• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

müdürümle tatıştık

öncelikle çok geçmiş olsun hastalığınız için.
ama ben memur olarak çalışan kadınların "iş çok yoğun, yapamıyorum, çok yoruluyorum, başka departman istiyorum, onu da yapmıyorlar" serzenişlerini çok ama çok garipsiyorum. nasıl böyle bir talepte bulunuyorsunuz anlayamıyorum. "işi bana öğretin, mesaiye kalayım çalışayım" diyeceğinize, "yapamıyorum beni daha rahat bölüme verin" diyorsunuz. bir de bu garip isteğinize olumlu yanıt gelmeyince şaşırıyorsunuz. pes vallahi. bi siz misiniz akıllı? yapamıyorum deyip kenara geçmek ne demek? adam sizde bu rahatlığı gördüğü için gıcık olmuş size belli. Allah kolaylık versin.

Devletten önce özelde çalışılsın diyen arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum. Ben devlette çalışıyorum. Küçük yerden gelenler İstanbul gibi büyük yerin iş yoğunluğu karşısında şok oluyorlar. Ben yapamıyorum, burası çok ağır gibi bahaneler oluyor. Eeee o bölümde çalışanların canı yok mu?
Konu sahibi kusura bakmasın ama 3 ay kısa bir süre değil. İşe yeni başlayanlar bile 3 ay içinde çok şey öğreniyorlar. Öğrenme sürecini çoktan aşmış olmanız lazım.
Benim anladığım siz rahat bir yer istiyorsunuz. Böyle bir konu daha vardı. Valla benim kanaatim o iş yerine girdiyseniz her departmanda çalışabilmelisiniz. Özeldekiler ne yapsın? Canları çıkıyor ayrıca devlette çalışandan daha az alıyorlar. Zaten özelde böyle bir istektede bulunamazsınız.
Hastalığınız için geçmiş olsun, ona zaten kimse laf edemez.

haklısınız aslında ama işle ilgili olmayan konularda tarafıma zorluk çıkarılmasını anlayamıyorum yanigitmem için herşeyi yapıyorlar, hep sustum sustum mümkünolduğunca alttan aldım ama hep aynı hep aynı

Devletten önce özelde çalışılsın diyen arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum. Ben devlette çalışıyorum. Küçük yerden gelenler İstanbul gibi büyük yerin iş yoğunluğu karşısında şok oluyorlar. Ben yapamıyorum, burası çok ağır gibi bahaneler oluyor. Eeee o bölümde çalışanların canı yok mu?
Konu sahibi kusura bakmasın ama 3 ay kısa bir süre değil. İşe yeni başlayanlar bile 3 ay içinde çok şey öğreniyorlar. Öğrenme sürecini çoktan aşmış olmanız lazım.
Benim anladığım siz rahat bir yer istiyorsunuz. Böyle bir konu daha vardı. Valla benim kanaatim o iş yerine girdiyseniz her departmanda çalışabilmelisiniz. Özeldekiler ne yapsın? Canları çıkıyor ayrıca devlette çalışandan daha az alıyorlar. Zaten özelde böyle bir istektede bulunamazsınız.
özelde istifa edip gidersiniz, ben hep öyle yaptım, gittim, hatta çokiyi bir işim vardı, maddi imkanlarımda iyiydi, iş koşullarım daha rahattı.
ama şimdi başka bir şehirdeyim, çolukçocuk eş, yaş otuzu geçmiş, istifa etmek zor, bekarkenki gibi değil şartlar maalesef

özelde istifa edip gidersiniz, ben hep öyle yaptım, gittim, hatta çokiyi bir işim vardı, maddi imkanlarımda iyiydi, iş koşullarım daha rahattı.
ama şimdi başka bir şehirdeyim, çolukçocuk eş, yaş otuzu geçmiş, istifa etmek zor, bekarkenki gibi değil şartlar maalesef
kaç yıllık memursun peki?
her yerde üç aşağı beş yukarı aynı sorunlar var dememe bile gerek yok aslında.
zaten biliyorsun.
mevcut yerinde durumunu düzeltme şansın yok mu?

öncekimüdürüm daha yumuşaktı, yapamadığım işlerde yardımlaşma vs hepsi iyiydi, o müdürlükte bile başta zorlukçekmiştim, ama iyisin diyorlardı, hep bir yardımlaşma vardı ama buraya bakıyorum bu müdür o müdür gibi değil

kaç yıllık memursun peki?
her yerde üç aşağı beş yukarı aynı sorunlar var dememe bile gerek yok aslında.
zaten biliyorsun.
mevcut yerinde durumunu düzeltme şansın yok mu?
bizimişimiz çokyoğun, her an vatandaşlayüz yüzeyiz, 2 senelik memurum

peki kötü bir elemansam a müdürlüğünde(ufak bir müdürlüktü, 5 kişiydik, iş azdı) çok iyi dikkatli bir elemanken, b müdürlüğünde neden tembel oluyorum ben?işle kişinin uyumsuzluğu var burada ama bana tembel yaftasını kimse vuramaz

peki kötü bir elemansam a müdürlüğünde(ufak bir müdürlüktü, 5 kişiydik, iş azdı) çok iyi dikkatli bir elemanken, b müdürlüğünde neden tembel oluyorum ben?işle kişinin uyumsuzluğu var burada ama bana tembel yaftasını kimse vuramaz
daha yeni memurmuşsun sen:))
tam olarak senden ne şikayetleri var?
işinde hızlanman mı nedir tam anlamadım ki.
burada bu işi yapanların senden farkı nedir?
sen neden kendini uyumsuz görüyorsun?

daha yeni memurmuşsun sen:))
tam olarak senden ne şikayetleri var?
işinde hızlanman mı nedir tam anlamadım ki.
burada bu işi yapanların senden farkı nedir?
sen neden kendini uyumsuz görüyorsun?
bu işi yapanlar bumüdürlükte uzun süre çalışmışlar, ve hep yoğunortamdalr, ben daha rahat bir müdürlükte öğrndim işi, daha anlayışlı birmüdür vardı, sen kızımdan farksızsın diyordu, bir diğer arkadaş kardeşimizsin diyordu babama bile ahmet amca diyorlardı, öyle bir rtamım vardı, orada da beceriksizliklerim oldu ama yüzüme vurulmadı hep yardımeidldi

burada işi onlar kadar yapamazsan hemen o personeli anında dışlama moduna giriyorlar, sanki en kötü insanım gibi davranılıyor, hakaret vs anlatmayacağım ama çok baskı gördüm

İşi az olan müdürlükte tembel olduğunuz göze batmıyordu. Çünkü iş az eleman çoktu.
Ben İstanbul'da çalışıyorum. Akşama kadar canım çıkıyor. Yapamıyorum, burası zor geliyor bana diyene gıcık oluyorum. Sonuçta alınan para aynıysa herkes aynı ölçüde işi yapabilmeli.
31 yıllık memurum böyle çoookkk vaka gördüm. Bir müddet sonra göze batıyor sizin gibiler. (Hastalık asla göze batmaz. Konuyu bu yönden algılamayın lütfen)

Akşama kadar canım çıkarak çalışıyorum dönüpte patronumuzla bu neden böyle diye tartışamıyoruz.
Salla başını al maaşını istiyorsunuz sanırım

burada işi onlar kadar yapamazsan hemen o personeli anında dışlama moduna giriyorlar, sanki en kötü insanım gibi davranılıyor, hakaret vs anlatmayacağım ama çok baskı gördüm
Hakaret tabiki kabul edilebilir bir şey değil. Ama uyarı yapılmalı. İşi yapmak için çabalamak ayrı beni daha rahat yere gönderin demek ayrı. Rahat yeri istemek çalışma ahlakına uymaz. Ben kendi adıma uyarırım, hemde şiddetli uyarırım personeli. Yapanın canı yok mu? Beceremiyorsan başka iş bul derim.

bu işi yapanlar bumüdürlükte uzun süre çalışmışlar, ve hep yoğunortamdalr, ben daha rahat bir müdürlükte öğrndim işi, daha anlayışlı birmüdür vardı, sen kızımdan farksızsın diyordu, bir diğer arkadaş kardeşimizsin diyordu babama bile ahmet amca diyorlardı, öyle bir rtamım vardı, orada da beceriksizliklerim oldu ama yüzüme vurulmadı hep yardımeidldi

Îyi de öğrenme sürecin geçmiş işte orada ne güzel

Burada yoğun çalışanlar da analarının karnından yoğun çalışarak çıkmadılar

Çılgın adliye postanesinde bile çalışıp enerji saçıp herkesi tanıyan mübaşir tc lerini bile ezberleyen çok çalışan var

rahat bir yerde işe başladım o sebeple yine rahat bir yerde çalışmalıyım gibi bir talep olamaz.
bunu hoşgörmezler tabiki.
neden sana verilen işe uyum için çaba göstermiyorsun?
önünde uzun uzun yıllar var çalışmak için.
daha neler neler yaşayacaksın.
her ortam her amir bir olamaz.
bir şekilde uyum sağlama becerisi gösterebilirsin.
haklı mazeretlerin var ise hakkını savun.
mobbing var ise de hakkını savun.
ancak yukarıdaki talebe benzer bir durumla amirine gittiğinde tepki alacağını da bil.

Aynen ya. 1 gün, fazla değil 1 gün çalışsalar da görseler nasıl çalışıldığını. Facebookta görüyorum, okullar açılacağına yakın "off yine mi, tatili uzatsalar olmaz mı, vs bir sürü paylaşım yapıyorlar utanmadan. Arkadaşım kaç senedir atanamadı, geçici görev yapıyor. Okullar açılacağı zaman heyecanlanıyor kızcağız. Off diyorum ya.
Oylelerini bogazlamak istiyorum. 4 yildir ucretli yapiyorum ve bu yil kendime okul bulamadim bu yil olk zil benim icin calmadi o kadar uzuluyorum ki ogrencilerimi ozledim koridorlari ozledim ogretmeyi ozledim.... Rabbim insani nankor yapmasinnnn

:D :D

özrü kabahatinden büyük..

gerçekten bu mantıkla nasıl okuyup memur olabildiniz şaşırıyorum. yazdıklarınızı okuyor musunuz siz?
''ufak bir müdürlüktü, 5 kişiydik, iş azdı'' demişsiniz zaten. iş az olan yerde tabi ki tembel olma gibi bi lüksünüz yok, tembelseniz de göze basmazsınız. adı üstünde iş az.

1
İşi az olan müdürlükte tembel olduğunuz göze batmıyordu. Çünkü iş az eleman çoktu.
Ben İstanbul'da çalışıyorum. Akşama kadar canım çıkıyor. Yapamıyorum, burası zor geliyor bana diyene gıcık oluyorum. Sonuçta alınan para aynıysa herkes aynı ölçüde işi yapabilmeli.
31 yıllık memurum böyle çoookkk vaka gördüm. Bir müddet sonra göze batıyor sizin gibiler. (Hastalık asla göze batmaz. Konuyu bu yönden algılamayın lütfen)
ben şunu anlatmak stiyorum, tembelliğiniz göze batmıyordu derken, küçük müdürlükte ben c.tesi dahil mesaiye gittim iliyormusunuz, bu nasıl bir tembellik, çalışıyorduk, anlatmak istediğimbursı aşırı yoğun, daha önce biri de geçici görevler bu müdürlükten 2 yılını tamamlamadan gitmiş, sorun iş yoğunluğu yani

:KK70: :KK70:

özrü kabahatinden büyük..

gerçekten bu mantıkla nasıl okuyup memur olabildiniz şaşırıyorum. yazdıklarınızı okuyor musunuz siz?
''ufak bir müdürlüktü, 5 kişiydik, iş azdı'' demişsiniz zaten. iş az olan yerde tabi ki tembel olma gibi bi lüksünüz yok, tembelseniz de göze basmazsınız. adı üstünde iş az.
iyi de orada da bir dakkamız boş değildi, bazen c.tesi bile gidiyordum, bu nasıl tembellikti o zaman

Back
X