Muhabbet kuşum çok sessiz

Prensess12

Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2017
273
195
23
Merhaba kızlar muhabbet kuşumu yeni aldım 5 hafta oldu .Tam kaç aylık bilmiyoruz erkek ama çok küçük değil günde bir kaç defa öter bıraktığın yerde kalır sadece yem yemeye kafese girer çıkar onun dışında fazla uçmaz da bizden korkmuyor artık ama çok canlı değil bu da beni çok üzüyor zamanla düzelir mi ? Siz nasıl alıştırdınız

Alışma süreci olabilirmi bilgim yok ama.

jumbo muhabbet kuşlarından mı yani iri yarı bir yavru kuş mu?

Yerli muhabbet kusu açık yeşil
bazı kuşların karakteri öyle oluyor sonradan susturmak zorunda kalabilirsiniz. tabi az da olsa erkek ceresine benzeyen dişilerde erkek diye satılabiliyor. dişiler görünüşte daha yabanıl ve sakin görünüyor. ısırması nasıl peki koparır gibi mi nazikçe tutar gibi mi?dişiler koparır gibi ısırıyor.siz öğretmeseniz bile.

İlk bir kaç gün ısırdı şimdi hiç ısırmıyor

YouTube ya kuş sesi videoları var. Kardeşim kuşuna açıyordu videoyla beraber o da başlıyordu ötmeye :)

Onda üzülüyor bakıyor yalnız daha çok üzülüyor
Hadi ya kıyamam. Biz yıllar önce bir kuş almıştık aynı böyle sessiz dururdu. Senin anlattığın özelliklerin hepsi vardı. Bir çözüm bulamadık. Sonra babam kafesi açık unutmuş kaçtı gitti. Üzülmüştük

Hep dışarda kafese uyumaya ve yem yemeye giriyor sadece cam açmıyorum

muhabbet kuşları genelde değişik cisimleri kemirmeye gevelemeye onları kuş zannedip bir şeyler söylemeye çalışır.ona doğru yuvarladığınızda korkmayıp oynayacağı ufak bir cisim yok mu?

Küçük top aldım çok korktu kaçıyor ama doğru peteği kemiriyor
ay dur yeme kemirme dediğiniz ne varsa kemirir. biz mesela baştan işaret parmağımızdan korkmamaya alıştırdık. parmağımızı öptük sonra ona yavaşça uzatıp gagasına öpücük sesi çıkardık.tabi bunun içinde süreç gerekebilir parmağınızı yakalıyor sanıp kaçabilirde.zararsız onun kemirebileceği gibi bir kurşun kalem çubuk gibi bir nesne ile oynamasını da teşvik edebilirsiniz.tabi hemen alışması garanti değil.yüzük kutusu kadar küçük kutuların içinde renkli bilyeler boncuklar ipe dizili boncuklar ilgisini çekebilir.

Evvela bir arkadaş almanızı öneririm... Nasıl ki biz dahi iki gün yalnız kalınca üçüncü gün bunalıma giriyorsak onlar da kendilerinden bir arkadaş arar. Belki de bizi sevmemişlerdir küçücük yürekleriyle inanın bilemeyiz... Üstümüze düşen tek şey onlar için elimizden geleni yapmak bizi kabul etmeleri için
Ayrıca mürekkep balığı kemiği almalısınız. Zaten ucuz. Gaga sağlıkları ve mineral alımları açısından oldukça önemli. Taşlıkları için gerekli kumu ya da taşı da almalısınız. Biraz araştırsanız birçok şey çıkar. Zaten hepsi ucuz. Ciddi anlamda sıfır külfet maksimum yarar maddi manevi. Aldığınız yemin oranlarına hiç baktınız mı? Nolur bakın. Kaliteli beslensin yavrular.
Onlar bize Allâh'ın emaneti. Memnun etmekle mükellefiz, bu bir tercih değil.
Bir de ekleme yapayım çok dikkat edin aman hasta olmasınlar Allâh muhafaza. Çok çabuk üşürler... Iki kapı sakın açık kalmasın. Ve çok ürkerler. Öyle hassas öyle pamuklar ki... Kapıyı açıp kapatırken dahi sakin olmalısınız. Bize yaklaşmaları için güvenmeleri lazım. Güven veremezsek olmaz bu iş... Sularını soğuk tutmayın, kafeslerini sık sık temizleyin kirli kalmasın. Gazete kullanmamanızı tavsiye ederim. Ve tekrar ediyorum nolur bir arkadaş alın kuzuma..

Son düzenleme:
Alisir zananla. Surekli konusun ona. Erkek muhabbet kuslari konusur.

Tek daha cabuk alisiyor ama bana bencillik gibi geliyor. Bir arkadas alin yanina hic susmasin. Onun disinda hasta olabilir. Tuyleri kabarik mi.

Ne güzel anlamışsınız teşekkür ederim arkadaşı bende çok düşündüm ama şuan çok sıkışığız bir kaç ay böyle devam edecek gibi ..kuş alamayacak kadar mı derseniz evet mutfak tan kesiyorum ..kalabalık ortamdaydı birden tek kalınca oldu tabi elimden hiçbir şey gelmiyor bu konuda ama ilk fırsat eş almaya çalışacağım teşekkür ederim tekrar

Tek daha cabuk alisiyor ama bana bencillik gibi geliyor. Bir arkadas alin yanina hic susmasin. Onun disinda hasta olabilir. Tuyleri kabarik mi.
Çok şükür hasta değil tam petegin önünde tutuyorum onu zaten alışkın akşama kadar sıcak petegin üzerinde. Suyuna arada birkaç damla elma sirkesi damlatıyorum hasta olduğunu hissettiğim zamanlar özellikle hiçbir şeyi kalmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…