• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhafazakar Aile

lavmibeybi

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
12
0
16
İstanbul
17 yaşındayım ve muhafazakar bir ailem var. Arkadaş çevrem çok rahat ve serbest bazen alkol alıyorum tabi aileme söyleyemiyorum ama söyleyemediğim için de kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarım çok iyiler ailem hepsini çok sever ama benim içim sıkılıyor aslında beni sıkan gizlemek de değil sanırım rahatlıklarını kıskanıyorum hiç bilmiyorum. Tam olarak bir sorun değil ama benim gibi olan var mı napıyorlar acaba?

17 yaşındayım ve muhafazakar bir ailem var. Arkadaş çevrem çok rahat ve serbest bazen alkol alıyorum tabi aileme söyleyemiyorum ama söyleyemediğim için de kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarım çok iyiler ailem hepsini çok sever ama benim içim sıkılıyor aslında beni sıkan gizlemek de değil sanırım rahatlıklarını kıskanıyorum hiç bilmiyorum. Tam olarak bir sorun değil ama benim gibi olan var mı napıyorlar acaba?

ben de 21 yaşından sonra alkol almaya başladım özel günlerde.
ailemde görmedim annem babamda yani
herhalde babam duysa beni evlatlıktan reddeder :53:
arkadaş ortamında sadece 1 kere 1 kadeh martini içtim.
onun dışında hep evde eşimle.

bence ailen bu duruma üzülecek ve karşı gelecekse kendi hayatını, düzenini kurana kadar alkol kullanma.
sonuçta şu an ailenle yaşıyorsundur
ve onlar da alkol kullandığını öğrenirlerse hayal kırıklığına uğrarlar ve sana olan güvenleri sarsılır.
hem daha 17 yaşındasın, neden kendini zehirliyorsun?

alkol kullanımına karşı değilim
ama bunu "ben büyüdüm, bakın içebiliyorum" gibi gören ve göstermeye çalışan arkadaşlarından uzak durmanı tavsiye ederim.
en azından reşit olana kadar kullanma derim ben.

alkol alan,barlara giden ,gece geç saate dek dışarıda duran insanlar rahat ,özgür insan olmuyor bana kalırsa..:19:

senin alkol alıp almaman senin inancınla alakalıdır. :31: ailen sana doğruyu yanlışı göstermiştir tercih senindir. ha onlardan saklı yapıyorsun çünkü öğrenirlerse seni kısıtlayabilirler düşüncesindesin..

inan bazen ailenin bazı şeyleri ölçülü uygulaması normal.:31: sana şuan kısıtlamalı gelenler bile.

Onyedi yaşmdayken benmde çevrem rahattı. Hatta bayağı rahattı. Bende uymaya çalıştım. Biriki kere olmadı. Kendini ailem açıındn bakıp rahatsız hissettim. Üni hayatımda rahat davrandım. Aileme anlatarak fakat içki,sigara bir zaman sonra kabak tadı veriyor. Olgunlaınca ve olgun insanlarla yani ne istediğini bilen insanlarla oturup kalkmaya başlayınca değişiyorsun. İçki sadece özel günlerde kullanılan bir içecek haline geliyor. Herkesin fikrin ayrı tabi ki. Lakin bn derim ki. Lisede çok rahat davranma çünkü üniversitede zaten bu seçenek olacak. Yaşının tadını çıkar. Çok rahat davranmamak şartı ile.. (:

ailenden gizli yaptığın herşey vicdanını rahatsız eder. hele ki alkol kullanman öğrenmeleri halinde, ailen için büyük yıkım olur.
hem çok rahat olmak her zaman iyi değildir.:31:

Alkol almazsanız nolur?
Ya da diğer arkadaşlarınız gibi sınırsız istediğiniz gibi yaşasanız.
Size ne gibi katkısı olacak böyle yaşamın??
Üstelik henüz 17 yaşındasınız..
Bence aileninizin güvenini sarsacak baklı gizli birşeyler yapmayın.
Yoksa güveni sağlamak kolay olmayacak..

Özgürlük ve rahatlık bir tek alkol almakla olmuyor ki. Tamamen zararlı bir şey kullandığınız ailenizin öğrenmesinden ziyade vücudunuza veridğiniz zararı düşünüp vazgeçseniz çok daha iyi olmaz mı?Yani illa arkadaş ortamında bir şeyler paylaşmak için içki sigara kullanmak gerekmiyor değil mi?

ailen muhafazakar mı? emin misin?

ailen benim ailem gibi yanındaki kız arkadaşlarına o... mu diyor? o gözle mi bakıyor?
okuldan eve evden okula mı diyor?
cep telefonu dökümlerini mi inceliyor kimlerle konuştuğunu öğrenmek için?
seni okuldan almakla mı tehdit ediyolar herangi bir yanlışın olursa?
bizim ailemizdesin kurtuluşun yok kurallarımıza uyacaksın, yoksa ölüm olur sonu mu diyolar?
ya da üniversiteyi kazandığında bulunduğun şehirde okuyacaksın yoksa okumazsın mı diyecekler sana?
ve yine üniversite de dahil seni okuldan almakla mı tehdit edecekler?
herkesin ailesi gurur duyarken her fırsatta okuduğun bölümü ve seni mi eleştirecekler?

yoksa onlarla yürürken bile etrafdaki sokakdaki gencecik masum kızlar, erkekler için sırf biraz açık ve ya sevmedikleri bişey giyinmişler diye o...pu yahut p.ç bu sözlerini mi duyuyorsun?

daha sayayım mi sana yeter mi bu kadarı?

Alkol için bana kalırsa yaşın çok küçük ki yaşın kaç olursa olsun ailenin tasvip etmediği ve vücuduna zarar verdiğini bildiğin bir şeyi kullanmamanı tavsiye ederim.Şu an ailen senin gözünde baskıcı muhafazakar belki yaşın küçük olduğu için böyle düşünüyorsun biraz da aslında ailen seni kötü olacağını düşündükleri şeylerden korumaya çalışıyorlar.Hiç bir anne baba çocuğunun kötü olmasını istemez çünkü.Sen gizli saklı yaptın ailenin haberi olmadı belki ama vücuduna kötü etki ediyor bunu gizleyebilecek misin hayır.O yüzden ailenden ne gizli istemediği işleri ya ne de kendine bile bile zarar ver cnaım.

ben ilk içkimi kaç yaşında içtim hatırlamıyorum ama sanırım 18 bile değildim ilk sigaramda aynı:31: ama inan bunları yapmak bana hiçbirşey kazandırmadı ben baba yokluğumdan dolayı yanlış şeyler yaptım ama çabuk toparladım çok şükür:16::16: çevrene pek özenme bunlardan zevk alamayınca allah korusun başka şeylere yönenirsin:31:ailen istediği kadar yasaklasın sen yapacak olduktan sonra yaparsın hatta içki içtiğinden haberleri yok belki hiç olmayacak onlar kızım yapmıyor diye düşüne dursun ama yasakladıkça üzerine daha çok gideceğini akıllarına getirmezler:19: herkesin hayatı kendine , bence onlara gönül gözüyle bak hayatlarının ne kadar basit ve bazı değerlerini kaybetmiş olduklarını gör bence kendi hayatına şükredecek ve onlara acıyarak bakacaksın:34:

ahh gençlik... nereye gidiyor.. 17 yaşındasın, bu yaşta alkol almanı özendiren arkadaşların var hayatında, yanlış yoldasın.

arkadaşların rahatsa, özgürse hem de daha 17 yaşında? bu doğru birşey değil.
bence ailen yeterince kısıtlamıyor seni, alkol alabildiğine göre yeterınce rahatsın, ve hala ailenin muhafazakar olduğunu söyleyebiliyosun..onlar senin ilerde pişman olmaman için yapar ne yaparlarsa.

ailen muhafazakar mı? emin misin?

ailen benim ailem gibi yanındaki kız arkadaşlarına o... mu diyor? o gözle mi bakıyor?
okuldan eve evden okula mı diyor?
cep telefonu dökümlerini mi inceliyor kimlerle konuştuğunu öğrenmek için?
seni okuldan almakla mı tehdit ediyolar herangi bir yanlışın olursa?
bizim ailemizdesin kurtuluşun yok kurallarımıza uyacaksın, yoksa ölüm olur sonu mu diyolar?
ya da üniversiteyi kazandığında bulunduğun şehirde okuyacaksın yoksa okumazsın mı diyecekler sana?
ve yine üniversite de dahil seni okuldan almakla mı tehdit edecekler?
herkesin ailesi gurur duyarken her fırsatta okuduğun bölümü ve seni mi eleştirecekler?

yoksa onlarla yürürken bile etrafdaki sokakdaki gencecik masum kızlar, erkekler için sırf biraz açık ve ya sevmedikleri bişey giyinmişler diye o...pu yahut p.ç bu sözlerini mi duyuyorsun?

daha sayayım mi sana yeter mi bu kadarı?

iyi de bu muhafazakarlık değil ki düpedüz cahillik.
muhafazakarlık, hayatını inandığı değerler doğrultusunda idame etmeye gayret etmektir.

Benim ailem çok rahat ve özgürdür.Ama ben bunu hiç bir zaman alkol alayımda bilmem napıyım diye kullanmadım.Aşırıya kaçmayan çoğu şeye izin verirler ama aynı zamandada öyle bir terbiye vermişlerdir ki benim onlar izin verse bile yapmıycağım şeyler var.Alkol özentiliği hiç yapmadım mesela her genç gibi ara sıra kullandım o kadar.Sende hiç özenme sakın özel günler dışında içme bile.Arkadaş çevrenin yaptıklarını yapmak zorunda değilsin hem.Ailen muhafazakar olabilir baskıcı olmadıkları sürece sorun edilicek birşey yok bence canım.

iyi de bu muhafazakarlık değil ki düpedüz cahillik.
muhafazakarlık, hayatını inandığı değerler doğrultusunda idame etmeye gayret etmektir.

belediyenin insanlar spor yapsın diye yaptığı parkları bilirsiniz. ordaki spor aletlerinde biraz olgun yaşlı sayılabilecek insanlar ve yaşı farketmeyen kadınlar spor yapıyor diye onları aşağılamalar, o.... gözüyle bakmaları var.

şu bildiğimiz peluş kürkten yelek giyinen bi kadın gördü diye ona o.. damgası vurmaları..

kızları bile belli bi yaşa kadar Atatürkü sevmiyordu. sorduğum zaman kocaman kocaman açtığı dehşet dolu gözlerle,
biliyomusun Atatürk içki içiyomuş derdi...

ve babasının Atatürk hakkındaki kötü konuşmalarına karşılık verdim diye, iyi bir insan başarılı bir asker. sadece dinle arası iyi olmayabilir diye devam edecektim. birinin dinle arası iyi değilse ondan bi b.k olmaz demişlerdi..

bunlar şuan sadece aklıma gelen belli başlı şeyler.. yüzde 1 sadece..

ben böyle bir ailenin içindeyim...

yaşın alkol kullanmak için küçük... ha bana göre alkolü büyüklerde içmemeli... sigarayı kullanmamaları gerektiği gibi.. bunlar büyümenin ölçütü değil. ayrıca özgürlüğün ölçütü de değil...

benim çevremdede alkol kullanan arkaşlarım oldu.. alkollü sene sonu balolarıda oldu.. ama ben hiç bu tür şeylere girmedim. bu demek değildi ki özgürlük...

benim özgürlüğüm istediğim yere gidebiliyormuyum.. yada seçimler benim elimde mi? eş seçimi bana mı ait? bunlardı özgürlük.... okuduğum okulu, eşimi, işimi ben seçtim....

alkolden ve diğer kötü maddelerden uzak dur...

belediyenin insanlar spor yapsın diye yaptığı parkları bilirsiniz. ordaki spor aletlerinde biraz olgun yaşlı sayılabilecek insanlar ve yaşı farketmeyen kadınlar spor yapıyor diye onları aşağılamalar, o.... gözüyle bakmaları var.

şu bildiğimiz peluş kürkten yelek giyinen bi kadın gördü diye ona o.. damgası vurmaları..

kızları bile belli bi yaşa kadar Atatürkü sevmiyordu. sorduğum zaman kocaman kocaman açtığı dehşet dolu gözlerle,
biliyomusun Atatürk içki içiyomuş derdi...

ve babasının Atatürk hakkındaki kötü konuşmalarına karşılık verdim diye, iyi bir insan başarılı bir asker. sadece dinle arası iyi olmayabilir diye devam edecektim. birinin dinle arası iyi değilse ondan bi b.k olmaz demişlerdi..

bunlar şuan sadece aklıma gelen belli başlı şeyler.. yüzde 1 sadece..

ben böyle bir ailenin içindeyim...
Kusura bakmada yaptıkları dinimize uyan şeyler değil hiç.Benimde en sinir olduğum şey dindar geçinip dine zıt olan ne varsa yapan insanlar.Allah onları ıslah etsin.Namuslu kadınlara o... diye iftira atmış,Kendi Atasına çirkin sözler söyleyen bu insanı Allah ıslah etsin...

Son düzenleme:
Muhafazakar olsun veya olmasın çoğu aile 17 yaşında bir çocuğun alkol almasını hoş karşılamaz.

Alkol kullanımına karşı değilim, biz de alırız bazen balık felan yapınca yanına bira.. Ama gizli gizli , sırf arkadaşlarının rahatlığına özenip içmek bana biraz ergenlik gibi geldi, sonuçta alkol kullanmak zorunda değilsin ve alkol içmenin sana bir artısı yok. Ayrıca ailenin alkol içmeni istememesi muhafazakarlıkla alakalı değil, hiç bir aile istemez çocuğu zararlı alışkanlıklar edinsin. Hele bir kaç sene daha geçsin, biraz daha olgunlaş, o zaman rahatlıkla içersin ne içeceksen, böyle gizli saklı yapma :)

Kusura bakmada yaptıkları dinimize uyan şeyler değil hiç.Benimde en sinir olduğum şey dindar geçinip dine zıt olan ne varsa yapan insanlar.Allah onları ıslah etsin.Namuslu kadınlara o... diye iftira atmış,Kendi Atasına çirkin sözler söyleyen bu insanı Allah ıslah etsin...

sürekli insanları kınar sürekli.. kınadığını başına gelmesinden hiç mi korkmaz :19:
bazen korkuyorum ona benzemekten.. öyle düşünmekten insanlar hakkında..
bazen dertleşiyorum ailemden başka biriyle, anlatıyorum bak görüyosun böyle böyle diye.
anlıyorum seni ama nası düzelsin bu yaştan sonra, annesi de onu öyle yetiştirmiş diyor.
ben farkındayım bu bir hastalık. hasta bi insan ancak herkesi eleştirir, din konusunda baskı yapar.

inanırmısın geçen bana diyor ki namaz kılıyomusun? aslında kılmıyorum ama evet kılıyorum dedim.
neden sordun?
ne demek neden. senin namazından bende sorumluyum. bana da hesap sorulacak diyor :19:

sürekli insanları kınar sürekli.. kınadığını başına gelmesinden hiç mi korkmaz :19:
bazen korkuyorum ona benzemekten.. öyle düşünmekten insanlar hakkında..
bazen dertleşiyorum ailemden başka biriyle, anlatıyorum bak görüyosun böyle böyle diye.
anlıyorum seni ama nası düzelsin bu yaştan sonra, annesi de onu öyle yetiştirmiş diyor.
ben farkındayım bu bir hastalık. hasta bi insan ancak herkesi eleştirir, din konusunda baskı yapar.

inanırmısın geçen bana diyor ki namaz kılıyomusun? aslında kılmıyorum ama evet kılıyorum dedim.
neden sordun?
ne demek neden. senin namazından bende sorumluyum. bana da hesap sorulacak diyor :19:

Dini güzelce öğrettikten sonra tercih sana kalmış o karışamaz ki...Ne kadar yanlış anlıyo insanlar dini ya azıcık açıp peygamber efendimizin sözlerini okusalar...Mesela bahsettiğiniz kişi; Bana benzemekten en çok uzak olanınız, cimri, ağzı bozuk ve çirkin söz söyleyen kimsedir. Bu sözü biliyomu? Biliyoda hala devam mı ediyo insanlara çirkin söz söylemeye ?

Back
X