muhasebeci arkadaşlar acil yardım

nelit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
195
0
96
Diğer
uzun zamandır yapmadığım bi işi unuttum utancımdan kimseyede soramadım
bi şirkette çalışıyorum ve aylık ne kadar kdv ödemesi yapılacak hesaplamasını unuttum tam olarak bana anlatırmısınız acil lütfen

canım mal alış,gider,gelir kayıtlarını yaptıysan hangi programı kullanıyorsan orda kdv beyannamesi düzenle diye bire bölüm var program kendi hesaplıyor zaten ödenecek kdv'mi,devreden kdv'mi çıkacağı orda yazıyor hangi programı kullanıyorsun ?

daha yeni başladım işe canım logo kullanıyoruz ama önceki kayıtlar karışık düzenleme yapmam lazım o yüzden bu aylık elden hesaplamam gerek onuda unuttum

191 kdv ıle 391 kdv arasında kı farka bak cnm mızan al ve karŞılaŞtır
191 bÜyÜkse 190 devreden kdv Çıkar
391 bÜyÜkse Ödenecek kdv Çıkar
bunları hesaplarken Öncekı aydan devır varmı ona da dıkkat et ıhracat ıthalat hepsını gÖz ÇÖnÜne al ıstısna varmı hepsıne bak 600 lÜ hesaplardan

elden hesaplıycaksan hesaplanan kdv'den indirilecek kdv'yi çıkar.hesaplanan kdv fazlaysa aradaki fark ödenmesi gereken kdv'dir ama indirilecek kdv daha fazlaysa aradaki fark devreden kdv'dir ayrıca geçen aydan devreden kdv'si varmı ?

ya bana birisi gelen faturalardan gideni mi çıkar gidenden gelenimi çıkar falan demişti onunla ilgili bişeydi sanırım allahım niye boş durdum sanki bildiğim herşeyi unuttum :sinifsinif:

canım hesaplanan kdv gelirlerin kdv'sidir,indirilecek kdv'de giderlerin kdv'sidir ama hesaplanandan indireleceği çıkartmadan önce geçen aydan devreden kdv var mı onu da öğren

Satışlarınıza ilişkin KDV'den, alışlarınıza ilişkin KDV düşülecek. Bunun yanında varsa geçen aydan devreden KDV de düşülecek. Ve ödenecek KDV bulunacak. Ama istisnaya tabi satışınız varsa durum bu kadar net değil.
En kolayı bir KDV beyannamesi alacaksın eline, orada hangi satırın hangi satırların toplamından ya da farkından oluştuğu zaten yazar. Adım adım beyannameyi takip ederek bulabilirsin. En pratik yöntem bu olur.

Canımm firmanızın kestiği faturaları topla birde aldığınız faturaları topla...
Birde geçen aydan devreden kdv tutarına bak...
zaten satış faturalarınız gider faturalarından fazla ise ödemeniz çıkar...

toplam tutarları topluyoruz değilmi kafam öyle karışıkki toparlayamıyorum burasıda öyle karışıkki nasıl düzene girer bilmiyorum yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar

sorununu hallettınmı bılmıyorum..ama ben yınede yazayım..
sirkete gelen faturaların..kdvlerini topla.8 18 1 farketmez hepsını topla
sizin kesmiş oldugunuz faturalarında kdvlerını topla .cıkan sonucları bırbırınden cıkar..eger sızın kesmı oldugunuz kdv fazla ise ödeme çikar..bıde oncekı ay devirde varsa onla bırlıkte toplarsın..

kucuk bır onerı bu işlemi 15 gunluk yaparsan daha rahat edersın..benden soylemesi...

Aslında sen soru olarak bize yazsan daha yardımcı olabiliriz cnm..

ben de birşey soracam...babam 89 da vefat etti ve henüz bu sene eksik primlerini ödeyerek ssk dan maaşa bağlandı annem..sanırım ölüm aylığı oluyor...bu arada annem de çalışıyor şu an 51 yaşında ssk lı...4 sene sonra o da emekli olacak ama sorum şu kendi de emekli olursa hem kendi maaşını hem babamınkini ala bilecek mi yoksa babamdan aldığı kesilir mi?kesilecekse kendisi boşuna bu 4 yılı çalışmasın işi bırakıp babamın maaşını alsın diyoruz...ne dersiniz?nolur yardımcı olun..şimdiden çok teşekkürler...

Doğrusu SSK Mevzuatı hakkında çok iyi bilgi sahibi değilim ama kendı yasantımdan pay biçerek söylüyorum hem ölüm aylığını Hemde kendi emekli maaşını alınıyor.Yani engel olacagınıda düşünmüyorum.

Şöylede bir bildiğim var.Ölüm aylıgı alan kişinin yakını eşi/evlenmemiş kızı/Öğrenimi devam eden oğlu SSKlı bir işte çalışmaya başladığı andan itibaren aylığın kesilmesi gerekiyor..En azından çevremde tanık olduklarımdan kesilenler oldu.

bu yazdıgım ıcınızı rahatlatmaktan cok kafanızı karıştırsın istemem ama Bende merak ettim şimdi doğrusu..

Son düzenleme:
yok eftelyacım...biz onu araştırdık önce eğer öyle olsaydı çalışmayı tercih edecekti çünkü...bu arad bir arkadaşta senin gibi ikisini de alır demiş sağolun aydınlattığın için..

canım ben mm yim şimdi sana konuyu şöyle anlatayım sadece eşler birbirinin maaşını alabilir yani annen hem 4 yıl sonra emekli olursa hem kendi maaşını + ölen eşinden kalan dul maaşını alabilecek ama bu sadece eşleri kapsayan bir kanun.Ama sen babandan yetim aylığı alsaydın kendin emekli olduğun zaman yada çalışmaya başladığın zaman kesilecekti. Şunuda belirteyim bu kanun 17/04/2008 tarihinde 5754 sayılı kanunun alt bentlerinde yer aldı.Eğer emin olamıyorsan ssk müdürlüklerine gidebilirsin yada 0312-4587902 numarayı arayıp bilgi alabilirsin

sağol canım çok teşekkür eederim...ben zaten çok şükür öğretmenim annem alsın da önemli olan o çok sağol opt..

Back
X