Muhafazakar insanlar

Hayvandostu

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
220
77
13
32
Arkadaşlar muhafazakar aileler tam olarak sizce nasıllar? Öyle biriyle evlendiniz mi? Tecrübeleriniz oldu mu? Kötü yönleri ve iyi yönleri neler oldu? Başta tereddütleri olupta uzun soluklu güzel bir evlilik yaşayan oldu mu? Nelerde zorlandınız, neler büyük problem yarattı üzerinizde. Olumlu olumsuz yaşadıklarınızı paylaşır mısınız bu konuda. Teşekkür ederim şimdiden yazanlara

Her muhafazakar aile aynı değil ki. Nasıl bir yorum yapalım bilemedim.

Benim annem baş örtülü namazında niyazında muhafazakar diyebileceğimiz bir kadındır ama bize rakı sofrası kurar mesela. Halam aynı şekilde muhafazakardır ama bırakın rakı sofrasına oturmayı içki giren eve girmez. Evimizde hayvan beslediğimiz zamanlar bile gelmezdi. Yani muhafazakarlığın çok farklı boyutları var. Ne desek yalan, ne desek yanlış olur.

Çok enteresan olmuş konu. Her yaşam biçimi kendine özel.
Muhafazakarın zitti ne bilemedim ama ben size sorayım; sizce nasıllar? Diye.
Ne dersiniz?
Bence biraz daha açık yazın derdinizi.
Ben temelde aile yapılarının, yasam tarzlarinin farklı olduğu ilişkilerin uzun soluklu olduğunu düşünmüyorum.
Ama önemli olan saygı duyabilirler mi?
Bu da bulundukları taraflarla degil karakterleri ve görgüleri ile alakali.

Onemli olan sizin nasil aile kuracaginiz. yani es adayin muhafazakar mi ?

eger aranizda yasam tarzi acisindan fark var ise, evlilik karari almadan onceki surede veyahut aldiktan sonra nisanlilik suresinde iyi tanimaya calismalisiniz, zaman ayirmalisiniz, acele etmemelisiniz.

Elbette bu farklarla cok mutlu olan insanlar oldugu gibi mutsuz olanlar da cok.

Bu durum kayin aileden kaynaklanabilecegi gibi sizden de kaynaklanabilir.

Siz ne kadar farkliliklari tolere edebiliyorsunuz, onlardan saygi beklerken siz onlarin size dogru gelmeyen tercihlerine ne kadar saygi duyabiliyorsunuz falan, bunlar hep onemli.

Ama sans vermek gerekir. Hem kendinizi de test etmis olursunuz.

Kesinlikle genel bir yorum yapılamaz. Benim eşimin yedi sülalesi 5 vakit namazını kılar, kuranını okur, tesettüre önem verir. Muhafazakar dediğiniz buysa evet muhafazakarlar. Ama gel gelelim, yemeyi içmeyi, gezmeyi de çok severler. Baskıcı asla değiller. Tabi bu yakın ailesi için geçerli.
Ama çevremizde muhafazakar olupta çok değişik görüşlere sahip baskıcı tavırları olan insanları görüyorum. Kimseye önyargılı yaklaşmamak en güzeli.

Benim ailem değil ama babamın ailesi çok muhafazakardı. Babam öyle değildi açık fikirli kendini geliştirmiş biriydi annemde açık ve modern bir insandır. Babam pek fazla kendi ailesinin içine sokmadı bizi çok nadir ben ömrümde 4, 5 kereden fazla görmedim. O gördüğüm zamanlarda açık insanlar için çok fazla olumsuz yorum yapıyorlardı. Tam hatırlamıyorum küçüktüm ama saçlarından asılırkar vs. Gibi şeyler. Onlarınki muhafazakarlıktan ziyade yobazlık ve cahillikte diyebilirim. Çok fazla içiçe değildik allahtan babam sayesinde.

Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Yani ben hangi boyutta olduğundan ziyade sizin yaşamınızdam örnekler almak istedim hangi boyutu olursa olsun neler yaşadınız onu bilerek fikir almak istedim. Çünkü tam olarak işin içine girmeden insan boyutunu pek bilemiyor. Sizin yaşadıklarınızla biraz fikir edinieim diye düşündüm

Her muhafazakar aile aynı değil ki. Nasıl bir yorum yapalım bilemedim.

Benim annem baş örtülü namazında niyazında muhafazakar diyebileceğimiz bir kadındır ama bize rakı sofrası kurar mesela. Halam aynı şekilde muhafazakardır ama bırakın rakı sofrasına oturmayı içki giren eve girmez. Evimizde hayvan beslediğimiz zamanlar bile gelmezdi. Yani muhafazakarlığın çok farklı boyutları var. Ne desek yalan, ne desek yanlış olur.
Bu yoruma katılıyorum. Benim annem de çok muhafazakârdır ama bize, yengeme falan karışmaz. Bazen dürter anneciğim namaz kılmayı düşünüyor musun falan diye. Bir bekâr abim daha var. Kapalı bir gelin olsa sevinir ama onun için önemli olan insan olması; ister açık olsun ister kapalı yeter ki ahlâklı olsun, diyor.. Ablalarım kapalı, ben açığım. Onun yanında giyindiklerime dikkat ederim ama şort giyindiğimi falan bilir. Yanında açık giyinsiysem anneciğim diye hafif bir veryansın yapar. Eşim alkol kullanır, ben tek tük eşim annemin, abimin yanında rahatça alkol tüketir. Aileden aileye değişir yani. Bana sorar arada içiyor musun diye, yok falan diyorum içme anneciğim diyor -ki ben sevmiyorum alkol tadını, içemiyorum. Ancak bir ortamda, pub da falan belki. İçsem karışmaz ama üzülür sadece.

Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Yani ben hangi boyutta olduğundan ziyade sizin yaşamınızdam örnekler almak istedim hangi boyutu olursa olsun neler yaşadınız onu bilerek fikir almak istedim. Çünkü tam olarak işin içine girmeden insan boyutunu pek bilemiyor. Sizin yaşadıklarınızla biraz fikir edinieim diye düşündüm

ama KK burasi, sanki herkes sizin gibi yasiyormus da kayin aileler farkliymis gibi yorum bekliyorsunuz sanki.
Muhafazakar arkadaslarimiz da var, hani merak ettiginiz neyse direk onlara da sorabilirsiniz, bu isler nasil olur gibisinden.

Bu yoruma katılıyorum. Benim annem de çok muhafazakârdır ama bize, yengeme falan karışmaz. Bazen dürter anneciğim namaz kılmayı düşünüyor musun falan diye. Bir bekâr abim daha var. Kapalı bir gelin olsa sevinir ama onun için önemli olan insan olması; ister açık olsun ister kapalı yeter ki ahlâklı olsun, diyor.. Ablalarım kapalı, ben açığım. Onun yanında giyindiklerime dikkat ederim ama şort giyindiğimi falan bilir. Yanında açık giyinsiysem anneciğim diye hafif bir veryansın yapar. Eşim alkol kullanır, ben tek tük eşim annemin, abimin yanında rahatça alkol tüketir. Aileden aileye değişir yani. Bana sorar arada içiyor musun diye, yok falan diyorum içme anneciğim diyor -ki ben sevmiyorum alkol tadını, içemiyorum. Ancak bir ortamda, pub da falan belki. İçsem karışmaz ama üzülür sadece.
İşte olması gereken tam da bu. Annenizi tebrik ederim. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsa size güzel bir dil ile söylüyor ama gerisini size bırakıyor, kırmadan, incitmeden. Ama genel olarak muhafazakarlar şöyle düşünüyor, çocuğumdan ben sorumluyum zorla da olsa dediğimi yapıp doğru yola girmeli yoksa ben de günahkar olurum diye düşünüyor. İşte bu algıyı yıkmak çok zor.

ama KK burasi, sanki herkes sizin gibi yasiyormus da kayin aileler farkliymis gibi yorum bekliyorsunuz sanki.
Muhafazakar arkadaslarimiz da var, hani merak ettiginiz neyse direk onlara da sorabilirsiniz, bu isler nasil olur gibisinden.
Haklısınız. Zaten herkes yaşamıştır yorum yapsın demedim ki. Yaşayan bilen varsa yazsın dedim. Elbette ailesi öyle olan arkadaşlarda örnekler vererek anlatabilir

Arkadaşlar muhafazakar aileler tam olarak sizce nasıllar? Öyle biriyle evlendiniz mi? Tecrübeleriniz oldu mu? Kötü yönleri ve iyi yönleri neler oldu? Başta tereddütleri olupta uzun soluklu güzel bir evlilik yaşayan oldu mu? Nelerde zorlandınız, neler büyük problem yarattı üzerinizde. Olumlu olumsuz yaşadıklarınızı paylaşır mısınız bu konuda. Teşekkür ederim şimdiden yazanlara
Ne kadar muhafazakar
Yobaz mı ? Ilımlı mı ? Radikal mi?
Dipsiz kuyu bu . Ben olsam uzak dururum size iyi şanslar dilemeye geldim ...

Boyutunu bilemiyorsanız yerinizde olsam bilmek için çaba sarf etmezdim. En dayanamadığım insanlardandır yobazlar.

Back
X