- 13 Temmuz 2015
- 187
- 174
- 103
- Konu Sahibi minizurafa
-
Merhaba hanımlar, yani bu konuyu buraya yazmasam sinirden çatlardım.
Ben öğretmenim doğunun ucra bir köşesinde . 3 aylık gebeyim . Birinci dönem bitti çok şükür ama böyle adaletten yoksun bir idareyle çalışmaktan bıktım. Sinirlerim altüst . Müdür yardımcısı vekaleten müdürlük yapıyor. Bugüne kadar hiçbir problem yaşamadım idareyle. Yapılan o kadar haksızlık var ki ortada sesim çıksa ne olur ki adam tehdit ediyor el altından yok norm fazlası gösteririm yok ders programını altüst ederim gibisinden. Ama ortada hiç bir şey yok benim yaptığım. Okulda kayırdıkları var memleketlileri, yok komutan karısı yok hakim karısı bir de sürekli yalakalık yapanlar. Kimsenin sesi çıkmaz herkes arkasından sayar ama yüzüne yağ bal. Adam 90 doğumlu çok da tecrübeli değil ona rağmen amirimdir diye saygı da kusur etmedim. Kusura bakmayın çok dolmuşum. Konuya geliyorum. Bu hafta dedim hocam 27 saat dersim 6 saat kursum var . Hamile olduğum için ikinci dönem kurs almayacağım. Ikinci dönem biraz da olsa ders saatimi azaltabilir misiniz. Hiç olmazsa seçmeli dersleri alsanız 21 saate girsem . Adam bir anda celallendi olmaz hocam hatta sizden kursu alıp 30 saat vermeyi düşünüyoruz dedi. Hocam tamam ama ben kendi alan derslerime zaten gireceğim toplam 19 saat yapıyor. Idarenin 21 saat verme yetkisi olduğu için sizi mağdur etmeyeyim diye 21 saat verin dedim. Yok arkadaş yok adam nuh diyor peygamber demiyor. Hatta ikinci dönem bedenci yok size beden dersi verecğiz diyor ağlasam mı gülsem mi.
O kayırdıklarının dersi az , en fazla 21 saat ders verdi ayrıca onlara 10 saat kurs verdi ve gecerli nedenleri yokken derslerini az verdi ama kursun parası fazla diye kursu fazla verdi. En az bana 6 saat kurs. Yine bir şey demedim aman huzursuzluk olmasın diye . Dünya borç harç var ama vallahi inanın parasında değilim. Saçma sapan seçmeli derslere giriyorum. Onları diğer hocalara da dağıtabilir . Fazla istediğim bir şey de yok.
Gerçekten çok mutsuzum okulumda Allahtan öğrencilerim var derse girince her şeyi unutuyorum. Iyki varlar. Bu yaz tayinciyiz kısmetse ama korkuyorum her okul böyle mi.
Gerçekten bu dünyada adalet yok mu?
Dilekçe versende olmaz diyor. Benim düdüğüm çalmıyor malesef burda.yasal haklarını iyi bilirsen istediğini elde edebilirsin.
bildiğim kadarıyla (5 sene önce öyleydi) dilekçe veriyorsun 21 saatten fazla ders istemiyorum diye.
gereğini yapıyorlar.
D
Dilekçe versende olmaz diyor. Benim düdüğüm çalmıyor malesef burda.
Inşallah yatıp kalkıp dua ediyorum. Kaç gündür kendimi yedim bitirdim ne yaptım sorun bende mi diye. Allahım yardım etsin. Okul da yapayalnızım zaten.Az kalmış sabredin. İnşallah gittiğiniz yerde bu sıkıntıları yaşamazsınız. Tabiki her okul her idareci aynı değil. Anlayışlı çalışanının arkasında duran idareciler de var.
Arkadaşını çok iyi anlıyorum. Hiç bir neden yokken uğraşıp duruyor. Hele hamileliğimi öğrendi adam selamı sabahı kesti ben şok.arkadasim atandi doguya ...kizi surekli tehdit ediyordu sen sozlesmelisin diye ..birde memuriyetini yakarım diye ... hatta gorustugu ogretmenin dersleri ile kizin derslerini tam tersi olacak sekilde duzenlemis..biri okula giriyor oteki cikiyor
Daha iyi araştırıp yapmam gerekenleri öğreneceğim. Çok teşekkür ederim ilginiz için. :)sen ver yazılı olarak geri dönsün
ama yönetmeliğe bi bak
eğer ona aykırı işlem yapıyorsa ilçe mem e yazacaksın
Evet elimden geleni yapacağım. Ailemden çok uzaktayım. Eşimde görevi nedeniyle çok yoğun asker kendisi. Yapayalnız kaldım şu yerde. Allah var diyorum . Aileme de belli etmek istemiyorum.Yasal haklarınızı iyice araştırın nedir ne yapılabilir diye gidin konuşun dilekçe yazın baktınız yine adaletsiz davranıyor o zaman bunun adı MOBBİNG olur o zaman da şikayet edin o idareci düşünsün
Sendikan yok mu? Dilekçe verirsen 21 saatten fazlasını veremez halt etmiş versen de sonuç alamazsın diye. Sonuçta o okulunda herkesin dersi full degil hani baska öğretmen yok bahanesine sığınsa. Biraz gözü kara olmak gerekiyor. En fazla 21 saat yapar ama ders saatlerini dağıtır uygunsuz.
Canım doğunun hangi ilindesin. Ben 5 yıl kars ta çalıştım. Aynı şeyleri yapmaya kalktılar ama başaramadılar. Haklarını iyi bil.Sen istemeden sana kurs veremezler.dilekceni yaz fazla derse giremezsin.Sendikan var mı onlar çok güzel halleder.En kötü gidip bir kadın doğum uzmanından rapor al nöbet bile tutamazsın. Ayakta kalması sakıncalı diye.Boylelerinin haddini bildirmek gerekir.once ilçelerde isen ilçe milli eğitime il de çalışıyorsan il milli eğitime git.bak nasıl bir tarafı tutuşuyor o müdür bozuntusunun. Çok sinirleniyorum ya böylelerine. Eğer şimdi taviz verirsen önünü alamazsın. Dediklerimi uygularsanız hiçbir sıkıntı yasamazsinizMerhaba hanımlar, yani bu konuyu buraya yazmasam sinirden çatlardım.
Ben öğretmenim doğunun ucra bir köşesinde . 3 aylık gebeyim . Birinci dönem bitti çok şükür ama böyle adaletten yoksun bir idareyle çalışmaktan bıktım. Sinirlerim altüst . Müdür yardımcısı vekaleten müdürlük yapıyor. Bugüne kadar hiçbir problem yaşamadım idareyle. Yapılan o kadar haksızlık var ki ortada sesim çıksa ne olur ki adam tehdit ediyor el altından yok norm fazlası gösteririm yok ders programını altüst ederim gibisinden. Ama ortada hiç bir şey yok benim yaptığım. Okulda kayırdıkları var memleketlileri, yok komutan karısı yok hakim karısı bir de sürekli yalakalık yapanlar. Kimsenin sesi çıkmaz herkes arkasından sayar ama yüzüne yağ bal. Adam 90 doğumlu çok da tecrübeli değil ona rağmen amirimdir diye saygı da kusur etmedim. Kusura bakmayın çok dolmuşum. Konuya geliyorum. Bu hafta dedim hocam 27 saat dersim 6 saat kursum var . Hamile olduğum için ikinci dönem kurs almayacağım. Ikinci dönem biraz da olsa ders saatimi azaltabilir misiniz. Hiç olmazsa seçmeli dersleri alsanız 21 saate girsem . Adam bir anda celallendi olmaz hocam hatta sizden kursu alıp 30 saat vermeyi düşünüyoruz dedi. Hocam tamam ama ben kendi alan derslerime zaten gireceğim toplam 19 saat yapıyor. Idarenin 21 saat verme yetkisi olduğu için sizi mağdur etmeyeyim diye 21 saat verin dedim. Yok arkadaş yok adam nuh diyor peygamber demiyor. Hatta ikinci dönem bedenci yok size beden dersi verecğiz diyor ağlasam mı gülsem mi.
O kayırdıklarının dersi az , en fazla 21 saat ders verdi ayrıca onlara 10 saat kurs verdi ve gecerli nedenleri yokken derslerini az verdi ama kursun parası fazla diye kursu fazla verdi. En az bana 6 saat kurs. Yine bir şey demedim aman huzursuzluk olmasın diye . Dünya borç harç var ama vallahi inanın parasında değilim. Saçma sapan seçmeli derslere giriyorum. Onları diğer hocalara da dağıtabilir . Fazla istediğim bir şey de yok.
Gerçekten çok mutsuzum okulumda Allahtan öğrencilerim var derse girince her şeyi unutuyorum. Iyki varlar. Bu yaz tayinciyiz kısmetse ama korkuyorum her okul böyle mi.
Gerçekten bu dünyada adalet yok mu?
Yaşını belirttim evet çünkü tecrübesiz ve kendinden büyüklere saygısız. Kendinizi niye aynı kefeye koyuyorsunuz. Lütfen hanımefendi başka yerlere çekmeyin. Anlamak isteyen anlamıştır neden belirttiğimi. Yorumunuz için teşekkürler.90 doğumlu olmasına rağmen amiriniz diye saygı mı gösteriyorsunuz? Neden 90 doğumlu diye belirttiniz anlamadım. Bende okul müdürüyüm ve öğretmenlerin bazılarından yaşça küçüğüm ama böyle düşündüklerini bilsem benim için çok şey değişirdi. Yaşla ne alakası var herkes iyi olduğu mesleği yapıyor. Ve evet amiriniz saygı göstermeniz gerekir.
Ayrıca öğretmenler ders almak için yarışır(ek ders ücreti için). Siz almamak için yarışıyorsunuz ilginç bir okul
Şırnak'tayım. Zor bir dönem benim için her yönden. Inşallah bi çözüm bulacağım.Canım doğunun hangi ilindesin. Ben 5 yıl kars ta çalıştım. Aynı şeyleri yapmaya kalktılar ama başaramadılar. Haklarını iyi bil.Sen istemeden sana kurs veremezler.dilekceni yaz fazla derse giremezsin.Sendikan var mı onlar çok güzel halleder.En kötü gidip bir kadın doğum uzmanından rapor al nöbet bile tutamazsın. Ayakta kalması sakıncalı diye.Boylelerinin haddini bildirmek gerekir.once ilçelerde isen ilçe milli eğitime il de çalışıyorsan il milli eğitime git.bak nasıl bir tarafı tutuşuyor o müdür bozuntusunun. Çok sinirleniyorum ya böylelerine. Eğer şimdi taviz verirsen önünü alamazsın. Dediklerimi uygularsanız hiçbir sıkıntı yasamazsiniz
Elbet bu günler de geçer. Bir çaresini bulacağım. Allah büyük.Siz yorulurum diye kurs almıyorsunuz ama adam 30 saat veriyor. Resmen haksızlığın dibine vurmus. Madem okula geleceksiniz kurslarla tamamlayın en azından parası çok ve puan alabilirsiniz. Bence kesinlikle israr edin. Zorlarsa da milli egitimle gorusun. Digerlerine yapilan muameleyi anlatin. Maalesef bazi mudurler okulu babalarinin sirketi saniyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?