- Konu Sahibi setenayay74
-
Canım ben mm yim yapacağın tek şey 1 kolıden başlamak iptal filan sakın etme o koli 70 de kalsın bildirimde bulunmak zorundada deilsiniz ayrıca.Bu arada pc den fatura numaraları otomatik olarak veriyorsa numaralarıda düzeltmeyi unutma
Bence olması gereken başladığı koliyi bitirmeli daha sonra birinci koliye dönmeli. sıra numarası takip edilmeli dendiği için bu şekilde düşünüyorum.
Bak şimdi tabi mantık yürütüyorsun Ama şöyle bir şey var sen şimdi o faturaları maliye ile anlaşmalı matbadan bastırıyorsun öyle değilmi matba ne yapıyor vergi dairesine senin adına örnek:0001-00100 numaralı fatura numaralarını bastırdı diye bilgi veriyor Sende geçici vergi zamanı bunu beyannamede belirtiyorsun sen şimdi başlangıç olması gereken numarayı sona yazarsan ilerde herhangi bir incelemede ceza yersin
1.kolide 400tane var yani 400 fatura atlamışım. 2. koliyi fark ettiğim yerde bırakıcam 1. koliye geçicem 1.kolide bittikten sonra 2.koliden kaldığım yerden devam edicem. aradaki atlamalar içinde biryere bildirimde bulunmak zorunda değilim. en azından kendi mm ze danıştığımda bana farklı şeylr çıkarabilirdi bu bilgileri öğrenmem iyi oldu.Canım ben mm yim yapacağın tek şey 1 kolıden başlamak iptal filan sakın etme o koli 70 de kalsın bildirimde bulunmak zorundada deilsiniz ayrıca.Bu arada pc den fatura numaraları otomatik olarak veriyorsa numaralarıda düzeltmeyi unutma
Şöyle söyleyeyim naylon fatura kestiği tespit edilmediği sürece hiç bir faturayı elle tek tek incelemezler. Zaten sirkülasyon az olduğu belli 2 koli bastırılmış fatura o yüzden 3 aylık geçiciyi kapsar büyük bir ihtimalle
haziran temmuz ve agustosta kestim bugün fark ettim zaten olayıda. mesala vergi dairesine 00001-001000 numaralı faturalar diye bildirildi ama 000400den başlanmış bunun düzeltmeside vergi dairesine bir açıklama ile bildirilse olurmu?Bak şimdi tabi mantık yürütüyorsun Ama şöyle bir şey var sen şimdi o faturaları maliye ile anlaşmalı matbadan bastırıyorsun öyle değilmi matba ne yapıyor vergi dairesine senin adına örnek:0001-00100 numaralı fatura numaralarını bastırdı diye bilgi veriyor Sende geçici vergi zamanı bunu beyannamede belirtiyorsun sen şimdi başlangıç olması gereken numarayı sona yazarsan ilerde herhangi bir incelemede ceza yersin
1.kolide 400tane var yani 400 fatura atlamışım. 2. koliyi fark ettiğim yerde bırakıcam 1. koliye geçicem 1.kolide bittikten sonra 2.koliden kaldığım yerden devam edicem. aradaki atlamalar içinde biryere bildirimde bulunmak zorunda değilim. en azından kendi mm ze danıştığımda bana farklı şeylr çıkarabilirdi bu bilgileri öğrenmem iyi oldu.
Sen en iyisi mali müşavirinizle görüş çünkü bayağıdır kesiyormuşsun.Burdan her ne kadar şunu yap bunu yap desemde boş her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır.Şirketin durumunu bilmediğim için ne desem boş muhakkak mali müşavirle görüş topu onlara at sen şimdi aynı koliden devam etsen yarın bir gün bir şey çıksa ceza sana kesilir niye haber vermedin diye en iyisi danış yada bulunduğun ilin vergi dairesini yada alo maliyeyi ara
Sen en iyisi mali müşavirinizle görüş çünkü bayağıdır kesiyormuşsun.Burdan her ne kadar şunu yap bunu yap desemde boş her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır.Şirketin durumunu bilmediğim için ne desem boş muhakkak mali müşavirle görüş topu onlara at sen şimdi aynı koliden devam etsen yarın bir gün bir şey çıksa ceza sana kesilir niye haber vermedin diye en iyisi danış yada bulunduğun ilin vergi dairesini yada alo maliyeyi ara
ilk cevabına çok sevinmiştim şimdi yine karamsarlığa düştüm. alo maliye ye mail attım cevap gelmedi. vergi dairesini arasam inceleme yapmaya kalkarlarsa bu sefer patronum daha çok kıyameti kopartır. gerçi korkacak birşeyimiz yok çünkü zaten stok yapılandırması yaptık vergi borcumuzda yok ama yine bu maliye işleri falan geriyor patron milletini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?