Muhabbet kuşu

İyi akşamlar canım...cevabın için teşekkürler :*
Kızıma hediye etmek istiyorum 13 yaşında bakabileceğine inanıyorum çok sevecendir.
ama öyle bir anlattın ki hayran kaldım
maşallah nazar değmesin çok güzel bir tablo geldi gözümün önüne..
demekki sizde sevginizi hiç esirgememişsiniz ..

peki canım cinsi ile ilgili fikir verebilirmisin ? yani bana beyaz ve erkek yavru diye tavsiye edildi ,beni merak ettiğim beyaz olması şartmı ? nedense maviler daha bir sevimli geliyor ?

bizim dişi olan sarı erkek olan yeşil renk arkadaşım suyun sesini duysunlar kafesleri açıktır genelde uçarak lavobaya giderler annemde sobanın başında yıkar onları sobanın sıcak bir madde oldugu biliyorlar yanına hiç yaklaşmazlar

ya süper ...
inşallah bizimki da öyle bağlanır.
yani renk farketmiyor demekki beyaza takılmak gerekmez.

Bizim kuşta annemi babamdan kıskanırdı yaklaştırmazdı.

Oncelikle soyle buyuk bir kafese ihtiyaciniz var. Tunek olarak ahsap olanlar ayak sagliklari icin cok onemli. Oyuncak olarak salin ak cingirak alabilirsiniz. Ayna kesinlikle yasak kusun kendini hic gormemesi lazim zararli.
Bakim malzemeleri murekkep baligi kemigi, mineral blok, tercihen sera marka vitamin ve hazimini kolaylastirmak icin kus kumu lazim. Yem olarakta vitakraft, witte molen ve bonnie yi oneriyorum. Hergun su degisimi ve alt temizliginin yqpilmasi lazim haftada 1 de genel kafes temizligi ve bol ilgi ve sevgiyle cok mutlu bir mubisiniz olur kolay gelsin

8 tane muhabbet kuşum var
dört tanesinin yaşı büyük diğerleri yavrular
tavsiyem asla tek bakma onlar çok sosyal hayvanlardır yanlızlıktan hoşlanmazlarr
tabiki benimkiler kadar çok olmasın
eş al yanına çok mutlu olacaktırr sen olmadığında filan yanlız kalmaz
bikaç gün sana alışması için zaman ver
minik dostunla uzun yıllar beraber olman dileğiyle

canım muhabbet kuşları çok hassas hemen astım oluyorlarmış,kapının cereyanından bile hasta oluyorlar

bizim yavrucağın her gün altı temizleniyor suyu ve yemi tazeleniyor arada ballı kraker de veriyoruz

sık sık kafesinide yıkıyorum temizcecik evi

hava iyi olduğunda geniş bir bardağa ılık su dolduruyorum kafasına göre yıkıyor tüylerini

ama kış geldi suya bir süre hasret kalsın

Son düzenleme:
Bizim kuşta annemi babamdan kıskanırdı yaklaştırmazdı.

bizimkilerde kıskanç annemi herkesten kıskanırlar bazen ben şakasına kızarım hemen kafesin içine inerler kafalarını bükerler küserler annem gelir benim çocuklarıma kim kızdı hadi siz yukarıya çıkın bakayım der hemen çıkarlar

Annemle babam bazen güreşirdi Babamın anneme zarar verdiğini zannedip babama saldırırdı bizim kuş. Aynısını annem babama yapardı sesini çıkarmazdı.

benimde iki aylık muhabbet kusum var ben onu 1 aylıktı bize gelmişti.yıkadım ama ılık suyla yıkadım o kadarkusun içinden geldi sonnucta yıkarken elimi ısırdı durdu zaten ama sonra baktım üşüdü peçeteyle kurutmaya çalıştım olmadı fön makinesiyle kuruttum birazcık.sonra o kadar pişman oldumki resmen vicdan azabı cektım üşüdü yani bişey yapamadm oda sıcak ama o titriyodu tüyleri azdı çünkü.sonra kurudu aradan bır hafta fılan geçti burnu akmaya başladı.bende astım ve soguk algınlıgı damlası aldım suyuna 5 damla damlat dedı aldıgım yer hergun suyunu değiştir dedi bır hafta boyunca böyle yaptım.şimdi çok iyi maşallah onu çok seviyorum oda beni seviyo hep dizimde omzumda kafesi sevmiyo genellikle dışarda zaten çok şükür bişey olmadı kuşa ölcek diye cok korkmustum. şimdi ıslak mendille siliyorum haftada bir birdaha yaz olmadan asla yıkamam onu :)

canım ıslak mendille neden siliyorsun??

Bence böyle yapma tüylerine zarar onlar kendilerini zaten temizliyorlar bir banyoluk al içine su koy o isterse gidip yıkanır...

Arkadaşım sürekli araştırıp da bi türlü karar veremediğim bi konuyu aydınlatmışsın sağol
Bi mıuhabbet kuşum var 2 aylık erkek,, 1 aydır ben bakıyorum..
Tek kalıp da mahzun mahzun baktı mı öyle üzülüyorum ki....
Yanına arkadaş almak istiyorum ama bu sefer de iyi mi kötü mü olur bilemiyorum....
Hatta evi kuşla doldurasım bile var
Ama eşi yada arkadaşı olursa az yaşıyorlar diye duydum ve korkuyorumm:18:
Ne tavsiye edersin bana?

ıslak mendille silmen çok yanlış muhabbet kuşları çok hassaslar
bnmde 2 yaşında bir muhabbet kuşum var yanına arkadaş almayı düşünmüyorum benim kuşum 10 kuşa bedel maşallah

ıslak mendille silmen çok yanlış muhabbet kuşları çok hassaslar
bnmde 2 yaşında bir muhabbet kuşum var yanına arkadaş almayı düşünmüyorum benim kuşum 10 kuşa bedel maşallah
Bence sana alıştıysa bi arkadaş al hayvanı yalnızlığa terketmemiş olursun
Ben de tek kuşuma alıcam meselaa arkadaş...

Son düzenleme:
pek bilgim yok ama ben kendi baktığım kuşumdan anlatayım..banada yıkama,o küçük yıkanmaz kendide dediler..ama benm kuş 45 günlükken kendi daldı banyoda suya..o günden beride kendisi yıkanıyor hemde 3 günde bir istiyor..bu yüzdende hiç kokmuyor tertemiz kuş..ona tabak boyunda kocaman şeffaf bir kapta onun boğulmucağı şekilde koyuyorum su griyor içine çırpınıp yüzüyor..hatta bazen sürahiden yvaşça su akıtıyorum açıyor kanatları altında yıkanıyor..deneyin isterseniz...yinede siz bilirsiniz..her kuş böyle olurmu bilmem..

ıslak veya neyle olursa olsun bence silme..çok korkar die düşünüyorum..eziyet ona o..birde sen yıkama..aç ılık su o girmek isterse girecektir zaten..istemezsede girmez..yani öyle zorla yıkama onu :) birde benim kuşta banyoda kendi yıkanıyor suyu açınca.nasıl sırılsıklam oluyor ama anlatamam..yavruyken hvluya sarılı elimde tutardım bir süre sonra bırakırdım kuytu yerde odada onu..yani birde fön makinesi zarar vermezmi ? yani bunu ilk duyuyorum..kuş korkmuyormu ?

Bence sana alıştıysa bi arkadaş al hayvanı yalnızlığa terketmemiş olursun
Ben de tek kuşuma alıcam meselaa arkadaş...
arkdaş istemezki kıskanır onu bizimki tam bir cadı

Muhabbet kuşu pis mi kokar yahu, mis kokar onlar.
Sakın yıkama veya silme. Zamanla kendini temizledikçe geçer o koku bir miktar. Yaz gelince önüne bir kapta su koy kendi isterse yıkanır.

selam hanımlar benim minişimde büyüyor maşallah. ilk kışımızı atlattık. erkek diye almıştık ama bizim ki dişi oldu adı Cavit kaldı :)
eşim yanına arkadaş alalım yalnız kalmasın diyor. bende bazen düşünüyorum acaba yanına arkadaş alsak mı diye. ben odada değilken bile hafif müzik açık bırakıyorum. sürekli laf atıyoruz minişimizle sürekli ilgileniyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…