Müdürümün benden çay istemesi beni çıldırtıyor

OltadakiZil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
1.224
204
123
39
kızxlar mrb ozel sektörde ön muhasebeci olarak çalısıyorum baslayalı 1,5 ay oldu..ve sımdıden işten cıkmayı dusunuyorum..mudurumun sureklı benden cay ıstemesı benı delı edıyor..bıde emır vererek soyluyor.çay demle.2 çay getir deli oluyorum ozellıklede mısafırlerı gelınce..ya ben bu adama cay getırmek zorundamıyım..bugun kafaya koydum..konuscam adamla sızce ne demelıyım.

Şirkette çaya bakacak bir görevli yok mu, ya da iş tanımında cay servisi yazan biri?

Tepkini acık bir dille anlat.

şirket yeni bayan yok bır tek ben varım.muhasebeci olarak gırdım.ama çaycı oldum..

valla bende önmuhasebedeyim,4 yıllık işletme mezunuyum,sekreteri olmayan bir firmaya girdiğin müddetçe hem sekreter hem önmuhasebe hem çaycı oluyorsun
bende bıktım çay servisinden falan ama işyerim çok rahat maaşı iyi evime yakın çalışma saatleri güzel katlanıyorum işte

sadece misafir gelince istiyosa, ayak işleri için biri alınana kadar idare et derim ama sorma tarzı hoş değil
ama kendine özelde istiyosa o zaman işim var şuan falan de, adam olan anlar zaten

muhasebecıyım 6 yıldır aynı şirketteyım ve caya yemege bakan eleman olmasına ragmen onun işi olunca verırım... üstelik patronum bazen bendende ister gerginse sinirlide der ama götürürüm nolcakki iş iştir ... alçakgönüllü davranılmalı bence mükafatını alıyorsunuz çünkü. yinede tercih sizin

klasik bir patron işte ama her yer öle çaycısı olan yer haricinde kimse yoksa mutlaka sen yapıcaksın rahatsız oldunu söle sonra tepene çıkar valla ben eski çalıştığım yerde öleydim tepeme çıktılar adam özel faturalarını bile ödetiyordu yeni gridiğim yerde baştan ber ihiç yapmadım herkes kendi alıyo nasıl alışırsa öle gider

Artık günümüzde 3 kişinin işini tek kişi halleder oldu
Açıkça konuşun iş tanımın farklı olduğunu söyleyin
eğer geçici durumsa, söyleme hitabına dikkat etsin
Sygı olmayan işyerinde huzur da olmaz.

evet kendınede ıstıyor sureklı..

valla canım herkesin tahammül sınırı farklı ben olsam tahammül etmezdim ama seni bilemem, ya işim var diceksin kendine özel istediğinde bi nabzını yoklıcaksın anlıcakmı anlamıcakmı, ya da başka iş bakıp bulana kadar idare etceksin, allah sabır versin

Sekreterlerin çay servisi yapmak gibi bir yükümlülüğü mü var?

şirket yeni bayan yok bır tek ben varım.muhasebeci olarak gırdım.ama çaycı oldum..

bu tarz durumlarda bu fixtir.. Vasıf sudur işe alınırken önmuhasebe yönetici asistanı v.b tabirler işe girildiğinde bu durumla karsı karsıya kalınıyor.. Arkadasşarımdan biliyorumm.. özellikle işe girerken buna dikkat etmek lazım.. Sekreter varmı yokmu bu göz önünde bulundurulmalı

Çalıştığınız şehirde durum nedir bilmiyorum ama Konya da da durum aynı.Muhasebe elemanı adıyla alıyorlar,genelde çay,fatura kesmesi,tele bakması vs olarak bakılıyor.Kardeşimde aynı durumda ordan biliyorum.Hatta anlatayım gülün:Geliyorlar:Kim bakıyor,kimse yokmu diyerek (Bu arada laminant,duvar kağıdı vs yapan bir yerde çalışıyor ve ön bilgi verebilecek durumda).Kardeşimde:E ben varım ya diyor

Özel sektörde tabirler

Esnek çalışma saatleri ve yopun çalışma temposu= Sabah giriş saati belli, akşam ise belirsiz, fazla mesai ücreti yok.

Ön muhasebeci= Muhasebe, sekreterlik, çaycılık,temizlikçilik.

valla onu bunu bılmem de gıcık oluyorum..bide dun dışçi ye gıtmek ıcın ızın aldım.ama sıgortam tam 1 ay olmadıgı ıcın bakmadılar..bende tel actım dedım 1a y olmamıs.yapmadılar dedımkı gıdıp sıgortamı actırayım barı..bu dedı bana gerı gel ama dedı ..ben de dedım..ne kadar surer bılmıyorum.o da bana dedıkı memleketıne gıtmıyorsun.1 saat gıdıs bır saat gelıs gelırsın dedı..ben kem kum ettım..tamam tamam gelme dedı suratıma telı kapattı ..bır ızın verdı onuda burnumdan getırdı..ayrıca hic işim yok bu aralar..her ısımı bıtırmıstım..sımdı konusmuyorum bana bıseyler soruyor.kısa cvplar verıyorum gecıstıyorum.eşim dedı cık ısten..ya bılmıyorum..3 ay da işsiz kalmıstım..cıksam iş bulabılecemmı bıde burayı artırsa

bencde bir yandan iş ilanlarına bak.. Arastır.. Illaki vardır..

konusacam evet bugun..ne demelıyım sizce kızlar..onumuz ramazan bıde ınsallah sıkıntı olmaz..bıde işe gırelı 1,5ay olmus..5,6 defa tartıstık..hep ezmeye calsıyor..kı bunu kendısıne soyeldım..bıde bu cok ılgınc olacak bana kendı ozel telefonuna bakmamı soyluyor..gecenlerde baldızı aradı ben cıktım tele...aksam demıs..abla sen ıyı dayanıyorsun benım kocam olsa kısakanırım demıs.gelmıs bunu pişkin pişkin bır arkadasına anlatıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…