muhasebecilerden yardım

setenayay74

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2007
133
0
96
50
İstanbul
arkadaşlar çalıştığım işyerinde faturalar bitince sürekli form olacak şekilde fatura bastırdık. 2koli şeklinde faturalar geldi ben yanlışlıkla 2. koliden başlımışım faturaları kesmeye. 70 tane kadar oldu bunları toplayıp iptal edemem. ne yapmam lazım.
patronuma söylemeden önce burdan bir fikir alayım hazırlıklı çıkıp söyleyim karşısına diye düşündüm. normalde usulsüzlüğe giriyor ama yanlışlık, unutma, kazanma gibi durumlarda ne yapmak lazım. bu işin bir çaresi varmı yardımcı olurmusunuz patronumda aksi bir adam offfff nerden çıktı şimdi bu iş başıma

canm ben de muhasebeciyim müdürüme de sordum iptal edilmesi gerek ama toplu olarak iptal edilirse de sıkıntı olabilir diyor ama gene de etsin felan dedi mali müşaviriniz yokmu sor ona da

cnm iptal etmelisin..
ama arkadaşın dediği gibi okadar iptal fatura sıkıntı çıkarabilir..
en doğrusu patronuna söylemen..
kendi başına halletmeye çalışma sakın..
gizlice yaptığın anlaşılırsa daha kötü olabilir..

T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı
Vergi Uygulama Müdürlüğü

Sayı : B.07.1.GİB.4.27.15.01/06-515-77/ 22.05.2006
Konu: Fatura Kullanımı

…

İlgi : 21.04.2006 tarihli dilekçeniz.
İlgi dilekçenizde, … Vergi Dairesinin … vergi numarasında kayıtlı gelir vergisi mükellefi olduğunuzu, eczacılık işiyle iştigal ettiğinizi ve satışlarınıza istinaden düzenlemiş olduğunuz faturaların müteselsil tarih ve sıra numarasını takip ettiğini, ancak 26.05.2005 tarih ve 22650 seri numaralı faturadan sonra 22651 seri numarası ile başlayan cilt kullanılması gerektiği yerde sehven 31.05.2005 tarihiyle 22951 seri numarasıyla başlayan fatura cildini kullanmaya devam ettiğinizi, yapılan bu hata nedeniyle arada boş olarak kullanılmayıp atlanmış olan fatura ciltlerini bu tarihten itibaren kullanıp kullanmayacağınız konusunda bilgi istemektesiniz.

Bilindiği üzere 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 229, 230, 231 nci maddelerinde faturanın tanımı, şekli ve nizamı hükme bağlanmıştır. Anılan kanun hükümlerinin fatura ile ilgili öngörülen kaidelerden biri faturaların sıra numarası dâhilinde teselsül edeceğidir. Ayrıca şube veya kısım söz konusu ise seri tefriki yazılması zorunludur. Ancak, kullanımda faturaların cilt sırası dahilinde teselsül ettirileceğine ilişkin bir kural öngörülmemiştir

Buna göre atlanılan ciltlerin kullanılmasında yasal bir sakınca bulunmamakla beraber vesikaların bir karışıklığa meydan vermeden kullanımlarını sağlamak bakımından bağlı bulunduğunuz vergi dairesince tanzim edilecek tutanak ile de durumun tespit edilmesini sağlanması ve bundan böyle düzenli kullanılmaları hususunda azami dikkatin gösterilmesi gerekmektedir.
Bilgilerinize rica ederim.

Vergi Dairesi Başkanı

mali müşavirinizle görüşün. o sizi uyönlendirecektir. Belki kendi içinizde bir tutanak ttuturup saklamanızı isteyebilir yada fatura koçanları ile birlikte vd ye tutanakla gidip kayıt altına aldırabilirsiniz. Ama bana kalırsa mali müşaviriniz kendi içinde yanlışlıkla kullanıldığını beyan ettirecek ve evrakı işletmede tutmanızı isteyecektir.

Not: Smmm ile görüşüp sonucunu bize bildirirsen en azından bilgimize bilgi ekleriz.

Son düzenleme:
mali müşavirimiz var ama önce ben konuyu bir araştırayım istedim çünkü bazen kestirip attıkları şeylerin alternatif çözümleri çıkabiliyor. ayrıca mali muşavere söylesem olay çözülmeden patronuma söylerler. patronum anlamadan dinlemeden parlayan bir insan ve vıdı vıdı ağzı hiç durmayacak. çözümlerle ilgili bilgi toplayım ondan sonra söylemeyi düşünüyorum.

Canım ben mm yim yapacağın tek şey 1 kolıden başlamak iptal filan sakın etme o koli 70 de kalsın bildirimde bulunmak zorundada deilsiniz ayrıca.Bu arada pc den fatura numaraları otomatik olarak veriyorsa numaralarıda düzeltmeyi unutma

Bence olması gereken başladığı koliyi bitirmeli daha sonra birinci koliye dönmeli. sıra numarası takip edilmeli dendiği için bu şekilde düşünüyorum.

ben mali müşavirin yanında çalışırken böle bişi bi mükellefin başına gelmişti onlar iptal etmediler o koçan bitince diğerinden başladılar sıkıntı olcağını sanmıyorum 70 faturada az değil sonuçta iptal etme

Bence olması gereken başladığı koliyi bitirmeli daha sonra birinci koliye dönmeli. sıra numarası takip edilmeli dendiği için bu şekilde düşünüyorum.

Bak şimdi tabi mantık yürütüyorsun Ama şöyle bir şey var sen şimdi o faturaları maliye ile anlaşmalı matbadan bastırıyorsun öyle değilmi matba ne yapıyor vergi dairesine senin adına örnek:0001-00100 numaralı fatura numaralarını bastırdı diye bilgi veriyor Sende geçici vergi zamanı bunu beyannamede belirtiyorsun sen şimdi başlangıç olması gereken numarayı sona yazarsan ilerde herhangi bir incelemede ceza yersin

EE tabi bu açıdan baktığın zaman senin dediğinde doğru. ama ilerde hernagi bir inceleme olması durumunda yine aynı şeyle karşılaşmaz mı? Çünkü tahminimce 30 haziran kestiği fatura 2.koliden çıktı. Yani 2.dönem gecici de bildirim yapıp 3.dönemde diğer koliden bildirim yaparsa sıkıntı olmaz mı?

70 adet faturayı sadece temmuz ayı içindekinden kestiyse senin dediğin gibi olması daha mantıklı. ama haziranın kapsıyorsa bana göre sıkıntılı olur ilerde.

Şöyle söyleyeyim naylon fatura kestiği tespit edilmediği sürece hiç bir faturayı elle tek tek incelemezler. Zaten sirkülasyon az olduğu belli 2 koli bastırılmış fatura o yüzden 3 aylık geçiciyi kapsar büyük bir ihtimalle

1.kolide 400tane var yani 400 fatura atlamışım. 2. koliyi fark ettiğim yerde bırakıcam 1. koliye geçicem 1.kolide bittikten sonra 2.koliden kaldığım yerden devam edicem. aradaki atlamalar içinde biryere bildirimde bulunmak zorunda değilim. en azından kendi mm ze danıştığımda bana farklı şeylr çıkarabilirdi bu bilgileri öğrenmem iyi oldu.

naylon fatura yok ama patronum o kadar pipirikliki anlatamam. faturalarıda iptal ediyim ama o kadar faturanın aslını nasıl toplayım bazıları son tüketiceler belkide atmışlardır. iptalsiz çözebilirsem çok sevinecem.

haziran temmuz ve agustosta kestim bugün fark ettim zaten olayıda. mesala vergi dairesine 00001-001000 numaralı faturalar diye bildirildi ama 000400den başlanmış bunun düzeltmeside vergi dairesine bir açıklama ile bildirilse olurmu?

bencede böyle yap, 1.koli bitnce 2.den kaldığın yerden devam edersin

Sen en iyisi mali müşavirinizle görüş çünkü bayağıdır kesiyormuşsun.Burdan her ne kadar şunu yap bunu yap desemde boş her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır.Şirketin durumunu bilmediğim için ne desem boş muhakkak mali müşavirle görüş topu onlara at sen şimdi aynı koliden devam etsen yarın bir gün bir şey çıksa ceza sana kesilir niye haber vermedin diye en iyisi danış yada bulunduğun ilin vergi dairesini yada alo maliyeyi ara

tabiki kendi başına yapmasın, mutlaka sölesin sadece fikir bizimkisi
katılıyorum sana

ilk cevabına çok sevinmiştim şimdi yine karamsarlığa düştüm. alo maliye ye mail attım cevap gelmedi. vergi dairesini arasam inceleme yapmaya kalkarlarsa bu sefer patronum daha çok kıyameti kopartır. gerçi korkacak birşeyimiz yok çünkü zaten stok yapılandırması yaptık vergi borcumuzda yok ama yine bu maliye işleri falan geriyor patron milletini

bencede kafana gore iş yapma..muşavirinize sor..zararın neresınden donersen karmışş..öbürtürlü dahada başın agrıyabilir...

eger cezası falan varsa mutlaka zaten soylemelı patronunuza..eger yoksa rıca edersın söylememesi için..baktın yinede söyleyecek söylerse söylesin dünyanın sonu degil ya...inşallah ceza falan gelmez..:87:

Karamsarlığa düşme canım vergi dairesini ararsanda kuzu kuzu her şeyini beyan etcek halin yok korkma bu kadar Bak şimdi her mali müşavirin farklı sistemi vardır tabiri caizse kimi korkaktır tırsar ilerde başına patlar diye kimide saman altı eder allem eder kallem eder her şeyi halleder hiç bir şey olmaz.O yüzden sen yinede danış bunun cezası yok onu aklından çıkar sen bir hata yaptım de herkes hata yapar biz bile yapıyoruz yeri geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…