Ne demek 30 a tamamlayacağım babasının okulu gibi davranıp delirtmesin insanı ben sinirlendim burada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?