Müdürü arayıp hamileyim demek

Bende çok iyi öğretmenler tanıyorum kendilerini çok iyi ifade ediyorlar. Mükemmel insanlar. Genellemek her zaman için çok yanlış. Hele ki bir meslek grubu ya da bir topluluk için.
O arkadaşı kendi haline bırakın bence. Öğretmen konularında böyledir kendisi. Geçmişte halledemediği şeyler var heralde

Herkes kendinden sorumludur. Ben kendimde olmayan handikap için alınıp savunmaya geçmem..
Ama birkaç kişide olan handikap iiçin tüm mesleği zan altında bırakmayı biliyorsunuz sizii siziiii:KK30:
Neyseki ben kendimi gayet iyi ifade edebilen bir öğretmenim de üstüme alınmıyor yalnızca yanlış genellemeniz üzerine yorumumu dile getiriyorum. :KK24:

Ama birkaç kişide olan handikap iiçin tüm mesleği zan altında bırakmayı biliyorsunuz sizii siziiii:KK30:
Neyseki ben kendimi gayet iyi ifade edebilen bir öğretmenim de üstüme alınmıyor yalnızca yanlış genellemeniz üzerine yorumumu dile getiriyorum. :KK24:

Niye bu kadar büyütüyorsunuz ki. Ülkedeki eğitim kalitesi öğretmenlerin durumu ortada. Şimdi kalkıp analiz mi yapalım bu konuda.

Bu ülkede öğretmenlik yapmaya uygun mu sorgulamadan yaptığı Türkçe matematik neti ile öğretmen yapılıyor insanlar ki öğretmenlik puanları ortada zaten. Eğitimin ne kadar vasat olduğu zaten belli. Oturup bunları mı tartışalım yani. Evet tekrar söylüyorum günümüz öğretmenlerinin büyük bölümü yetersiz....

Siz savunuyorsunuz diye benim fikrim de değişecek değil. Konuyu kişiselleştirmek yerine müdür beye hamile olduğunu nasıl söyleyeceğini düşünen meslektaşınıza çare düşünün bence...

Niye soyleyeceksiniz ki telefon acip hamileyim diye kk anlamadim.9 haftalikmis okula baslayinca konusursunuz su tarihte izin planliyorum diye.telefon acip hamileyim niye diyeceksiniz ogretmen bulsun diye mi?

Mart da degilmiymis 9haftalik?
Profili de 30.hafta icinde diye gosteriyor.

Oyle ise soyleme vakti gelmis..

Niye bu kadar büyütüyorsunuz ki. Ülkedeki eğitim kalitesi öğretmenlerin durumu ortada. Şimdi kalkıp analiz mi yapalım bu konuda.

Bu ülkede öğretmenlik yapmaya uygun mu sorgulamadan yaptığı Türkçe matematik neti ile öğretmen yapılıyor insanlar ki öğretmenlik puanları ortada zaten. Eğitimin ne kadar vasat olduğu zaten belli. Oturup bunları mı tartışalım yani. Evet tekrar söylüyorum günümüz öğretmenlerinin büyük bölümü yetersiz....

Siz savunuyorsunuz diye benim fikrim de değişecek değil. Konuyu kişiselleştirmek yerine müdür beye hamile olduğunu nasıl söyleyeceğini düşünen meslektaşınıza çare düşünün bence...
Ben ona çare düşünüp yorumumu yazdım okumadınız sanırım
Eğitim sisteminin mükemmel olduğunu savunan olmadı burada
Ancak 4 yıl eğitim fakültesi ardından kpss gibi bir sınav ardından mülâkat gibi türlü zorluk ardından ülkenin en ücra köşelerine gidip o yavrulara hem anne baba hem öğretmen hem hizmetli hem oyun arkadaşı olan kimseyi burada sizin genellemenize izin veremeyeceğim kusura bakmayın
Ayrıca öğretmenlik uygulamaya geçildiğinde öğrenilen sadece sınava çalışırken öğrendiğimiz bilgilerden ibaret olmayan fedakarlık gerektiren bir gönül işi.
Sizin kendini ifade etmekten aciz olduğunu iddia ettiğiniz birkaç öğretmen arkadaşınız olabilir(her meslek grubunda olabileceği gibi) ancak benim de gittiği yerde çiçekler açtıran, öğrenci tuvaletini gocunmadan temizleyen, kış boyu sobasini yakan, cebinden harcayıp çocukları hiç tatmadığı şeylerle tanıştıran zorluklara göğüs geren aslanlar gibi öğretmen arkadaşlarım var(birleştirilmiş köy okulu öğretmenliği yaptım ben de) büyütmem ondandır belki mazur görün
Bir de meslek gereği konunun anlaşıldığına emin olmadan kapatamıyorum mevzuyu naparsınız :KK66:

Ancak 4 yıl eğitim fakültesi ardından kpss gibi bir sınav ardından mülâkat gibi türlü zorluk ardından ülkenin en ücra köşelerine gidip o yavrulara hem anne baba hem öğretmen hem hizmetli hem oyun arkadaşı olan kimseyi burada sizin genellemenize izin veremeyeceğim kusura bakmayın
Ayrıca öğretmenlik uygulamaya geçildiğinde öğrenilen sadece sınava çalışırken öğrendiğimiz bilgilerden ibaret olmayan fedakarlık gerektiren bir gönül işi.
Sizin kendini ifade etmekten aciz olduğunu iddia ettiğiniz birkaç öğretmen arkadaşınız olabilir(her meslek grubunda olabileceği gibi) ancak benim de gittiği yerde çiçekler açtıran, öğrenci tuvaletini gocunmadan temizleyen, kış boyu sobasini yakan, cebinden harcayıp çocukları hiç tatmadığı şeylerle tanıştıran zorluklara göğüs geren aslanlar gibi öğretmen arkadaşlarım var(birleştirilmiş köy okulu öğretmenliği yaptım ben de) büyütmem ondandır belki mazur görün
Bir de meslek gereği konunun anlaşıldığına emin olmadan kapatamıyorum mevzuyu naparsınız :KK66:

Benim o insanlara bir sözüm yok ki zaten. O yüzden boşuna savunma moduna geçiyorsunuz. ve Cem Yılmaz,'ın dediği gibi ben onu başka kadınlara dedim. (Fundamentals 101 den alıntı ) ..

Boşver allahaşkına. Aaa çok haklısın mı diyecek sanki. Biz bizi biliriz. Boşuna banlatma kendini

Oooo en sevdigim ogretmen konusu.

Allah askina muhasebeci falan yazin, konu sahibine gık desek meslektaslari linc ediyor.

Valla biri çıkıp yeni nesil fizyoterapistler insanlari sakat bırakıyor dese hic alinmam, neden?
Ben bırakmıyorum.
Savunmam da. Neden? Cunku onun demesiyle oyle olmuyor.

O zaman açıklama yapayım. Birçok eğitim okuyan yurtta arkadaşlarım vardı. Daha otobüsten inerken inecekleri durağı söyleyemez benden rica ederlerdi. Hatta bir tanesi sevgilisine ne yazacağını bile bize sorardı. Konuyu da görünce haliyle öyle yazdım. Çünkü öğretmenlik özel bir meslektir. Daha ineceği durağı söyleyemeyen insanın öğretmen olması çok abes oluyor.
Öğretmenler de insan ? Onlar da çekingen,kararsız olabilir. Öğtetmen olunca über yeteneklerle donatılmıyorsunuz.

shannon shannon daha 6 hafta var izne ayrılmanıza , söylemek için yeterli zaman var yani. Seminer olursa o zaman söylersiniz. Olmazsa da telefon edersiniz o tarihlerde çünkü planlama yaparlar belki. Açmazsa mesaj atarsınız.

Niye bu kadar savunma modundasınız ki ? Bu benim gözlemim. Birçok öğretmen tanıyorum hep pasif kişiler. Kendilerini ifade etmekten acizler. Bu da benim suçum değil herhalde
Vallah siz bize kurban olun. Doğaya hayvana topluma faydalı olucam diye red yediğim halde kapı kapı dolaşıp projeler sunardım. 4 sene boyunca cafelerde gezmek yerine hayvanlara çocuklara faydalı olucam diye maddi/manevi tükenirdim.Böyle bize sayıp dökmüşsünüz ama mesleki açıdan verilen emek açısından karşılaştırınca siz benim tırnağım etmezsiniz. Ayrıca sosyal sorumluluk olarak eğitim fakülteleri çok aktiftir kendini ifade edemeyen öğretmen mi kaldı ? Bence sizin öğretmenlerle derdiniz var.

Konu ne ara öğretmen tartışmasına döndü yahu?

Konu sahibi müdürü arıyormuş, adam açmıyormuş. Geri de dönmüyormuş. Yapılacak şey arkadaşların da dediği gibi doktor raporuyla birlikte kaç haftalık hamile olduğunuza dair bilgileri içeren bir mesaj atmak müdüre. Ne zaman izne ayrılacağınız gibi konuları da ekleyin gönderin.

Vallah siz bize kurban olun. Doğaya hayvana topluma faydalı olucam diye red yediğim halde kapı kapı dolaşıp projeler sunardım. 4 sene boyunca cafelerde gezmek yerine hayvanlara çocuklara faydalı olucam diye maddi/manevi tükenirdim.Böyle bize sayıp dökmüşsünüz ama mesleki açıdan verilen emek açısından karşılaştırınca siz benim tırnağım etmezsiniz. Ayrıca sosyal sorumluluk olarak eğitim fakülteleri çok aktiftir kendini ifade edemeyen öğretmen mi kaldı ? Bence sizin öğretmenlerle derdiniz var.

Kendinizi öve öve bitirememişsiniz de ben siz kimsiniz nesiniz nasıl bir öğretmen ve insansınız diye sorduğumu hiç hatırlamıyorum. Niye zahmet edip kendinizi bu kadar detaylı anlatma gereği duydunuz ki ? Kaldı ki konuyu açan da siz değilsiniz.

Enteresan bilgileriniz için teşekkürler... Sizin tırnağınız mıyım değil miyim tartışmasına girmeme hiç lüzum yok bence...

Kendinizi öve öve bitirememişsiniz de ben siz kimsiniz nesiniz nasıl bir öğretmen ve insansınız diye sorduğumu hiç hatırlamıyorum. Niye zahmet edip kendinizi bu kadar detaylı anlatma gereği duydunuz ki ? Kaldı ki konuyu açan da siz değilsiniz.

Enteresan bilgileriniz için teşekkürler... Sizin tırnağınız mıyım değil miyim tartışmasına girmeme hiç lüzum yok bence...
Siz niye zahmet edip öğretmenleri karaladınız ki ? Konu sahibi bunu sormamış çünkü. O güzel parmaklarinizi yormasaydiniz keşke iyi forumlar.

Siz niye zahmet edip öğretmenleri karaladınız ki ? Konu sahibi bunu sormamış çünkü. O güzel parmaklarinizi yormasaydiniz keşke iyi forumlar.
Ben konu sahibine çözüm önerisinde bulundum. Kimseyi karaladığım da yoktu.Sizler üstünüze alınıp sürekli açıklama ihtiyacı hissedene kadar.

Bana mühendisler kötüdür deseniz ben savunmam. Bilirim ki iyisi de var kötüsü de. Ben Kötü bir mühendis değilsem siz istediğinizi söyleyin ben oralı olmam. Ama nedense siz çok alıngan çıktınız...

Eee ne farkiniz kaldı?
Hanimefendi tanidigi ogretmenlerle meslegi genellemis,
Siz de kendinizi anlatmissiniz.
Kac mezun veriyor her yil egitim fakülteleri? 50bin falan mi?
50 bini de sizin gibi mi?
50 bini gectim, 5 bini su anlattiginiz gibi mi?
Yahu burada kac tane gorduk daha anadili ile yazamayan ogretmen :) üstelik bununla gurur duyan.
Yada çocukları şımarık bulduğu icin siddeti mesrulastirmaya calisan?
Bunları gorunce hepinize potansiyel manyak gozuyle bakmiyoruz oyle deği mi?
Herkes bireysel olarak var.
Mesleginiz kisiliginiz değildir.
Meslektaslariniz da siz degil.

Eee ne farkiniz kaldı?
Hanimefendi tanidigi ogretmenlerle meslegi genellemis,
Siz de kendinizi anlatmissiniz.
Kac mezun veriyor her yil egitim fakülteleri? 50bin falan mi?
50 bini de sizin gibi mi?
50 bini gectim, 5 bini su anlattiginiz gibi mi?
Yahu burada kac tane gorduk daha anadili ile yazamayan ogretmen :) üstelik bununla gurur duyan.
Yada çocukları şımarık bulduğu icin siddeti mesrulastirmaya calisan?
Bunları gorunce hepinize potansiyel manyak gozuyle bakmiyoruz oyle deği mi?
Herkes bireysel olarak var.
Mesleginiz kisiliginiz değildir.
Meslektaslariniz da siz degil.
Öyle düşününce işini kötü yapan bircok meslek grubu var. Ben simdi kalkıp hemşireler de ne iş yapıyor canım getir-götürcü desem linç yer miyim yemez miyim ? Memurlar da sabahtan aksama pc basinda oturarak para kazanıyor. Doktorlar da cok suratsız. Emlakcilae da dolandirici. (Öyle düşünmügorum örnek verdim) Ne haddime değil mi ?

Şu tarihte izne ayrılacağım dersiniz. Arayıp söylemek istemiyorsanız msj atarsınız. Ona göre başka öğretmen ayarlanır.

Back
X