- 5 Ocak 2008
- 68.593
- 17
- 308
seninde kandilin mübarek olsun böcüküm
biliyorum böcük nedense aynı rüyalarda buluşuyoruz
gündemimde tül perde olayı var gelişmeleri fiyat araştırmalarımı paylaşırım yorgun
günaydın hanımlar mutlu günler
23 gün oldu ramazan ben 13 gün tuttum 6 gün kaldı bitmesine 19 gün tutmuş olacam hımm ardındanda 9 gün tatil kocam gidecek yanlız kalacam tatilde evde kös kös otururum artık
benım işimde yok napım koçişçalışıo ama Allahtan gündüzcü 4 te cıkınca gezerız
evde otur otur sıkılırım
hem uykuyu falan pek sevmem ben
pazarları bıle 7 de uyanıom
sen dınlen tatlım sonra yorulursun
ev bıttıkçe işlerın coğalcak
kelebenkım h geldın
nasılsınız bakem
günaydın
yaa bugün niye cuma değil
evet böcük tatilde olması lazım yazmıştı tatile gidecem iyi okuyun sonra arkandan konuşmayın diye
keşke
yarın paraya para demıycemondan cok ıstıyorum
ohh kangamda durmadan tatılde:89:
kabus len o kabussbı bayramım vardı onunda içine ettıler poff nolcek acep
:18: korktum ama ne desen ne yapsan haklısın, off bu erkekler off bu erkekleeeer :84:biraz önce gitti son ana kadar sesim çıkadı vedalaşalım dedi elveda dedim bağırdım çağırdım kapıyı kapıyı suratına çarptım hala rahat değil içim tam dökemedim içimi pufff
sana da iyi bayramlar kelebekçik, umarım vukuatsız atlatırız hepimiz, inşallah.herkese hayırlı bayramlar şimdiden bayram süresince giremem sanırım inşallah hepimiz güzel bir bayram geçiririz
biraz önce gitti son ana kadar sesim çıkadı vedalaşalım dedi elveda dedim bağırdım çağırdım kapıyı kapıyı suratına çarptım hala rahat değil içim tam dökemedim içimi pufff
yorgun halıların naylon karışımı fzla olanlar ip saç gibi şeyleri kendine yapıştırıyor süpür süpür çıkmıyor ucuz malın yahnisi hesabı birde düz ve açık renkler eğer çocuklu ve kalabalık misafir ağrlıyorsan acayip kir leke gösteriyor çok koyu renklerde odayı karanlık tutuyor mobilya kadar halıda odanın genişmi dar mı soğukmu gibi göstermek için etkili oluyor benim hoşuma şu yazılı halılar varya isteğe bağlı yapılan onlar hoşuma gidiyorda annen kesin onlarıda beğenmez sen kendi evine alırsın der haberin olsun :)
nasıl yazılı olanlar yaaa, haberim yok benim :84: he işte bak hani marka sormamdaki amaç da bu zaten biraz mandiş, rast gele bir yerden alınca anlayamam ki ben fazla, yani kıyafette anlıyorum kumaştan ama halıda kolay kazıklarlarbi mesaj okudum kk'da saray halı da mı ne geçen kış 45 tl halı varmış mesela, ama nasıl acaba, biraz yorumları deşmek lazım sanırım. açık renk kullanan birkaç tanıdık üzerine çarşaf serip kullanıyordu halılarını silmekten bıkmışlar orta renklerden evi canlandıracak birşeyler lazım, aslında bir yerde yeşilli turunculu böybir şey beğenmiştim ama, ona turkuaz aksesuarlar gider mi acep. bir de merinos, step, royal halıdan turkuazlı halılar önermiş kk dakiler, bu markalar hakkında kötü bir şey duyarsan haber ediver yorgun kardeşini
salon halılarım merinos hemde krem düz kenarlarında bir çiçek var okadar tek sorun yıkaması çok ağır yünhalı çünkü ıslanınca acayip ağırlaşıyor ve zor kuruyor iyi kurumazsada koku yapıyor markadan çok halının kullanılan ipinin özelliğine bak bence halı yorumları kullanmaktan kullanmaya değişiyor genelde o yüzden pek sağlıklı gelmiyor bana en iyisi sen halının ipleri hakkında bilgi topla ve mağalara gittiğinde ona dikkat etaksesuarla halının uyum sağlaması yetmez bence tül perdede uyum sağlarsa bütünlük olur
http://www.kadinlarkulubu.com/halilar-konsol-gumuslukler/431989-tarz-halilar-ariyorum.html
dediğim halıların linki bu yorgun bunlara hastayım bende
sağ olasın mandişimmSatın alınan halı yıkamaya iyi sonuç verecek türden, yumuşak karakterli, polipropilen olmayan pamuk iplik ya da yün iplik cinsinden olmalıdır.
* Hav araları sık donunmuş olmalıdır.
* Mümkün olduğunca oymasız klasik Türk halıları tercih edilmelidir.
Kaygan olan diğer sert zemin ve linolyum kaplamalara karşın, halı hem kaymaz özellikler sunarken aynı zamanda amortisör özelliği gösterir.
Halılarda kullanılan iplik türleri nelerdir ?
Polyamid (Naylon), Polipropilen, Polyester, Akrilik ve Yün dür. Özellikleri ise şöyledir;
Polyamid:
Trafiğin az ya da yoğun olduğu alanlarda kullanılan, leke tutmazlık ve renk çeşitliliği
ayrıca görünümünü uzun süre muhafaza etmesi nedenleri ile oldukça tercih edilen
sentetik iplik türüdür. Çoğunlukla duvardan duvara halılarda kullanılmaktadır.
Polipropilen:
Diğer adı olefin olan polipropilen, neme ve küfe karşı dayanıklı olmasına karşılık
yağlı kirlere karşı daha dayanıksızdır. Genelde spor alanlarında ki çimlerde,
kreşlerde vb alanlarda kullanılmaktadır.
Polyester:
Su esaslı lekelere karşı oldukça dayanıklı fakat yağ bazlı lekelere karşı polyamid kadar değildir. Kolaylıkla temizlenebilen yapıya sahiptir. Dış mekanlarda tercih edilir.
Akrilik:
Leke tutmazlık konusunda daha dirençsizdir fakat güneş ışığına karşı diğer ipliklerden daha dayanıklıdır. Ülkemizde dokunan makina halılarında oldukça fazla kullanılmaktadır.
Yün:
Halılarda kullanılan en kaliteli ipliktir ve kalite karşılaştırmalarında esas alınmaktadır. Statik elektrik üretmez ve alev almaya karşı son derece dirençlidir. Ancak maliyet açısından diğer iplik (elyaf) türlerine göre çok daha üst seviyededir.
yorgun senin için bir göz attım nete bunları buldum
mandiş son kararımız, halıyı koltuk takımına uydurup yani bej tonlarında nötr bir renk olsun kafa karıştırmasın ama tabii açık olmayacak, kahveyle karışık, perde-tülü yastık ve aksesuarlarla uyduracağız renklendirme adına yoksa senelerce açıkta kalırız
heh bugün gördüm ben de halı topiclerini deşince kk da
sağ olasın mandişimmben forumlarda bakınca hiç görmedim böyle bilgiler bir de akrilik iyi diye yazmışlardı birçok yerde kafam karıştı biraz açıkçası ama zaten naylonlu olan şeyler leke tutmuyor oluyor di mi genelde yine de akrilik çok kötü değil sanırım, karışık oluyor gerçi, off aman diyorum rengine bak al geç ucuz olduktan sonra minik olacak benim halılar zaten ama rahat kullanayım da istiyorum, senin tercihin hangi malzemeden yana olacak bu durumda?
dediğin doğru bir de, forumda da gördüm aynı markadan biri çok memnun biri hiç memnun değil. modelinden serisinden de olabilir ama baktıkça kafası karışıyor insanın. ben şimdilik birkaç markanın modellerini tarayıp uymayan markaları listeden çıkardım, azalttıkça kolay olur seçmesi diye, inşallah
benim tercihim kilim yıkaması kolay taşıması kolay silkelemesi kolay
odalarımda hep kilim var salon halım yün zahmetli ama bence yün en yisi leke tutmaz dediğin naylon karışımı fazla olanlar varya benim holumde var onlardan taşınınca ilk işim çöpe atmak olacak çünkü saç ip tüy gibi şeyler üzerine yapışıyor süpürgeyle istediğin kadar süpür oturup tek tek elle toplaman gerekiyor bütün çer çöpü yapıştırıyor üzerine naylon karışımlılar
tekrar baktım royal halıda akrilik ve floş iplik diyor mesela, floşa baktım sözlükten:) selülozdan üretilen parla bükümsüz iplikmiş anam şimdi de dokumacı mı olacağız hiyaayyyt:)) benim odama da kilim almıştım eski evde kaç sene kullandım ama biraz büyük olduğundan sağ olsun yıkaması sorundu, şimdi oraya da sadece ortaya aldım ufak rahat rahat yıkamak için. anama dedim dırdır başladı, olur mu eder mi, halbuki bir arkadaşımda var verev şekilde seriyor renkleri de çok güzel ama gel de anlat, bu ev işi yüzünden evleneceğim neredeyse her gün tartışma, didişme valla:84::84:
ya bizim de bir kere hole almıştık, hatırlıyorum o saçlar allahım istediğin kadar süpürge yap illet ederdi. şimdi metrelik satılan yolluklardan alıyorum, altı kaydırmazlı gibi, renkleri de güzel bulunuyor arayınca tüyleri o kadar kısa ki harika valla, elektrik süpürgesiyle mis gibi oluyor. onu da değiştirmek lazım ama beklesin az daha aman ağzımdan kaçırmıyım bi de ona bakalım diye başlar benimki :84:
ben de kaçıyorum ilaçlarımı alam da uzanam accıkbana şimdilik müsade yorgun
sırada dokumacılık var sen bu gidişle mimarlık danışma bürosu aç
akrilik falan filan bilmem valla yorgun işte o iplerin farklılık yaptığını biliyorum ama hangisi nedir iyidir kesin söyleyemiyorum ki ben daha başlamadım halıya zaten almıycamda bir tek yatak odama alabilirsem o dediklerimden
evet ya kaydırmaz olması da önemli birde kenarlarına bak eskiden püskül olurdu şimdi ovarlek çekili oluyor sıkı çekilmişmi aralıklı ona bak ilerde açılma sökülme yapabilir kenar overloğuda önemli
ben de kaçıyorum ilaçlarımı alam da uzanam accıkbana şimdilik müsade yorgun
sırada dokumacılık var sen bu gidişle mimarlık danışma bürosu aç
akrilik falan filan bilmem valla yorgun işte o iplerin farklılık yaptığını biliyorum ama hangisi nedir iyidir kesin söyleyemiyorum ki ben daha başlamadım halıya zaten almıycamda bir tek yatak odama alabilirsem o dediklerimden
evet ya kaydırmaz olması da önemli birde kenarlarına bak eskiden püskül olurdu şimdi ovarlek çekili oluyor sıkı çekilmişmi aralıklı ona bak ilerde açılma sökülme yapabilir kenar overloğuda önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?