Muhafazakar büyüyüp cinsellikte saf kalmak benim suçum mu yoksa tipler mi problemli?

Kendi hayatını kazanmadan girme bu işlere, ailen ve yaşadığın çevre belli, yarın bi şeylerle tehdit etse ne yapacaksın? Üç yıl beş yıl işini görür sonra anam bana kız buldu der gider, kaldırabilecek misin? Yaşayın yine bir şeyler ama böyle çar çakal ile değil.

O nasil oluyor? Muhafazakar ailenize ben sevgilimle eve cikiyorum deseniz bi baski gormeyecek misiniz yani :) Muhafazakar ailenizin yasantiniza etkisi olmamasi bana gercekci gelmiyor. Henuz aileniz onlarin ogrettiklerinin disina ciktiginizi bilmiyor da ondan probleminiz yok. Şuan yasadiginz şeyleri onaylayacaklar mi? Ya da kendi cevrenizden biriyle evlenseniz daha once iliskiye girmis olmanizi sorun olmayacak mi?

Oturakli ve hanim hanimcik olmak cinsellik yasamamak bilmemek degildir o da ayri bir sey. O yuzden pisman olacaginiz seyler yapmayin.
tabi ki bu kadarını anlatamam ama oyle muhafazakar denilince akla gelen inanılmaz baskici seyler yok. anneme biriyle ciktigimi söyleyebilirim, yorumlatırım konuşuruz ama buraya yazdığım kadarını anlatamam. sondan 2. cümleniz tamamen karşı tarafın kafa yapısı beni o sekilde konumlandiriyor ve bu sekilde kullanıyor..ben boyle düşünmüyorum o yüzden tırnak icinde belirttim.

ailemle ya da yasantilari ile ilgili bir problemim yok genel baglamda daha oturaklı yetiştim ama baski ile degil. karşımdaki kisi beni olmayan tabularımdan manipüle etmeye calsıtı daha 'hanım hanımcık' oldugum icin umarım anlatabilmisimdir. mevzu da benim sinirlarimla ilgili zaten cogu kisinin dediği uzere.
20 li yaşlarımın başında bir sevgilim vardı. Sınırlarımı bilirdi , bunu ilişki başlamadan söylemiştim. Sorun olmayacağını söylediği için sevgili olmuştuk. Ama bir süre sonra ne zaman konuşsak konuyu cinselliğe getirip durmaya başlamıştı. Ve bu beni çok rahatsız ediyordu. Ve en sonunda onunla birlikte olmadığım için benden ayrıldı. O zaman buna çook üzülmüştüm, çünkü hem ilk sevgilimdi hem de onu çoook seviyordum. Ama şunu çok iyi biliyordum; sırf o istediği için onunla birlikte olsam en başta kendime saygımı kaybederdim, belki zamanla kendimi sevmemeye de başlardım. Ben bunu istemedim ve her defasında " iyi ki" dedim. Ve onu yıllar geçse de affetmedim, affetmeyeceğim. Hayatı boyunca mutlu olamasın.

Ailem muhafazakâr da sen muhafazakâr misin? Ailenden sanane? Konu bu.otur adamakıllı düşün, dünya görüşünü belirle.benden sana tavsiye.ondan sonra aslında muhafazakar değilim ama hazır olmayı bekledim cart curt diye diye 35 yaşına gelirsin buradaki bir sürü ablan gibi.dini gerekçe olmadan bomboş geçen ömürler ondan sonra.hani ne anladık bu işten oluyor ondan sonra.bazen de erkeklere hak vermiyor değilim he.bize bıraksalar menopoza kadar hazır olmayı bekleriz valla.adamcağızlar ne yapsın?

Yani diğer erkekleri bilmem fakat bu konudaki, kıza bir ton laf söylemiş terbiyesiz. Yani böylesine de hak vermeniz ilginç.

Muhafazakar bir ailede büyüdüm hem kültürel hem de dini anlamda. Kendim hiç muhafazakar değilim, hiçbir anlamda, inançlı birisi de değilim. Cinsellik de her zaman kendimi özgür hissettiğim bir alandı, senden daha küçük olduğum bir yaştan itibaren aktif cinsel hayatım var. Yazdıkların hakkında birkaç fikrim;

arzu ve sevgi ayrı olmak zorunda değil, yani seviyor mu yoksa arzuluyor mu diye bir ayrım şart değil, ikisi bir arada pekala olabilir. Ama bahsettiğin erkek için pek öyle olduğunu düşünmüyorum, daha çok libidosuyla hareket ediyor gibi.

20li yaşlarda libidonun yüksek olması çok anlaşılır bir şey, yani 22 yaşında bir erkeğin aklının sekste olması bana göre normal ama bunun için karşı tarafı manipüle etmeye çalışmak normal değil. Söylediği/yaptığı bazı şeyler tamamen manipülasyon. Yok hayatı yaşamıyormuşsun da yok tabularını yıkacakmış. Ona mı kalmış? Çok konuşacağına önce kendisi rıza inşası kavramını öğrensin. Hele vücudun hakkında yorum yapma haddini kendisinde bulmasına hiçbir şey demiyorum. Bu da bir manipülasyon çeşidi, karşındaki insanı eleştirip kötü hissettirerek senden onay bekleyen bir konuma düşürmek ve sonra ona istediğin şeyleri yaptırmaya çalışmak. Belki bunu böyle bilinçli bir şekilde kurgulayarak yapmıyor, belki farkında bile değil ama manipülasyon olduğu gerçeği değişmiyor. Kimsenin bedenin hakkında bir yorumda bulunmasına izin verme, bir erkeğin bulunmasına hiç hiç izin verme.

İstemediğin, içine sinmeyen, o an istesen de sonrasında kendini kötü hissettiğin, hazır olmadığın, kafan karışık/çelişkili hissettiğin vs hiçbir şeyi yapma. Sağlıklı sınırlar çizmek ve sınırlarını korumak konusunda kendini geliştirmeni öneririm. Okuma/araştırma yapabilirsin, okuduklarını ufak ufak uygulamayı deneyebilirsin. Bu geliştirilebilir bir beceri. Bir kez yapabilmeye başlayınca sana iyi geleceği için devamı daha kolay geliyor.

Bu arada dokunmaması gereken yerlere dokunmak tamamen taciz. Rıza inşası öğrensin derken bunu kastettim. 99 tane şeye izin verip bir şeye izin vermesen ve o kişi o şeyi yapmaya çalışırsa bu taciz, izin verdiğin diğer 99 şeyin hiçbir hükmü yok. Bir şeyi 99 kere yapmasına izin verip yüzüncüde istemez ve izin vermezsen ve o kişi o an o şeyi yapmaya çalışırsa bu yine taciz, daha önce 99 kez yapmış olmanın bir hükmü yok. Ve bu en temel sınırlarından birisi, acilen korumayı öğrenmen lazım<3

Bu arada dokunmaması gereken yerlere dokunmak tamamen taciz. Rıza inşası öğrensin derken bunu kastettim. 99 tane şeye izin verip bir şeye izin vermesen ve o kişi o şeyi yapmaya çalışırsa bu taciz, izin verdiğin diğer 99 şeyin hiçbir hükmü yok. Bir şeyi 99 kere yapmasına izin verip yüzüncüde istemez ve izin vermezsen ve o kişi o an o şeyi yapmaya çalışırsa bu yine taciz, daha önce 99 kez yapmış olmanın bir hükmü yok. Ve bu en temel sınırlarından birisi, acilen korumayı öğrenmen lazım<3
üzgünüm :( sınırlarım üzerine oldukça fazla düşmem gerekiyor..

üzgünüm :( sınırlarım üzerine oldukça fazla düşmem gerekiyor..
Üzgün hissetmen hem çokk normal hem de iyi bir şey. Demek ki bu konunun önemli bir şey olduğunun zaten farkındasın. Demek ki bir şeylerin olmaması gerektiği gibi ilerlediğinin farkındasın. Sınırlarının aşılmasına ses çıkaramamak veya göz yummak çoğu insana kendisini güçsüz ve çaresiz hissettirebilen bir şey. Çoğu kişi böyle bir durumda bir de üzerine kendisini suçlar. Kendisini suçlamak mantıklı değil, çünkü yapıcı bir bakış açısı değil. Üzüldüğünü kabul et ve üzüntünün sana bir şey anlatmaya çalıştığını fark et. Anlatmaya çalıştığı şey “bir daha aynı konuda aynı şekilde üzülmemek için gerekli adımları atman ve bir şeyleri değiştirmen gerektiği”. O zaman bu rahatsız edici deneyim senin için ileriki hayatında koruyucu bir şeye dönüşmüş olacakkkk

Yani diğer erkekleri bilmem fakat bu konudaki, kıza bir ton laf söylemiş terbiyesiz. Yani böylesine de hak vermeniz ilginç.
Bir ton laf derken? Ne söylemiş?.tamam şöyle söyleyeyim bu kişinin haklı olduğunu söylemeden yorum yapayım.yani daha genel.şimdi 22 yaşındaki bir erkeğin aklının fikrinin cinsellikte olması normal diyoruz eee 20 yaşındaki bir kız da aynı durumda aslinda şu an.niye roller bu kadar farklıymış gibi oluyor o zaman? Muhafazakarlık maskesi altında insanların kız çocuklarını baskı altına almasi.eee bu çocuğa demediğinizi bırakmıyoruz da bu ailelere de demediğinizi birakmamalıyiz o zaman.bu çocuk manipüle ediyorsa ailesi de manipülenin âlâsini yapmış aslında.hâlâ daha yapmaya devam ediyor.şu durum da kızın özgür iradesi değil aslında.tamam çocuk bu kızları ikna etmeye çalışmıyor diyelim.o zaman da 2 seçenek kalıyor ya 30 yaşına kadar evlenmeyi bekleyip psikolojisi bozulacak buralarda hergün kocam sevişmeyi bilmiyor, ereksiyon sorunu yaşıyor diye 5 tane konu açılacak ya da eskortlarla yaşayacak.eee eskortlarla yaşayanlara bakış açımiz da mâlumunuz kadınlar olarak.o zaman size soruyorum ne yapacak bu adamcağızlar(!) ?
Haaa eleştirebileceğim nokta ikna etmeye çalışma yöntemi olabilir tabi.ama bu konudan yola çıkarak toplumsal bir yorum yaptım.bu arada kadınlarda da dünya kadar cinsel sorun yaşanıyor.vajinismus, yine isteksizlik cart curt.demem o ki şu ülkenin kadınlı erkekli cinsellikle imtihanı bitmiyor, biteceğe de benzemiyor.şu işi bir rayına orturtamadık ülkecek.anlayacağınız at izi it izine karışmış durumda.ne desek yetmeyecek.

Son düzenleme:
20 li yaşlarımın başında bir sevgilim vardı. Sınırlarımı bilirdi , bunu ilişki başlamadan söylemiştim. Sorun olmayacağını söylediği için sevgili olmuştuk. Ama bir süre sonra ne zaman konuşsak konuyu cinselliğe getirip durmaya başlamıştı. Ve bu beni çok rahatsız ediyordu. Ve en sonunda onunla birlikte olmadığım için benden ayrıldı. O zaman buna çook üzülmüştüm, çünkü hem ilk sevgilimdi hem de onu çoook seviyordum. Ama şunu çok iyi biliyordum; sırf o istediği için onunla birlikte olsam en başta kendime saygımı kaybederdim, belki zamanla kendimi sevmemeye de başlardım. Ben bunu istemedim ve her defasında " iyi ki" dedim. Ve onu yıllar geçse de affetmedim, affetmeyeceğim. Hayatı boyunca mutlu olamasın.
Eee mâdem çok seviyordun niye sadece o istemiş olacaktı ki birlikte olmayı? benzer yaşlarda olduğunuzu tahmin ediyorum.anlatmaya çalıştığım durum tam olarak bu aslında.eee her konuda kadınlar erkeklerden daha çabuk olgunlaşıyor da bu konuda niye sürekli yıllarca kadınların hazır olması beklenmek zorunda kalınıyor? Cevap nedir? Toplumsal sorunlar burada başlıyor.istemediğiniz kişiyle tabi ki yapmayın ama çok seviyordum diyorsunuz.niye çoookkk sevdiğiniz sevgilinizle birlikte olmadınız diye iyi ki diyorsunuz?

Bekareti önemseyen bir çevren, ailen varsa ve ilerde eş seçimin bu şekilde olacaksa cinsellikten uzak dur sonra başına bela olur bu durum.

Ben, aileme kulak asmam, ekonomik özgürlüğümü kazanır kendi hayatıma bakarım dersen doğru insanla, gönül rızanla yapabilirsin.

Sevişme iki taraflı rıza ile olur. Sakın birisi seni daha fazla sevsin, bırakmasın diye istemediğin hiç bir şeye maruz kalma. İsteyerek yapmışsan bunda kimseyi suçlama erkek seni kullanmadı, sen de zevk almış olacaksın. Seks yapmak bir suç değil. Asıl suç kendini istemediğin şeylere maruz bırakman.

Bu tarz baskı ile büyüyen kızların önemli bir kısmı arafta kalıyor. Karşısındakine dur diyecek gücü olmuyor, cinsellik yaşayınca bu kez aile korkusu devreye giriyor ve iyice ruhunu imha ediyor.

Senin iki yolun var ya ailenin istediği gibi davranacaksın ya da doğru insanla seks yaptığında "Benim bedenim, benim kararım" diyeceksin ve seksisin öcü gibi görmeyip ayrılsan bile yaralanmadan yoluna devam edeceksin.

ailemle ya da yasantilari ile ilgili bir problemim yok genel baglamda daha oturaklı yetiştim ama baski ile degil. karşımdaki kisi beni olmayan tabularımdan manipüle etmeye calsıtı daha 'hanım hanımcık' oldugum icin umarım anlatabilmisimdir. mevzu da benim sinirlarimla ilgili zaten cogu kisinin dediği uzere.
Bununla alakası yok, karşınızdaki kişi kötü niyetli bir sapık. Bedeninizin saflığını kullanıyor, sizinle oynuyor araya da anlamayın diye iğrenç bir ikna edici duygusallık sıkıştırıyor.

Düşme ahmmett
Bak çocuğa ya prof olmuş, bilgi dağıtıyor. :))
Çok da alçakgönüllü
:sinirli:

hoş sohbetler değil istemediğin sürece ama zevk suyunu bilecek kadar istemişsin. Libidosu var diye çocuğa da kızılmaz. Geri geldi falan da yazmışsın, o çocuk öyle. Döneceksen de biliyorsun artık bir şeyler istediğini.

Bir ton laf derken? Ne söylemiş?.tamam şöyle söyleyeyim bu kişinin haklı olduğunu söylemeden yorum yapayım.yani daha genel.şimdi 22 yaşındaki bir erkeğin aklının fikrinin cinsellikte olması normal diyoruz eee 20 yaşındaki bir kız da aynı durumda aslinda şu an.niye roller bu kadar farklıymış gibi oluyor o zaman? Muhafazakarlık maskesi altında insanların kız çocuklarını baskı altına almasi.eee bu çocuğa demediğinizi bırakmıyoruz da bu ailelere de demediğinizi birakmamalıyiz o zaman.bu çocuk manipüle ediyorsa ailesi de manipülenin âlâsini yapmış aslında.hâlâ daha yapmaya devam ediyor.şu durum da kızın özgür iradesi değil aslında.tamam çocuk bu kızları ikna etmeye çalışmıyor diyelim.o zaman da 2 seçenek kalıyor ya 30 yaşına kadar evlenmeyi bekleyip psikolojisi bozulacak buralarda hergün kocam sevişmeyi bilmiyor, ereksiyon sorunu yaşıyor diye 5 tane konu açılacak ya da eskortlarla yaşayacak.eee eskortlarla yaşayanlara bakış açımiz da mâlumunuz kadınlar olarak.o zaman size soruyorum ne yapacak bu adamcağızlar(!) ?
Haaa eleştirebileceğim nokta ikna etmeye çalışma yöntemi olabilir tabi.ama bu konudan yola çıkarak toplumsal bir yorum yaptım.bu arada kadınlarda da dünya kadar cinsel sorun yaşanıyor.vajinismus, yine isteksizlik cart curt.demem o ki şu ülkenin kadınlı erkekli cinsellikle imtihanı bitmiyor, biteceğe de benzemiyor.şu işi bir rayına orturtamadık ülkecek.anlayacağınız at izi it izine karışmış durumda.ne desek yetmeyecek.

Kızın vücuduna ve yaşam tarzına laf etmiş daha ne desin mesela? Konu sahibine pata küte dalması mi gerekiyordu kötü görünmesini için?

Düşme ahmmett
Bak çocuğa ya prof olmuş, bilgi dağıtıyor. :))
Çok da alçakgönüllü
:sinirli:

hoş sohbetler değil istemediğin sürece ama zevk suyunu bilecek kadar istemişsin. Libidosu var diye çocuğa da kızılmaz. Geri geldi falan da yazmışsın, o çocuk öyle. Döneceksen de biliyorsun artık bir şeyler istediğini.
abla çocuğun abazalığına libido demesek mi ya, o zevk suyu öpüştükten sonra oldu ve iğrençti bana göstermesi vs.

Bekareti önemseyen bir çevren, ailen varsa ve ilerde eş seçimin bu şekilde olacaksa cinsellikten uzak dur sonra başına bela olur bu durum.

Ben, aileme kulak asmam, ekonomik özgürlüğümü kazanır kendi hayatıma bakarım dersen doğru insanla, gönül rızanla yapabilirsin.

Sevişme iki taraflı rıza ile olur. Sakın birisi seni daha fazla sevsin, bırakmasın diye istemediğin hiç bir şeye maruz kalma. İsteyerek yapmışsan bunda kimseyi suçlama erkek seni kullanmadı, sen de zevk almış olacaksın. Seks yapmak bir suç değil. Asıl suç kendini istemediğin şeylere maruz bırakman.

Bu tarz baskı ile büyüyen kızların önemli bir kısmı arafta kalıyor. Karşısındakine dur diyecek gücü olmuyor, cinsellik yaşayınca bu kez aile korkusu devreye giriyor ve iyice ruhunu imha ediyor.

Senin iki yolun var ya ailenin istediği gibi davranacaksın ya da doğru insanla seks yaptığında "Benim bedenim, benim kararım" diyeceksin ve seksisin öcü gibi görmeyip ayrılsan bile yaralanmadan yoluna devam edeceksin.
Şahane özetlemişsin.

30 yaşına kadar evlenmeyi bekleyip psikolojisi bozulacak buralarda hergün kocam sevişmeyi bilmiyor, ereksiyon sorunu yaşıyor diye 5 tane konu açılacak ya da eskortlarla yaşayacak.eee eskortlarla yaşayanlara bakış açımiz da mâlumunuz kadınlar olarak.o zaman size soruyorum ne yapacak bu adamcağızlar(!) ?
Abla kimse evlenmeyi beklesin falan demiyor da bu iş böyle mi olmalı? Hani her şeyin bir zamanı vardır taciz diye nitelendirilen olaylar yaşamışım, çeşitli sapıklıklarına ve manipülasyonlarına maruz kaldım. Evet aileler ve yetişme tarzı da çok önemli ama bir noktadan sonra insan SEVGİLİM dediği kişiye böyle saçma sapan hareketler yapmayacağını bilmeli. Sağda solda milleti taciz edecekse evlenmesin bi zahmet o. Yatağa atana kadar her türlü şeyi yapıyor işte böyle bir insanla amacı tek bu yönde olduğu için birliktelik yaşamak istemem. Kendi ihtiyaçlarını önde tutuyor sevgi merkezli değil yani. Bu noktada düzgün birisi çıkana kadar önüme gelenle sevismiyim di mi bu adamcağızlarla

abla çocuğun abazalığına libido demesek mi ya, o zevk suyu öpüştükten sonra oldu ve iğrençti bana göstermesi vs.
iğrenç değil işte.şu an sana iğrenç.seks böyle bir şey zaten.hem adam 22 yaşında.o yaşta abazan olmayacak da ne zaman olacak? Şunu söyleyeyim sen değil tabuların konuşuyor.hâlâ ailenin mâsum cici kızı rolünü oynamaya çalişıyorsun.yapmak istememek çok başka birşey ama senin durumun daha farklı.maalesef bizim ülkede böyle vakalar çok fazla.imkanın varsa kendini tanıyabilmek için psikoloğa gitmeni öneririm.hangileri saçma dayatmalar hangileri senin kendi hislerin düşüncelerin anlamana yardımcı olur.hem kimse de masum cici kız falan filan değil.o sana baskı yapan anan baban kimbilir kaç gün üstüste saatlerce sevişti zamanında.cinsellik insan doğasının temelinde var.o yüzden milletin lafına, aman ayıp demesine falan bakıp ömrünü heba etme.

Back
X