Muhabbet kuşu

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
6.696
2.426
448
İyi akşamlar herkese.. Az önce bir muhabbet kuşu aldım :) yalnız bu kuş pet shopta o kadar kuşun pisliği fln arasında kaldıysa sanırım biraz pis kokuyor, bunu nasıl geçirebilirim ? Daha 2 aylık banyo falan yaptırmam doğru olmaz heralde bilmiyorum ki, bir öneriniz var mı ?

fısfıs şişelerı varya ondan satın al içine ılık su koy uzerıne sık gözüne dıkkat et ben oyle yıkıyorum bızım cikcik i

fısfıs şişelerı varya ondan satın al içine ılık su koy uzerıne sık gözüne dıkkat et ben oyle yıkıyorum bızım cikcik i

sakıııın iki aylık kuşa bunu yapmayın ölür.hiçbir şey yapmayın bekleyin havalandıkça geçer zaten üstelik çok küçük hava akımlarından bile korumanız gerekirken sakın suyla ıslatmak gibi bir şey yapmayın anında ölür hele bu havalarda.

Çok teşekkür ederim iyi bir fikir , peki daha yavru hasta falan olur mu acaba öyle yıkasam ?

ben geldıgınden berı öyle yıkıyorum cikcik cok hafif yapıp petegın kenarına koyuyorum.. hay allah kötü bişeymı yapıyorum yavruma:26:

kafaesın ıcıne takılan küvetlerden aldık ama bızımkı hıc gırmıyo ona

yıkamayın sakın daha yavru kuş o öle kokar zaten kuşların mis gibi koktunu kim söledi değişik bi kokuları var mağlesef

Ben hiç miiiis kokan kuş görmedim onların kendine has kokuları sanıyodum hep, şuan konuyu görünce afalladım bi'çünkü 10dan fazla kuşum oldu bu zamana kadar
Bırakın koksun yahu zamanla hafifliyo ya da burun alışıyo o kokuyo

Benim kuşlar su koyunca giriyolardı valla ya bıcır bıcır dalıp çıkıyodu marul koysam onun suyuna bile uğraşıyolardı

kardeşim 10 yıl muhb.kuşu besledi odaya kokudan girilmiyordu 2 taneydi bizde.. pisliğide çok yıkama yapmanıza gerek yok zaten tüyleri sık değişiyor etrafıda çok pisletiyor

kardeşim 10 yıl muhb.kuşu besledi odaya kokudan girilmiyordu 2 taneydi bizde.. pisliğide çok yıkama yapmanıza gerek yok zaten tüyleri sık değişiyor etrafıda çok pisletiyor

bızım kus hıc kokmuyo:26: hergun temızlıyorum altını bızemı koku gelmıyo acaba:26:

kuşlar öyle pis kokmazlar. biraz değişik kokarlar ama pis kokmazlar.
umarım hasta değildir. ishal olduysa biraz kötü kokuyor olabilir. kuyruğunun altına dışkı bulaşmış mı?
bence bu kış günü sakın kuşunuzu ıslatmayın.
zaten daha eve yeni gelmiş. kafesten bile 1-2 gün çıkarmayın ya da elinize almaya çalışmayın...
umarım çok iyi arkadaş olursunuz :)

Çok teşekkür ederim herkese verdiğiniz bilgiler için, ananeme de sordum o da daha ıslatma dedi 14 yıl kuş beslemişti o da. bi kaç ay sonra banyo yaptırmaya başlarım, yok hasta olduğundan değil tabi ki hayvan neticede kendine has bir kokusu olur ama öyle değil bildiğiniz (afedersiniz ama) dışkı kokuyor, aldığım yerde 30-40 kuş bir aradaydı kafesleri de biraz pisti, sanırım ordaki pislikten olsa gerek, şimdilik odada duruyor öylece belki 1-2 güne geçer..

Son düzenleme:
Bence yikamayin, spreyde skmayin. Daha minicik o, tuy dokmeye baslayacak, zaten oldugu yerde havalanacak, gecer o pis sandiginiz koku, veya zamanla bu kokunun o kusa has bi koku oldugunu siz anlarsiniz. Kuslarin kendisine has kokulari oluyot, ozellikle erkek muhabbet kuslari daha cok kokuyorlar ama ben yirim onlarin kokusunuuuu havalar duzelince, cok derin olmayan bi kabin icine su koyarsiniz o gelir yikanir, veya muslugu acarsiniz, elinize konar yikanir. Kuslar suyu cok sever ama lutfen sabun bulastirmayin zavalliciklarin tuylerine

daha çok minik yıkamayın hasta olur

kötü kokuyorsada hareket ettikçe kokusu geçer bence odaya hafifce bir parfüm sıkın

ben kuşumun kokusunu bile seviyorum mis gibi kokar

Kuşlarımızı aldıgımızda yaklaşık olarak 2-3 aylıktı 6. ayından sonra banyo yaptırmaya başladık annem küçük legenin içine su doldurur onun içinde yıkar kaç yıldır besliyoruz bizimkiler suyu çok seviyorlar suyun içine girdilermi çıkmak istemiyorlar :) ayrıca bizimde 2 adet kuşumuz var hiçte pis kokmuyor hatta bulundugu odada koku bile yok gün aşırı altına koydugumuz dergi vb şeyleri degiştiriyoruz.

Bu başlık için açana çok teşekkürler.
bende muhabbet kuşu almak istiyorum yavruma
muhabbet kuşu bezleyenler tecrübelerini, bakım şartlarını ,dikkat edilmesi gereken şeyleri vs yazarmısınız ?
:26:

bizimikide hic kokmuyor..neden acaba?

bizimkilerde kokmuyor canım bide altlarını gün aşırı temizler annem mesela bugun temizledi yinede koku yoktu ama bir tanıdıgım var kuşların altını 10 günde bir falan degiştiriri o zaman koku olurmu bilmiyorum.

Muhabbet kuşları kendilerini sürekli temizleyen hayvanlardır. Zamanla koku geçecektir. Yıkanmaya ihtiyaçları var mı bilmiyorum ama bir defasında bizim kuş su dolu bardağın üstüne konup yıkanmaya başlamıştı. Yaz olduğu için engellemedik.

Bu başlık için açana çok teşekkürler.
bende muhabbet kuşu almak istiyorum yavruma
muhabbet kuşu bezleyenler tecrübelerini, bakım şartlarını ,dikkat edilmesi gereken şeyleri vs yazarmısınız ?
:26:
iyi akşamlar canım eger gerçekten bakabilecegine eminsen kuş almanı tavsiye ederim arkadaş gibilerdir onlarsa sevgi ve ilgiye muhtaçlardır mesela bizim kuşlarımız bizimle beraber yemlerini yerler biz yere sofrayı ne zaman koysak onlarda direkt yeme inerler sabahları erkenden kalkarlar bizleri kaldırırlar yem yemeye inerler 2 dk odada bizi görmesin nasıl öterler kafesleri sürekli açıktır şuan bile evin içinde gezip tozarlar yere hiç tuvaletini bile yapmazlar kafesilerinin içine girip yaparlar annem hasta olursa kuşlarımızda üzüntüden hasta olurlar annemi çok severler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…